torsdag 12 december 2013

Åsiktskontroll och politisk förföljelse

Som Adderats läsare mycket väl vet vid det här laget så anser jag att majoriteten av alla s.k. "journalister" dels är välmutade* vänsterextremister och dels är begåvade med en intelligenskvot i nivå med den hos en svagt utvecklad mås. Och den här veckan har det dessutom blivit så pinsamt explicit att de mest härdade extremsocialister skamset må gömma sig i garderoberna. Släng dig i väggen Aleksander Radler, vad är väl en STASI-spion och -angivare i jämförelse med Robert Aschbergs armé av hjärntvättade vänsterextremister och nyttiga idioter? Platt intet.

Bonnierägda Expressen har anlitat den vänsterextrema Researchgruppen för att göra "dirty work" i form av att via de fria nättidningarna Fria Tider, Exponerat och Avpixlats webbtjänst Disqus, identifiera 6 200 personer bakom pseudonymer och e-postadresser, kartlägga, åsiktsregistrera och förfölja dem. Expressen har därefter valt att offentliggöra de personer som donerar pengar till och kommenterar på de fria tidningarna. Expressens "journalister" har med kameror och bandspelare i högsta hugg även valt att söka upp personerna i syfte att trakassera dem, samt att tidningen har valt att kontakta de uthängda människornas arbetsgivare i syfte att få dem avskedade - vilket de också lyckats med. Fackförbunden har redan hunnit utesluta ett antal personer som avslöjats som kommentatorer. 

Expressen 2013-12-10
 
Samtlig media, SvD med visst undantag, applåderar naturligtvis uthängningen av alla dessa människor. De applåderar att vänsterextremisterna och Expressen har kränkt människors integritet, tafsat på deras privatliv, åsiktsregistrerat dem och förstört många människors liv och framtid.

Är jag förvånad? Icke alls. Det blir jag aldrig när sådant här sker eftersom jag vuxit upp i den gravt vänstersocialistiska och totalitära skendemokratin Sverige. Sverige har aldrig varit en demokrati, vilket jag alltid vetat, eftersom livet alltid inneburit ett motstånd mot tvång, konformitet, förtryck och kontroll. Det gick aldrig att tvinga mig att kliva i den framställda kastrull i vilken jag långsamt skulle koka till en god, rättänkande och lyckligt obildad socialist (se: Den globala, kollektiva dumheten). Redan som litet barn valde jag vägen till det fria tänkandet, till vetenskapernas rätt till nyfikenhet, reflektion och eftertanke, till analysen. Med andra ord är jag enligt den socialistiska nomenklaturan en osolidarisk jävel. Men no worries, jag slutade må illa av hyckleriet och förtrycket redan i tioårsåldern, och det är mycket länge sedan nu.

Inte heller blir jag illamående av att Dagens Nyheter hycklar å det grövsta genom att applådera övervakning, kartläggning och uthängning av privatpersoner, samtidigt som man publicerar artikeln Ett upprop för demokrati i en digital tid. Uppropet är en gemensam skrivelse med Le Monde, The Guardian och Frankfurter Allgemeine Zeitung och utgör en protest mot samhällets (FRA, NSA, GCHQ) övervakning, kartläggning och registrering. Ett kort utdrag:

VI UPPMANAR FÖRENTA NATIONERNA att bestyrka den omedelbara vikten av att försvara medborgerliga rättigheter i den digitala tidsåldern, och att upprätta en internationell lag om digitala rättigheter.

Det där som nämns med "medborgerliga rättigheter" behöver du inte bry dig om, för det har vi inga i Sverige. Medborgarrätten inskränktes i 1974 års regeringsform till att bestå enbart av rösträtt. Nej när media talar om fri- och rättigheter så gäller det enbart dem som media vill komma i åtnjutande av, medborgarna, kollektivet, får rå sig bäst de kan.

Individens okränkbara integritet är demokratins grundsten. Människans integritet sträcker sig bortom den fysiska kroppen. I sina tankar, privata miljöer och kommunikationer har alla människor rätt att få förbli obevakade och oantastade.

- Öhm, jag tror att kommentarer är överflödiga, eller vad säger du?

Well, DN fortsätter hyckleriet i ytterligare en artikel: Vi behöver en global reaktion:

Juli Zeh kräver att de fri- och rättigheter som vi i århundraden kämpat oss till i den analoga världen ska överföras till den digitala världen. Förhoppningen är att alla namnen ska sätta press på regeringar och FN att sätta in åtgärder för att garantera den digitala integriteten för medborgarna.

"Digital integritet". . . åhå, aha, men vems? Media agerar åklagare, domare och bödel då deras tolkningsföreträde har avgjort att privatpersoner som läser och kommenterar på fria tidningar inte skall omfattas. Medias tolkningsföreträde har även avgjort att vare sig sverigedemokratiska politiker eller väljare skall omfattas. Vilka är då kvar? Och vilka är de som media kommer att frånrycka rätten till oinskränkt integritet i morgon, nästa vecka, nästa månad?

Tja, en sak vet jag, och det är att Expressen knappast kommer att hänga ut vilket företag som tillverkar babysalvan som innehåller det oerhört giftiga och cancerframkallande bekämpnings- och konserveringsmedlet formaldehyd. Vet du förresten att formaldehyd löst i vatten blir formalin, en lösning som används bland annat till balsamering av lik och för konservering av djur. Läs mer i Expressens artikel Elisabeth fick utslag - av milda barnsalvan.  Här sysslar inte Expressen med någon uthängning inte. Tänka sig . . .

Avrundning med en liten snutt ur The Local:

A group of Swedish journalists are sitting on a goldmine of 29 million online comments, with information about users' identities, from news sites around the world thanks to a security flaw in debate moderation service.
            The Local 
 
* Aftonbladets Göran Fröjdh hade skrivit ett kritiskt blogginlägg angående Expressens agerande, men det försvann illa kvickt. Vilken tur då att Fria Tider hade arkiverat det som Google-cache så att det är tillgängligt. Göran Fröjdh: Expressen och våldsvänstern skapar eget åsiktsregister

* Ärkekommunisten och rikshaterskan Åsa Linderborg på Aftonbladet har 64 000 spänn i månaden, förutom alla fringisar och tillägg, för att spy ur sig hatkrönikor och syssla med personförföljelse. Icke heller är hon främmande för att ta till våld, vilket hon anser vara motiverat bl.a. som politisk metod.


Riksdagen: Svar på fråga 1998/99:191 om åsiktsregistrering
Wikipedia: IB-affären

Nationaldemokraten: Svensk avis hænger politisk ukorrekte ud
The Local: The Swedish group that blew the lid on hateful online comments
Network World: Disqus scrambles after leak fuels Swedish tabloid expose

Expressen: Expressen avpixlar näthatarna på Avpixlat
Expressen: Flera politiker skriver anonymt på hatsajter
Expressen: Utreder hatbrott efter Expressenavslöjandet
Fler texter från Expressen finns i anslutning till artiklarna ovan

DN: Deras research avslöjar näthatet
DN: Chef sparkas efter rasistkommentar på Avpixlat
DN: Lärarförbundet vill utesluta SD:are
DN: Hatet är inte vars och ens ensak

SvD: Fler SD-politiker riskerar uteslutas
SvD: Ändamålet vs principen
SvD: Hälsa på i varandras utanförskap
SvD opinion: Medierna blir till offentlig skampåle

Aftonbladet: SD-politiker näthatar anonymt - avslöjas
Aftonbladet: Hatsajterna är SD:s huliganer
Aftonbladet: Jag funderar på våld

Tidigare uthängningar av Aftonbladet:
Aftonbladet: De betalar hatsajten
Expressen: De betalar tusentals kronor till Avpixlat

Låtsasmyndigheten Datainspektionens propagandatidning Integritet i fokus  PDF
   Läs mer om DI, EXPO, Researchgruppen och Piscatus här
Metapedia: Researchgruppen
Realisten: Banditvänstern kartlagd
AFA: Instruktion till vänsterextremistiskt våld PDF

9 kommentarer:

 1. Kan man inte stå för sina åsikter ska man inte ha några. Det säger jag om alla som kommenterar anonymt(Inklusive mig själv :)) Sen om folk önskar döden av andra så är det inte så konstigt om dessa andra tar illa upp, tycker du inte? Vad skulle du göra om någon önska döden av dig?

  SvaraRadera
 2. VEM VÅGAR STÅ FÖR ÅSIKTER! INGEN SVERIGEDEMOKRAT IAF! DE ÄR FEGA, VIDRIGA GAMAR SOM SKYLLER ALLA SAMHÄLLETS PROBLEM PÅ EN FAKTOR, DE ÄR IDIOTER! SÅ ENKELSPÅRIGA, MED ETT INTELLEKT SOM EN APA! BINÄRT!!! ANTINGEN EN BANAN ELLER INGEN BANAN! ANTINGEN INVANDRING ELLER UTOPI! ANTINGEN ELLER! NÄR DET STORA PROBLEMET ÄR ÄCKELKAPITALISMEN SOM FÖRSLAVAR SAMHÄLLSMEDBORGARNA TILL MENINGSLÖST SLIT UTAN LÖN, TILL MASSKONSUMPTION OCH SJÄLLÖS TILLVARO. TILL TÄVLING OCH KONKURRENS ISTÄLLET FÖR SAMARBETE OCH FÖRSTÅELSE! VIDRIGT!!!!

  SvaraRadera
 3. STÅ FÖR DINA ÅSIKTER! FEGA SVERIGEDEMOKRATER, VAR ÄRLIGA MOT VÄLJARNA!

  SvaraRadera
 4. VEM FAN BRYR SIG OM BABYSALVOR????? MACDONALDS FÖRGIFTAR OSS VARJE DAG, COCA COLA FÖRGIFTAR OSS VARJE DAG, CIGARETTER FÖRGIFTAR OSS VARJE DAG, ALKOHOL FÖRGIFTAR OSS VARJE DAG. Sen skriver du om babysalva! Vill du reglera eller? Din jävla kommunist!

  SvaraRadera
 5. Haha, kul. Men ärligt. Är det ända du förstår överdrifter, hat och aggressioner så är det det ända du får. Om det hade varit åsiktsförföljelse i det här landet hade de avrättats. Inte blivit sparkade från sina jobb. Det är bara seriemördare och andra sjuka människor som önskar livet ur andra människor. Chill, man!

  SvaraRadera
 6. Problemet med din analys är att du tycks helt missa att de personer som har "hängts ut", av de 6200 som har kartlagts, är folkvalda politiker med förtroendeuppdrag och du blandar ihop dessa personer med "vanliga" medborgare och kallar det expressen har gjort för åsiktsregistrering. Men faktum är att det är väldigt stor skillnad, ur demokratisk synpunkt, när en privatperson känner och skriver att Adolf Hitler hade rätt och att landet skulle bli bättre av att vissa folkgrupper tog livet av varandra och när en folkvald politiker i maktposition säger och känner en sådan sak och om det är så att en folkvald politiker i maktposition har sådana åsikter ligger det naturligtvis i allmänhetens intresse att detta blir känt, det gäller självfallet oavsett om det är en sverigedemokrat, sosse eller moderat som "exponeras". För att en demokrati ska fungera så måste vi ju veta vilka det är vi röstar på och det finns ett uttryck som säger att "allt som kan förstöras av sanning, borde göra det". Detta gäller självklart inte bara rasisistiska åsikter hos våra folkvalda utan det skulle självklart vara i allmänhetens intresse att få reda på om det finns en tossig folkpartist någonstans som tycker att vi borde byta allt driksvatten i våra kranar till coca cola, eller om det fanns en miljöpartist som aktivt men anonymt förespråkade ett tvång på att alla människor måste bära 1500-tals kläder varje lördag.

  Självklart har en privatperson rätt att tänka och tycka vad han vill (varje enskild person har i sin tur rätt att tycka och tänka vad han vill om denna persons åsikter) och bör kunna garanteras ett visst mått av anonymitet om han så önskar (t.ex. vid allmänna val) men att från detta dra slutsatsen att våra politiker inte ska behöva stå för sin politik och att vi som befolkning inte ska ha rätt att få reda på vad dessa egentligen tycker och tänker, utifrån material som de själva har publicerat på öppna forum (om än annonymt) är enligt mig inte rationellt och kan inte ses som ett försvar av demkrati.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu var det inte ju så att endast politiker och offentliga personer hängs ut. Att sortera samhällskritiker som "näthatare", främlingsfientliga" och "rasister" etc etc har väl för helvete inget med demokrati att göra. Samhället har ju aldrig varit så sjukt som idag, så att offentliggöra alla rövslickande nyttiga idioter vore isåfall det rätta att göra. Men tyvärr har allt för många hönsarslen gått på fulspelet...

   Går som vanligt emot strömmen, säger Blodis o tar en whiskey i lugn o ro...

   Radera
 7. Media är fantastiska.
  Först höjs Expressen till skyarna som en hjälte som med hjälp av dataintrång "avslöjar smygrasister".
  Sedan rapporterar media indignerat hur Ryan Air använder samma metod mot sina piloter, trots att RA fick uppgifterna efter ett domstolsbeslut. Syftet anser jag vara mycket stötande, men domstolen gav dem trots allt rätt att få uppgifterna.
  Om det skall vara lite ordning och reda så kanske vi skall börja med att komma överens om att vilka metoder som skall vara "tillåtna" för att granska individer som av en eller annan anledning vill vara anonyma.
  Skall dataintrång vara tillåtet? Jag tycker det inte och förbudet bör även gälla journalister och deras källor.
  Förföljelse drabbar inte bara kritiska piloter hos Ryan Air, även vanligt folk som har åsikter som inte passar det för tillfället rådande debattklimatet i Sverige förföljs. De blir kanske inte ställda inför rätta för sina åsikter, men de kan tvingas till arbetslöshet, deras barn kan drabbas, de kan utsättas för brott och mycket annat ont som samhället i stort sett blundar inför. Därför är det viktigt att vår grundlagsskyddade åsiktsfrihet även omfattar rätten att vara anonym. För att detta skall fungera måste även journalisters och medias skydd begränsas i dessa avseenden så att inte de som gör sig skyldiga till exempelvis dataintrång skyddas av källskyddet.
  Slutligen anser jag att datainspektionen bör se efter om Expressen och dess källor hanterar personuppgifter på ett korrekt sätt.
  Vad gör vi den dag en vanlig Svensson blir stämd för förtal av en näringsidkare på grund av missnöje med en vara eller en tjänst som beskrivits på en blog?

  SvaraRadera