söndag 22 december 2013

Nej tack till hårda paket från EU

Jag läste i SvD att Finlands president, Sauli Ninistöö, är intresserad av ett stärkt svenskt försvar och försvarssamarbete med Finland i syfte att undvika att regionen blir ett "säkerhetsvakuum". Min första tanke redan vid läsningen av rubriken var att Ninistöö skulle nämna någonting om privatarmén NATO som det allena saliggörande, men lite längre ned i texten kom det fram att ett finskt NATO-medlemskap inte är aktuellt. Huruvida det inte är aktuellt just i nuläget eller ej är dock en annan sak, men om detta sades inget.

Något mer intressant var att Sauli Ninistöö helt i enlighet med den europeiska nulägeshållningen "oroar" sig över vad president Vladimir Putin månne har i sin ryska kikare:

 – I början av Vladimir Putins första presidentperiod strävade Ryssland efter att anamma europeiska värderingar. Eller åtminstone uppfattade ryssarna europeiska värderingar som någonting gott. Nu verkar det som om en annan period har tagit vid: Ryssland fjärmar sig från väst. Det är mycket oroande.  
Men att man avvisar det västerländska liberala tänkandet – det väcker frågor.

Jag vet för lite om Sauli Ninistöö för att kunna tolka innebörden i hans uttalande. Är han bara naiv eller spelar han "Allan"?

Ja, tacka fan för att Ryssland fjärmar sig från väst - inte från Europa, Ryssland hör hit - och från de västliga oligarkernas värderingar. D.v.s. Putin och Ryssland avvisar det fullkomligt avskyvärda "västerländska liberala tänkandet", vilket han gör förbannat rätt i om Ryssland skall överleva.

Det må betraktas som att Putin agerar föråldrat, går baklänges men det är de facto så att han går i rakt motsatt riktning. Det är väst som drivs enligt föråldrade, rent av uråldriga, fullkomligt sjuka värderingar, och det är därför EU varit kört redan från början. Huruvida de politiska marionetterna känner till att de är just marionetter eller ej vet jag inte, men det troligaste är att en absolut majoritet av västpolitiker inte är medveten om det. Inte heller är den omedvetna majoriteten medveten om vem som styr och i vilken riktning.

Ytterligare ett agerande som retar ledarna i väst till förbannelse är att Ukraina klokt nog backade från att skriva under EU:s 2000-sidiga s.k. "handelsavtal", vilket enbart hade till syfte att fungera som en kuliss för helt andra ageranden. Villkoren följde ett mycket känt mönster som bland annat innebar att ukrainarna hade att se fram emot en 50-procentig ökning av gaspriserna, frysta löner, sänkta pensioner, försämrade sociala förmåner, samt ett stort paket fullt med ytterligare åtstramningar. Jämför den "julklappen" med t.ex. en rysk kreditlina på 15 miljarder att investera i den ukrainska ekonomin och en sänkning av naturgaspriset med en tredjedel. Ukraina kan utvecklas med hjälp av Ryssland, medan ett avtal med EU skulle ha sänkt Ukraina till under U-landsnivå.

Sett till Ukrainas geografiska läge så hade ett avtal med EU förändrat den geopolitiska kartan fullständigt. Ukraina är en strategisk port in i Ryssland, och redan innan bläcket hunnit torka på ett avtal med EU skulle Ukraina vara packat av missiler med vidhängande adresslapp, redo för avfärd. Enkelt, men uppenbarligen svårt att fatta.

För övrigt anser jag att en nedmontering av det vanvettiga EU-imperiet omedelbart skall påbörjas och alla kategorier av ansvariga beläggas med hårda straff. Tyvärr är Internationella Brottsmålsdomstolen ett organ under världsinflammationen FN så den är utesluten, men jag är övertygad om att Europas folk gemensamt kan finna en lösning på det problemet.


P.S. Håll ögonen på Storbritannien framöver, där händer det grejer av gigantisk kaliber minsann! D.S.
P.P.S. Håll koll på lillbrorsan USA också, det hänger liksom ihop. D.S.

2 kommentarer:

 1. Åt helvete med EU-fascismen och dess vidriga hantlangare: Fulmedia!

  God Jul o Gott Nytt på dig min vän, säger Blodis

  SvaraRadera
  Svar
  1. En riktigt God jul och ett Gott nytt år till dig, min gode vän!

   Adderat

   Radera