torsdag 29 augusti 2013

Red-line-crossing eller incident?

De fem permanenta medlemmarna i FN-skämtets säkerhetsråd (alltså det internationella samfund som den bisarre John Kerry respekterar när det passar) höll under gårdagen ett entimmesmöte baserat på Storbritanniens framlagda resolution om att "respondera på" (läs: bomba skiten ur) attacken den krigskåta trojkan* hävdar att Syriens regering genomfört. Dock rubbade inte Ryssland och Kina sin hållning att säga nej, vilket fick Marie Harf*, US State Department, att fräsa om Rysslands (nej, inte ett ord om Kina, där pågår förhandlingar om handelsavtal...) "omedgörlighet" och att Syrien inte skall kunna "gömma sig" bakom Rysslands veto. Även Harf har agerat doa och sjunger refrängen om att det är "för sent" för en kemvapenundersökning.

Något som mainstreammedia förtigit är att den syriske FN-ambassadören, Bashar Jafari, förgäves i snart en vecka vädjat till marionetten Ban Ki-moon att begära förlängning och utökande av kemvapeninspektörernas utredningsuppdrag i Syrien. Ytterligare tre attacker med giftgas ägde nämligen rum den 22, 24 och 25 augusti, och attackerna drabbade enbart syriska regeringssoldater, av vilka ett dussintal befinner sig under intensivvård.

FN avfärdar dock Bashar Jafaris vädjanden och avser inte att förlänga kemvapeninspektörernas uppdrag. Åke Sellström och hans gäng kommer således att lämna Syrien under helgen. FN anser att Åke Sellströms team har förmågan att utreda andra "incidenter" - notera skillnaden mellan red-line-crossing och incident, beroende på vem som drabbats - om det "behövs", och hävdar vidare att de första tre (det är fyra!) "incidenterna" kunde undersökas "i sinom tid". Uppenbarligen kan det inte anses bli "för sent" för en utredning när regeringssoldaterna drabbats. Marie Harf å sin sida avfärdade helt kallt Bashar Jafaris vädjanden med att det enbart var frågan om att behålla undersökningsgruppen på plats för att förhala ett anfall av USA.

Marionetten himself, Ban Ki-moon, hade i går fått manus och ekade att kemvapengruppen skulle få utföra sitt arbete i lugn och ro, samt vikten av att invänta Åke Sellströms rapport. Frågan är varför just Åke Sellströms rapport är så viktig att invänta? FN: särskilda sändebud och utredare av den första attacken, Carla Ponti, lämnade in sin utredningsrapport i maj men den är mörkad.Visserligen hade Ponti kommit fram till att attacken med största sannolikhet utförts av terroristerna, och inte den syriska regeringen. Det återstår nu att se om Åke Sellström kommer att "antyda" att den syriska regeringen är skyldig, något som kommer att tolkas som ett klartecken för ett anfall på Syrien, och som så fint kommer att bekräfta de lögner som mainstreammedia så välvilligt pumpat ut.

Jag vet inte vem Åke Sellström är eller hur hans moraliska kompass fungerar. Dock vill jag en gång för alla fastslå att svenskar inte har högre moral eller är mindre mutbara än andra människor. Svenskar är precis lika benägna att sälja sina själar som vilken annan Judas som helst.

Reuters: U.N. has testimony that Syrian rebels used sarin gas
Haaretz: Jihadists, not Assad, apparently behind reported chemical attack in Syria

* USA, Storbritannien och Frankrike
* Vill bara upplysa om att "harf" är slang för att spy, kasta upp etc.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar