torsdag 2 maj 2013

Global finansras

Efter att ha hastat igenom pressen på webben fastnade jag vid DN:s artikel Insiderhärva skakar prestigefyllda Handels och skrattade gott vid läsningen. Särskilt rolig var Anders Rydins kommentar om den inavlade ledningen i den privata Wallenbergkuvösen som består av Goldman Sachsare, permanenta medlemmar i Bilderberggruppen, banksters, McKinseyare och lobbyister.

– Handelshögskolans ledning ska vara föredömen, säger han till DN och oroar sig för att näringslivet kan komma att dra sig för att anlita IFL.

"Föredömen", säger den själv inte helt oförvitlige Wallenbergplantan och tillika  f.d. styrelseledamoten i stiftelsen IFL. Man kan tycka att somliga skall uttala sig med försiktighet, men å andra sidan skulle vi få betydligt mindre att skratta åt.

Den person som Rydin anser inte vara ett "föredöme" för SSE och därför sparkades är dansken och McKinseyisten Justin Jenk, men att ledningens hysteri rör sig om ett "insiderbrott" - som jämfört med andra herrars "meritlistor" är i peanut-storlek - är ren bullshit. Det har mer att göra med Jenks koppling till bankrekonstruktioner i det svårt krisdrabbade Slovenien. Dock antar jag att det som antagligen skakar herr Rydin mest är vad som kan komma att uppdagas om ett alldeles speciellt brevlådeföretag registrerat i City of London, om ett otal företag registrerade på parkeringsplatser och rivningskåkar och om rena blufföretag i Storbritannien. Men herr Jenk är inte ensam, utan har dessa  business ihop med ett antal mycket välkända svenska näringslivstoppar, och det är dem som Rydin så omtänksamt värnar om. Skulle det komma ut vilka herrarna är så blir det så kladdigt liksom, skulle väcka så vansinnigt mycket misstankar om både det ena och det andra. Usch ja, vilken förfärlig röra det skulle bli.

Löjligast av allt är ändock att dessa näringslivsgangsters och de svenska mediegangstrarna tror att ingen vet hur smutsig, korrumperad och inavlad sektorn är. De tror att ingen vet hur insyltat politik och näringsliv är, hur de är involverade i varandras kladdiga affärer, håller varandra gisslan. Dessa ekonomisk-finansiella häxmästare må kunna allt om räknandets och uträknandets trollkonster, men att lägga ihop har de aldrig lärt sig, förty det kräver förmåga att tänka. Politikerna nämner jag inte ens i sammanhanget för de kan varken eller.

Det är inte utan att man associerar till Reichskanzler Adolf Hitlers Lebensbornkliniker i samband med de globala nätverkens alla -School of Economics. Men i jämförelse med Hitlers starka, nordiska ras så framavlas i de ekonomisk-finansiella kuvöserna i sanning en ras med usla egenskaper. Ynkligare, girigare och svagare exemplar får man leta efter, och moder natur skulle aldrig skapa en så felkonstruerad ras själv.


P.s. Det är väldigt underhållande att media alltid undviker att nämna att den f.d. socialdemokratiske (socialistiske) finansministern och f.d. finansmarknadsavregleraren Erik Åsbrink arbetar åt Goldman Sachs. D.s.

2 kommentarer:

 1. Och att nämnde Erik Åsbrink är gift med S-kossan Ylva Johansson.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och att S-kossan förstamaj-talade på knegarnas dag om orättvisor och solidaritet. Det som stör mig mest är att det fortfarande finns folk som har förtroende för dessa falska äckel.

   Blodsvens musiktips blir idag: George Jones & T Graham Brown "Got to get to Lousiana" Vi tar naturligtvis en fredagswhiskey till god musik oxå folks...


   Radera