fredag 29 mars 2013

Köra buss eller köra fyllon . . .

Sådär ja, nu har DN, med god hjälp av övrig svensk media, mycket medvetet agerat både domare och bödel genom att i ett slag avrätta busschauffören Bengt Backman som rasist och apartheidförespråkare för att han separerade bussresenärer. Det är inte utan att Janne Josefssons definition av journalistkåren som maktgalna "överstepräster" med ensamrätt på demokratibegreppet prickar rätt i bulls-eye. Dock betraktar jag Josefssons definition som ett rejält understatement, men det är för att Josefsson ännu inte sett eller förstått The big Picture vilket ligger i sakens natur.

Well, den i ett slag uthängde, bespottade, dömde och avrättade busschauffören Bengt Backman gjorde vad även jag skulle ha gjort om jag körde bussar till Ålandsfärjorna. Delat upp resenärerna alltså, för de erfarenheter jag tyvärr har från dessa bussturer är att de är/har varit outhärdligt vidriga. Så vidriga att jag hellre kan tänka mig att simma Stockholm-Åland med fästa blytyngder på armarna än åka med "Ålandsbussarna". Fast om det nu är så att man har olika bussar för olika kategorier så kan jag tänka mig att åka - dock enbart i den buss som de med "mörk hudfärg" har - inte den som linjens "snusgubbar" och vrålande, spyende, stinkande och ständigt pisspausande fyllesvin mellan 18 och 95 åker i. Värst är idrottsföreningarnas "det-var-en-gång-avdelningar" - veterangängen, old-boysarna, grabbarna med grå tinningar och prostataträngningar alltså.

Jag säger bara att Bengt Backman med all säkerhet delat upp resenärerna utifrån principen städade och stökiga resenärer. Men tänk efter, vad händer om chaufför Backman skulle säga det till media? Vad händer om rederiet och bussbolaget skulle säga till media att det är just precis det indelningen i olika bussar handlar om? Ja, precis, vi med något litet innanför pannbenet fattar vad det handlar om, och eftersom "money talks" så kör man, precis som i SJ-fallet (2), med människooffer.

Den här mediala avrättningen har dessutom lett till att det krupit fram ett och annat gubbslem i form av förespråkare för reducering av den äldre befolkningen. Mikael Hjerm vid Umeå Universitet anser nämligen att samhället kommer att bli mycket bättre när de äldre dör ut. Jodå, det är svensk forskning i ett nötskal det - politiserad så det bara stänker om det. Fy fan.

Som sagt, hellre simmar jag till Åland än åker "snus- och fyllegubbsbussen".


FT  DN EXP 2 SR FT TL AB 2 3 EL PTG

3 kommentarer:

 1. Som vanligt drar andarnas tattarfölje igång rasistorkestern så fort en berikare känner sig kränkt, och jämrar sig om diskriminering utan att följa upp verklighetsbakgrunden.
  Självkritik är inget en journalistjävel har en susning om vad det är. Slutade köpa dagstidningar för flera år se´n, och hoppas att fler gör detsamma så skithögarna får gå till AF och känna på hur verkligheten är för alltför många.

  Så´n här skit tarvar god musik och en irish triple destilled, och Glad Påsk för helvete säger Blodis

  SvaraRadera
 2. Tja så fort någon ;vanlig vettig människa som busschaffören i
  artikeln ovan gör något vettigt så kommer bestaffningen ;på ett
  eller annat sätt antingen i pk-pressen eller varför inte av DO
  (förkortning för -den onödiga myndigheten)
  Alla krav som verkar ställas på en journalist idag är att vara
  helt politiskt korrekt ....vilket i själva verket är att vara
  helt politiskt inkorrekt på ren svenska.Det är det första kravet
  andra kravet är att kunna läsa dom största bokstäverna på syntest
  tavlan.Tredje och sista kravet är att gilla skitsmaken när dom
  slickar makthavarna i arslet.

  SvaraRadera
 3. Vi har i vårt gäng gått ut och rökt i väntan på bussen under många år och låtit kön inne i gatehallen få gå före oss på bussen för att vi inte köat.
  Nu har de börjat med boka dagen innan på bussarna, vilket inte alla fattat och när bussen kom så var rökarna en stor grupp som trängde och bråkade "vi boka dom du boka va" "dom vi va måsta bokka! du måste bokka!"
  Förr i tiden så låg rökavdelningen längst bak så han visade iväg dem till den andra bussen. I kön stod många som reser till släken, skolor och jobb.

  Allahs vittne satt redan i bussen där bak och hade bokat varför han ser gruppen som kommer som svartskallar, larmar tidningarna och känner sig som deporterad till nazilägren. Alla är "läkare" som berättar men har inte råd att skatta. Taxfree.

  Jag hade gjort precis som busschauffören.
  Men det är helt normalt om man kommer från ett land med bara getter.
  Så kan man gå av på Åland som är demilitariserad zon men det gör de aldrig

  SvaraRadera