söndag 22 september 2013

Kontaminerat käk i PCB-kåk

Samtlig media går i dag upp i spinn och larmar om att "man" hittat bredspektrumantibiotikat kloramfenikol i Cloettas Kexchoklad och Sportlunch samt i Göteborgskex Smörgåsrån. Naturligtvis är det mycket, mycket allvarligt men jag frågar mig varför det exploderar i samtlig media just i dag när det har varit känt åtminstone sedan den 30 augusti 2013.

Det ämne som kloramfenikolet ingår i är en enzymblandning vid namn Veron W och som tillverkas av det brittiska företaget AB Enzymes, en division inom bolaget ABF Ingredients, vars moderbolag är det multinationella Associated British Foods, vilket - förutom att kontaminera produkter med antibiotika - även tillverkar genmanipulerade produkter. Nämnda kontaminerade enzymblandning tillverkas i Nederländerna och Tyskland.

Importören, Caldic Sweden, är det nederländska, multinationella kemiföretaget Caldic Groups svenska avdelning, och de har sedan januari 2012 distribuerat 4,8 ton kontaminerad enzymblandning. Huruvida distributionen enbart skett inom Sverige eller ej känner jag inte till, men även de finska företagen Fazer Confectionary och Vanajan Kaksit Oy har fått leveranser. Göteborgskex har i alla fall mellan april och augusti i år köpt 1,2 ton kontaminerat Veron W från Caldic Sweden.

Kloramfenikol är ett s.k. bredspektrumantibiotikum* som bland annat hämmar proteintillverkningen i benmärg och kan ge upphov till cancer och aplastisk anemi som påverkar produktionen av röda blodkroppar. Då dropp eller injektioner av preparatet är förknippat med allvarliga biverkningar, skall det endast användas vid livshotande infektioner där andra alternativ saknas, t.ex. hjärnabscess, akut bakteriell meningit (hjärnhinneinflammation). Preparatet är ofta förstahandsmedel vid behandling av ögoninfektioner.

Lite skumt är det att det två år i rad har uppstått brist på samtliga kloramfenikolprodukter avsedda för behandling av bakterieinfektioner i ögon. Kan det månne vara så att det i första hand levereras till livsmedelsproducenter istället för till läkemedelsproducenter? Sedan storfinansens girigbukar började köpa gamla inflammerade, självdöda ök till hästar och andra vedervärdiga råvaror på matbörserna är det förmodligen tvunget att kontaminera olika tillsatser med antibiotika. Eller är det så enkelt att det även leder till livsfarlig antibiotikaresistens? I så fall är det givetvis en gigantisk jättebonus för ivrare som Sir David Attenborough, Bill Gates, Karl-Erik Norrman m.fl. av en drastisk befolkningsreducering. Antibiotikaresistens i kombination med massinvandring av smitt- och sjukdomsmissiler från främst Afrika är bara ett av alla de sätt som tillämpas för att sopa undan i deras ögon onödiga människor.

Att Livsmedelsverkets enfaldige "expert" Leif Busk hävdar att mängderna kloramfenikol är så ytterst små att de är försumbara, är exempel på samma tunneltänkande som alla andra "experter" sitter fast i när något skall bortförklaras. Intellektuellt begränsade medelmåttor som Busk begriper inte att vi 365 dagar om året får i oss mikrodoser av allt från genmanipulerad föda till antibiotika, polymerer, livsmedelstillsatser, läkemedelsrester, mängder av miljögifter, Monsantos ohyggligt giftiga PCB*, etc. etc. Listan kan göras hur lång som helst. Det är enkelt, men uppenbarligen förbannat svårt att fatta.

Se även: Smitt- och sjukdomsmissiler

SvD: Lars A Boisen och Karl-Erik Norrman - Jordens befolkning måste begränsas
Sir David Attenborough backs campaign to limit human population
David Attenborough - Humans are plague on Earth

* Kloramfenikol har i Sverige hittas i bland annat griskött, kräftor, räkor, honung och ägg.

*Resistens förekommer hos en stor mängd bakterier som t.ex. den ökande frekvensen av olika enterobakterier som salmonella, shigella, e-coli, kolera, * pseudomonas spp , acinetobacter spp, stenotrophomonas maltophilia.

 * Enterobakterier i många länder i Asien och Afrika är ofta resistenta mot kloramfenikol och andra antibiotika.

* Miljonprogrammens sanering från Monsanto-PCB är uppskjuten i omgångar. Och nu lär det definitivt inte bli av eftersom det inte finns några bostäder att flytta människor till under den tid sanering pågår.
SvD Exp AB DN SR

2 kommentarer:

 1. Bill Gates hör väl ändå till de som genom världshistorien räddat fest människoliv någonsin!
  Främst i utvecklingsländer där barnen inte längre dör i drivor tack vare hans och Melindas stiftelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://adderat.blogspot.se/2013/01/barnbegransning.html

   http://youtu.be/MyRElJoAowc

   Radera