söndag 26 januari 2014

Tema fabrikation

Jag vill börja med att varna läsaren för att det i slutet av inlägget finns bilder som kan uppfattas som obehagliga. Bilderna är inlagda efter YouTube-inslaget om Särskilda operationsgruppen.

Geneve II-konferensen som inleddes i veckan höll närapå att gå av stapeln utan Syriens utrikesminister Walid al-Moualem och hans delegation. Planet som mellanlandade i Athen för tankning nekades påfyllning samt nekades att lyfta. Dock har det framkommit från  grekerna själva att de kvarhöll den syriska delegationens plan efter "påtryckningar från Europa"  (EU?).

Ytterligare försök att obstruera lagom inför Geneve-teatern gjordes av Qatar - landet som Bandar Bin Sultan skällde för att bestå av "300 personer och en jävla tv-station" - som kokat ihop en "rapport" som sägs vara baserad på uppgifter från en anonym källa med kodnamn Caesar. Snabbt som ögat kablades bilder ur rapporten ut globalt i media så att alla kunde förfasa sig över den syriska regimens påstådda blodtörst.

Självfallet ledde den overifierade Qatar-"rapporten" till att U.S. State Departments ettriga taleskvinna Marie Harf omedelbart aviserade att "It´s time to take him out", Assad alltså.

Svensk medias skribenter, som väl knappt vet var Syrien ligger, och tillika är i total avsaknad av geopolitiska insikter, har valt att svälja den ihopkokade "rapporten" med hull och hår, utan den minsta granskning eller kontroll:
Dokumenten, som bygger på vittnesmål och bilder från en syrisk avhoppare, har lagts fram med hjälp av Qatar som stöder de syriska rebellerna.
Avhopparen sägs vara en fotograf som arbetat för den syriska militärpolisen. Han har till kriminaltekniker som anlitats av Qatar lämnat runt 55 000 digitala bilder av 11 000 döda fångar.
                        AB: Skräckbilderna avslöjar tortyren

Intressant vore om media informerade om vilka dessa "rebeller" är men icke. De kallas uteslutande och omväxlande för "rebeller" och "oppositionen". Ett och annat "Al-Qaeda" undslipper man sig då och då, men helt uppenbart är att åtminstone svensk, och till stora delar europeisk media, inte har den blekaste aning om vad som pågår i Syrien.

Geneve II-teatern är heller inte någon "fredskonferens", utan den är kort och gott ett krav på regimskifte i Syrien. Frågan är vem, vad eller vilka som skulle utgöra den nya regimen? Frågan är vem, vad och vilka den nya regimen skulle representera? Studerar man mer ingående vilka som är aktiva på och utom fältet i Syrien är det synnerligen komplicerat och vidgas till ett extremt intrikat system av ett för västvärlden helt okänt slag. Arabvärlden består av såväl nationella som transnationella stamförbund, stammar och klaner, med vilka lojaliteten är överordnad alla politiska demarkationslinjer. Olika klaner och släkter regerar även provinserregioner, städer, stadsdelar och kvarter. Till detta oerhört komplicerade system skall läggas salafister, salafistjihadister, Al-Qaeda med alla dess grenar samt diverse annat löst folk, nätverk och sympatisörer. Hur skall någon kunna utröna vem som gjort vad, och var i denna helvetiska röra?

Den representant som varit på plats i Geneve i egenskap av "företrädare" för den odefinierbara "oppositionen" i Syrien är Ahmad al-Jarba, som hör till det transnationella stamförbundet Shammar, är av Qamishli-stammen i al-Hasakah-provinsen samt är sunnimuslim. Vem eller vilka representerar han? Frågar man det syriska folket så företräder regeringens representanter folket, och inte Ahmad al-Jarba.

Syrian clans: Syria's government delegation to Geneva represents us
RT: Lavrov says ‘no talks with Islamist militants in Syria’

BBC: US and UN express horror at Syria torture report
AB: Syriens regim dömer ut tortyrrapport
AB: Syrien anklagas för tortyr och mord
DN: Syrien anklagas för mord och tortyr
SvD: Syrien anklagas för mord och tortyr
Exp: Syrien anklagas för mord och tortyr


I samband med kriget(-n) i Syrien har det fladdrat rapport efter rapport som "bevis" på att den "blodtörstiga regimen" är skyldig till allt från användning av kemiska vapen till massdödande av civila. Här kan det vara på sin plats att titta på en annan rapport som lades fram som "bevis".


Något som svensk mainstreammedia undvikit att skriva om är den kreative och fantasifulle Rafid Ahmed Alwan al-Janabi, alias Curveball, som fabricerade bevis för att Irak skulle ha massförstörelsevapen. Hans förfalskade och påhittade bevis användes för att legitimera invasionen av Irak.

al-Janabi säger att han själv kom på idén och genomförde allt på egen hand för att han ville "befria" det irakiska folket från diktatorn Saddam Hussein. Påståendet att han ensam skulle vara ansvarig för det hela finner jag synnerligen löjeväckande och genomskinligt."Curveball", the Iraqi defector who fabricated claims about Iraq's weapons of mass destruction, smiles as he confirms how he made the whole thing up. It was a confidence trick that changed the course of history, with Rafid Ahmed Alwan al-Janabi's lies used to justify the Iraq war. 
Independent

Här nedan kan du om du följer länken se CBS 60 Minutes underhållande intervju med "Curveball". Hör vad al-Janabi svarar när Bob Simon frågar hur han hade råd med hela apparaten: Bob Simon interviews Rafid Alwan, whose false tale of Iraqi WMDs influenced U.S.'s argument for war

Det danska public service-bolaget DR Danish Broadcasting Corporation producerade en prisbelönt undersökande dokumentär, The man who lied the world into war, om Rafid Ahmed Alwan al-Janabi och upptakten till Irakkriget.


       Association for International Broadcasting - AIB


Här kan du se dokumentären på Vimeo: Manden som løj verden i krig


Washington Post: Warnings on WMD 'Fabricator' Were Ignored, Ex-CIA Aide Says
The Guardian: Colin Powell demands answers over Curveball's WMD lies
The Guardian: How US was duped ny Iraqi fantasist looking to topple Saddam
Global Security: Iraq Survey Group Final Report
The Guardian: Defector admits to WMD lies that triggered Iraq war
BT: Maskinpistolbevæbnede tyske politifolk forsøgte at sabotere dansk tv-program midt under afgørende interview
Tages Anzeiger: Dieser Mann lieferte den USA den Kriegsgrund


I dagens DN kan man läsa en artikel som osar av illa dold självbelåtenhet och närmast status av gudomlighet. DN har som enda tidning i världshistorien släppts in till "Försvarsmaktens absoluta elit - Särskilda operationsgruppen". Ett utdrag:

Jag frågar varför de kommer tillbaka först nu, mitt på dagen, när operationen avslutades redan under natten.
Det är lärdomar från Afghanistan, förklarar en av männen, där man insåg vikten av att stanna kvar efter en operation och fotografera vad som hänt. Annars riskerar man att resultatet av operationen manipuleras.
Han berättar hur förbandet från marken har fått hjälp av utländska bombflyg under strider i Afghanistan. Svenska militärer har med laser pekat ut områden som ska bombas. Planet har träffat målet och dödat den eller de personer som de avsåg att döda. Efteråt har motståndsmän burit dit döda kroppar, kvinnor och barn, och placerat på platsen. Upprorsmännen har fotograferat och filmat de döda och mejlat bilder till stora nyhetsredaktioner, som ”bevis” på att attacken skördat civila dödsoffer.
            DN: Sveriges hemliga krig


Ja, just så kan det gå till, vilket jag bland annat skriver om i inlägget Ghouta-rapporten och barn som rekvisita. Från en högst trovärdig källa får vi nu besked om att man använder döda och/eller levande människor som rekvisita i syfte att fabricera "bevis" för sin sak. Precis som abbedissa Moder Agnes Mariam el-Salib hävdar att man gjort bl.a. i de filmer som lagts ut på YouTube, och som John Kerry åberopade som bevis när han ville invadera Syrien. Moder Agnes rapport som PDF.

Ytterligare en som tar upp problemen med manipulering är Åke Sellström som ledde FN-teamet vid undersökningen om användningen av kemiska vapen i Ghouta:
På tre dagar hinner det hända mycket; man hinner både avlägsna och/eller tillföra föremål etc. och som Sellström påpekar i rapporten finns faktorer som tydligt pekar på att det såväl pågått som pågår livliga aktiviteter på plats.                        
                       Adderat: Ghouta-rapporten och barn som rekvisita
 
     UN: Secretary General Report of CW Investigation, s.18 PDF


Här kan du se en kortis om Särskilda operationsgruppen in action:Källa: Försvarsmakten YouTube

Hemsida: SOG


Vi återvänder till och läser vidare i DN-artikeln Sveriges hemliga krig att SOG anlitat företaget Amputees in Action LTD och av dem hyrt skådespelare som spelar offer för att övningarna skall bli så realistiska som möjligt:
I dagens övning ingår inga försöksdjur, i stället medverkar figuranter, skådespelare, som sedan tidigare saknar ett ben eller en arm. Vi har redan träffat dem som ska spela offer i matsalen på en övningsanläggning i Skåne, där de lunchade med sina kryckor lutade mot bordsskivan. De kommer från den brittiska firman ”Amputees in action” och de medverkar i actionfilmer och avancerade militärövningar som den här. Efter lunchen börjar de sminka och göra i ordning sig. Det ser ut som om de just fått lemmarna bortsprängda. Det är skrämmande verklighetstroget, blod, avslitna senor och benpipor sticker ut.
DN: Sveriges hemliga krig

Skådespelare från Amputees in Action

Bildkälla: DN Sveriges hemliga krig

Bombdåden vid Boston Marathon 2013:


Märkligt att ingen bryr sig om killen i grå tröja som saknar sina båda ben. 
Det måste även betraktas som unikt att han är vid medvetande. 


Samma kille som på bilden ovan, och han är fortfarande vid medvetande! Och han har knappt några blodstänk alls på kläderna. Tänka sig . . .

Samtidigt som Boston Maraton pågick så hölls övningen Operation Urban Shield som gick ut på att avvärja en attack av den påhittade terrorgruppen Free America Citizens. Företaget som arrangerar den här typen av övningar åt DHS är Cytel Group Inc och de använder sig av frivilliga som agerar skadade och offer i olika situationer.

Det finns en gyllene regel som säger att allt är inte vad det ser ut att vara.


 

3 kommentarer:

 1. http://www.8dagar.com/2014/01/overgangsregering-till-vad.html
  Se filmen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här länken ska funka: https://www.youtube.com/watch?v=AFZhQ4u2Cbg

   Radera
 2. På CNN ca 18 mars var det en presentation av en ballerina "som förlorat benet i Boston, men nu kunde dansa igen", med en protes. - Var det också en bluff, en amputee-skådespelare?
  (Det fanns ju en person som dök upp två gånger efter ett terrordåd, först som en kvinnlig rektor (som dött!) och sen samma person i sjukhussäng efter Boston).
  Känner du till detta med ballerinan, Adderat?
  / Jorun

  SvaraRadera