söndag 17 maj 2015

Ihärdigt åsikts- och propagandamonopol

Jag skrattade gott när jag hörde och läste kommentarer och rubriker efter det svenska s.k. "riksdagsvalet" i höstas. Valresultatet formligen "chockerade" och förvirrade såväl politiker och media som "verklighetens folk". Det närmast unisona uttalandet var "ett oväntat valresultat", men ingen uttryckte närmare vad de hade väntat sig istället. För min del behövdes det inte någon närmare förklaring eftersom det var lätt att fatta att de som ansåg att valresultatet var "oväntat" var förvånade över att sverigedemokraterna fick så pass lågt resultat (12,8%) i riksdagsvalet.

Men var det egentligen "oväntat"? Nej, inte med tanke på att det politisk-mediala åsikts- och propagandamonopolet tigit, ljugit och hatat i alldeles för hög grad om massinvandringens och flyktingkaosets omfattning och våldsamma kostnader. De teg, ljög och hatade allt för länge och Fredrik Reinfeldts utspel om att svenskarna skulle "öppna sina hjärtan" kom för sent. Den stora majoriteten av svenskarna hade inte en aning om det multikulturella helvetet när det var dags för val. Att dumpa bomber ett par veckor före ett val fungerar vanligtvis när det gäller höjda barnbidrag, fler jobbskatteavdrag, bostadsbidrag, höjd A-kassa etc. men inte när det gäller frågor av den här enorma omfattningen. Man måste tänka på att massinvandring och flyktingmottagning med vidhängande kostnader alltid varit ett strängt tabuerat och mörklagt område i Sverige så medvetenheten var naturligtvis extremt låg.

Så här skrev jag för några månader sedan i inlägget Inga tiotals miljarder . . . :

Well, efter åtta års tigande, ljugande och rasiststämpling från politiker och mainstreammedia så formligen exploderade media av allehanda asyl- och invandringsrapporter angående kostnader, bostadsbrist, kriminalitet, hög arbetslöshet, integrationsproblem, ensamkommande barn i trettioårsåldern etc. etc. redan dagen efter valet i höstas, och det har fortsatt sedan dess. Något som också tog fart dagen efter valet och därefter har fortsatt är det formliga bombardemang av opinionsmätningar som kablas ut i media flera gånger i veckan. Inte ens ett valår har det någonsin publicerats mätningar med den tät- och hastighet som det senaste halvåret.
 
Vad man tydligt kan notera är att sedan media började brassa på med skriverier om asyl- och invandringshaveriet har "Svensson" börjat luta allt mer åt det sverigedemokratiska hållet enär partiets popularitet stadigt ökar - vilket är helt i enlighet med sjuklöverns* intentioner. 
Adderat: Inga tiotals miljarder . . . 

Med andra ord är det inte alls konstigt att Sverigedemokraterna får så fina opinionssiffror i SvD/SIFO:s senaste mätning (14.7%); svenskarna har börjat vakna upp till en mycket brutal, rent av våldtagen, verklighet som undanhållits dem i årtionden.

Att det politisk-mediala åsikts- och propagandamonopolet samverkar i Sverige, Europa och världen är så löjligt uppenbart att jag kan bli förbannad för att folk inte ser det. Men å andra sidan brukar det snabbt gå över när jag tänker på att det inte går att klandra människor som förts bakom ljuset av media och av de politiker de röstat på. Svenskarna har aldrig kunnat reflektera över invandrings-, asyl- och flyktingpolitik eftersom frågorna alltid exkluderats från debatter, budgetdiskussioner och valrörelser.   

De röda socialisterna gör sitt bästa för att få ned sina opinionssiffror rejält, såväl i Norge som i Sverige. Det lackar mot svenskt nyval, sanna mina ord.

Apropå medias och politikers kladdande med begreppet "kvotflyktingar" vill jag bara påpeka att Sverige tagit emot kvotflyktingar sedan 1950, och  de senaste åren ungefär 1 500 - 2 000 per år. Om det nya EU-förslaget de facto gäller dem som enligt FN definieras som kvotflyktingar så lär Sveriges andel bli runt 200-300 per år - förutsatt att förslaget inte innebär att Sverige skall ta emot ytterligare 200-300 kvotflyktingar.


SvD: SD får rekordsiffror
SR: SD ökar i ny opinionsmätning
SVT: Stor ökning för SD i ny opinionsmätning
YLE: Medvind för Sverigedemokraterna
Adderat: Inga tiotals miljarder . . .
AB: Fredrik Reinfeldt: Öppna era hjärtan

Sydsvenskan: Löfven: Massinvandringen ska fortsätta
SVT: Förtroenderas för Socialdemokraterna
AB: S nära bottennotering
SVT: Norska S faller efter flyktingutspel
Fokus: Minus 4,6 procent för norska Arbeiderpartiet
Nettavisen: Arbeiderpartiet faller 1,7 prosentpoeng

Migrationsverket: Flyktingkvoten (d.v.s. kvotflyktingar via UNHCR)

fredag 15 maj 2015

Det var Sputnik!

Okej, då var det dags för ubåtsdebatt igen då, enligt DN. Vittnen säger sig vara helt säkra på att det verkligen var en ubåt och inte en säl eller en arbetsbåt de såg smyga runt i Stockholms skärgård i oktober i fjol.
 
Jag tror absolut att de sett en ubåt, så pass många har inte sett fel samtidigt. Men jag tror definitivt inte att det var Rysslands president, Vladimir Putin, som var ute på spion- eller invasionsuppdrag. Nej, enligt bildbeviset här till vänster så ser vi att Putin hade sänt sin katt Sputnik på uppdraget.
 
Skämt åsido - jag tror på att man iakttog ubåtar både i Stockholm och nu senast i Finland, men jag är övertygad om att det var militära övningar, eller


"testballonger" kanske passar bättre, särskilt med tanke på att det i båda länderna var strax efter ett val* och innan nya regeringar* presenterats och fanns på plats. 
 
Och nej, jag är fortfarande inte skraj för Vladimir Putin eller för den av Väst skapade legoarmén ISIS/IS.  
 
 
* Val i Sverige: 2014-09-14, påstådd iakttagelse ubåt: 2014-10-17. Val i Finland: 2015-04-19, påstådd iakttagelse ubåt: 2015-04-27. 
 
* Jo, jag vet att "regering" är en försökönande omskrivning för det barnkalas som utgör den svenska diton, men det blir snart nyval.
 
 
 

söndag 10 maj 2015

RÖD OCH DÖD?

Jag såg att vår låtsasminister Stefan Löfven (SAP) skall gå till "stenhård attack" mot allianskollegorna i kvällens partiledardebatt. Löfvens vapen är en "hemlig lista" med skattesänkningar som Alliansen - ofta med SAP:s stöd i riksdagen - genomförde under mandatperioden. Ojdå, ojdå, jag undrar vad Stefan Löfven skall göra med det "vapnet" - strypa någon? Inte vet jag, men motargumenten i kvällens debatt lär bli att SAP m.fl. har röstat FÖR Alliansens nedskärningar.

Well, så fort SAP skall gå till "attack" mot det de kallar "borgerligheten" så kan jag inte låta bli att skratta. Det finns ingen större hycklare och bedragare i svensk politisk historia än SAP, och om det är någon som fött och gött de välbeställda på bekostnad av "verklighetens folk" så är det just SAP. Och det fortsätter partiet med, då det är de premisserna SAP grundades på en gång i tiden.

Nå, jag hoppas att kvällens debatt kommer in på hur man tänkt sig hantera att det råder en kolossal brist på sängplatser på våra svenska sjukhus. I diagrammet här nedan ser du OECD:s jämförelse av antalet sängar per 1000 invånare, mellan 40 länder. Undersökningen utfördes 2014, och den statistik som då var tillgänglig härrörde från 2011. 
 
År 2011 hade alltså Sverige 2,71 sängplatser per 1 000 invånare, vilket renderade i en trettiotredjeplats (33) på 40-listan. År 2012 fanns 2,62 sängar per 1 000 invånare att tillgå i Sverige, och av de 29 OECD-länder som rapporterat in resultat 2012 hamnar Sverige på en tjugosjundeplats (27). Chile och Mexiko hamnar på 28 respektive 29 plats.
 
 


Daily Mail: Only Sweden – which has invested strongly in community care – has fewer hospital beds per head than UK


Jag skall bjuda på en dikt ur Ankdammen av Ian Wachtmeister, som jag har haft hängande på anslagstavlan sedan 1988 (bredvid karikatyren av de två välbeställda farbröderna, varav den ene säger: - Jaha, käre bror, vi röstar väl på socialdemokraterna igen så vi får behålla vårt välstånd. Se: Du, bror och Expo ):

 
Om jag vill ha hjälp att dö
så går det bra i sjukvårdskö,
 
och är jag mycket sjuk och röd,
kan jag bli solidariskt död.


Exempel på "modern" sjukvård. I korridor . . .Låt oss hoppas att inget allvarligt händer enär den svenska krisberedskapen kraftigt lyser med sin frånvaro.


AB: Löfvens och Romsons hemliga attacklista – mot nya motståndet
Daily Mail: Only Sweden – which has invested strongly in community care – has fewer hospital beds per head than UK
OECD: Stat. Health Care Resources. Hospital beds
Wachtmeister, Ian (1988). Ankdammen. Timbro Förlag, Stockholm.
Krisinformation: Din ingång till myndigheternas krisinformation