lördag 8 februari 2014

Afrofobi, 68:orna och diamanter

Kitimbwa Sabuni

Ah, det var på tiden . . . det har ju gått flera dagar sedan den patologiskt våldsfixerade och flerfaldigt dömde vänsterterroristen Tobias Hübinette, och ett par andra udda element, publicerade sin spya i DN över afrofobiska svenskar. Men nu är det fart på kärringen Kitimbwa Sabuni, den kroniskt kränkte blodhunden med sökradarn ständigt svepande efter allt som kan vara "rasistiskt" - eller som det nu heter: afrofobiskt. Må det vara kakor, kvartersnamn, karameller, seriefigurer, glass, svenskar eller vita pappersark - nog fan är de rasistiska, afrofobiska, xenofobiska, islamofobiska, HBTQI-fobiska och fobisk-fobiska.

Sabuni kräver nu att afrofobin skall göras till årets valfråga . . . Well, jag kan bara säga att han silar plankton och sväljer elefanter.


Ytterligare en som silar plankton och sväljer elefanter är Samson Beshir, en av medförfattarna till Tobias Hübinettes rapport - vilken jag för övrigt skulle ha underkänt då den är i total avsaknad av akribi, samt är utfylld genom en mångsidig referenslista utan någon som helst koppling till innehållet.

Elefantslukaren Samson Beshir filosoferar friskt angående den nu kartlagda svenska afrofobin i SVT:
- Det finns många orsaker till att hatbrott med afrofobiska motiv ökar och att en av dessa är avhumaniseringen av afrikaner i samhällsdebatten.
- Ta bilden av hur afrikaner porträtteras i skolmaterial till exempel, att Afrika bara omnämns som ett objekt i samband med koloniseringen.
- Det är också viktigt med en bred folkbildningsinsats. Att ta chansen att göra upp med Sveriges historia när det gäller den transatlantiska slavhandeln och utvecklandet av rastänkandet.                       
                        SVT: Fler hatbrott mot afrosvenskar

Ett fullkomligt häpnadsväckande påstående - att svensk samhällsdebatt skulle präglas av en  avhumanisering av afrikaner. Jag har aldrig hör något så avskyvärt; Samson Beshir kan definitivt inte ha begreppets faktiska innebörd klar för sig, det är ett som är säkert. Skall man häva ur sig dylika påståenden offentligt så måste man ha på fötterna, annars skall man hålla käft. I Sverige sker ingen avhumanisering av afrikaner, det sker bara av svenskar och europeer.

Nästa påstående jag finner fascinerande, men fullt plausibelt är att man i svensk skola enbart nämner Afrika som ett "objekt" i samband med kolonialisering. Det omnämnandet är inget som förekom på min tid, men det var tack och lov innan de sjuka kulturmarxisterna med Olof Palme och hans anhang i spetsen tog över såväl svenskt samhälle som svensk skola. Naturligtvis skall afrikaner framställas som offer av de "välmenta" men stendumma vänsterfascisterna.  De "vita" människorna är ju per definition förtryckare enligt dessa nyttiga idioter.

Sveriges roll i slavhandeln måste givetvis nämnas, fattas bara. Den förekom absolut, men i likhet med mången annan statligt skött verksamhet i Sverige lyckades man inte särskilt väl. Utfallet blev tämligen magert och någon marknad för slavar fanns det inte här hos oss. Ingen afrikan plöjde några svenska åkrar, frätte sönder sig i salpetersjuderier eller tömde dasstunnor åt herrskapsfolket i kungliga huvudstaden. Det gjorde fattiga svenskar och en och annan fattig tysk.


Cullinan 1-diamanten, även kallad Great Star of Africa.
Innehas självfallet av Elizabeth II, brittiska imperiet.

Nej, när jag läste ovan nämnda raistsmörjor så tänkte jag omedelbart på diamanter. Ja, på diamanter. Expressen hade en kortare artikel för ett tag sedan om att de afrikanska slavarbetarna vid en av Petra Diamonds gruvor i Sydafrika krafsat fram en blå diamant på 29,6 karat. För övrigt en kusin till Great Star of Africa (1905) här intill, då de båda härstammar från Cullinan Diamond Mine. Då som nu med samma ägare, vilket gäller alla diamantgruvor i Sydafrika. Jodå, det finns flera gruvkoncerner med olika bolagsnamn men de har alla samma ägare i bakgrunden. Det är alltså inte en kartell, utan ett rent monopol, med betoning på mono.Ett av bolagen i diamantmonopolet har dessutom globalt monopol på marknaden, d.v.s. all handel av och med diamanter. Bolaget har sedan 1930-talet haft sitt globala säte i London, men har nu packat påsarna med alla sina karat och dragit till Botswanas (Debswanas) huvudstad Gaborone.

Och du, tro för all del inte att diamanter är sällsynta, det är precis raka motsatsen. Men fördelen med en med våld, krig och blod monopoliserad gruvdrift och handel är att man dels styr tillgången och dels världspriserna. Det och ingenting annat är anledningen till att människor betalar tiotusentals dollar för en diamant som egentligen skulle kosta 15 dollar, slipad, polerad och klar. Förutsatt att gruvarbetarna och diamantsliparna inte får höjda löner alltså . . . om skulle få skäliga löner så skulle du säkert få hosta upp 20-25 dollar för den slipade kolbiten. Tänka sig.

De svenska rasterroristerna gnäller över att en glass, en leksak, ett bakverk etc. är afrofobiskt och kräver räfst och rättarting för historiska händelser, att fler afrikaner skall bo i bostadsrätt samt omprogrammering och bestraffning av hela svenska folket. Samtidigt håller de käften om den månghundraåriga och pågående avhumaniseringen av afrikaner i Afrika, om den grova plundringen, de pågående folkmorden, de blodiga krigen och den totala utarmningen, åderlåtningen, av de afrikanska tillgångarna.

Duktiga idioter, de där kulturmarxisterna.

SvD: Ökad afrofobi oroar Ullenhag
DN: Samhället måste ta den växande afrofobin på allvar
DN: Vi har en omfattande rasojämlikhet
Dagens Arena: Gör afrofobi till valfråga
SR:  Afrosvenskar är mer drabbade av diskriminering och hatbrott än andra
SVT: Fler hatbrott mot afrosvenskar

Business Standard: Rio Tinto strikes diamonds in Bundelkhand's Bunder
AFK Insider: De Beers Agrees To 9% Raise, Avoids Diamond Mine Strike
Mining.com: 4,000 strike at Anglo American Platinum mine once again
The Africa report: SA police face murder charges over mine massacre
The Africa report: South African strike hits world's top platinum producers
SABC News: Talks underway to end Petra Diamond Mine strike
Wikipedia: Blodsdiamanter

P.s. De svenska Wallenbergarna har en lång historia av att ha kuskat runt i Afrika, framför allt i Rhodesia och Zimbabwe. Peter Wallenberg var väldigt förtjust i apartheidregimen och ogillade skarpt "svartingar". D.s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar