fredag 6 mars 2015

Blodigt industripris

INDUSTRIPRIS 

Det har nyligen kommit till min kännedom att organisationen Rädda Barnen en månad före jul i fjol delade ut priset Global legacy award till Mellanösterns brittiska fredsduva Tony Blair. Prisutdelningen skedde i New York, vilket säkerställde att nyheten inte skulle färdas för långt utanför staterna, och helst inte nå Sverige.

Jag utgår ifrån att Blair har tilldelats priset för att ha nått mer än halvvägs gällande det självpåtagna uppdraget att "eliminera barnfattigdomen" före år 2020 - något som Rädda Barnen f.ö. kallar en "historisk uppgift".  
I Storbritannien formulerade premiärminister Tony Blair 1999 en ”historisk uppgift” att eliminera barnfattigdomen innan år 2020. Med särskilda medel skall i ett första skede fram till år 2002 totalt 1,2 miljoner barn lyftas ut ur fattigdom.
Källa: Rädda Barnen, Barns ekonomiska utsatthet 2002 s. 7 PDF

Tja, att med berått mod och i industriell skala mörda en halv miljon irakiska barn kan förstås kallas för att "avskaffa barnfattigdom". Men å andra sidan så kan såväl oortodoxa som sjukt perversa metoder naturligtvis inrymmas i vad Tony Blair kallade "särskilda medel".

Jag skulle tro att Mellanösterns blodiga sändebuds, Tony Blair, mål med råge är uppnått. Barn har mördats och mördas en masse i Syrien, Palestina, Afghanistan, Pakistan, Irak, Jemen, med flera länder.

Men det är bra att Rädda Barnen talar om var de står, så kan vi som inte vill stödja denna korrupta s.k. "välgörenhetsorganisation" och dess uppmuntran av krigs- och mordindustrin välja att lägga pengar på annat håll.

Wikipedia: Depleted Uranium
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar