onsdag 21 januari 2015

2015: Koldioxid är universums centrum!

Åtminstone om vi skall tro på vår italiensk-argentinske reservjesus, påve Francis, heliga ord. . .

Strax efter jul läste jag i The Guardian att påven är så förskräckt över "klimatförändringarna" att han skall knåpa ihop en encyklika av det mer signifikanta slaget, d.v.s. fullproppad med miljödoktriner enligt koldioxidkungarna och mångmiljardärerna Strong och Gores evangelium.

Påve Francis höll en presskonferens bara ett stenkast från hans arbetsgivares residens - på tiotusen meters höjd i ett flygplan. Under presskonferensen visade han prov på att han fattat galoppen* och uttalade att han är övertygad om att det mesta av den globala uppvärmningen orsakas av människan.

Gud hjälpe oss alla! När Vatikanen klafsat in på det vetenskapliga området och dammat påvebullan i bordet vet vi hur det brukat sluta. De som trotsat de politisk-religiösa dogmerna om att jorden var universums centrum, och presenterat äkta vetenskap, har straffats med hängning, strypning och bränning. Ja, okej, som en av ytterst få fick Galileo "bara" livstids husarrest och hans böcker bannades, men för andra, som Giordano Bruno, gick det betydligt sämre - han brändes på bål.

Det är märkligt att påve Francis, som har en så prominent och allvetande arbetsgivare, inte synes ha  samtalat om vare sig den obefintliga uppvärmningen* eller koldioxidnivåerna med denne. Hade han gjort det så hade han fått veta att dagens nivåer ligger på ca 400 ppm - vilket är katastrofalt lågt. Idealet för levande varelser, d.v.s. växter, människor, djur, ligger på ca 1 200 ppm. I 300 miljoner år har medelvärdet legat på omkring 1 200 ppm, och dagens  koldioxidvärden är de lägsta någonsin i världens historia. Vid 150 ppm dör allt levande, enär inget syre produceras. Allt liv på jorden behöver koldioxid.

När du hör talas om missväxt, matbrist och svältande, döende barn så vet du att det beror på ren undernäring av växtligheten, och det, mina vänner, är däremot "man-made". Orsakat av de människoliknande varelser som utgör den s.k. "globala eliten".

- Deal with that, påven!


* Jag antar att du minns att världen uppvisade stor förvåning när argentinaren Jorge Mario Bergoglio valdes till påve. Teorierna har varit och är många men än har jag inte sett någon som träffat rätt. Att han är jesuit och italienare har mindre med saken att göra än att han i egenskap av högste general för jesuiterna kollaborerade med Argentinas diktator Videla. Med andra ord är påven någons gisslan.
Här kan du läsa om vad Francis jobbade med innan han tog värvning i en av världens största arméer...

* Du har noterat att sedan den "globala uppvärmningen" visade sig vara ren och skär bluff, icke existerande, så har man fasat in begreppet "klimatförändring" istället.

Webbsida: Center for the Study of Carbon Dioxide and Global Change, CO2 Science magazine 
Washington Post: Pope: Global Warming 'Mostly' Man-Made, Seeks 'Courageous' Decisions at Climate Talks in Paris
Star Tribune: Pope: Global warming 'mostly' man-made, seeks 'courageous' decisions at climate talks in Paris
The Guardian: Pope Francis’s edict on climate change will anger deniers and US churches
BBC: Largest trial of 'Dirty War' crimes starts in Argentina
BBC: Argentina finds 1,500 secret military junta files


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar