onsdag 20 mars 2013

Komplett marionettregering

Det gick inte helt smärtfritt när den s.k. "premiärministern" för hittepåförsamlingen* Syriens Nationella Koalition, den syriske kurden Ghassan Hitto, valdes i Istanbul i dag. Flera av de röstberättigade avstod från röstning eller lämnade in en blank sedel med förklaringen att Hitto är Muslimska Brödraskapets lakej - precis som koalitionens "president", imamen Moaz al-Khatib - och dessutom hade brödraskapets massiva stöd vid valet*. Inte är det heller av ringa betydelse att Ghassan Hitto är kurd.

Den amerikanske medborgaren Ghassan Hitto har sedan tidigt åttiotal bott och verkat i Dallas, Texas, där han arbetat som IT-chef samt varit ordförande för USA:s största islamska skola och ledamot i en av Muslimska Brödraskapet upprättad lokalförening. I fjol höst flyttade Hitto till Turkiet för att bli samordnare för leveranser av militärt stöd till terroristerna i Syrien. Hans son, juridikstudenten Obaida Hitto, 25, hann dock till Mellanöstern - närmare bestämt Deir al Zour - före farsan då han drog till Syrien redan i fjol vår för att delta i en av terrorstyrkorna (trol. Jabhat al-Nusra).

Ett par timmar efter valet av Ghassan Hitto attackerade terroristerna det syriska området Khan al-Assal med en raket som sägs ha haft en kemiskt laddad stridsspets (oklart med vad). Antalet omkomna sägs vara 25 och de som skadats runt 80-85.

Frågan är nu om krigshetsarna i Storbritannien, Frankrike och USA står redo i startblocken, eller om de redan är på väg till Syrien. Jag utgår ifrån att dagens attack skall vara förevändning för militär intervention (förutom den som redan pågår...) och tändhatt för tredje världskriget.

Vad madame EU-Ashton säger? Ingenting om Syrien, så vitt jag vet, men hon är i alla fall lycklig över att ha delat ut 33 miljoner €uro till somaliska FN-beskickningen AMISOM.

Ryska utrikesdepartementets Twitter

*De har valt att kalla koalitionen för "övergångsregering".
*Hitto fick 35 röster av totalt 63 röstberättigade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar