fredag 13 februari 2015

Margot, freden och kronorna

HALLÅ - SVERIGES RÖST I VÄRLDEN

SAP-inventarie och utrikesminister Margot Wallströms (utrikes)deklaration vid gårdagens riksdagsdebatt var för oss som hängt med i de politiska piruetterna ett tag, bitvis en seg upprepning av SAP:s grandiosa visioner om att förändra världen till ett solidariskt drömparadis. Inte en enda SAP-märkt utrikesminister har avvikit från det söndertummade program som, förutom en och annan uppdatering, innehållit samma pompösa dravel decennium efter decennium. Och slutklämmen var inte sämre den - storslagen så det förslår:

Det är regeringens fasta vilja att Sverige, i en orolig tid, ska ta globalt ansvar genom att vara en stark röst i världen.
För frihet, fred och mänskliga rättigheter. För demokrati, jämlikhet och solidaritet.
 
Det är alltid lika intressant när socialistiska förbudsfundamentalister och lagstiftningsextremister använder ord som demokrati, jämlikhet och frihet som vore de verkliga. Alla vet att det enda som är liktydigt och kompatibelt med svensk statssocialism är förbud, tvång, övervakning, åsiktskontroll och hot.

En av de käcka uppdateringar som denna deklaration innhöll var bland annat att utrikespolitiken numera är feministisk. Öh, jaha, det måste väl vara den lilla ynkliga rest av utrikespolitiken som fortfarande ligger under svensk jurisdiktion, enär utrikes angelägenheter och säkerhetspolitik till 99,9% är en EU-angelägenhet. Därav den synnerligen omfångs- och ordrika deklaration som innehöll allt utom utrikespolitik. Den pinsamma deklarationen påminde om en tioårings skoluppsats med drömmar om en rättvis, snäll och fredlig värld.

Att Wallström uttalade ordet global 14 gånger och nämnde världsinflammationen FN 20 gånger får anses som symptomatiskt för de röda globalisterna. Dock är globalisering den enda linje man ännu kan skönja i det socialistiskt, neoliberala hopkoket till SAP-politik. Partiets övriga hårdföra linjer har Alliansen (the bad guys) så snällt infört åt SAP (the good guys) de senaste åtta åren, precis som det var bestämt.


LITPOLUKRBRIG

Jodå, jag vet att rubriken ser ut som om jag tappat något på tangentbordet, men initialförkortningen ovan syftar på den brigad som legat i pipelinen sedan någon gång 2007-2008, skrevs under hösten 2014 och som ratificerades av det illegitima ukrainska parlamentet den 4 februari i år.

Den multinationella brigaden består av omkring 4 500 man, varav 3 500 från Polen, 350 från Litauen och 560 man från Ukraina. Manskapet leds för närvarande av en överste Dariusz Sobotka, och den permanenta basen är strategiskt belägen i polska Lublin, ca 70 km väster om den ukrainska gränsen och ca 70 km sydväst om den vitryska gränsen.

Klicka för större bild

Den multinationella brigadens syfte är att "samarbeta i internationella insatser för att bevara freden", och verksamheten skall agera på uppdrag av - håll i hatten nu - EU, FN och NATO. Tänka sig . . . bevara freden var det ja.

Well, det skall bli intressant att se vilket land som skall drabbas först av denna fredens brigad. För det är väl i vanlig ordning "freedom and democracy" de skall sprida, hm?


KONSTEN ATT RÄKNA

Jag läste på Riksgäldens hemsida att de för januari prognosticerat ett överskott för staten på 2,7 miljarder kronor, men att det råkade bli ett underskott på 12,4 miljarder istället - en differens på 15,1 miljarder. Nåja, ett futtigt underskott på 12,4 miljarder en månad är ingenting att svettas över. Jag kan garantera att underskotten kommer att växa rekordartat då massinvandringen kommer att fortsätta i årtionden framåt.

Jodå, i ett tal i februari i 2014 klargjorde dåvarande orakel Cecilia Malmström att massinvandringen till Europa skulle öka ännu mer och pågå under decennier framåt.
Die Zahl der Flüchtlinge nach Europa wird in den kommenden Jahren mit großer Wahrscheinlichkeit weiter ansteigen, es werden immer mehr Flüchtlinge den Weg nach Europa suchen, und zwar noch über Jahrzehnte. 
Källa: Die Welt: Es kommen noch Jahrzehnte Flüchtlinge nach Europa 
Antalet flyktingar till Europa kommer med största sannolikhet att öka de närmaste åren, då fler och fler flyktingar kommer att söka sig till Europa, och det kommer faktiskt att pågå under flera decennier framåt.

När vi nu är inne på pengar och underskott kan vi ta en titt på statsskuldens utveckling de senaste tre månaderna:

November 2014: 1 290 659 781 481
December 2014: 1 394 313 654 764
Januari 2015:      1 395 528 232 613
Regeringen: Regeringens deklaration 2015 (PDF)

Webbsida: Ukrainas regering
Ukrainas regering: Ukrainian PM Arseniy Yatsenyuk & Swedish Foreign Minister Margot Wallstrom
discusses Russian terrorists
Verkhovna Rada:  Law "On Ratification of the Agreement between the Government of the Republic of Lithuania, Government of the Republic of Poland and the Cabinet of Ministers of Ukraine on establishment of a joint military unit"
Webbsida: Wielonarodowa Brygada (cz. polska)
Unian News: Ukraine asks to join NATO membership action plan
NATO: NATO-Ukraine Commission (NUC)
BBC: Ukraine votes to drop non-aligned status
Al Jazeera: Ukraine votes to scrap non-aligned status
Wikipedia: Enlargement of NATO

Riksgälden: Underskott för staten i januari
Riksgälden: Government debt 2001-2015

Die Welt: Es kommen noch Jahrzehnte Flüchtlinge nach Europa
FN: UN expert calls on Europe to bank on migrants’ mobility to regain control of its borders
EC: Statement by the High Representative/Vice-President Federica Mogherini on addressing the challenges of migration
The Straits Times: Swiss government proposes draft law to curb immigration from EU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar