torsdag 15 januari 2015

Global ledaropportunism

När den här bilden publicerades i Aftonbladet så skrattade jag och avfärdade den med att det var det löjligaste poserande jag sett på bra länge och att det var symptomatiskt att man placerat kejsarparet - Hollande och Merkel - i mitten. Kreaturen på bilden nedan bryr sig nämligen inte ett skit om det  säger sig värna mest om: mänskligheten, demokratin och yttrandefriheten. Varför skulle de då ens lyfta ett ögonbryn över påståendet att redaktionen på en satirtidning mejas ned med kalasjnikovs. 
 
Sanningen är att de inte gör det heller. Lyfter ett ögonbryn alltså. Nej, här var det frågan om att snabbt rigga upp en potemkinfasad som visar hur världens stora ledare förenats för att anföra en här av en miljon parisare i anfallet mot den globala terrorismen och försvaret av den s.k. "yttrandefriheten". Det är bara stridselefanterna som fattas på bilden. 

 
Bildkälla: Aftonbladet
 
Kejsarparet Hollande-Merkel i mitten och flankerna rangordnade efter betydelse.

Som väntat tog det inte särskilt lång tid förrän en bild tagen av någon "Judas" visar att det inte bara är stridselefanterna som fattas, utan hela hären . . .


Bildkälla: Independent
Kreatursbesättningen uppställd för skolfoto.


Enligt min uppfattning finns så här långt två möjliga orsaker till de påstådda händelserna, och det ena är att det inträffade utgör en påtryckning på Hollande och Frankrike (se: Geopolitisk terroraktion) eller så är det hela till 100% riggat av de politiska kreaturen själva i syfte att utan större kontroverser kunna införa ännu mer övervakning och kontroll av medborgare. Vi kan naturligtvis vänta oss en rejäl uppgradering av de (godtyckliga) tvångslagar* som successivt införts efter 11 september och dels införa ny vettlös lagstiftning som rättfärdigar stater till vilka övergrepp som helst på medborgare.
 
Vi måste på något sätt ta tillvara på den möjlighet som chocken över det som hände i Paris i förra veckan givit oss, för att inse att vi måste vakna och gå framåt med utbyte och samarbete inom två områden: underrättelseverksamhet och försvar.
             SvD: Federica Mogherinis tal i EP 14/1


För övrigt förstår jag inte dem som tror att kampen och försvaret för yttrandefriheten är gemensam. De politiska kreaturen spelar taskig amatörteater och önskar de grundläggande fri- och rättigheterna åt helvete. Media försvarar enbart pressfriheten och ser gärna, som vi vet, att yttrandefriheten stryps helt. Medborgare världen över lever de facto i villfarelsen att alla för en gemensam kamp för en gemensam sak, men ack vad de bedrar sig.

 
"Marscherade för pressfrihet - rasar mot Charlie Hebdo"

Nej, jag tror med andra ord inte ett ögonblick på att Charlie Hebdo-händelserna vi fått oss beskrivna via mainstreammedia eller via de politiska kreaturen stämmer.

Bildkälla: WashingtonsBlog


*Anti-terrorlagarna är mycket vida, d.v.s. praktiskt taget vad som helst går att definiera som "terrorism" eller "uppsåt till". Anti-terrorlagarna står över de allmänna lagarna.
 
 
The Guardian: David Cameron pledges anti-terror law for internet after Paris attacks
EC: Fighting terrorism at EU level, an overview of Commission's actions, measures and initiatives
EC 7/1: Statement by President Juncker following the attacks on Charlie Hebdo premises
Euronews: EU anti-terror chief seeks air passenger register
Euronews: Brussels mulls fast track to pooling air passenger data
Politico: Holder urges more global cooperation to fight terrorism
FN: Counter-Terrorism Implementation Task Force (CTITF)
FN: Resolution 2195, 19/12 2014
FN: Resolution 2178, 24/9 2014
Riksdagen: Lag (2003:148) om straff för terroristbrott
SvD: Militarisering av USA:s polis
Advokatsamfundet: Remissvar ang. förebyggande av terrorism 2009
Advokatsamfundet: Remissvar ang. bekämpande av terrorism 2008
WashingtonsBlog:  Governments Admit They Carry Out False Flag Terror

2 kommentarer:

 1. Muhammde är helig för muslimer.
  Yttrandefrihet är helig för europeer.

  Attacken polariserar alltså maximalt. Vilket alla extrema element vinner på. Det är en typisk extremistattack, det behövs ingen konspirationsteori för att förklara den. Ockhams razor tack?

  SvaraRadera
 2. European Jewish Parliament (EJP) i EUs lokaler:
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152977#.VLl8Ky7XsZO
  och efter C Hebdo:
  http://www.friatider.se/l-t-eus-judar-b-ra-vapen
  "Låt EU:s judar bära vapen" !! kräver European Jewish Association:
  ... varningstecken på antisemitism, rasism och intolerans som återigen hotar Europa och europeiska ideal", skriver EJA (är det två olika org. i EU?) i sin motivering ...
  / Jorun

  SvaraRadera