torsdag 10 oktober 2013

De é mycke nu . . .

L'OREAL À LA DRAGHI

ECB-bossen, d.v.s. marionetten Super Mario Draghi, uppehåller sig uppenbarligen mer vid kosmetisk teknologi än vid att den europeiska kassakistan gapar tom. Han har påtalat att han inte anser att den tyska draken Angela Merkels favorituttryck "ever closer union" är, hur skall vi säga . . . rättvisande, för den riktning EU skall gå i. Istället, menar Draghi, bör vi anamma formuleringen i den amerikanska konstitutionens lydelse som betonar etablerandet av "a perfect union".

Sorry Draghi, men europeerna börjar i likhet med amerikanarna att vakna, och det finns inte den kosmetika i världen som kan spackla över det allt mer framträdande syftet med unioniseringen. Och går allt som det skall så kommer inte "The big Plan" att bli verklighet. Åtminstone står några triljarder U$D i vägen för planen.

Inte är det konstigt att en av världens farligaste män, Zbigniev Brzezinski, förbannar vår tids Jesus: Internet. 

ÖVERMÄKTIGT?

EU-kotteriet trodde uppenbarligen att det hade det 2000-sidiga handelsavtalet med Ukraina i hamn, men det visar sig att Ukraina inte utan vidare tänker lägga till i den totalitära EU-hamnen. Ryssland och Ukraina skall nämligen mötas i förhandlingar innan något avtal med EU signeras i Vilnius 28-29 november.

Det är en högst delikat situation, för Ukraina har tagit på sig ett särskilt uppdrag i utbyte mot många sköna €U-miljarder från kotteriet i kommissionen. Det särskilda uppdraget ingår uppenbarligen i handelsavtalet för signeringen av uppdraget skall även den ske i Vilnius 28-29 november. 

PROTEKTIONISM

Alltså, nu är det verkligen läge för globaliseringsfundamentalisten, klimatbedragaren och slavhandlaren Peter D Sutherland att ryta ifrån. Han som säger sig "hata protektionism" må genast ge sig ut till Rysslands försvar, och dra ett av sina skötebarn hårt som fan i örat - nämligen EU. Den hycklande, totalitära superstaten toppar de facto ligan när det gäller att bryta mot lagen och diskriminera ryska exportföretag. Under Rysslands första medlemsår har Sutherlands skötebarn Nummer 2, WTO, handlagt 79 diskrimineringsärenden mot den ryska exporten till WTO-anslutna länder.  

Ja just det, var har vi nu demokrati-, EU- och slasktrattsministern, fascisten Birgitta Ohlsson? Ut och piska EU-kotteriet med dina favoritredskap hot och tvång, och visa att du har mer än en stor käft och att du kan göra annat än att hylla Israel och att springa naken i Pride-parader. 

FINSK SISU

Jag läste på Finlands hemsida för medborgarinitiativ* att man vill kalla hem den finska guldreserven om 49 ton, vilken huvudsakligen huserar i Bank of London. Men tyvärr visar det sig vara lättare sagt än gjort då det är sju års väntetid på att få hem sin gyllene egendom till Finland. Tänka sig . . .

Javisstja, det finns även ett inlämnat initiativ som är mycket likt det förbud John Kennedy utfärdade för USA, nämligen att förbjuda frimureriet i Finland samt även mot deltagande i Bilderberggruppen. Gott jobbat Finland, det gör ni förbannat rätt i.

ZIGENARREGISTRET

Jag såg att DN surar över att Polisen inte kommenterat zigenarregistret på två veckor. Nej, det är nog egentligen inte deras sak att göra det, utan EU:s sak. Det är nämligen fastslaget att zigenarna skall tilldelas personnummer samt identitetshandlingar av respektive EU-land de "råkar" befinna sig i för att de skall få del av socialbidrag, dagpenning för illegala, sjukvård etc. Enligt EU skall registreringen i första hand ske via arbetsförmedlingen när de anmäler sig som "jobbsökande".

Well, inte är det konstigt att Polisen har register över zigenare, eftersom de betydligt oftare lär besöka polisstationer än arbetsförmedlingar. Jodå, jodå, jag vet att det finns bra romer, men dem ser eller hör vi inte talas om för de jobbar, studerar och lever sina liv som alla vi andra. Men att även de hamnar i registren är också en fråga för EU-kommissionen, för de kan svara på varför det sker, men jag tror inte att de vill besvara frågan.

En ledtråd: Ukraina.

FEMINISTISK YRA?

Knappast. Jag är inte alls förvånad över att Barack Obama nominerat Janet Yellen till ny boss för det privatägda Federal Reserve (ja, banken är privat, som nästan alla centralbanker i världen), det var av naturliga skäl självklart. Huruvida hon kommer att godkännas av kongressen är däremot en annan fråga, och när vi vet det så vet vi också om det är de globala politisk-ekonomiska, starka krafterna som vunnit eller om det är motkrafterna.
 
MAIL

Jag fick ett mail av L. härom dagen som jag funderat lite grand på, och beslöt mig för att helt kort kommentera P.S:et i mailet här på bloggen så att alla kan ta del av hur jag tänker.

- Du verkar ju sitta inne med vem Bovarna är, men säger det ofta inte rent ut.

Helt korrekt L. Jag vet det, och jag ger läsaren nycklar till gåtans lösning i stort sett i varje inlägg jag skriver. Ibland är det stora nycklar, ibland mindre. Jag hör till den kategori som vill att människor själva söker kunskap och information istället för att ständigt gapa, svälja och reproducera "sanningar" som de inte vet huruvida de är sanna eller ej. Du vet, som t.ex. mediemonopolet vill att vi skall göra.

Jag är väl medveten om att det är ett sätt som kräver energi, tid, reflektion och eftertanke av många läsare, men det är den enda metod som fungerar vid bygget av verklig kunskap. Och kunskap är vad vi behöver för att överleva.

Det är mycket jag vill skriva om men istället undviker i och med att det finns allt för många fällor utlagda, och jag föredrar att de som lagt ut fällorna själva får kliva i dem. Sedan, när de står med brallorna nere, skriver jag mer än gärna om det.

Ett tips på brallorna nere: vad hände med åsiktsmonopolets förväntade kolumnhysteri om klimathotet?


* I Finland finns en för Sverige okänd storhet i form av demokrati. Här är webbsidan.

2 kommentarer:

 1. Slasktrattsministern!
  Den var så in i helvetes bra så jag öppnar en "Wild Geese Limited Edition" ikväll.
  Dessutom till en CD med Johnny Paycheck.
  Lyssna på "I´m the only hell mama ever raised"

  Rock On säger Blodis

  SvaraRadera
 2. Det gäller att dra linjer mellan punkterna så klarnar snart bilden.

  SvaraRadera