tisdag 28 april 2015

"Massgraven" inte Europas ansvar

Jag undrar hur lågt turismen i den europeiska medelhavsregionen kommer att sjunka efter att media har gjort sitt bästa för att smeta den negativa värdeladdningen "massgrav" på sol- och badparadiset? Intäkterna lär definitivt inte öka för de länder som har stora delar av sin utkomst från just turismen.  Det kommer att bli än svårare för de länder som redan är fruktansvärt hårt drabbade dels genom de djävulska åtrastramningar de lever under och dels genom export- importförbudet gentemot Ryssland.

Dock engagerar inte europeisk svält, fattigdom, självmord eller extrem arbetslöshet de icke valda amöbor som utgör de europeiska s.k. "ledarskiktet". Angela Merkel var t.ex. synnerligen oroad över att Europas "image" skulle solkas ned av att migranter drunknar en masse på vägen hit. Merkel hävdade vidare att EU:s* prio 1 är att "rädda människoliv". Nej, naturligtvis inte alla människoliv, utan bara de som färdas illegalt i överlastade gummibåtar för att ta sig in i Europa.

Självfallet saknas det inte "lösningar" på problemet med den aldrig sinande strömmen av s.k. "flyktingar" som väller in. Nejdå, den ena vansinniga lösningen efter den andra har presenterats, och man tar sig för pannan för mindre. Förslagen har rört sig om allt från att öppna dörrarna till Europa, bomba flyktingbåtarna, arrestera smugglare, till att blockera libyska hamnar.* Sammantaget har "lösningarna" inte handlat om begränsningar av migrantfloden utan tvärt om - hur man skall  underlätta för att invasionen skall kunna fortgå utan image-störande drunkningar.
The European Commission is expected to unveil a new policy in May aimed at sharing the burden among member states, finding more legal avenues for people to come to Europe and setting up immigration screening centers in Africa and the Middle East.
New York Times: Europe's Duty on Migrants 


Anledningen till massflykten från i huvudsak de afrikanska länderna, Asien och Mellanöstern har alltid sagts och sägs vara fattigdom, krig, svält och terrorism, och i viss mån stämmer dessa påståenden. Men talar någon om anledningarna till ovan nämnda fenomen? Svaret är: nej. Ingen talar om roten till de problem som pågått i decennier och som dessutom bara eskalerar.

Jag vet att två personer försökt angripa roten till problemen, men båda fick plikta med sina liv. Båda var svenskar.

Och nej, det är inte Sveriges eller Europas skyldighet eller ansvar att agera vare sig problemlösare eller plånbok. Det får de skyldiga agera själva, och de vet vilka de är.


* Se inlägget Kropp utan skelett

* Hm, märkligt att det tycks råda sådant "kaos" i Libyen?! Västvärldens "fredsduvor" eliminerade ju  "diktatorn" Ghadaffi och införde europeisk-amerikansk "frihet och demokrati"  (freedomanddemocracy,  freedomanddemocracy...). 

New York Times: Europe's Duty on Migrants
New York Times: Migration Crisis Puts Europe’s Policy Missteps Into Focus, Experts Say
Die Welt: Images of drowned people are incompatible with the values of the European Union
Fokus: Nätverken som driver flyktingsmugglingen är världens mest samvetslösa resebyrå
The Guardian: Forget the ‘war on smuggling’, we need to be helping refugees in need
SVT: Smugglare: Därför kommer EU:s plan att misslyckas
AB: Libyens kaos göder flyktingsmugglarna
SR: Världsledare kallar till krismöte om flyktingsituationen
SR: Fler gummibåtar - flyktingsmugglare hjälps åt
SR: Blandade reaktioner på tredubblingen av Triton

EEAS: Mogherini: This is a European issue, not of single Member State
EEAS: EU leaders meet in Brussels to take action in migratory crisis
EEAS: Migration and the crisis in Libya

Adderat: Day of the Landless
Adderat: Ukraina - Europas nästa Afrika?
Adderat: Vulture funds
Adderat: Donationer, asgamar och befolkningskontroll
Adderat: Asgamar i Davos
Adderat: Afrofobi, 68:orna och diamanter
Adderat: Lyxlirare vs verklighetens flyktingbarn


1 kommentar:

  1. Så länge dessa "goda" naiva hönsarslen som Cecilia Wikström & co får hållas, så kan det bara gå åt helvete för oss alla.
    Dessutom är jag jävligt trött på zigpacket som sitter snart sagt tamejfan överallt. Samma jävla godhetsnymfomaner som inte begriper att problemen bara eskalerar för varenda jävla slant som läggs i muggjävlarna. Svenska folket är tamejfan korkade.
    Är det underligt att man behöver en whiskey emellanåt, undrar Blodis

    SvaraRadera