lördag 21 september 2013

- Aaaah! Ryssen kommer . . . inte

Alltså någon förnuftsmässig gräns måste det väl ändå finnas för medias propagerande för ett svenskt (formellt) NATO-medlemskap. Det är fullkomligt löjligt hur de försöker piska upp hysteri kring allt som rör Ryssland* för att driva oss i armarna på räddningen: mördarorganisationen NATO. Patetiskt är det enda ord jag kan komma på.

I dag får vi oss till livs det ohyggliga avslöjandet att det ryska "spionfartyget" Fjodor Golovin rört sig helt öppet på internationellt vatten, och påstås ha skuggat och förföljt den nu avslutade marinövningen Northern Coasts*, vilken Sverige stått värd för. Marinövningen, vilken i media framställs som ett litet oskyldigt teparty, har enligt Svenska Dagbladet övervarats av:

Den objudna gästen är ett 94 meter långt fartyg med 140 mans besättning, kanoner och robotar, en mängd antenner och avancerad spaningselektronik.

Ojdå, ojdå. Medias räddharar anser uppenbarligen att det är läge för stora larmet här . . . Ett ryskt signalspaningsfartyg som har något så förfärande som en massa antenner och avancerad spaningselektronik. Ja, det är ju naturligtvis fullkomligt orimligt, ologiskt och onormalt att ett dylikt fartyg är utrustat med nödvändig utrustning för sina uppdrag . . . åtminstone om man är journalist.
Att det sedan även finns kanoner och robotar ombord tolkar naturligtvis dessa imbecilla, lågpannade journalistfån som tecken på en kommande rysk invasion. Gud bevare oss för medias nyttiga idioter!

Själv anser jag att det är betydligt högre nyhetsvärde i att Anders Fogh Rasmussen, NATO-muftin, var i Bryssel i går och krävde att EU-länderna skall köpa in fler drönare, samt att EU bör se till att matcha USA:s engagemang i NATO (NATO = USA:s privatarmé). Fogh Rasmussen anser även att antalet stora transportplan och lufttankningsplan skall utökas. Han anser vidare att fartygen i EU skall uppgraderas med skarpare radarsystem så att de kan integreras i NATO:s missilförsvar.

Anders Fogh Rasmussen dissar också den europeiska försvarsindustrin då han anser den vara för "nationell" och "fragmenterad". Fogh Rasmussen avslöjar även indirekt att EU-kommissionen har planer på att bygga upp en stor europeisk försvarsindustri*, vilket uppenbarligen står på agendan vid EU-toppmötet i december. Som av en händelse . . . kommer Fogh Rasmussen att delta och han kommer att ge kommissionen sitt helhjärtade stöd för planen. Ytterligare skarpa uppmaningar Fogh Rasmussen tänker leverera till kommissionen är att de skall uppvisa ett "starkt politiskt engagemang" och spendera avsevärt mycket mer pengar på försvar, då EU måste ta mer ansvar för "säkerheten" i Europas grannskap.

EU-kommissionens utkast till EU:s försvarssamarbete, publicerad i juli 2013:

Towards a more competitive and efficient defence and security sector. PDF

Som om inte det var nog så ansåg Fogh Rasmussen att NATO och EU kan hjälpa till att bygga upp en ny libysk armé, som "prejudikat" för andra nordafrikanska länder.

De här inslagen känner nog många igen från reklamfinansierade tv-kanaler:


Som sagt, det är märkvärdigt att media och mediekonsumenterna har så diametralt motsatta uppfattningar om vad som anses ha nyhetsvärde . . . Tur det finns utrikes media, fria tidningar på nätet och seriösa bloggare. Och tack för vårt tids Jesus: Internet. Amen.

Se även: NATO, FN och helvetet

* Jag anser att det finns ett visst nyhetsvärde i att BRICS-länderna  skapat ett eget Internet, helt oberoende av USA och Storbritannien.

* I marinövningen ingick, förutom Sverige, 13 europeiska länder och givetvis även det förbannade NATO.

* Här har vi nog en delförklaring till den vansinniga massinvasionen av Cecilia Malmströms slavarbetare från Afrika - de skall jobba för skitlöner i europeiska vapenfabriker. Uppenbarligen behöver man inte kunna läsa och skriva för att kunna skruva ihop bomber och granater. Kanske kommer man att köra med samma typ av monteringsanvisningar som IKEA?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar