lördag 13 juli 2013

Specialdesignad lagstiftning

Jahapp, nu har DN vaknat till och braskar på med rubriken Räkna inte med pengarna tillbaka vid kortbedrägeri. Nej, bästa DN, det gör jag inte heller eftersom jag dels vet att jag som kortinnehavare/ kontohavare/konsument alltid är torsk, och dels för att jag - till skillnad mot riksdagsledamöterna - begriper vad jag läser.

För tre år sedan klubbades lag 2010:738, Om obehöriga transaktioner med betalningsinstrument,  igenom av de imbecilla, överbetalda kreaturen i riksdagen. Lagen trädde i kraft den 1 augusti 2010, och är en anpassning av den svenska lagstiftningen till EU:s direktiv PSD, 2007/64/EC om betaltjänster.

Det fögderi i EU-kommissionen som uppdragits att knåpa ihop banklobbyns krav på den fördelaktiga lagstiftningen är generaldirektoratet för Interna marknaden och tjänster, d.v.s. den avdelning som har som uppgift att lägga fram lagstiftningsförslag som syftar till att undanröja hinder för handeln, särskilt när det gäller tjänster och finansiella marknader.

Den nya lagen marknadsfördes inte direkt högljutt, men i de fall någon andades om den var det med motiveringen att den ger ett ökat konsumentskydd (sure baby...dra den om tomten också). Glasklart var det dock att framtida tolkningstvister skulle bli oundvikliga, och lika uppenbart var det att bankerna skulle dra det längsta strået, på konto- och kortinnehavarnas bekostnad. 

Den organiserade brottslighet som är inriktad på bl.a. kortbedrägerier har med EU-kommissionens och svenska politikers välvilliga bistånd rakat i höjden, och så fort madam Cecilia "Multikulti" Malmström tillträdde som kommissionär för Home Affairs glömde hon omedelbart bort hur hon med emfas marknadsfört sig själv som den organiserade brottslighetens baneman vid utfrågningen till EU-kommissionär. Som vi väl vet har hon sedan dag ett varit fullt upptagen med att organisera och stadigt öka införseln av slavar till näringslivet i Europa, i syfte att sänka nationerna ekonomiskt, socialt och kulturellt.

Well, i de omfattande taxibedrägeriernas spår dristade sig den lätt yrvakne socialdemokratiske riksdagsmannen Hans Olsson till att sända en skriftlig och tämligen försynt fråga angående kortterminaler och kvittobedrägerier, 2012/13:22. Frågan ställdes till Beatrice Ask, som dock inte hade lust att svara utan skyfflade frågan till finansmarknadsminister Peter Norman. I svaret hänvisar Norman, givetvis, till den av EU-kommissionen ihopsnickrade, och för bankerna, vattentäta lagen.

Så går det när de neoliberala kotterierna i EU-kommissionen lägger lagförslag till fårskocken i EU-parlamentet, som sedan går vidare till de ovan nämnda kreaturen i den svenska riksdagen. Ingen i de s.k. beslutande församlingarna begriper ett ord av det som står i lagförslagen, och det är heller inte meningen, då kotterierna har sina egna, djävulska agendor.

Vilka är egentligen de största bedragarna - politikerna eller de s.k. kriminella bedragarna? Enligt min mening är det den vedervärdiga samlingen av psykopatiska förrädare, agendapolitikerna, som är de absolut värsta bedragarna.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras och EU-experimentet läggas ned.
Swedish Banksters´Association VD är den S-märkte ivraren för införandet av mört- och kottskatt, just det, Thomas Östros. Lustigt förresten, att avlagda S-politiker ständigt tenderar att hamna i bank- och storfinanssvängen. Öhm...

Swedish Gangs...oj... Banksters´ anmärkningsvärt aggressiva remissyttranden gällande lagförslaget:
2009-03-02 Betalningsansvar vid obehöriga transaktioner
2009-12-22 En kontohavares ansvar för obehöriga transaktioner

Fyra åtalas för taxibedrägerier
Tusentals lurade i taxibedrägeri
Taxibedrägeri breder ut sig i Sverige

1 kommentar:

  1. EU är bara en fasad för att Europas korrupta politikersvin kan fortsätta bedrägeriet utan att ifrågasättas. Journalistsvinen som skulle vara samhällets observatörer och kritiker, är inget annat än maktens rövslickande marionetter.

    Riksrätten är väl självklar i en demokrati, men uteslutet i EU-helvetet.

    2 veckors semester kvar, och nyligen egenimporterad whiskey att gotta mig åt. Mest faktiskt för att det är så in i helvetes skönt att blåsa utsugarna på skatteverket på åtminstone något....

    Rock On säger Blodis

    SvaraRadera