tisdag 11 februari 2014

Obekväma EU-sanningar och Caligula

Viviane Reding, skällande bandhund.
Viviane Reding har som bekant varit i London och skällt ut britterna för att vara hemfallna åt ideologi och känslor snarare än fakta när det gäller floden av europeiska bidragstagare. Enligt madame Reding arbetar de europeiska migranterna mycket hårdare än britterna själva och de är dessutom mer "ekonomiskt aktiva".

Vad Reding menade med "ekonomiskt aktiva" kan man fundera över, men begreppet är mycket elastiskt, och om det skall tolkas positivt eller negativt är antagligen upp till var och en. OECD har ju föreslagit att även den svarta ekonomin skall räknas med i BNP så tolkningen är antagligen fri.


Att Reding är och skäller som en bandhund ute i Europa just nu är inte särskilt märkligt. Det är snart EU-val och den, fr.o.m. 1/1 2014, fria rörligheten från Rumänien och Bulgarien sänder kalla kårar längs ryggen på miljoner redan gravt missnöjda och utsatta europeer. Det gäller med andra ord för de korrumperade lögnhalsarna till kommissionärer att klippa till varje missnöjesyttring och ljuga befolkningen full.

Vi kan ta en titt på några av de standardfraser som ingår i alla Viviane Redings tal:

Rätten till fri rörlighet är medborgarnas mest omhuldade EU-rätt. Nuvarande EU-regler om fri rörlighet, inklusive tillgång till sociala förmåner, är rättvisa och skäliga.
De innehåller tillräckliga garantier för att förhindra att EU-medborgarna blir en orimlig ekonomisk belastning för värdlandet.

Kommissionen är beredd att hjälpa medlemsstaterna i deras insatser för att bekämpa bedrägeri och missbruk. Även om de skulle förekomma i liten skala, måste de tas på allvar.
 
Okay Viv, du låter precis som klassens ordningsman, integrationsminister Erik Ullenhag, när han viskar "full kostnadstäckning" i örat på enfaldiga, svenska kommunalråd. Och när de invandrade och asylsökande "tillgångarna" blir en orimlig ekonomisk belastning så har Ullenhags kontor stängt. Jo, den visan kan vi allt utantill.
 
Vi tar en titt på ett annat av Viviane Redings uttalanden från den 14 oktober 2013:

Enligt en studie som just offentliggjorts av Europeiska kommissionen i de flesta EU-länder, använder inte EU-medborgare från andra medlemsstater sociala förmåner mer intensivt än värdlandets medborgare.
Studien visar att ekonomiskt icke-aktiva EU-medborgare står för en mycket liten andel av stödmottagarna och att konsekvenserna av sådana fordringar på de nationella välfärdsbudgetarna är mycket låg.
 
- Really, Viv?
 
 
Okay, vi går till den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (fp), och ser vad hon möjligen kan tänkas fräsa om på sin blogg. Jodå, hon håller banne mig stilen. Den 15 januari låter det så här:
 
Inför stundande EU-val är det många som snedvrider debatten för att plocka billiga politiska poäng genom att göra EU-medborgare från vissa medlemsländer till syndabockar. Detta uppviglar rasism och xenofobi. Låt oss hålla oss till fakta, i själva verket är det så att medlemsländer tjänat på den fria rörligheten då arbetsmigranter bidrar med stora summor till värdlandets socialförsäkringssystem

Cecilia Wikström och Reding talar båda två om "fakta". Vilka är då dessa fakta?
 
Vi hoppar över till kommissionär László Andor med sysselsättning, socialpolitik och inkludering i portföljen och ser vad vi hittar där. Jodå, ett lite raljant tal vid University of Bristol, med dagens datum till och med:

Sanningen, och faktiskt kan den vara "obekväm" för vissa, är att de allra flesta människor som flyttar från ett EU-land till ett annat gör det för att arbeta. De gör det inte för att göra anspråk på förmåner.
 
Som du ser fokuserar kommissionärer och parlamentariker till 100% på den fria rörligheten och att ingen fuskar. Men att miljoner europeer är arbetslösa, svälter, är hemlösa, sjuka och inte har råd med mat och mediciner skiter de i. Visst är det något patologiskt över det hela?
 
Stressen bottnar dels i att kommissionen döljer avgörande fakta. Den undertrycker sanningen och sopar undan bevis för att lättare kunna driva igenom sin egen, själviska agenda - den sjuka och farliga agenda som normalt funtade, ännu så länge fria, medborgare bestämt avvisar. Dels bottnar den i att Storbritanniens inrikesminister Theresa May undanhållit det brittiska parlamentet och befolkningen en fullständig, utredande rapport över de bedrägerier som begås av migranter.
 
Migranter från EU lurar Storbritanniens skattebetalare på miljoner pund genom bidragsfusk, skenäktenskap och organiserad brottslighet, enligt ett hemligt regeringsunderlag.
Den opublicerade rapporten visar för första gången den fullständiga omfattningen av dokumenterat missbruk av EU: s invandringsregler och allvaret i ministrarnas oro över konsekvenserna för Storbritannien.
 
 
Den rapport som Theresa May dolt sände hon till EU-kommissionen redan den 16 september 2013.
Rapporten finns nu utlagd på det brittiska parlamentets hemsida och kan läsas här:
 
 
I rapporten kan du läsa om det som nämnts ovan, samt om trafficking, falska papper, utnyttjande av barn, om präster som fängslats för att ha genomfört sken- och s.k."proxy-äktenskap" mot betalning och en hel del annat.
 
De länder som genomfört rapporterna är följande: Storbritannien, Sverige, Tyskland, Finland, Frankrike, Nederländerna, Österrike, Bulgarien, Estland, Grekland, Malta och Portugal.
 
Det är inte långt kvar till valet, och vad gäller en ny kommissionsordförande så undrar jag om vi inte har en "överraskning" att vänta oss. Jag har en känsla av att vi EU-medborgare skall föräras EN kejsare över imperiet istället för tre. Dock har vi medborgare inget som helst inflytande över vem som skall utses till EU:s Caligula.
 
För övrigt anser jag att EU-imperiet skall krossas.
 
 
 
 
 
 
 
 
UPPDATERING 2014-02-12:

Viviane Reding visar underkastelse
 

European Commission: Pressmeddelande
Utdrag:

I have been listening carefully to your discussions this morning and this afternoon. They were enriching. They were encouraging. And I have learned a lot from you.
Why did we organise this conference in the first place? Because the Commission wanted to listen.
In some of your countries there are debates about "welfare tourism" and the pressure that inclusion of EU citizens puts on public budgets, on schools, and on other services.
Other countries may be worried about a discrimination of their citizens. And yet others may see free movement as the much needed chance of developing a genuine European labour market in which supply meets demand.
Never before has the right to move and reside freely in the European Union been discussed so intensively by politicians and the media as in the past few months.

 

1 kommentar:

  1. Instant karma!
    http://www.friatider.se/eu-kommissionar-ranad-i-london
    /Jorun

    SvaraRadera