måndag 15 april 2013

Snö, mediedrev och slavar

RECYKLADE NATURFENOMEN

Som jag nämnt i tidigare blogginlägg så ser jag alltid fram emot kommande retoriska höjdpunkter från vår ekonomiske häxdoktor, Anders Borg. Vi har ju vant oss vid att Borg gör den ena spännande retoriska take-offen efter den andra för att illustrera sina makroekonomiska profetior. I dag blev jag dock grymt besviken då han ur komposten krafsat fram exakt samma gamla profetia som han använde 2009 och 2012, och de begagnade beskrivningar vi får oss till livs är att det är vinter i svensk ekonomi, vi har ytterligare frostnätter att vänta och Borg ser inga tecken på att ekonomin skall tina upp. Det faktum att Anders Borg i en debattartikel i dag hävdar att krisen inte är över och oraklet Borg i dag flaggade för att krisen kommer tillbaka får mig att undra om han går på samma kraftfulla steroider som får Olli Rehn att flumma runt eller om han bara tappat bort sin fusklapp. Borg sade ju helt nyligen till undersåtarna i partiet att krisen inte bara handlar om att Lehman Brothers gick i konkurs (konkurs, yeah right...) utan att den (krisen) är värre än så.

Återanvändning i all ära, men när det gäller den ekonomiska retoriken kan vi faktiskt kräva mer än så här av vår ekonomiske häxdoktor. Att karln fluktuerar som den värsta börskurva är inte acceptabelt och det skulle vara klädsamt om han kunde bestämma sig för om det är en kris eller inte.

Att över huvud taget antyda att den skoningslösa kris som de facto pågår, skulle ha "försvunnit" är ohederligt, lögnaktigt. Krisen växer sig starkare och slår hårdare för varje sekund, och som jag tidigare nämnt, och vidhåller, kommer efter en lång fimbulvinter Ragnarök. We ain't seen nothing yet, believe me.

ÖGONKLINIKEN NÄSTA

I Dagens Segloras ledare, Sorglig historia utan vinnare, lallar en förstoppad ledarredaktion runt fenomenet Omar Mustafa och antisemitismen. Enligt Seglora hade den stackars Mustafa försäkrat att Islamiska förbundet skulle "se över rutinerna" angående vilka som skulle bjudas in som föreläsare, men att det inte räckt till som botgöring. Seglora fortsätter med:

- Det räckte inte. Drevet var igång. 

Till Seglora smedja vill jag ställa följande fråga:

- Huru kommer det till, att du ser grandet i din broders öga, men icke bliver varse bjälken i ditt eget öga?

Svaret kan ni på Seglora med fördel skicka direkt till Sveriges enda riktiga präst, Dag Sandahl, som Seglora skoningslöst förföljer, hatar och fördömer med en sällan skådad ork. Fortsättningsvis rekommenderas Seglora att antingen hålla käft eller att föra nyanserade och civiliserade debatter. 

OMAR, LÖFVEN OCH POLITIKEN 

Än har vi antagligen inte hört slutet på sagan om Omar Mustafa och SAP, men kommen så här långt är det i alla fall rätt underhållande. What to say . . . vi, verklighetens folk, vet att islam är en politisk-religiös ideologi som inte är delbar, d.v.s. inte låter sig beskrivas, förkastas eller antas som politik eller som religion, utan att den är ett. Man kan bara skratta åt Löfvens naiva uppsyn, partiets stammande förklaringar, deras fingerpekande åt varandra och det allmänt förvirrade förhållningssättet.  

Det är klart att muslimer kan vara medlemmar och även aktiva i såväl SAP som i andra partier, men om de samtidigt innehar medlemskap eller förtroendeuppdrag i organisationer som företräder en totalitär politisk-religiös ideologi, d.v.s. ett främmande statsskick, kan de icke på några villkors vis vara medlemmar i eller aktiva för ett svenskt politiskt parti. Det skall överhuvud taget inte finnas på kartan, inte diskuteras och aldrig övervägas. Man innehar inte medlemskap eller är aktiv i olika politiska partier - that's it. Då kan man få samma problem som de länder vars medborgare har dubbla medborgarskap och under samma eller olika namn är politiskt aktiva i två olika länder. Mycket delikat problem som bl.a. Ryssland råkade ut för helt nyligen*.

HÅLL AVSTÅNDET

Har du drabbats av hudklåda, små kliande röda prickar? Då har du förmodligen haft kontakt med en europaparlamentariker - eller så är du själv EU-parlamentariker. Parlamentarikerna har nämligen sällskap på hotellrummen - ja, rent av i sängarna - när de befinner sig i Strasbourg. De passar på att hoppa i säng med främlingar när de är långt hemifrån, långt borta från äkta hälfter, snoriga barn och övriga vardagliga vedermödor. Dock är det inte så snaskigt och rafflande som det kanske låter, för parlamentarikerna kamperar nämligen ihop med blodsugande löss när de bor i Strasbourg. Hon var nog inte så dum, Marit Paulsen, när hon kuskade runt Bryssel och Strasbourg som en zigenare med husvagn.

SÅ VADDÅ?

I artikeln Ämneslärare saknar utbildning för att undervisa fasar DN över att s.k. lärare på svenska grund- och gymnasieskolor saknar utbildning i de ämnen de undervisar i. Vad är det med det? Våra universitet och högskolor dräller av s.k. lärare som helt saknar utbildning i de ämnen de undervisar i. Många har inte en enda akademisk poäng, har ingen aning om vad de sysslar med, men undervisar gör de lik förbannat. Skall undervisningsväsendet granskas så granska hela skiten, annars är det ingen idé.


HAMSTRING

Utgifterna för migration ökar med nio miljarder de närmaste åren - en summa som knappast kommer att hålla längre än en kvart. Summan är förmodligen redan överskriden, innan budgetperioden ens har börjat. När regeringen och oppositionen är ute och nästan med våld samlar ihop de livsviktiga framtida polletterna så får det kosta vad det vill. Det är enbart antalet huvuden som räknas, inte huruvida de kan bidra med något till samhället eller ej, och några skäl till varför de skall hit behövs inte. Alla kommer in, och de som inte fattat att de måste migrera får veta det av Migrationsverkets ambulerande slavjägare (2).    

* Vitaly Malkin (Ryssl.) alias Avihur Ben Bar (Israel).

DN 2 FT 2 3 4 SvD 2 3 AB 2 SR 2 3 4 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar