tisdag 16 april 2013

Nyliberal rovdrift

Såg du möjligen dokumentären The end of poverty? som alldeles nyss gick i kanal C More Hits? Om inte så kan du se den här nedan. Några av de medverkande är bl.a. John Perkins, pensionerad ekonomisk hit-man - du ser honom även till höger i bloggmarginalen, Nobelprisvinnarna, ekonomerna Amartya Sen och Joseph Stiglitz.

Joseph Stiglitz är f.ö. före detta chefsekonom på FN-rötans privatägda världsbank (World Bank), men fick sparken när han ifrågasatte varför alla länder världsbanken och IMF "hjälpte" slutade i privatiserade ruiner med skriande fattigdom, nöd och massdöd.

Dokumentären blev Official Selection, Critics' Week, år 2008 på filmfestivalen i Cannes. Och när man går in på hemsidans arkiv och klickar på 2008 så ser det ut som på skärmdumpen här nedan. För övrigt det enda år där filmvalet är bortraderat. Tänka sig . . . Vem kan ha varit framme och krävt censur tro?
När du sett den här dokumentären kommer du att bättre förstå varför jag kallar FN för djävla röta och anser att denna förbannade organisation med sina bläckfiskarmar skall rivas. Du förstår också varför jag skrattar rått när jag läser att vår ekonomiske häxmästare, Anders Borg, påstår att FN och Världsbanken "håller på med bistånd". FN-familjens organ håller på med allt utom bistånd. Tvärt om ägnar de sig åt fullständig utsugning av länder, och de skyr inga medel för att komma åt det de vill ha.

I bloggens högermarginal finns under "blogglistan" ett etikettmoln. Där kan du klicka på strategiska ord som FN, UN, IMF, World Bank, WTO, globalization etc. så kan du läsa inlägg där jag skrivit om dessa helvetiska blodsugande organ.


The end of poverty hos AdLibris

SvD 2 3 4 SR 2 3 4 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar