onsdag 30 oktober 2013

Brottsplats: Aftonbladet

Jag läste den danske kolumnisten Morten Uhrskov Jensens krönika i Den Korte Avis, Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen, i vilken han kraftigt ifrågasätter och fördömer Aftonbladets agerande att trakassera och hänga ut donatorer till sajten Avpixlat.

Naturligtvis är det ett avskyvärt förfaringssätt, men vi infödda svenskar som har några år på nacken är inte alls förvånade. Varför skulle vi vara det, när det alltid har varit på det här sättet? Eller rättare sagt, den enda skillnaden jämfört med förr är att media nu öppet kan skryta om och profitera på uppgifter som tidigare inte kom media till handa, och de är tydligare med att markera att de som skall omfattas av den omhuldade svenska integriteten är högst godtyckligt och ett beslut för media att ta.

Morten Uhrskov Jensen hävdar i krönikan att Aftonbladets agerande är ett typiskt kännetecken för totalitära samhällen, och visst är det så. Sverige är och har varit ett totalitärt samhälle sedan socialismen tog sitt strypgrepp över befolkningen för över hundra år sedan. Enda skillnaden är som sagt att det blivit mer synligt eftersom Internet används till att exponera och sprida den svenska maktarrogansen och de smutsiga övergrepp som tidigare tystades ned.

Nå, diskussionen angående Aftonbladets uthängningar av privatpersoner gäller främst dem som donerat pengar via betaltjänstföretaget PayPal, och misstankarna går i riktningen att någon anställd inom företaget lämnat ut uppgifter till Aftonbladet. Så kan det givetvis vara, särskilt med tanke på att PayPal i september stängde ned ett flertal fria mediers donationskonton och därmed klargjorde att de stödjer de antidemokratiska krafterna och därigenom i allra högsta grad bidrar till att förstärka totalitarismen.

En annan händelse man eventuellt kan göra kopplingar till är att webbshopen Digitalboxen.com hackades i slutet av september och att hackarna då kom över uppgifter till omkring 25 000 kunder, vilka sedan lades ut på webben. Hackarna har även korskört uppgifterna mot olika webbtjänster och kommit över kontouppgifter hos Twitter, Facebook, PayPal, Netflix samt olika e-postkonton och lagt ut dem till allmän beskådan på webben. Det är fullt möjligt att Aftonbladets uppgifter härrör från denna hackerattack.    

Huruvida hackerattacken och uppgifterna härrör från aktiviteter som kan kopplas till de kända verksamheter och bolag* som ägnar sig åt systematisk åsiktsregistrering eller ej vet jag inte, men jag tror inte att det skall uteslutas.

För att återknyta till Morten Uhrskov Jensens helt korrekta bedömning av Sverige som en totalitär stat så gäller att totalitarism kännetecknar mer eller mindre alla världens stater. Den som tror att demokrati kan existera i en global kapitalistiskt kontrollerad värld är faktiskt oerhört naiv och enfaldig.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.


* Se inlägget Zigenare, EXPO och oäktingar för information och länkar.

Stor svensk avis bruger rystende metoder mod kritikere af indvandringen
The Local

Dansk kritik mot Aftonbladets åsiktsregistrering

Computer Sweden: 25 000 inlogg på vift efter hackerattack
IDG.se: Webbshop hackad

DN: Samhällstoppar donerar till Avpixlat
Aftonbladet: Brottsplats: Avpixlat
Aftonbladet: De betalar hatsajten
Aftonbladet: Här är personerna som sponsrar Avpixlat
Aftonbladet: Släpp taget om fancluben

Artiklar om Juridikfronten, som Aftonbladets Petter Larsson hänvisar till i Brottsplats: Avpixlat
Nordfronts granskning av "Juridikfronten"
Kristianstadsbladet: Politiker utreds för förfalskning
Juridikfronten
SSU: Martin Tunström

1 kommentar:

  1. En viss person med en historia av att läcka står för donationskontot på Avpixlat. Visst är det ett märkligt sammanträffande att det bara är just Avpixlats donatorer som hängs ut när det är så många av de alternativa sajterna som använder paypal?
    Hursomhelst är det självklart att misstankar uppstår mot den här personen när den har en historia av att läcka filmer till expo och mejlkonversationer till AB.

    SvaraRadera