söndag 17 mars 2013

Ny(liberal) politik - gamla koordinater

I gårdagens Expressen framgår det tydligt att det kokar på Nya Liberaternas riksmöte; partiet har sannerligen en ansenlig mängd "interna" besvärligheter att handskas med . . . Dock tycks det absolut största problemet vara att det fortfarande inte har gått upp för partiets politiker vad det var för science-fiction-tåg som körde över dem när Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, tog över partiet år 2003.

- Man känner inte igen sig

. . . säger enligt Expressen en "högt uppsatt moderat".

Det tror fan det, att partiets moderater inte känner igen sig. Och det är fullkomligt häpnadsväckande att det har tagit dem närmare tio år att upptäcka att de inte kan orientera sig med gamla koordinater i ett för dem totalt okänt, nyliberalt landskap. Det är fullkomligt unikt att det kan ta närmare ett decennium för somliga människor att inse att de är totalt vilse i terrängen.
Men, de vilsna moderata politikerna har aktiverats genom att de på riksmötet fått sitta och pyssla och knåpa i idégrupper; yxa fram förslag och riktlinjer som de i sin monumentala enfald tror att partiledningen tänker "ta till sig". 

Även den fnittrande och sött leende ekonomiske häxdoktorn Anders Borg upplät under gårdagen sin stämma. I vanlig ordning lyfte han sin ekonomiska retorik till fullkomligt oanade höjder och lät avslöja för den lätt förvirrade och andäktiga församlingen att

– Den här krisen handlar inte om att Leman Brothers gick i konkurs. Den är djupare än så.


Whoy! Nähä! Kan det vara så?!

Oh yes, och jag väntar ivrigt på Borgs nästa retoriska höjdpunkt gällande sanningen om ekonomin. Dessutom kan Stefan Ingves kompa med att berätta lite grand om vad ECB har för sig, och om IMF:s "rekommendationer" gällande Sverige och svenska förhållanden. Samtidigt kan Ingves - eller Borg med, för den delen - berätta mer om varför Christine Lagarde på G20-mötet, med skärpa, informerade medlemsländerna att hon "förväntade sig" att de snabbt som fan langade in de cash som fattas för att dubblera IMF:s SDR-tillgångar till 750 miljarder U$D. Det hade ju bestämts 2010, på G20-mötet i Seoul.

Anders Borg och Stefan Ingves kan hålla en gemensam presskonferens för det svenska folket om Sveriges, Europas och världens ekonomi. Det är nämligen samma sak - en sammankopplad, gemensam, stor neoliberal varböld som hotar att explodera när som helst.

Som sagt, we ain't seen nothing yet.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.


2 kommentarer:

 1. Jag fruktar att Reinfelt och Borg ;fullständigt
  skiter i Sverige och satsar på varsin välbetald
  post i EU.....SÅ som eu ser ut idag så kan båda
  två samla enligt sin egen mening förnämliga
  meriter ;genom att förstöra det här landet på
  en massa olika sätt.Ett av sätten som ger högst
  poäng är att få ner Sverige på knä genom vår absurda invandringspolitik.Ett annat sätt är att
  konvertera landet så att det åtminstone blir
  halvmuslimskt.

  SvaraRadera
 2. Vi är nog många här bland dina läsare och
  kommentatorer -bäste adderat-som helt delar
  din uppfattning om att :Riksrätten bör återinföras.

  SvaraRadera