söndag 17 november 2013

Filippinernas folk, FN och miljarderna

 1. Vill du donera en slant till att hjälpa det filippinska folket så kan du göra det via följande länkar som jag använt mig av. Länkarna går direkt till hjälporganisationernas hemsidor:

Filippinska Röda Korset

Filippinska Frälsningsarmén

Filippinska Catholic Relief Services


Vad är det egentligen som pågår?

Climate Change Commission's Commissioner Naderev M. Sano
COP 18, Doha, Qatar, 2012, tyfonen Bopha:
 
Climate Change Commission's Commissioner Naderev M. Sano
COP 19, Warszawa, Polen, 2013, tyfonen Haiyan/Yolanda:
Utan att förringa den nyligen inträffade katastrofen så drar jag osökt paralleller till det jag skrev om i inlägget Deepwater Horizon-skandalen, och det är alla makalösa sammanträffanden som "råkar" ske. Tänk så lägligt att tyfonen Haiyan/Yolanda passade på att anställa förödelse och död mitt under kollobbyns seminarier i Warszawa. Verkligen ett passande tillfälle men icke alls ett särskilt märkligt "sammanträffande" enligt min mening. Inte med tanke på att den globala terrorn och krigföringen sker med hjälp av finansnekrosens manipulation av såväl människor och miljö som ekonomi.


För omkring fyrtiofem år sedan talades det nästan viskande i Sverige om att innan "ryssarna" skulle ha parader och militära uppvisningar så spred de via flygplan ut ett sorts pulver i luften för att få vackert väder. Tanken var både skrämmande och fascinerande men ingen visste säkert att det förhöll sig på det viset. Men det talades mycket om det då.

Tidningsklippet här intill är ur Heppner Gazette Times, 25/9 1965.

Det var naturligtvis inte bara "ryssarna" som manipulerade vädret, utan även USA och fler länder med dem. Ett av de projekt som USA höll igång mellan 1962 och 1983 hette Stormfury, och det man vidhåller officiellt var att forskningen gick ut på manipulering av stormar - naturligtvis enbart i goda syften.

Vi kan helt enkelt konstatera att det som började med lokal vädermanipulation slutar med ett globalt väderhelvete. Särskilt när helvetet inbringar stålar i mångmiljardklassen.

Tycker du att jag verkar konspiratorisk så kan jag upplysa dig om att jag är i gott sällskap. Såväl världsinflammationen FN som flertalet länder hyste stark oro för olika typer av miljömanipulationer, Environmental Modification Techniques (ENMOD),  redan på tidigt sjuttiotal, och den tionde december år 1977 antogs FN-konventionen Convention on the prohibition of military or any other hostile use of environmental modification technique (se nedan).

Trots en fyrtio år gammal konvention som fastslår att tekniker finns och används för manipulation har man mig veterligen  inte vid någon s.k. "klimatkonferens" diskuterat att ENMOD kan användas för att skapa jordbävningar, tsunamis, stormar och tyfoner. Inte så märkligt med tanke på att klimatfrågan är skapad och ägs av finansnekrosen.
Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques PDF

Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques HTML


- It isn't just conspiracy theorists who are concerned about HAARP. The European Union called the project a global concern and passed a resolution calling for more information on its health and environmental risks. Despite those concerns, officials at HAARP insist the project is nothing more sinister than a radio science research facility.    (CBC Canada, documentary)


CBC Canada: Revealing video documentary on HAARP del 1 och 2

History Channel: Weather Warfare Documentary

The New Zealand Herald: Tsunami bomb NZ's devastating war secret

Web archive: High Frequency Active Auroral Research program (HAARP)
Web archive: eastlundscience HAARP
US Patent: Method and apparatus for altering a region in the earth's atmosphere, ionosphere, and/or magnetosphere
 

Det offentligt uttalade syftet med enbart den s.k. gröna klimatfonden (GCF) är att årligen föra över runt 100 miljarder dollar till utvecklingsländerna. Det egentliga syftet, det icke offentligt uttalade, är att Världsbanken i vanlig ordning transfererar medlen till finansnekrosens privata konton.

Förvaltare (försnillare) av medlen till nedanstående huvudfonder: den privata Världsbanken

The Green Climate Fund (GCF)
Kyoto Protocol Adaptation Fund
Climate Investment Funds (CIF) *
  Clean Technology Fund
  Strategic Climate Fund
Global Environment Facility (GEF)
  Least Developed Countries Fond (LDCF)
  Special Climate Change Fond
Att tyfoner är högst vanliga fenomen och helt normalt för Filippinerna råder det knappast några tvivel om. Vädret är varmt, tropiskt, och med tropisk värme följer de facto tropiska stormar. Livet i tropikerna innebär kort och gott stormar. 

Media har naturligtvis blåst upp tyfonen till att vara den absolut värsta som någonsin drabbat Filippinerna, men så är det faktiskt inte. Tyfonen Haiyan/ Yolanda är inte den kraftigaste som registrerats i Filippinerna. Den är den sjunde starkaste.

Inte bara är det globala vädret historiskt normalt, utan årets atlantiska orkansäsong har faktiskt varit en av de mildare.1962 Pacific typhoon season

Time Science & Space: Climate Change Didn’t Cause Supertyphoon Haiyan. But the Storm Is Still a Reason to Fight Warming

Corporate Europe Observatory: IKEA: COP19's last minute guest to the corporate party
Bloomberg: Carbon Capitalists Warming to Climate Market Using Derivatives

ICRC: 1976 Convention on the Prohibition of Military or any Hostile Use of Environmental Modification Techniques  PDF

ICRC: Treaties
FN/UN: Treaties

Wikipedia: Projekt Stormfury
Wikipedia: Climate Engineering
Wikipedia: Geoengineering


* Det har hele tiden vært klart at CIFS ble designet for å utfases og avslutte sin virsomhet så snart et nytt fond var på plass. I brevet oppfordres myndighetene derfor til å holde seg til denne klausulen, og aktivt støtte GCF som den primære internasjonale finansinstitusjonen for klimafinans. Nye bidrag til CIFS vil kunne lage et disinsentiv til å begynne operasjonaliseringen av GCF, og man oppfordrer til en utvidelse av CIFS. For å få en best mulig overgang fra CIFS til GCF mener vi at det behøves en uavhengig gjennomgang av CIFSs programmer og prosjekter. Det er imidlertid viktig at dette foretas av en uavhengig ekspertgruppe som ikke er tilknyttet Verdensbanken eller regionale utviklingsbanker. Läs brevet som PDF här.    

2 kommentarer:

 1. Collateral damage
  http://avpixlat.info/2013/12/09/muslimer-tar-makten-regionalt-i-filippinerna/
  eller fanns det med på ett hörn i kalkylen?
  / Jorun

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. USA:s strategi är att, via denna tyfon samt lite islamistisk terror, bl.a. öka på sin goodwill (värderas äv. ekonomiskt) så att Filippinerna mjuknar i sin inställning till de forna kolonisatörerna. Blir USA väl mottaget så medger Filippinernas geopolitiska läge en port till Asien. Jag tror USA har en krigsplan i bakfickan.

   Radera