fredag 5 april 2013

Slirande tarmar, IMF och förtroendekris

Hai-yaa - rör inte min €uro!
ECB-bossen och f.d. Världsbanks- och Goldman Sachs-vd:n Super-Mario Draghi börjar uppenbarligen lida av slirande tarmar och möjligen en och annan nattsvettning enär han känt sig manad att gå ut i media och skylla ifrån sig. 

- The ECB did not come up with the idea but it agreed to imposing a levy on small depositors in Cyprus on 15 March. 

Nej då, Mario lille, vi vet att det inte var ECB som kom med den rubbade idén att stjäla pengar från Cyperns småsparare. Det var IMF-mafioson Christine Lagarde, som (ovetandes?) klampade in i Angela Merkels geopolitiska gastrauma, och så när höll på att orsaka en gasexplosion som inte skulle ha stått långt efter BP-smällen i Azerbadjan.


- It was not smart, to say the least, but it was quickly corrected the following day in a teleconference.


Well, att det inte var särskilt "smart" kan nog t.o.m. en imbecill svensk dagspressjournalist skriva under på. Om inte, så tillåt mig påpeka att det är ett understatement i världsklass, om man betänker vad det osannolikt vrickade tilltaget fick för (sannolikt bestående) effekt på världens alla små och stora bankkunder. D.v.s. människor världen över, för alltid, torde ha mist förtroendet för såväl regeringar som banker och inte litar på någondera i fortsättningen. Och vad det får för effekt i förlängningen kan t.o.m. en korrupt ECB-boss räkna ut, vilket han för övrigt torde ha gjort med tanke på uttalandet.


Lagarde redo för en dag på jobbet
Till råga på allt så (miss)lyckades mafioson Christine Lagarde med det osannolika konststycket att sätta alla ess i handen på Cypern. Det var bara att spela ut korten på bästa tänkbara sätt, och det räddade i alla fall de små och medelstora bankkundernas besparingar. Tyvärr lär cyprioternas besparingar gå åt fortare än det går att säga flasklock i och med att den gravt neoliberala IMF-interventionen dragit igång med rovdriftskoncessioner och privatiseringar av vinstgivande statliga bolag och verksamheter. Fullkomligt idiotiskt med tanke på att det lån Cypern behövde var en droppe i havet om man jämför med de framtida intäkterna från oljan och gasen. Nu kommer Cypern aldrig ur globalisternas grepp, vilket heller inte är meningen.

Uppenbarligen vill överbossarna bli av med Lagarde, och det genom att göra européerna ännu mer illa. Hon är nämligen en av dem som är högaktuell för en toppost inom EU, och det är ju snart dags för högst odemokratiska val till diktaturen EU.
President Abdullah Gul fjäskar
Nå, Turkiet har som bekant varit på krigsstigen angående olje- och gasfältet i Levanten (området som är Bildts och Reinfeldts favoritresmål, gissa varför) och har hävdat att de framtida intäkterna skall komma  hela Cypern till godo, men Cypern har hårdnackat besvarat kravet med njet. Överraskande nog
(-öhm) aviserar Turkiets president Abdullah Gül att man från turkiskt håll nu vill avsluta den turk-cypriotiska konflikten och skapa ett nytt klimat för att gå framåt. Tänka sig . . . Skall man få krigsherrar att slänga sig på rygg och underkasta sig så behöver man bara sotto voce antyda att det vankas stålar. Fy fan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar