torsdag 17 april 2014

Unioner, Ukraina, och NATO

Efter en tids bortavaro kan jag konstatera att Ryssland har invaderat vare sig Sverige, Finland eller Estland, och inget annat land heller för den delen. Men det var det nog ingen vettig människa som trodde skulle ske - förutom alla de politiska och militära mörkermänniskor som önskade att just det skulle ske, och har gjort sitt bästa för att det skulle inträffa.

Det första man läser är en synnerligen rubbad ledare i SvD av ryssofoben nummer ett, neoliberalen Anders Åslund, mannen som tillsammans med Jeffrey Sachs totalhavererade och sänkte den ryska ekonomin och släppte lös IMF innanför gränserna. Chock-terapin, som den kallades, fungerade precis som vanligt; allt som gick att privatisera privatiserades, priserna flög i taket och folk svalt ihjäl - allt i syfte att skapa en stark, rysk finansnekros samt att ta kontrollen över den ryska ekonomin. Att folk svalt till döds fnös Åslund bara åt, vilket är helt normalt för sådana som han, d.v.s. vandrande kalkylblad utan förmåga till tänkande.

Nå, i ledaren spyr Anders Åslund över Putin och hävdar att hans "regim är illegitim" och att han nu svär och gnisslar tänder över Ukrainas "demokratiska genombrott". Men medge att följande uttalande av Åslund nästan är värt att rama in, hysteriskt roligt som det är:

Genom sin europeiska orientering är Ukraina förlorat för Putins neoimperialistiska älsklingsprojekt, den Euroasiatiska unionen.
            SvD: Putins val: att destabilisera eller invadera Ukraina

- Hahaha, detta sagt av en man som är fullständigt insatt i den globala unionsindelningen, av vilka den europeiska, nordamerikanska, sydamerikanska, afrikanska, euroasiatiska m.fl. dels är på plats, under formering, och dels även de i så fall bör benämnas "neoimperialistiska".


För Ukrainas del så återstår att se vad den av USA och EU installerade låtsasregeringen skall ta sig för. Efter dagens Genevesamtal lät Sergey Lavrov i en presskonferens meddela att samtliga parter skall avstå från våld, hotelser och provokationer, samt att (den av EU och fr.a. USA anstiftade) "krisen" i Ukraina måste lösas av ukrainarna själva. Nästa presskonferens hölls av USA:s affischpojke John Kerry, flankerad av en tryckt Cathy Ashton, vilken lät oss förstå att det obligatoriska evangeliet "freden och demokratin" i fortsättningen skulle råda i Ukraina. Kerry morrade också hotfullt att Ryssland skulle hålla sig på mattan och att USA och EU - via skämtorganisationen OSCE - absolut skulle hålla ögonen på den ryslige Putin så att denne uppfyllde sina åtaganden. Inte ett ord om USA och EU:s åtaganden. Tänka sig  . . .

Ironiskt nog betonade affischpojken Kerry hotfullt att överenskommelserna nedtecknats och signerats, men att ingenting var värt något om inte Ryssland följde upp det skrivna med handlingar. Gott så, då förväntar vi oss att USA omedelbart följer den internationella lag från 1947 som säger att USA inte får hindra eller på annat sätt obstruera gällande internationella FN-sändebud som skall anträda det internationella territorium, enklaven, där FN-skrapan står i New York. Alltså skall USA häva inreseförbudet för Irans FN-sändebud Hamid Aboutaleb.

Well, vad USA:s privata armé, mordmaskinen NATO:s representanter, har att säga om det nya "deal" som beslutats angående Ukraina vet jag inte. Men under gårdagen levererade NATO:s europaboss, den ständigt leende farfarstypen Philip M. Breedlove, påhejad av Anders Fogh Rasmussen, att lusa ned Europa och Medelhavet med ännu fler luft-, sjö-, och landtrupper på grund av "den ryska aggressionen".

Nej tack till fler NATO-trupper runt vår glob, och nej tack till de amerikanska trupper som härjar i 156 länder, inkluderat Sverige. Det finns banne mig inte en kvadratkilometer på jorden som är fredad från någon form av mordisk trupp, redo att skapa evangelier om "fred, frihet och demokrati" till den husse som blåser till anfall.


Map of NATO affiliations in Europe:

A map of Europe with countries in blue, cyan, orange, and yellow based on their NATO affiliation.
Wikipedia

Klickbara länkar:
   Global Partners

Map of NATO partnerships globally:

A world map with countries in blue, cyan, orange, yellow, purple, and green, based on their NATO affiliation.
Wikipedia

Klickbara länkar:
   Global Partners
Källa: Eurotrib (årtal okänt)
Källa: Ob Rag


Javisstja, FN:s vice generalsekreterare, den svenske mörkermannen Jan Eliasson är rädd för ett nytt "kalla kriget" och förespråkar "globala lösningar" (what else...) och "mer diplomati".


Telegram: NATO ups military presence amid Russian threat
SVT: John Kerry: Settlement of Ukraine in Geneva (in english)
RT: Lavrov: Russia, US, EU, Ukraine agree on de-escalation roadmap
CBS News: Diplomats agree on way to ease tensions in Ukraine
SvD: Eliasson varnar för spricka mellan öst och väst
SvD: Putins val: att destabilisera eller invadera Ukraina

NATO: NATO on duty
Wikipedia: NATO-presence worldwide
Wikipedia: Wars involving NATO
U.S. Department of defense: Joint Vision 2020 Emphasizes Full-spectrum Dominance
Wikipedia: Military operations involving NATO
Vetfriends: How many US troops are overseas? Interaktiv karta, siffror per 31/12 2012
Wikipedia:United States military deployments
Wikipedia: List of United States military bases

2 kommentarer:

  1. Skitbra som vanligt. Dina texter påminner om Ad Acta:s på Motpol.
    J_B

    SvaraRadera