onsdag 30 oktober 2013

Brottsplats: Aftonbladet

Jag läste den danske kolumnisten Morten Uhrskov Jensens krönika i Den Korte Avis, Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen, i vilken han kraftigt ifrågasätter och fördömer Aftonbladets agerande att trakassera och hänga ut donatorer till sajten Avpixlat.

Naturligtvis är det ett avskyvärt förfaringssätt, men vi infödda svenskar som har några år på nacken är inte alls förvånade. Varför skulle vi vara det, när det alltid har varit på det här sättet? Eller rättare sagt, den enda skillnaden jämfört med förr är att media nu öppet kan skryta om och profitera på uppgifter som tidigare inte kom media till handa, och de är tydligare med att markera att de som skall omfattas av den omhuldade svenska integriteten är högst godtyckligt och ett beslut för media att ta.

Morten Uhrskov Jensen hävdar i krönikan att Aftonbladets agerande är ett typiskt kännetecken för totalitära samhällen, och visst är det så. Sverige är och har varit ett totalitärt samhälle sedan socialismen tog sitt strypgrepp över befolkningen för över hundra år sedan. Enda skillnaden är som sagt att det blivit mer synligt eftersom Internet används till att exponera och sprida den svenska maktarrogansen och de smutsiga övergrepp som tidigare tystades ned.

Nå, diskussionen angående Aftonbladets uthängningar av privatpersoner gäller främst dem som donerat pengar via betaltjänstföretaget PayPal, och misstankarna går i riktningen att någon anställd inom företaget lämnat ut uppgifter till Aftonbladet. Så kan det givetvis vara, särskilt med tanke på att PayPal i september stängde ned ett flertal fria mediers donationskonton och därmed klargjorde att de stödjer de antidemokratiska krafterna och därigenom i allra högsta grad bidrar till att förstärka totalitarismen.

En annan händelse man eventuellt kan göra kopplingar till är att webbshopen Digitalboxen.com hackades i slutet av september och att hackarna då kom över uppgifter till omkring 25 000 kunder, vilka sedan lades ut på webben. Hackarna har även korskört uppgifterna mot olika webbtjänster och kommit över kontouppgifter hos Twitter, Facebook, PayPal, Netflix samt olika e-postkonton och lagt ut dem till allmän beskådan på webben. Det är fullt möjligt att Aftonbladets uppgifter härrör från denna hackerattack.    

Huruvida hackerattacken och uppgifterna härrör från aktiviteter som kan kopplas till de kända verksamheter och bolag* som ägnar sig åt systematisk åsiktsregistrering eller ej vet jag inte, men jag tror inte att det skall uteslutas.

För att återknyta till Morten Uhrskov Jensens helt korrekta bedömning av Sverige som en totalitär stat så gäller att totalitarism kännetecknar mer eller mindre alla världens stater. Den som tror att demokrati kan existera i en global kapitalistiskt kontrollerad värld är faktiskt oerhört naiv och enfaldig.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.


* Se inlägget Zigenare, EXPO och oäktingar för information och länkar.

Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen
The Local

Dansk kritik mot Aftonbladets åsiktsregistrering

Computer Sweden: 25 000 inlogg på vift efter hackerattack
IDG.se: Webbshop hackad

DN: Samhällstoppar donerar till Avpixlat
Aftonbladet: Brottsplats: Avpixlat
Aftonbladet: De betalar hatsajten
Aftonbladet: Här är personerna som sponsrar Avpixlat
Aftonbladet: Släpp taget om fancluben

Artiklar om Juridikfronten, som Aftonbladets Petter Larsson hänvisar till i Brottsplats: Avpixlat
Nordfronts granskning av "Juridikfronten"
Kristianstadsbladet: Politiker utreds för förfalskning
Juridikfronten
SSU: Martin Tunström

tisdag 29 oktober 2013

Den förbannade €uron

Jag läste i SvD att magister Jan Björklund (fp) är ute och sprider irrläror och dunkla halvsanningar om ett svenskt €uromedlemskap nu igen. Han menar att svenskarnas extrema motstånd (81%) gentemot ett inträde valutaunionen kommer att svänga, och att en anslutning ligger max tio år bort. Björklund undslipper sig även halvsanningen att Sverige "egentligen" inte har något annat val än att ansluta sig enär det politiska samarbetet €uroländerna emellan blir tätare samt att fler beslut fattas just av dessa länder.
 
Okej, vi tar återigen en titt på de fakta jag med en åsnas envishet påtalar med jämna mellanrum  - vilka är något helt annat än de villoläror magister Jan Björklund presenterar.
 
KRITERIER 4 +1
 
Goda statsfinanser  
Prisstabilitet 
Låga räntor
ECB-anpassad lagstiftning 
Stabil växelkurs (ERM2)
 
= 4/5 kriterier uppfyllda
.................................................................
 
ÖVRIGA KRAV OCH ÖNSKEMÅL FRÅN ECB
 
Ökad transparens Riksbanken 
Minskade offentliga utgifter  
Höjda bostadspriser 
Sänkta inkomstskatter 
Låg till måttlig löneutveckling 
Ökad flexibilitet gällande anställningsskyddet 
 
 
Sverige deltar inte i ERM2. Sverige är en medlemsstat med undantag men har inte någon särskild ställning när det gäller deltagande i etapp tre av EMU. Sverige är därmed skyldigt enligt fördraget att införa euron, vilket innebär att landet måste sträva efter att uppfylla samtliga konvergenskriterier, inklusive växelkurskriteriet.
 
Danmark och Storbritannien begärde undantag i Lissabonfördraget:

Fram till dess att Danmark meddelar rådet att man har för avsikt att införa euron, behöver Danmarks Nationalbank inte rättsligen integreras i Eurosystemet och dansk lagstiftning behöver inte anpassas.

Enligt protokoll (nr 15) om vissa bestämmelser angående Förenade konungariket Storbritannien och Nordirland, som är bifogat fördragen, behöver Storbritannien inte införa euron förrän landet anmäler sin avsikt att göra detta till rådet.
 
2012-07-03 skrev jag ett inlägg angående Almedalsspektaklet, EU, Mellin, Bergström och förtroendet:
 
Värst av allt är att varken Mellin eller Bergström efter nio år har begripit att resultatet av den folkomröstning som hölls i Sverige 2003, om eurons införande, inte är relevant. Euron kommer att införas i Sverige, vare sig vi vill det eller inte, när vi så uppfyller konvergenskriterierna. D.v.s. när politikerna väljer att knyta kronan till mekanismen ERM2, alltså euron. Att Sverige inte ingår i valutaunionen innebär dock inte att vi styr över den ekonomiska politiken; valutaunionen är bara en del av det som ingår i EMU, och Sverige är med i de övriga delarna som ingår, som t.ex. stabilitets- och tillväxtpakten samt att följa EU:s direktiv om koordination av den ekonomiska politiken i EU-länderna. Med andra ord förstår du då att den folkomröstning som ffr.a. folkpartiet ropar efter enbart syftar till att känna åt vilket håll vinden blåser; alltså om det är läge för politikerna att knyta kronan till euron eller om de skall vänta ett tag till.

När dagen €(uro) infaller kommer antagligen våra svenska politiker att göra som vanligt, skylla på att "EU" tvingar oss, men då vet du, folkomröstning(ar) och andra skendemokratiska akrobatkonster till trots, att det redan var bestämt i och med att Sverige inte begärde något undantag i EU-fördraget.

Enkelt, men uppenbarligen svårt att fatta: Vi har inget val. Punkt. Slut.


Riksbankens nyvunna transparens

torsdag 24 oktober 2013

Socialbidrag & etableringsersättningar

ETABLERINGSERSÄTTNING (INTRODUCTION BENEFIT) TILL NYANLÄNDA FLYKTINGAR JANUARI-SEPTEMBER 2013

KLICKA FÖR STÖRRE BILD


SOCIALBIDRAG (SOCIAL ASSISTANCE) JANUARI-JULI 2013

KLICKA FÖR STÖRRE BILD


Ytterligare utgifter kopplade till invandring och flyktingmottagning finns under fliken "Du betalar".

Apropå flyktingar så läste jag på radions Ekot att EU skall uttrycka "djup sorg" över att hundratals migranter har dött i Medelhavet de senaste veckorna, gott så. Men jag undrar varför de inte uttrycker "djup sorg" över alla svältande och hemlösa européer, eller över alla oskyldiga som mördas av terroristerna i Syrien? Hur vore det med en aning "djup sorg" över den pågående förintelsen av palestinierna? "Djup sorg" kan lämpligen också uttryckas över att 60 miljoner amerikaner i dag lever på och under fattigdomsgränsen, och överlever enbart med hjälp av matkuponger. Passande vore även att uttrycka "djup sorg" över alla oskyldiga som dagligen mördas i Irak. Och så vidare, och så vidare.

Kan det möjligen stavas HYCKLERI, tror du?

fredag 18 oktober 2013

DN:s osmakliga skitstövel

Vanligtvis håller jag mig ifrån den obehagliga agendatidningen Dagens Nyheter, men i dag fick jag syn på en rubrik som fick mig att tvärnita och klicka på en artikel av en skribent som jag aldrig läst något av tidigare. Rubriken var denna: . . . och skribenten var en person vid namn Fredrik Strage.

Denna felmonterade varelse tycks, förutom att häva ur sig ruttna osmakligheter, syssla med att hacka på hur musikvärldens aktörer klär sig och uppför sig. Enligt denne Strage är branschfolket i total avsaknad av karisma, ser ut som bankmän från Nordea och är lika trista som ett USB-minne.
Well, det må vara hur det vill med den saken, därom vet jag intet eftersom jag uteslutande ser till kvalitéer och inte till utseende.

Enligt vad jag förstår hyser Fredrik Strage uppenbarligen starka aversioner mot en känd och uppskattad, nederländsk disc jockey (DJ) vid namn Tïesto, vilken inte uppfyller de utseendekrav han ställer på en rockstjärna. Denne Tïesto tycks enligt Strage vara tråkigheten personifierad trots användning av pyroteknik på scen, och uppenbarligen anser han DJ:n vara körd oavsett vad han än skulle ta sig för:

- inte ens om bombningen av Dresden iscensattes på Summerburst skulle Tiësto likna en rockstjärna.

Jag är vanligtvis en fridsam människa som inte ens i undantagsfall förespråkar våld - annat än rent hypotetiskt, och hittills endast och uteslutande mot en eller annan s.k. journalist* - och det här är ett sådant tillfälle.

Om världen hade varit normal, vilket den inte är, så skulle DN:s chefredaktör ha tagit fullblodsidioten Strage hårt som satan i örat och givit honom en icke förvanskad historielektion. Men nu vet vi ju att dylikt inte kommer att inträffa eftersom världen inte är normal och chefredaktören heter Peter Wolodarski.


 
 
 


Som vanligt vid bombangrepp så hade ett stort antal överlevande människor, som i den demilitariserade staden Dresden nästan uteslutande bestod av åldringar, kvinnor och barn, sökt sig till vattnet: ”Massor av människor hade tagit sig ned till stränderna vid Elbe. Tiotusentals hade skyndat till grönområdena som nu var oaser i ett eldhav på 28 miljoner kvadratmeter.”  (Dresdenkommittén)

Ytterligare en varelse som förnöjs av att häckla och förminska förintelsebombningen av Dresden är den ende som kan och får skriva neger i svensk media utan att bli förföljd, bespottad och hatad. Han heter Salomon Schulman.
Tänka sig . . .


Nedladdningsbar PDF: Apocalypse 1945: The Destruction of Dresden

The Guardian 15/2 2013: I survived the bombing of Dresden and continue to believe it was a war crime

Kurt Vonnegut, Slakthus 5

Bildkällor: Dresdenkommittén, Christalbum

* Se Snyftande Staffan i Syrien

torsdag 17 oktober 2013

-You ain´t seen nothing yet

Igår lyssnade jag till Finansutskottets öppna utfrågning från den tionde september om att "förebygga och hantera finansiella kriser". Den finske riksbankschefen Erkki Liikanen, ytterst kompetent människa, var inbjuden för att tala om den s.k. Liikanen-rapporten angående förslag till reformer av det europeiska banksystemet. En ängslig Carl B. Hamilton (fp) utgjorde ordförande för dagen, och det roade mig att han med jämna mellanrum på ett mycket fint sätt uppmanade talarna att "hålla tand för tunga" genom att "påminna" om att de åsågs även av tv-tittare. Det får som bekant absolut inte komma ut några obekväma sanningar till det svenska folket för då kan de ju, gud förbjude, börja ställa besvärande frågor och sådant gillas inte i det här landet.

För den svenska kassakistans räkning närvarade Lars Hörngren och Irma Rosenberg, båda Riksgälden, som dels valt att feltolka avsevärda mängder i Liikanen-rapporten och dels valde att tala om andra rapporter. De argument Erkki Liikanen anförde för nödvändiga reformer bemöttes av såväl ynkliga som okunniga motargument av riksgäldens representanter. De båda värnade helt uppenbart  ensidigt om bankerna och inte om att skydda samhället från investmentbankernas fullkomligt vettlösa orgier. Rosenbergs och Hörngrens lama argument gjorde att jag erinrade mig vad Stefan Ingves sade om jobbet som riksbankschef på en föreläsning för ekonomistudenterna på Stanford University:

- Man får aldrig glömma bort vilka man arbetar för.

Bra uppmaning i sig, men vems intressen man skall värna om avgörs av vem eller vilka som äger centralbanken. D.v.s. är den privat, statlig eller bådadera. Rosenberg och Hörngren uppförde sig sannerligen som om de värnade privata intressen, och det är fullt möjligt att så är fallet. Oavsett vilket så kommer den slutliga makten att ligga hos ECB, vilken till nästan 100% är privatägd, i och med att €uron inom kort ersätter den svenska kronan. Ett uppdrag som för övrigt ligger i Stefan Löfvens (s) knä.

Nå, för att återgå till seminariet så brände Liikanen till med att det inte var direkt stylish av riksgäldens representanter att avfärda Liikanen-rapporten med "för lätta intellektuella argument" och uppmanade duon att inse allvaret och "ta det seriöst". För detta tackar jag Erkki Liikanen mycket varmt och innerligt. I övrigt ställdes ett flertal frågor till Liikanen av de politiska ledamöterna och utifrån frågorna var det mycket enkelt för Erkki Liikanen att dra slutsatsen att svenska politiker och medborgare inte har Den Blekaste Aning om vad som hände 2008, hur det gick till, vilka som var och är ansvariga, vad som pågår globalt eller vad syftet är.

Erkki Liikanen tog på sig pedagogens roll och sade, med emfatisk betoning på varje stavelse:

- Vi har genomgått den värsta finanskrisen i världens historia. Kostnaderna har varit enorma, enorma.

- Vi är ännu i mitten av krisen - i en negativ utveckling.

Och visst är det så, men det är något som svenskarna tydligen skall "förskonas" från att veta. Dock är läget synnerligen uppenbart för en "nyhetsglobalist" som i princip enbart tar del av utrikes media, utrikes handlingar, protokoll, fördrag och förslag etc. på allehanda språk. Naturligtvis syns det vad som pågår även i Sverige, men man måste veta vad man letar efter, var man skall leta och att man i slutänden måste addera delarna.

Jag rekommenderar verkligen att du tar del av inslaget här nedan. Det var ett sant nöje att få lyssna till en kompetent person som Erkki Liikanen. Det är så långt ifrån amatörmeteorologen Anders Borgs barnsliga ekonomiska väderlekar man kan komma. Dessutom kommer du att hänga med bättre i det inlägg jag håller på att skriva om vad som (också) hände med den grekiska ekonomin. Det anknyter till Anders Sellströms (kd) enfaldiga uttalande om Grekland.

Jo, bara en sak till: när Erkki Liikanen nämnde Baltikum och mumlade lite om de svenska bankernas roll i "ärendet" så kunde jag inte annat än skratta gott. Något av detta berörde jag i blogginlägget Global finansras.

Så, med en åsnas envishet fortsätter jag med mitt mantra: you ain't seen nothing yet.

Starka världspolitiska och -ekonomiska krafter ligger bakom. Motkrafter finns och de agerar, men medmänniska, inse att du är en bricka i ett spel - vakna, innan det är för sent!


Liikanen-rapporten, 2012-10-02. PDF

P.s. Ulla Andersson (v), ställde den retoriska frågan "Vilka kunde förutse finanskrisen", och menade att det fanns ju ingen som s.a.s. kunde förutsäga, veta på förhand, att krisen skulle inträffa. Jodå, Ulla lilla, inga kriser uppstår av sig själva utan de är resultaten av högst medvetna ageranden av de fåtal människor som har möjlighet att manövrera och manipulera, sänka och krossa (den globala) ekonomin. De är det fåtal människor som i praktiken kan sägas äga världens ekonomier, marknaden. D.s.

söndag 13 oktober 2013

På väg mot en ny världsordning?

Det senaste halvåret har det droppat in goda men totalt mörkade tecken från en mängd olika håll, och det här veckoslutet har, trots att det ännu inte är slut, sannerligen utmynnat i att bli ett samlat, globalt klimax. Vi har att vänta än mer uppseendeväckande nyheter framöver som kommer sända fullkomliga chockvågor runt hela vår jord, men - det viktigaste av allt: det kommer att lamslå och helt desarmera olika . . . låt oss kalla det fraktioner, globalt. Trots den globala utbredningen (spindelnätet, som jag brukar kalla det) har alla fraktioner ett och samma centrum.

De senaste 15-20 månaderna har många förändringar skett inom de för mänskligheten mest strategiska, betydelsefulla och direkt avgörande s.k. samfunden. Men att ytterst få, som sagt, har kännedom om det är inte konstigt, dels då media inte upplåtit vare sig eter- eller spaltutrymme åt dessa små, men mycket tydliga tecken, och dels då man måste vara "nyhetsglobalist" för att kunna fånga upp och addera alla utspridda tecken till en helhet. Något som inte varit möjligt utan vår tids Jesus: Internet.

Låt oss se om det är något tecken på en ny världsordning på gång.


P.s. Apokalypsen, Yttersta Domen, Domedagen, har i drygt 1 600 år marknadsförts som slutet, allas vår undergång, men den bilden är falsk, som så mycket annat. D.s.

fredag 11 oktober 2013

Zigenare, snyftanden och mentorer

Gårdagens EU-debatt om zigenarna var såväl intressant och explicit som fullkomligt patetisk, typisk och störtlöjlig. Credit skall ges till ett fåtal, främst herrar, som åtminstone tog bladet från munnen i denna församling av snyftande kärringar av båda könen.

De mest frekventa orden under debatten var diskriminering, exkludering, förföljelse, marginalisering, fattigdom, minoritet, utmaning, kränkningar och intolerans. De svenska dumskallarna till parlamentariker, Anna Hedh, Anna Maria Corazza Bildt, Cecilia Wikström och Mikael Gustafsson tävlade om vem av dem som var mest chockad över det nyligen uppdagade zigenarregistret och vem av dem som skämdes allra, allra, allra mest. Corazza Bildt hade för övrigt inte behövt använda sin mikrofon - hon skrek så jag fick dra ned ljudet på datorn med tre fjärdedelar... 

Den italienske parlamentarikern Claudio Morganti, Lega Nord, tog upp att man i Italien nyligen utfört arresteringar av zigenska kriminella grupper som bl.a. tvingar småbarn till prostitution och stölder. Vid arresteringarna beslagtogs bl.a. 300 000 €uro och mängder av stöldgods, och intressant nog ingick dessa kriminella element i de familjer/klaner som fått hus i Pisa och Toscana, bekostade av EU-medel. För den sanningen fick Morganti naturligtvis på skallen av talmannen som ansåg att han hade "gått för långt", samt av Luxemburgs kristdemokratiske parlamentariker Frank Engel, som anklagade Morganti för lögn. För den anklagelsen fick den sanningsskyende Engel en applåd.

Kristdemokraten Christian Dan Preda från Rumänien drog den klassiska snyftaren i gårdagens debatt. Med lagom darr på stämman talade han om det hjärtskärande i att Europas största minoritet* (ca 12 miljoner) - zigenarna - saknar politisk representation i EU, de saknar "röst", har ingen som talar för dem, och enligt Preda är de exkluderade . . . marginaliserade . . . bortglömda . . .

Well, det mest befriande inlägget stod belgaren Philip Claeys, Vlaams Belang, för. Han var hjärtligt trött på EU:s offertänkande så fort zigenare kom på tal och att det måste bli ett slut på EU:s ständiga syn på och behandling av zigenarna som offer. Claeys ansåg, helt riktigt, att det var dags att de tog egna initiativ, agerade för sin egen räkning och stod för sin egen "röst". Något som jag fullständigt håller med Philip Claeys om.

De romer som tar egna initiativ, de är trots allt en hel del, skall ha de stödinsatser de behöver vilket få torde invända mot. Men i övrigt har det de senaste 35-40 åren spolats ned miljarder efter miljarder i toaletten när det gäller de zigenare jag huvudsakligen kallar Egyptens gräshoppor, de som inte VILL integreras, de som inte VILL registreras, de som inte VILL lära sig språket, de som inte VILL jobba, de som inte VILL studera. Vi som varit med ett tag och utsatts för dessa zigenares ohämmade framfart vill inte veta av att fler meningslösa, dyrbara insatser slösas på dem. Inte heller vill vi höra att det EU och varbölden FN kallar för zigenarfrågan* är hela Europas ansvar - de har ju för helvete hemländer de också. Och vem vet . . . när nästa monumentalt enfaldiga parlamentariker än en gång beskyller europeerna för att vara intoleranta, hatiska rasister när det gäller zigenare och den högst odemokratiskt påtvingade massinvandringen, så kanske det blir den tändande gnistan som sätter Europa i brand. Få av dessa hönshjärnor till parlamentariker begriper att de är totalnyttiga idioter som utan att fatta det springer andras illistiga, djävulska ärenden.

Det löjliga med det hela är att jag sitter här och har läst dokument på dokument om EU och Ukraina-lösningen på "romafrågan" och om den obligatoriska registreringen, men parlamentarikerna har inte en susning om det. Ett flagrant exempel på hur EU-kommissionens kotteri sidsteppar parlamentet, och kör med sin egen totalitära demokrati. Very stylish, och helt normalt.

Men, utan att ha blivit tillfrågad så tänker jag här presentera en fullkomligt suverän lösning på  zigenarproblemen*. Vi har ju en minoritet i Europa som kan och vet precis allt om vad förföljelse, exkludering, diskrimineringtvångsförflyttningar, kränkningar, fördrivningar och, sist men inte minst, utrotning innebär. Vilka kan väl vara mer lämpade att utgöra stilförebild för zigenarna än de som utgör den minoritet som säger sig ha varit utsatt i, vad är det nu - 3 500 eller 4 500 år?

Ja, svaret är ju naturligtvis givet, den judiska diasporan så klart. Förutom att de delar samma hemska erfarenheter, så är det ju orimligt att inte hjälpa de sina, utsatta som de är. Zigenarna är de facto judarnas närmsta släktingar, de är ju ursprungligen samma folkslag, så det enda rimliga vore att de tar sina zigenska bröder och systrar under sina vingar och hjälper dem att organisera sig på samma sätt som de gjort via sin europeiska judiska union, Europeiska Judiska Unionen - We Are One People (EJU) och det judiska parlamentet, Europeiska Judiska Parlamentet (EJP). Via dessa "organ" når de direkt in i EU:s institutioner, då medlemmar i dessa judiska inrättningar också finns representerade på olika sätt i de olika europeiska organen. Med andra ord kan inga lämpligare mentorer än judarna finnas för zigenarna.

Så, madame Viviane Reding, här fick du den quick fix du sade inte existerade. Och nej, nej, jag tar inget arvode för det här. It's on the house, babe.


* Europas största s.k. minoritet består av ungefär 12 miljoner människor. Utifrån befolkningsstorlek, och om de haft ett hemland, hamnar de då på plats 11, av totalt 45 europeiska länder. Alltså mitt emellan Nederländerna och Grekland (siffror utifrån 2012-06).
* Vi som kan vår historia kan nog tycka att det är ett intressant uttryck de valt. Det konnoterar onekligen handlöst till Die Judenfrage.
* I samtliga handlingar jag tagit del av, inkluderat avtalet mellan EU och Ukraina, kallas det omväxlande för "roma-question", "roma-issue" och "roma-problem".

torsdag 10 oktober 2013

De é mycke nu . . .

L'OREAL À LA DRAGHI

ECB-bossen, d.v.s. marionetten Super Mario Draghi, uppehåller sig uppenbarligen mer vid kosmetisk teknologi än vid att den europeiska kassakistan gapar tom. Han har påtalat att han inte anser att den tyska draken Angela Merkels favorituttryck "ever closer union" är, hur skall vi säga . . . rättvisande, för den riktning EU skall gå i. Istället, menar Draghi, bör vi anamma formuleringen i den amerikanska konstitutionens lydelse som betonar etablerandet av "a perfect union".

Sorry Draghi, men europeerna börjar i likhet med amerikanarna att vakna, och det finns inte den kosmetika i världen som kan spackla över det allt mer framträdande syftet med unioniseringen. Och går allt som det skall så kommer inte "The big Plan" att bli verklighet. Åtminstone står några triljarder U$D i vägen för planen.

Inte är det konstigt att en av världens farligaste män, Zbigniev Brzezinski, förbannar vår tids Jesus: Internet. 

ÖVERMÄKTIGT?

EU-kotteriet trodde uppenbarligen att det hade det 2000-sidiga handelsavtalet med Ukraina i hamn, men det visar sig att Ukraina inte utan vidare tänker lägga till i den totalitära EU-hamnen. Ryssland och Ukraina skall nämligen mötas i förhandlingar innan något avtal med EU signeras i Vilnius 28-29 november.

Det är en högst delikat situation, för Ukraina har tagit på sig ett särskilt uppdrag i utbyte mot många sköna €U-miljarder från kotteriet i kommissionen. Det särskilda uppdraget ingår uppenbarligen i handelsavtalet för signeringen av uppdraget skall även den ske i Vilnius 28-29 november. 

PROTEKTIONISM

Alltså, nu är det verkligen läge för globaliseringsfundamentalisten, klimatbedragaren och slavhandlaren Peter D Sutherland att ryta ifrån. Han som säger sig "hata protektionism" må genast ge sig ut till Rysslands försvar, och dra ett av sina skötebarn hårt som fan i örat - nämligen EU. Den hycklande, totalitära superstaten toppar de facto ligan när det gäller att bryta mot lagen och diskriminera ryska exportföretag. Under Rysslands första medlemsår har Sutherlands skötebarn Nummer 2, WTO, handlagt 79 diskrimineringsärenden mot den ryska exporten till WTO-anslutna länder.  

Ja just det, var har vi nu demokrati-, EU- och slasktrattsministern, fascisten Birgitta Ohlsson? Ut och piska EU-kotteriet med dina favoritredskap hot och tvång, och visa att du har mer än en stor käft och att du kan göra annat än att hylla Israel och att springa naken i Pride-parader. 

FINSK SISU

Jag läste på Finlands hemsida för medborgarinitiativ* att man vill kalla hem den finska guldreserven om 49 ton, vilken huvudsakligen huserar i Bank of London. Men tyvärr visar det sig vara lättare sagt än gjort då det är sju års väntetid på att få hem sin gyllene egendom till Finland. Tänka sig . . .

Javisstja, det finns även ett inlämnat initiativ som är mycket likt det förbud John Kennedy utfärdade för USA, nämligen att förbjuda frimureriet i Finland samt även mot deltagande i Bilderberggruppen. Gott jobbat Finland, det gör ni förbannat rätt i.

ZIGENARREGISTRET

Jag såg att DN surar över att Polisen inte kommenterat zigenarregistret på två veckor. Nej, det är nog egentligen inte deras sak att göra det, utan EU:s sak. Det är nämligen fastslaget att zigenarna skall tilldelas personnummer samt identitetshandlingar av respektive EU-land de "råkar" befinna sig i för att de skall få del av socialbidrag, dagpenning för illegala, sjukvård etc. Enligt EU skall registreringen i första hand ske via arbetsförmedlingen när de anmäler sig som "jobbsökande".

Well, inte är det konstigt att Polisen har register över zigenare, eftersom de betydligt oftare lär besöka polisstationer än arbetsförmedlingar. Jodå, jodå, jag vet att det finns bra romer, men dem ser eller hör vi inte talas om för de jobbar, studerar och lever sina liv som alla vi andra. Men att även de hamnar i registren är också en fråga för EU-kommissionen, för de kan svara på varför det sker, men jag tror inte att de vill besvara frågan.

En ledtråd: Ukraina.

FEMINISTISK YRA?

Knappast. Jag är inte alls förvånad över att Barack Obama nominerat Janet Yellen till ny boss för det privatägda Federal Reserve (ja, banken är privat, som nästan alla centralbanker i världen), det var av naturliga skäl självklart. Huruvida hon kommer att godkännas av kongressen är däremot en annan fråga, och när vi vet det så vet vi också om det är de globala politisk-ekonomiska, starka krafterna som vunnit eller om det är motkrafterna.
 
MAIL

Jag fick ett mail av L. härom dagen som jag funderat lite grand på, och beslöt mig för att helt kort kommentera P.S:et i mailet här på bloggen så att alla kan ta del av hur jag tänker.

- Du verkar ju sitta inne med vem Bovarna är, men säger det ofta inte rent ut.

Helt korrekt L. Jag vet det, och jag ger läsaren nycklar till gåtans lösning i stort sett i varje inlägg jag skriver. Ibland är det stora nycklar, ibland mindre. Jag hör till den kategori som vill att människor själva söker kunskap och information istället för att ständigt gapa, svälja och reproducera "sanningar" som de inte vet huruvida de är sanna eller ej. Du vet, som t.ex. mediemonopolet vill att vi skall göra.

Jag är väl medveten om att det är ett sätt som kräver energi, tid, reflektion och eftertanke av många läsare, men det är den enda metod som fungerar vid bygget av verklig kunskap. Och kunskap är vad vi behöver för att överleva.

Det är mycket jag vill skriva om men istället undviker i och med att det finns allt för många fällor utlagda, och jag föredrar att de som lagt ut fällorna själva får kliva i dem. Sedan, när de står med brallorna nere, skriver jag mer än gärna om det.

Ett tips på brallorna nere: vad hände med åsiktsmonopolets förväntade kolumnhysteri om klimathotet?


* I Finland finns en för Sverige okänd storhet i form av demokrati. Här är webbsidan.

måndag 7 oktober 2013

Goliath & NATO

I dag presenterar jag två nya böcker som jag utgår ifrån intresserar en ganska stor läskrets.Max Blumenthal (2013). Goliath: Life and Loathing in Greater Israel.

Boken är en befriande och absolut nödvändig motvikt mot en aldrig tidigare skådad Israel-propaganda som präglat media såväl inrikes som globalt det senaste halvåret.

Jag låter Max Blumenthal själv berätta om boken i intervjun med Amy Goodman och Juan González från Democracy Now! Del 1 och 2 här nedan.

Boken finns att köpa inbunden eller som E-bok hos CDON.com.
DEL 1
DEL 2

Mahdi Darius Nazemroaya (2012). The globalization of NATO.

Här publicerar jag varbölden FN:s f.d. biträdande generalsekreterares 1994-1998, Denis J Halliday*, bidrag till bokens förord.

Nazemroayas bok är måste-läsning för alla européer och medborgare i NATO-länder som vill förstå den fara den amerikanskstyrda alliansen innebär för världsharmoni och fred. Efter att ha gjort det hoppas jag att läsaren på ett aktivt sätt strävar efter att avsluta denna krigsmaskin som av fel anledningar letar efter minsta möjlighet att starta krigföring . . . Att läsa den här boken kan vara det första steget till att finna oss själva innan det är för sent.

Nazemroaya´s book is a must-read for any European or other NATO state citizen who wants to understand the danger the Americandriven Alliance presents to world harmony and peace. I would hope that having done so, the reader would accept appropriate responsibility for actively pursuing ways to terminate this war machine that seeks out opportunities for warfare for all the wrong reasons... Reading this book, may be the first step to finding ourselves before it is too late. 


Boken finns att köpa inbunden eller som E-bok hos CDON.com* Denis J. Halliday avgick när de ekonomiska sanktionerna mot Irak infördes. Han karaktäriserade dem, helt korrekt, som folkmord.

onsdag 2 oktober 2013

- För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras

Sveriges farligaste man, marionetten och psykopaten Fredrik Reinfeldt, har som bekant visat upp Sveriges nya, fula tryne i varbölden FN:s generalförsamling, och passade samtidigt på att ljuga så att tungan svartnade och lokalens blomsterarrangemang vissnade. 

Det värsta torde dock vara att psykopaten himself, är övertygad om att han står och säger sanningen. Värre bedrägeri från svenskt håll får man sannerligen leta länge efter och att Reinfeldt är sjuk, mycket, mycket sjuk, är helt uppenbart.

Inslaget nedan är Reinfeldts ruttna lögnparad i generalförsamlingen. Talet (uppläsningen) är på engelska, men ta det lugnt - alla kan hänga med då meningarna knappt överstiger fyra ord vardera.

OBS! Kolla vad din hem-, olycksfalls- och sjukförsäkring täcker innan du ser inslaget.
OBS! Ställ papperskorg eller annat uppsamlingskärl i din omedelbara närhet innan du ser inslaget!

Texten nedan är en översättning av den engelskspråkiga version som finns på den s.k. regeringens hemsida.

Fredrik Reinfeldts tal i FN: s generalförsamling 2013Fru talman, herr generalsekreterare, ärade stats-och regeringschefer, excellenser, mina damer och herrar.
 
Världen förändras ständigt. Och förändringstakten ökar för varje år.
Världen är en mycket annorlunda plats idag - jämfört med bara  för10 år sedan. Jämfört med när FN: s Millenium Development Goals fastställdes. Men det är viktigt att förstå vilken typ av förändringar. Och för att dra de rätta slutsatserna. Bara då kan vi påverka. Och att forma vår egen framtid.

***
Fru talman,
Vi ser den snabbaste minskningen av fattigdomen i mänsklighetens historia. Barnadödligheten har minskat - vilket innebär att 14.000 färre barn dör varje dag. Antalet dödsfall i malaria och tuberkulos minskar. Nya HIV-infektioner minskar.
Människor lever längre. För 100 år sedan var medellivslängden i Sverige under 60 år. Idag kommer många barn födda i mitt land att leva tills de firar sin 100 årsdag. Detta är verkligen en fantastisk utveckling.
Världsekonomin växer. I år kommer utvecklings-och tillväxtländernas andel av världsekonomin att överträffa andelen i de utvecklade länderna. Under 10 år kommer de att dominera den växande världsekonomin.
Vi ser samma mönster i de växande globala handelsflödena. Utvecklingsländernas export har ökat kraftigt och står nu för nästan hälften av all export i världen. Detta skapar arbetstillfällen och tillväxt för alla - och ökar den globala jämlikheten.

De tekniska förändringarna är också snabba. Att söka information från andra sidan jordklotet är nu vardagsmat för många människor. Inte bara för ett privilegierat fåtal. Som ett exempel har antalet mobiltelefonanvändare ökat från mindre än en miljard till drygt sex miljarder.

****
Men utmaningarna är fortfarande många. Och det är viktigt att vi intensifierar våra ansträngningar för att uppnå de befintliga millennieutvecklingsmålen.
Sverige fortsätter att bidra med 1 procent av sin BNI* i offentligt utvecklingsbistånd. Sverige är en stadig förespråkare av multilaterala organisationer, för det internationella samarbetet och för Förenta Nationerna. FN spelar en viktig roll för att samordna våra insatser mot millenniemålen. Vi tror att vi tillsammans blir hoppfulla istället för hjälplösa. Därför bidrar Sverige årligen med ca 1,2 miljarder US-dollar till FN-systemet. Det gör oss till den näst största bidragsgivaren till FN per capita i världen. Något vi är mycket stolta över.

***
Fru talman,
Förutom de befintliga millennieutvecklingsmålen måste vi också arbeta för att etablera en stark post- 2015 agenda. Med målet att utrota extrem fattigdom och höja levnadsstandarden för alla. Och erbjuda lika möjligheter för alla.

Här skulle jag vilja fästa er uppmärksamhet på de tre områden som jag anser är centrala för mänsklig och ekonomisk utveckling - jämställdhet, demokrati och frihandel. Dessa områden har möjlighet att påverka utvecklingen inom många andra områden på samma gång.

När jag för två år sedan talade i denna generalförsamling tog jag upp misslyckandet med den viktigaste mänskliga rättigheten av alla. Den som drabbar flest människor. Jag vill ta upp frågan om jämställdhet igen. Eftersom denna utmaning är så närvarande och brådskande i dag.
Jämställdhet är först och främst en fråga om att säkerställa samma mänskliga, ekonomiska och sociala rättigheter för hälften av världens befolkning. Något som borde vara självklart.
Fortfarande utsätts varje år en miljard kvinnor för sexuellt eller fysiskt våld.
Fortfarande nekas kvinnor lika tillgång till hälsovård, inklusive sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter.
Fortfarande dör varje dag 800 kvinnor av komplikationer som kan förebyggas i samband med graviditet och förlossning.
Fortfarande finns rättsliga begränsningar som hindrar kvinnor att äga, ärva och förvärva egendom i många länder.
Fortfarande nekas många flickor och kvinnor  tillgång till skolor och utbildning.
För många kvinnor verkar tanken på att en regering skulle ha fler kvinnliga än manliga ministrar - som i Sverige - som en utopi. Många av dessa kvinnor får inte ens rösta.

***
Mot denna bakgrund var Sverige ett av de länder som gav starkt stöd till att skapa organisationen UN Women och är idag en av de största givarna. Det är vår fasta övertygelse att genom att säkerställa jämställdhet förbättra man även ett lands produktivitet, ekonomi och rättssäkerhet. Att utbilda flickor och kvinnor leder direkt till en ökning av ett lands ekonomiska produktion. Utbildade mödrar lägger större värde på sina egna barns skolgång. Att överbrygga klyftan mellan manlig och kvinnlig sysselsättningen ökar kraftigt ett lands BNP. Ökat kvinnligt deltagande i politik och näringsliv leder till klara förbättringar för det allmännas bästa och till mindre korruption.

Kvinnors deltagande i fredsprocesser gör fred enklare och mer stabil.
Låt mig vara mycket tydlig, det är helt enkelt varken acceptabelt eller särskilt smart att diskriminera kvinnor och flickor.

***
Fru talman,
För att uppnå en hållbar utveckling behöver man ett demokratiskt styre som omfattar alla individer. Ett system som omfattar inte bara staten, utan även den privata sektorn och det civila samhällets organisationer. Du behöver ett styrsystem som är ansvarigt och öppet om sina åtgärder.
Ändå lever nästan en tredjedel av världens befolkning under auktoritärt styre. Ett allvarligt hinder för utveckling.

Med den växande ekonomiska makten i många utvecklingsländer följer en möjlighet - och ett ansvar - att använda denna makt klokt och för allas gemensamma bästa.
Varje människas mänskliga rättighet måste respekteras - oberoende av ursprung, religion, handikapp, kön, sexuell läggning eller transsexuell identitet. Först då kommer samhället att skörda frukterna av alla mänskliga resurser.

Först när människor fritt kan uttrycka sin politiska åsikt - och fritt delta i ett blomstrande civilt samhälle - kan de verkligen delta i samhällslivet. Detta gäller även för frihet på internet.

Endast med fungerande domstolar gör människor känner sig trygga att göra investeringar och utveckla sina företag.
Endast med respekt för rättsstaten kan man tackla organiserad brottslighet och korruption. Endast med demokratiska principer kan man säkerställa frihet från konflikter och våld.

***
Våld och förtryck i alla dess former är en av de största hoten mot människors utveckling, och utvecklingen av samhällen. Vi vet att det tar i genomsnitt sju år att utkämpa ett inbördeskrig. Och sjutton år att återhämta sig från ett krig. Det är anledningen till att konflikt ibland kallas "omvänd utveckling".
Samtidigt som vi talar här pågår flera stora konflikter som orsakar död och lidande, svält och sjukdomar, våldtäkt och sexuellt våld. Som berövar män, kvinnor och barn deras rätt till välmående och en framtid av hopp. Fokus på instabila stater förblir nödvändigt.

Inbördeskriget som rasat i Syrien under mer än två år måste komma till ett slut. De ansvariga för systematiska brott mot de mänskliga rättigheterna - inklusive de som är ansvariga för användningen av kemiska vapen - måste ställas till svars. Konflikten måste hanteras inom FN-systemet. Det finns ett akut behov av en politisk lösning på konflikten och en övergång till ett fritt och demokratiskt Syrien.

Det är dags för en ny era där länder i konflikt kan ansluta sig till resten av världen för att uppnå millennieutvecklingsmålen. För detta behöver vi ett starkt FN och ett väl fungerande säkerhetsråd.
Jag vill tacka alla fredsbevarare och fredsbyggare inom FN för deras insatser och uppoffringar. Sverige kommer också att bidra till och delta i dessa ansträngningar. Vi ger också ett starkt stöd till områden som demokrati, mänskliga rättigheter och frihet från våld. Sverige är en av de största givarna till kontoret för FN: s högkommissarie för mänskliga rättigheter.

Vi försöker hjälpa till med humanitärt bistånd i krisen i Syrien och genom att ta emot flyktingar. I år har vi välkomnat 16.000 syrier till Sverige.

***
Fru talman,
Låt mig nämna ett tredje område som jag anser att vi behöver fokusera på i post-2015 agendan - handel och konkurrens. Protektionism är mycket dyrt. Det höjer priserna och sänker levnadsstandarden. Låt mig illustrera detta med ett slående exempel.
Enligt World Trade Organization betalar konsumenter och regeringar i rika länder $ 350.000.000.000 per år för att stödja jordbruk. Tillräckligt för att flyga sina 41 miljoner mjölkkor första klass runt om i världen. Låt mig nämna några andra - kanske mer jordnära exempel. När konkurrensen har införts för mobiltelefonföretag i vissa länder har kostnaden för samtal sjunkit med 30-50 procent. Studier visar att en sänkning av tjänstehinder med en tredjedel, enligt Doha-rundan, skulle öka utvecklingsländernas inkomster med cirka 60 miljarder dollar. Tyvärr har framstegen i Doha-rundan gått långsamt. Men den goda nyheten är att många länder gör vad de kan för att liberalisera handeln genom regionala överenskommelser i stället eftersom de vet att detta kommer att gynna deras ekonomier.

De två frihandelsavtal som nu förhandlas fram mellan USA och EU och mellan USA och ett antal länder i Asien och Latinamerika kommer att omfatta två tredjedelar av världshandeln. Detta kommer att skapa tillväxt och sysselsättning. Sverige är ett av de länder inom Europeiska unionen som arbetar hårdast för att få den transatlantiska affären på plats.

Friare handel och öppenhet innebär också att nya impulser och trender påverkar ett land snabbare. Detta sätter press på reformer i länder och företag för att möta den globala konkurrensen.
Sverige är ett exempel på detta.

Handel har gjort det möjligt för oss att fördubbla vår ekonomiska produktion. Våra företag har lärt sig att de konsekvent måste ta till sig nya trender och teknik för att förbli konkurrenskraftiga. Om inte, skulle vår BNP och levnadsstandard sjunka betydligt. Och låt oss också komma ihåg hur viktigt handel är för fredliga relationer. För att uttrycka det mycket enkelt, ingen säljare vill starta ett krig mot ett land där det finns kunder. Det skulle vara en dålig affärsstrategi. Handeln skapar fred.

***
Fru talman,
Klimatförändringarna fortsätter. Och som en konsekvens extrema väderförhållanden i många delar av världen. De leder till förlust av liv och mycket höga kostnader för samhället.
EU: s och USA:s utsläpp minskar. Men överlag ökar de globala utsläppen. Det är därför som alla länder måste bidra till de internationella ansträngningarna i kampen mot klimatförändringarna. Europeiska unionen och Förenta staterna kan inte lösa problemet med klimatförändringarna på egen hand när de bara står för cirka 25 procent av utsläppen. De internationella strukturer vi har till hands för att ta itu med de åtaganden som krävs rörande klimatförändringarna är tyvärr föråldrade. Vi behöver ett nytt avtal som garanterar att alla stora utsläppskällor gör tillräckliga åtaganden så att vi kan nå 2-gradersmålet.

****
Fru talman,
Det är vår plikt att sträva efter ett samhälle och en värld som ger alla möjlighet att skapa sin egen framtid. Detta är vad varje kvinna, varje man, varje flicka och varje pojke förtjänar. Låt mig understryka att detta ligger i varje lands intresse. Eftersom människor är en nations  verkliga välstånd.

Millenniemålen har varit mycket framgångsrika i att samordna och fokusera våra insatser på de områden där framstegen har varit mest angelägna. Nu måste vi förbereda för morgondagen och Sverige är övertygat om att FN kommer att spela en mycket viktig roll i detta. Vi kommer att fortsätta vårt starka stöd till denna organisation.

Tack, fru talman!


* BNI = bruttonationalinkomst, ej att förväxla med BNP = bruttonationalprodukt.