måndag 3 juni 2013

Solidaritet, naket och vaket

DAMN IF YOU DO AND DAMN IF YOU DON´T
Det sades att trängselskatt infördes för att få fler att åka kollektivt. Nu när fler åker kollektivt vill regeringen införa trängselskatt för kollektivtrafiken. Logik? Nope, oavsett vad du än gör så är det the same procedure as always: du betalar.

LÅNGA LEDNINGAR
Katrine Kielos krönika Reinfeldt är blind för den nya Sverigebilden får mig att vilja andas djupt och sakta i en papperspåse, alternativt ruska människan tills hon skriker om nåd. Nog liknar det kattskit att en alldeles för högt avlönad och synnerligen självgod krönikör på Aftonbladet sitter och citerar utrikes media gällande Sveriges ohälsotillstånd. Kielos sitter mitt i skiten och har fortfarande inte fattat att neoliberaler inte sysslar med politik, utan med Pengar. Cash. Deg. Stålar. Doleros. Fattar du, Kielos?

Allt till dem som redan har i princip allt, och inget till dem som knappt har till mat för dagen. Vad är problemet med att fatta det, Kielos? Det är ju hur logiskt som helst.

Läs här, så får vi samtidigt prövat om det ligger någon sanning i ordstävet: även en blind höna hittar ett korn.

INTE BARA NAKEN
Det enda som antyder om vakenhet i Katrine Kielos krönika är citatet av Alexander Skarsgårds uttalande om de riggade Husby-kravallerna:

- Det som händer nu är en reaktion på ett politiskt systemskifte.

Kielos sitter mitt i skiten i Sverige och har inte fattat någonting, medan Skarsgård bor i Los Angeles och har fattat att vi haft ett systemskifte. Som sagt, han är inte bara naken, Skarsgård, utan han är vaken också.

- VOV VOV! LINDBERG
Eller långa ledningar 2... Aftonbladets Anders Lindberg är ute och springer sitt regelbundet återkommande ångestlopp i spalterna. Inte bara får vi en liten grundkurs om hundtillbehör utan också en besvärande insikt i en intellektuell trögrörlighet som saknar motsvarighet utanför statssocialisternas sfär. Mitt tips till Lindberg är: läs här ovan, så får vi se om även en blind tupp hittar ett korn.

För övrigt anser jag att det är oansvarigt av Anders Lindberg att rekommendera arbetslöshet för minister Ullenhag. Jag kan inte ens tänka mig att det finns en livs levande människa som är i samma akuta behov av en engelskkurs som just Svenske kock ... öhm sorry, Erik Ullenhag.

MUITO OBRIGADO & VIELEN DANK
Ett stort tack till de drygt 15 000 portugiser som demonstrerade och ropade out of here! utanför asgamen IMF:s högkvarter i Lissabon i helgen. Likaledes ett stort tack till de runt 2 500 tyskar som demonstrerade och protesterade utanför den smittbärande kackerlackan ECB:s huvudkontor i Frankfurt i helgen. Ropen skallade:

- Block the ECB, Fight Capitalism and Austerity! - Humanity before Profit!

Jag håller med, och passar på att tillägga att det enda rätta är en nedmontering av federationen i vardande - EU.

SOLIDARITET
Av ECB-bossen Super Mario Draghis uttalande om att "banken" tror på en gradvis återhämtning i €urozonen kan vi bara dra slutsatsen att han hemfallit åt samma steroidmissbruk som Olli Rehn och Francois Hollande.

Dock skall sägas till Draghis försvar att han är sant solidarisk och förfaller i precis samma takt som EU-topia. Se bara hur ansvaret har präglat djupa diken i €uro-bossens fejs, och hur påsarna under ögonen på extremt kort tid vuxit från A-kupa till B-kupa.Ja minsann, Super Mario Draghi är sannerligen såväl ansvarsfull och plikttrogen som självuppoffrande. En utomordentlig symbol för Europas New Look!

En gnutta Botox, maybe?


SvD 2 3 AB 2 3 SR 

2 kommentarer:

 1. Any's blogg har tagit upp samma AB-artiklar som du samt en till. Rubriken blev att de måtte ha serverat svamp i AB:s personalmatsal igen. Mycket träffande det med.

  SvaraRadera
 2. Ja, engelska är inte lätt.

  Det korrekta idiomatiska uttrycket är "Damned if you do, and damned if you don't" http://www.englishclub.com/ref/esl/Idioms/D/damned_if_you_do_and_damned_if_you_don_t_615.htm

  Men du är som bekant i gott sällskap.

  För övrigt tack för en utmärkt blogg, jag tittar in varje dag och applåderar oftast.

  SvaraRadera