onsdag 28 augusti 2013

Cui bono?

Efter en avkopplande och nyhetsfri semester har jag nu surfat världen runt för att uppdatera mig om vad som pågår, och det första man möts av på "svenskt" surfterritorium är naturligtvis mainstreammedias a) förmedling av och hetsande kring Det Stora Lögnmaskineriet om Syrien och b) det klassiska förtigandet och mörkläggandet av riktiga nyheter. Allt är med andra ord precis som vanligt, förutom att det är mycket mer.

Angående Syrien så noterar jag att de interventionskåta krigspsykopaterna i Väst har riggat en falsk föreställning att den syriska regeringen begått en "red-line-crossing", och anklagar den för att återigen* ha använt kemiska vapen (sarin) mot civilbefolkningen. Väst är stressat eftersom det ligger efter i tidsschemat och har därför skapat en "acceptabel" anledning att med brådska kliva in och överta Syrien för att så småningom komma över Iran. Det luktar gammal klassisk krigshets; retoriken är densamma som vid tidigare interventioner och det är samma länder som alltid som står i första ledet och gapar. Vi har hört och sett det många gånger förut, Afghanistan, Irak, Jemen, Libyen etc. och vi känner också till resultaten. Vanvettiga katastrofer.

Jag såg gårdagens webbutsändning av den vedervärdige John Kerrys "krigstal" till nationen. Det var en fullkomligt bisarr upplevelse att se och höra den slipprige Kerry med darr på stämman tala om "urskillningslös slakt av oskyldiga civila", dödandet av kvinnor och barn och att kemvapenattacker är "moraliska obsceniteter". Kerry gick på om "humanitär intervention"* och fortsatte hotfullt med att varna för svåra efterräkningar för dem som använde "världens mest avskyvärda vapen mot världens mest utsatta befolkning". Som förälder, sade Kerry, berörde det honom "djupt" att se de omkomna syriska barnen.

John Kerrys scenkonster fortsatte med att han poängterade med noga koreograferad emfas att den "civiliserade världen" avstår kemvapen för att de är förbjudna, att det internationella samfundet för länge sedan gemensamt kommit överens om krigsstandarden att kemiska vapen inte skall användas vid folkmord,*och att den standarden inte får överträdas. Att överträda det internationella samfundets standard är att begå brott mot krigslagarna, och enligt Kerry har Syrien gjort just precis det.

Hyckleriet saknar gränser, såväl uppåt som nedåt. John Kerry, av alla, hänvisar alltså till brott mot det internationella samfundets krigslagstiftning när det gäller användningen av kemvapen, men inte när det gäller att fullkomligt ignorera det veto mot intervention som ligger i det internationella samfundets säkerhetsråd. Well, att John Kerry inte ser det som ett brott ligger i sakens natur eftersom USA, med dess officiellt och inofficiellt* s.k. "allierade", med jämna mellanrum och när det själva behagar dem, drar in i länder och bombar dem sönder och samman i syfte att ta kontrollen över ytterligare områden och centralbanker.

Barack Obamas f.d. rådgivare om Mellanöstern, Dennis B. Ross, sade i går i amerikansk stats-tv att

- Om presidenten vill utveckla en rättslig grund för att agera finns det massor av sätt att göra det på utanför FN:s sammanhang.

(If the president wanted to develop a legal justification for acting, there are lots of ways to do it outside the U.N. context.) 

USA-Demokraten Eliot Engel levererade under gårdagen följande rubbade uttalande i amerikansk tv:

- Världen är en bättre plats när USA tar ledningen, det är dags för oss att göra detta. Jag hoppas att vi kommer att göra det snart.

( The world is a better place when the United States takes leadership; this is time for us to do this. I hope we’ll do it soon.)

Engel fortsatte med att påtala att USA inte har tid att vänta på att FN skall attackera* eller godkänna en attack på Syrien, utan att USA måste agera kvickt och att de kunde samarbeta med (den egna privatarmén) NATO och Qatar*. Någon påpekade att den amerikanska kongressen borde ha ett ord med i laget men Engel ansåg det inte vara nödvändigt, då kongressen kunde förmås godkänna attacken i efterhand. Det ni, det är den demokrati som Barack Obama och hans kollegor världen över hänvisar till så fort de skall begå kriminella, omänskliga, psykopatiska handlingar. Det är den demokrati som de stadigt hänvisar till när de skall skylla ifrån sig redan begångna, sjuka handlingar som till deras stora förtret uppdagas med jämna mellanrum.

John Kerry påstår helt fräckt i talet att Syrien "förhalat" inträdet av giftletaren Åke Sellström och hans undersökningsgäng. Inget kan vara mer lögnaktigt enär det är FN självt som blockerat sina egna inspektörer. Det var marionetten Ban Ki-moons utsedda boss för FN:s avdelning för "Trygghet och säkerhet", f.d. marinöversten Kevin Kennedy, som i fredags, 23/8, själv uttalade att han inte godkände inspektörernas entré i Syrien. Ljushuvudet Kennedy skyllde förhalandet på att "It's an active war zone in Damascus". Trots detta faktum fortsätter mainstreammedia världen över att påstå att det är Syrien som förhalat inspektionen. Ren lögn och förbannad dikt, precis som vanligt.

USA har även krävt att FN-marionetten Ban Ki-moon skall återkalla Åke Sellström och hans gäng eftersom man anser det vara "för sent" för inspektioner, samt att USA säger sig ha alla nödvändiga "fakta" som bekräftar att det är Syriens regering som är skyldig till attacken. John Kerry säger i talet att han skall presentera "bevisen" under de närmaste dagarna - de var antagligen inte färdigfabricerade vid tillfället för hans tal, därav fördröjningen. Men tillvägagångssättet för en attack är klar; i söndags träffades militära befälhavare från USA, Storbritannien, Saudiarabien, Qatar, Turkiet, Frankrike, Italien och Canada i Amman, Jordanien, för att dra upp riktlinjerna för ett anfall mot Syrien. Samtidigt går stollen Lakhdar Brahimi ut i en presskonferens och säger sig vara övertygad om att Geneve II-konferensen kommer att ske längre fram i höst. Det återstår att se om terroristerna har tid för en konferens den här gången då. Vid förra tillfället framförde Brahimi att terroristerna låtit meddela att de inte hade tid att delta i någon fredskonferens angående Syrien. Tänka sig...busy busy.

Märkvärdigt är också att John Kerry i sitt tal bl.a. refererar till Läkare utan gränser, när det gäller "fakta" angående kemvapenattacken. Läkare utan gränser, finansierade av bl.a. Goldman Sachs och Microsoft, "opererar" nämligen enbart på territorier som kontrolleras av terroristerna, och det är dessutom där den senaste kemvapenattacken ägt rum. I och med att terroristerna smugglat mänsklig vävnad från kemvapenoffer över till Jordanien borde det naturligtvis stå absolut högst på terroristernas agenda att se till att inspektörerna släpps in och beskyddas på "deras" territorier, men istället beskjuts de. Ytterligare en märkvärdighet är att Kerry även refererar till "fakta" påpassligt inhämtad från UNESCO-organet Syriska människorättskommittén som sägs befinna sig inom terroristernas "trygga" territorier. Märkvärdigheten består i att terrorgruppen ISIS i ett uttalande redan i juli sagt att alla hjälporganisationer som befann sig i norra Syrien omedelbart skulle lämna området annars skulle de kidnappas och skjutas ihjäl. USA:s Department of State har efter påtryckningar bekräftat att uttalandet stämmer, men United Nations Office for the Coordination of Humanitarian Affairs (UNOCHA) säger sig inte ha någon som helst kännedom om detta. Tro't den som vill - jag gör det inte.

Jag väntar fortfarande på att rapporten från FN:s särskilda sändebud, Carla Ponti, skall bli åtkomlig. I den klargör hon (maj 2013) nämligen att bevisen från den första attacken pekar på att det var terroristerna som använt saringas - inte den syriska regeringen. Något som även bekräftas av Turkiets beslag av sarin i bostaden hos en syrisk islamist, samt de syriska regeringsstyrkornas fynd av bl.a. sarin i terroristernas tunnelsystem.

Och du, när du tänker på att de syriska barnen svälter, saknar sjukvård och annat som dina barn har tillgång till, tänk då på att den avskyvärda Europeiska Unionens kommission införde hårda ekonomiska sanktioner och oljeembargo mot Syrien.

Apropå rubriken, Cui bono?, så är svaret follow the money.

* Vid de första anklagelserna om att kemiska vapen använts var det enbart soldater i de syriska regeringsstyrkorna som drabbades. Men det tycks vara glömt och begravet.

* What else...Humanitära interventioner är "godkända" enligt FN-stadgan, något som givetvis är en lämpligt konstruerad lucka för psykopatiska gärningar.

* Jag betraktar alla krig som folkmord i och med att det alltid är en eller några enstaka psykopater som drar igång helvetet för sina egna syften.

* Bl.a. Sverige är "inofficiell" supporter av USA-ledda folkmord. Fråga den twittrande utrikesministern Calleponken Bildt, han vet allt om dylikt.

* Bl.a. Tyskland och Sudan har sålt stora mängder vapen till Qatar. Angela Merkel försvarade i en intervju i Der Spiegel försäljningen med att Tyskland även i fortsättningen kommer att sälja vapen till antidemokratiska länder.

* Det läckta brev från Britam Defense som cirkulerar på nätet är autentiskt. Det läckta materialet består inte enbart av brevet (vilket givetvis avfärdats som falskt) utan bland annat även av uppgifter om de ukrainska medborgare som skulle genomföra kemvapenattacken, detaljerad finansiell och operationell information, lägesbedömningar, incidentrapporter samt kontrakt med det krigsprofiterande bolaget Halliburton.

Haaretz: Jihadists, not Assad, apparently behind reported chemical attack in Syria
Reuters: U.N. has testimony that Syrian rebels used sarin gas
UNESCO:s pressmeddelande 23/11 om utnämningen av Syrian Human Rights Commission.
John Kerrys tal publicerat på US Department of State
Årsrapport 2011, Läkare utan gränser. Donationer sid. 39-63.

SvD 2 3 4 SR 2 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar