söndag 1 mars 2015

Inga tiotals miljarder . . .

F.d. integrationsminister
Erik Ullenhag (fp).
LÅT STÅ!!
Invandringen kostar inga tiotals miljarder om år! Det är en MYT!


Precis så sade han, Klassens ordningsman, f.d. integrationsminister Erik Ullenhag (fp). Den roskindade unge neoliberalen som med det förra förbrytarbandet till regering drev främmande makts agenda i Sverige. 

Ja, han blev så till den milda grad upprörd över alla fakta som kom fram gällande asyl- och invandringskostnaderna att han lade upp en särskild flik på regeringens hemsida med fabricerad "fakta" för att bemöta vad han kallade "myter om invandringen". Ovanstående "myt" var om jag minns rätt, nummer nio på Ullenhags, numera borttagna, mytlista.
 
Hade han rätt då, Ullenhag? Ja faktiskt, invandrings- och asylpolitiken kostar inga tiotals miljarder per år - den kostar nämligen mångdubbelt mer. Fast det var naturligtvis inte vad Erik Ullenhag ville att vi skulle tro, utan tvärt om, att den kostade mycket mindre. Ullenhag hävdade ju envist som en pubertal åsna att migrationspolitiken var "lönsam", att vi "tjänade" på den politik som fördes (och som det nuvarande förbrytarbandet till regering fortsätter att föra). Och, inte att förglömma, förre finansernas häxmästare Anders Borg (m), hävdade ju i februari i fjol att: 
 
Han [Borg] betonade dock att migrationskostnaderna inte är kopplade till svensk ekonomi, utan är en extern faktor.
Svensk journalist
Adderat: 500 miljarder, Borg och de "lönsamma"

 Nej, jag har ingen aning om vad Anders Borg menade och ingen i den journalistiska måsflock som närvarade vid presskonferensen reagerade över huvud taget över Borgs häpnadsväckande påstående. 

Well, efter åtta års tigande, ljugande och rasiststämpling från politiker och mainstreammedia så formligen exploderade media av allehanda asyl- och invandringsrapporter angående kostnader, bostadsbrist, kriminalitet, hög arbetslöshet, integrationsproblem, ensamkommande barn i trettioårsåldern etc. etc. redan dagen efter valet i höstas, och det har fortsatt sedan dess. Något som också tog fart dagen efter valet och därefter har fortsatt är det formliga bombardemang av opinionsmätningar som kablas ut i media flera gånger i veckan. Inte ens ett valår har det någonsin publicerats mätningar med den tät- och hastighet som det senaste halvåret.

Vad man tydligt kan notera är att sedan media började brassa på med skriverier om asyl- och invandringshaveriet har "Svensson" börjat luta allt mer åt det sverigedemokratiska hållet enär partiets popularitet stadigt ökar - vilket är helt i enlighet med sjuklöverns* intentioner. Frågan är om det blir extraval eller den s.k. "regeringens" avgång med direkt överlämnande till Alliansen nu i mars-april. Det återstår att se, men något av det blir det i alla fall, och det har jag varit övertygad om sedan Löfven bildat regeringen. Man sätter inte samman en så fruktansvärt löjlig regering i syfte att den skall hålla.

Som lite grädde på toppen av de tomma finansladorna tänkte jag addera Migrationsverkets utgifter för kontant dagersättning till illegala och legala asylsökande samt boendekostnader för 2014:

Utbetalad kontant dagersättning 2014: 974 313 726 SEK
Boendekostnader 2014: 2 313 467 578 SEK
Summa: 3 287 781 304

Tre miljarder tvåhundraåttiosju miljoner sjuhundraåttioettusen trehundrafyra kronor.

Se även under fliken "Du betalar" här ovan.

Ladan är inte bara tom, den är även raserad.

* Jag vet inte om vi har en sju- eller åttaklöver, men jag lutar åt en åttaklöver.

Migrationsverket: Årsredovisning 2014 PDF
Adderat: Margot, freden och kronorna (budgetunderskott och statsskuld)
3 kommentarer:

 1. DET var en fin måsbild!
  Jag fattade aldrig hur Borg kunde stå med ett straight face och säga "migrationskostnaderna är en extern faktor." Jag trodde han var intelligent, åtminstone intelligent nog att inte framställa sig urdum. Men samma tvivel infann sig när han påstod om massinvandringen att "vi är bundna av internationella avtal". Unilaterala sådana, då..? /Jorun

  SvaraRadera
 2. Intressant. Kan du vara snäll och utveckla varför 7-klövern skulle önska att SD växer. Är det för att på ett smidigt sätt kunna lämpa över problemen på någon annan när det går upp för envar att "utmaningarna" är övermäktiga för våra politiker. Är det för att slippa ta itu med hårdhandskarna och därmed kunna skylla över alla problem på SD om/när det verkligen börjar hetta till i samhället?
  Fast du skriver ju även att du lutar åt att vi egentligen har en åttaklöver, vilket då torde innebära att ledningen för SD är medvetna om detta och deltar i denna charad.
  Kan du vara snäll och utveckla dina tankegångar.

  SvaraRadera
 3. Glädjer mig åt att jag medan tid var sparade undan mytlistan.

  SvaraRadera