måndag 27 maj 2013

- Enfaldigt, Josef Fransson!

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Josef Fransson tycks vara rätt inskolad i partiet, d.v.s. pro-israelisk så det bara visslar om det. I debattinlägget Barockt kalla Israel apartheidstat, publicerat på sverigedemokraternas hemsida, går han till hård attack mot Daniel Sestrajcic (v) för att han i ett debattinlägg i Sydsvenskan uppmanat till demonstration mot Israel i samband med landets deltagande i Eurovision Song Contest. Anledningen till demonstrationen är givetvis Israels ockupation av Palestina och den apartheidstat man skapat - och fortsätter att skapa.

Det internationella samfundet har misslyckats att påverka Israel i riktning mot en rättvis fred. Dagens system med åtskillnad och förtryck av palestinier har stora likheter med det sydafrikanska apartheidsystemet.

Rapporter från EU, Amnesty och Human Rights Watch visar att Israel gör sig skyldigt till institutionell diskriminering, fördrivning och rasism.

Vi som är torra bakom öronen, självständigt tänkande, insatta i geopolitik och som undviker svensk mainstream-media vet att Daniel Sestrajcic har fullständigt rätt i det han säger. Inte bara att Israel är en apartheidstat utan även i att den livsfarliga, vedervärdiga cancertumör som kallas världssamfundet - FN alltså - har varit totalt döv, blind och förlamat sedan 1947 när det gäller Palestina och Israel. Men det är inte meningen att FN skall agera i frågan, den avsikten har aldrig funnits, kommer aldrig att finnas. Däremot är det inte meningen att Israel skall finnas kvar, men det är en annan sak.

Så här storvulet och lögnaktigt formulerar sig FN på hemsidan The Question of Palestine at the United Nations:

The UN has been working on the question of Palestine since the first special session of the General Assembly in 1947. Its work today encompasses diplomacy, maintenance of peace, human rights, assistance, international law, public information, research, and more.

Yeah, right . . . kvalificerad propaganda-bullshit formulerat av en synnerligen elakartad cancertumör som systematiskt sprider sina toxiska metastaser globalt.

Det finns dock, Josef Fransson, en person som har djup personlig kännedom om apartheid- och terrorstaten Israel. Han heter Jonathan Ben-Artzi, doktor i matematik vid University of Cambridge, och han har en farbror som heter Benjamin "Bibi" Netanyahu, premiärminister i Israel. Jonathan Ben-Artzi är pacifist sedan barnsben, stödjer sanktionerna mot Israel och han satt fängslad i 18 månader för sin vägran att göra israelisk militärtjänst. Han är vad som kallas för en refusenik*, och han är inte ensam (se inlägg nedan).


Klicka på bilden så blir den större.

Här kan du läsa en intervju med Jonathan Ben-Artzi som genomfördes i augusti 2012, av tidningen AlterNet: Meet Bibi Netanyahu's Refusenik Nephew Who Says That Israel Is an Apartheid State, och här kan du lyssna till intervjun. Och år 2010 skrev Jonathan Ben-Artzi denna debattartikel, Peace for Israelis and Palestinians? Not without America's tough love, i The Christian Science Monitor.

Så här säger Yoel Mester, Israels ambassadråd i EU, i artikeln EU rhetoric fails to stop Israeli land-grab till European Observer i dag, 27/5 (Haaretz 13/5 2013):

- Israel's presence in the territories is often incorrectly referred to as an occupation. However, under international law, true occupation occurs only in territories that have been taken from a recognised sovereign. The last recognised sovereign of the West Bank and Gaza was the Ottoman Empire, which ceased to exist following the First World War.

- No sovereign Palestinian state has ever existed, neither in the West Bank nor anywhere else.

Det är ord och inga visor det, eller hur Josef Fransson? Rena krigsförklaringen om man frågar mig.

Du säger i din erbarmligt omogna debattartikel att du åkte till Israel som "ett blankt papper", och jag antar att du nu är såväl fullklottrad med propaganda om "palestinsk terrorism", som spränglärd i allt vad gäller världspolitik.

- Well, Fransson, allt är inte svart eller vitt, och när det gäller Israel - Palestina så vet du inte ett skit. Vänligen, knip därför käft tills du tagit reda på vad det hela går ut på.

Haaretz 13/5: The organization behind illegal West Bank outpost construction
European Voice: Israel must learn to make peace with its enemies.

Ambassadör Maen Rashid Areikat, vid PLO:s delegation i Washington, talade i FN för ett tag sedan och informerade då skenförsamlingen om att The number of Israeli landmines planted is between 800,000 to a million.

Inlägg på Adderat:
Mera medial hysteri
Apropå Obamas besök i . . .
Ja tack till jämtländsk fristad

Franssons debattartikel (med bild) på Newsmill

* Refusenik i det här sammanhanget: en person som vägrar att samarbeta med ett system eller följa en lag på grund av en moralisk övertygelse.

1 kommentar:

  1. Israel befinner sig ju mellan "a rock and a hard place". Tillkomsten var olycklig, men nu finns det ett Israel. Vad ska de göra? Går landet med på kraven så utplånar de sig själva. Hur tror du att det går för judarna om Israel upphör att vara en judisk stat? Säger palestinierna tack och sjunger kumbaya?

    SvaraRadera