tisdag 10 december 2013

Sions Vises utvisad

. . . eller underbart är kort?

Det var väl optimistiskt att tro att AdLibris husse, Bonniers, skulle tillåta nätbokhandeln att sälja nyutgåvan av Sions Vises Protokoll, och att representanten för AdLibris twittrat något så blasfemiskt som att tryckfrihet och yttrandefrihet även skall gälla Sions Vises Protokoll torde ha framkallat akut katatoni i Bonnier-klanen:

Vi sympatiserar inte med bokens innehåll men har valt att inte censurera bort böcker baserat på våra egna åsikter utan låter tryckfriheten och yttrandefriheten råda.

se: TTIP, Syrien och Sions Vises Protokoll

Så här står det i anslutning till boken på AdLibris webbsida i dag:
Sions Vises Protokoll
red Lars Ulwencreutz
                                                           
Denna titel är borttagen ur sortimentet medan juridisk prövning pågår. Adlibris kommer utarbeta en policy gällande hantering av böcker som klassas som hatlitteratur.
 
Jag ställer mig mycket frågande till begreppet "hatlitteratur". Vad är "hatlitteratur", och vad skall en bok innehålla för att klassas som "hatlitteratur"? Den viktigaste frågan är dock: vem har tolkningsföreträde när det gäller definitionen?
 
Naturligtvis vet vi att Bonniers klan har (haft?) en totalt dominerande ställning på den nordiska mediamarknaden i princip sedan Hedenhös dagar, och då får ljushuvudet Björn Söder i SD ha vilka invändningar han vill. Bonniers har även den obehagliga vanan att köpa upp förlag som stått i begrepp att ge ut för judenheten "opassande" böcker, och att bränna hela upplagor som inte får nå marknaden.
 
Bonniertidningen Dagens Nyheter intervjuar Bonnierföretaget AdLibris vd, den illitterata fjollan Magnus Dimert, angående försäljningen av den "antisemitiska propagandan" Sions Vises protokoll. Dimert har fått fusklapp av husse så han svarar Bonnierskt korrekt:

– Spontant tänker man Gud, vilken vidrig bok, ta bort den!
 
Magnus Dimert, 43 år och vd för AdLibris låter som en skräckslagen trettonåring som sett en läskig spindel. Patetiskt, vuxet folk beter sig som ynkliga kräk inför en bok, som för övrigt ihärdigt avfärdas som ett "falsarium". Är man så skiträdd inför litteratur så skall man inte ha med heliga ting som böcker att göra. Det är hädelse.
 
Bokia-kedjan bör också ta sig en funderare på huruvida de egentligen bör hantera litteratur eller ej. Så här ser det ut i anslutning till boken på Bokias webbsida i dag:
 
 
Skärmdump av webbsidan där Sions Vises Protokoll
fanns till försäljning hos Bokia

                                                             
 
Stilla
 
Det underbara med böcker är att de tiger så snällt.
De är fulla med hörvärda tankar ifrån alla ämnen och fält.
De är rika på sensationer som kan uppfylla hela ditt hem,
dock väntar de tyst i sin hylla tills någon tillfrågar dem.
(Alf Henriksson, Tittut, 1994)

 
 
Medmänniska, kom ihåg att det är censorerna som skall bekämpas, inte böckerna.
 
 
Dagens lästips
 
Källor: open source
 
P.s. a) om en av ovanstående titlar "råkar" försvinna från källan så vet jag vem som ligger bakom och b) Leif Pagrotsky (SAP) kommer att se rött (- haha) vid anblicken av båda titlarna. D.s.
 
The Protocols of The Learned Elders of Zion PDF
 
 

2 kommentarer:

 1. Jag trodde att Sions vises protokoll var en fejk i Ryssland i början av 1900-talet? Inte Herzls ord -97, utan något tidigare i annat syfte, som gjorts om till en "judisk programförklaring". Av rysk säkerhetstjänst för att stärka vita arméns moral. Stärker föralldel även moralen nu eftersom den verkar som blåkopia för EU, men menar du att dokumentet är äkta?
  / Jorun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ingen aning om protokollen är äkta, men de skall inte förbjudas/censureras. P. finns även på svenska under fliken läs- och filmtips.

   Radera