fredag 5 april 2013

Global pestsmitta = mainstream-media

Här kan vi prata igenkänning. Grekerna tar del av utrikes media för att få reda på vad som händer i Grekland. Svenskarna tar del av utrikes media för att få reda på vad som händer i Sverige.

Se inslaget med Kostas Vaxevanis, ägare och ansvarig utgivare för det grekiska magasinet Hot Doc,  som återigen skall ställas inför rätta för att i fjol höst ha publicerat Lagarde-listan.Källa: The Guardian


He says that Greek journalism has been compromised by its corrupt owners who have got too close to the politicians it should be exposing.

Well well, det här kan vi allt skriva under på, vi svenskar.

- Öh, förresten, vad pysslar och knåpar kamaraderiet Reportrar utan gränser med nu då, när Kostas skulle behöva support med upprätthållandet av demokratin och yttrandefriheten? Jag menar, om Reportrar utan gränser anser sig vara väktare av det fria ordet är det rimligt att organisationen agerar därefter, särskilt med tanke på att man på hemsidan återger FN-rötans artikel 19 om de mänskliga rättigheterna:

”Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.”.

Mainstream-media = global pestsmitta.*


* Benämns vanligen "pandemi".

2 kommentarer:

 1. "Journalisterna är endast lakejer till de korrupta ägarna". Vete fan om inte våra svenska "samhällsobservatörer" har ledningen på den internationella fulmediarövslickarlistan i alla fall.
  Åt helvete med dom, nu är det fredag så låt oss njuta bra musik och ett par triple destilled irländare ist.

  T Graham Brown "Darlene" duger bra, säger Blodis

  SvaraRadera
 2. Visst är det som Adderat skriver ;att man måste ta del av
  utländsk media ;för att få veta vad som händer i det här
  landet.Var i CANADA i höstas och min dotter var fan mycket
  mer välinformerad om svenska förhållanden än vad den vanliga
  svensken är.Utrikes media är vad som gäller;när man vill
  veta något om Sverige ...vår närmast nordkoreanska censur
  och självcensur gör det närmast meningslöst att ta del av
  svensk media.

  SvaraRadera