söndag 2 juni 2013

Bilderberg-kartan

I dagens Svenska Dagbladet "avslöjas" så urgamla "nyheter" om Bilderberg-gruppen att man bara kan skratta, men å andra sidan är det antagligen nyheter á la Pulitzer-pris-magnitud för mainstream-medias imbecilla, lågpannade skribenter. Artikeln Slutet sällskap med dold agenda kan i bästa fall betraktas som grundkurs 1 A för nybörjare, och det är klart att något syfte fyller den väl alltid.

Varför svensk mainstream-media är så exalterade och de senaste tre-fyra veckorna har skrivit mer om Bilderberg-gruppen än de senaste tjugo åren sammantaget vet jag inte. Det är knappast så att Stefan Löfvens (s) inbjudan är märkvärdig i och med att Sverige har så väl permanenta medlemmar som många tidigare inbjudna svenskar. Dock lär Bilderbergarna vara närmast i trans över den svenske gästen då socialister med statsministerambitioner för Bilderbergarna närmast är att likna vid - om inte Gud - så näst intill. Talar de, likt Stefan Löfven, med en stämma vibrerande av extas om globalisering, och med kraftig emfas markerar näringslivets betydelse, och bedyrar dem sin eviga kärlek - ja, då får Gud bita i det sura äpplet och acceptera en andraplats. Globalisterna, de rovgiriga näringslivsgamarna, privatsocialisterna, tillber naturligtvis i första hand Mammon, och statssocialister blir deras egna Mammon i och med den avancerade utpressning de utsätts för.

Deltagarlista Bilderbergmötet i Hertfordshire, England 6-9 Juni 2013

SvD gör också några snygga försök att kollra bort oss ytterligare, genom att kalla Council of Foreign Relations (CFR) och Trilateral commission för "tankesmedjor", som om det skulle vara i nivå med Dagens Seglora eller någon annan "oberoende" liten lobby- och tänkargrupp. Ytterst underhållande, men även det kan betraktas som grundkurs 1 A, eftersom en majoritet av svenskarna förmodligen aldrig hört talas om vare sig Trilateral eller CFR. Den som läser min blogg har däremot läst en hel del om CFR, och om en och annan som springer som barn i huset hos dem.

SvD flaggar också lite försiktigt för Bilderberg-gruppens och övriga gruppers eventuella inflytande över s.k. demokratiska organ, vilka vi i Sverige inga har och heller inte haft.   

Inte desto mindre står det klart att det vilar ett gigantiskt frågetecken över hur dessa privata organisationer påverkar de demokratiska organ – som regering och riksdag – där medborgare förväntar sig att besluten tas ur ett väljarperspektiv och inte enbart enligt önskemål från internationella näringslivsgiganter.

Som sagt, jag undrar om inte SvD tagit på sig rollen att fungera som någon sorts grundutbildare av folket; kanske så här i elfte timmen för att försöka få svenskarna att vakna till. De av oss som redan är vakna har inga frågetecken what so ever om var makten ligger i Sverige, Europa eller världen. Vi vet det. Vi vet också vikten av att studera hur kopplingarna ser ut mellan dessa särskilt utvalda människor, nationer, näringsliv, regeringar och organ.* Under fliken Storspindeln finns listat kopplingarna en av de permanenta medlemmarna i Bilderberggruppen, Peter D. Sutherland, har med olika typer av organ, och min förhoppning med såväl blogg som flikar har hela tiden varit att läsarna skall börja se och förstå hur världen fungerar, inte bara hur den på ytan ser ut att fungera. Men vi kan ta ett än mer visuellt exempel på Bilderberg-gruppens kopplingar ser ut:

Klicka på bilden så blir den större. Annars kan du gå hit 


Kartan är inte helt komplett, men den ger åtminstone en god uppfattning om hur kotterierna är sammansatta och fungerar. Vill du själv undersöka vilka kopplingar t.ex. någon politiker har så kan du göra det på sajten NNDB Mapper, varifrån kartan över Bilderberggruppen är hämtad. Diverse business-sajter brukar också fungera utomordentligt bra, men de ger ingen bild av ovanstående slag.

Bilderberg-gruppen betraktades länge som en hemlig sammanslutning med likaledes hemlig agenda, vilket den också var, och alla som sade sig ha någon form av information om gruppen avfärdades som konspirationsteoretiker, galenpannor och foliehattar. Men likt de flesta av de globala dominanterna så insåg de att det som sker i lönndom drar till sig uppmärksamhet och intresse - det syns. Globalisterna insåg att det som sker öppet, det som syns, drar inte till sig någon uppmärksamhet eller intresse - det betraktas av de flesta som ofarligt och harmlöst. Ingen bryr sig eller tar någon notis om det.

Det är ju tur att det finns människor världen över som fungerar på rakt motsatt sätt, och som också drar nytta av globaliseringen - fast då i allmänhetens tjänst istället för i egennyttans.

* Anders Borg vet allt om olika organs inflytande. Framför allt är han sur som en citron på G20:s inflytande i IMF, vilket han med största harm också krävde ett stopp för vid senaste mötet.

P.s. Jodå, Sverige har också ett CFR - likaså EU. Kolla får du se, och ta en titt på kopplingarna människorna och organen emellan. Det är det som är poängen. D.s.

SvD AB 2 SR 2 3 4 5

2 kommentarer:

  1. Tur att Sverige inte har inför euron.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det räcker mer än väl att vi är med i EU-helvetet...Blodis

      Radera