måndag 4 februari 2013

Rikspapegojan Billström

Har ni noterat att framför allt allianspolitikerna mer och mer låter som nytillträdda, pösiga bolagsdirektörer? Allt som kommenteras, hur jävligt det än är, betecknas som en utmaning. Det enda ord som fattas är spännande. . . Men, FN:s globala kommunikationspolicy anger att när det är tvunget att nämna områdena asyl och invandring så är det numera ordet utmaning som gäller och inte problem. FN-rötans värsta kontroll- och övervakningsorgan, UNESCO, utfärdar globala kommunikationspolicys och -förordningar såväl för lärare och media som politiker, och i stort sett samtliga förordningar har med rasism, xenofobi, nationalism, diskriminering och rashat att göra. Naturligtvis.

Billström i Expressen:
- Mottagandet av asylsökande innebär en stor utmaning för kommunerna.

Kent Persson i SvD:
– Det är en av de frågor som människor ser som en utmaning och ser med oro på.

Och, kan man fråga sig, vad har föranlett Nya Liberaternas rikspapegoja Tobias Billström att prata partipolitik iklädd migrationsministerkostymen? Är det för att han vet att svensk enfaldsmedia genast rusar åstad och tapetserar allt tillgängligt utrymme med ren och skär desinformation - d.v.s. att det är regeringen, migrationsministern som vill sänka "volymerna" för asylinvandring (vad det nu är för ny hipp, kombimodell) och anhöriginvandringen. Tja, om Billströms asylinvandring är samma sak som asylsökande så förstår jag inte varför han har synpunkter på den. I fjol sökte 36 526 personer asyl i  Sverige, och 12 576 bifölls. Menar rikspapegojan att Sverige borde bevilja asyl till ännu färre personer, eller?

År 2011 beviljades 93 134 personer uppehållstillstånd i Sverige, vilket motsvarar hela Halmstads kommun (93 023). År 2012 beviljades 111 090 personer uppehållstillstånd, och antalet motsvarar hela Lunds kommun (112 676). Det är fan i mig inte illa pinkat. Inte heller skall vi glömma alla som vistas här illegalt, alla som väntar på beslut (1 300 bara här i kommunen) och alla som dagligen väller in.

Nåväl, papegojan Billström kan pladdra på, det är inte regeringens politik det handlar om, utan Nya Liberaternas partipolitiska propagandasörja 2014 som skall stoppas i halsen på alla lättlurade, pengakåta Avdragsjudas.

Vänligen lägg tillbaka skynket över Billströms papegojbur så vi får tyst på eländet. Skall han nödvändigtvis prata så är det enbart regeringska som gäller. Partipolitiskan får han allt lov att knipa igen näbben om.

Och, förresten, vad fan är en asylinvandrare?

SvD 2 3 4 5 AB 2 3 DN FT 2 SR

6 kommentarer:

 1. man kan få ångest för mindre,vilka otäcka siffror.

  SvaraRadera
 2. Kände faktiskt en frisk fläkt av de klassiska Moderaterna när först Reinfeldt plötsligt bryr sig om kriminalpolitik igen, trots att M tillsammans med de andra partier systematiskt kränkt och hånat brottsoffer med sin fruktansvärt vidriga krimpolitik i flera år, och nu säger Billström att invandringen är ett problem och att antalet invandrade måste sänkas.
  Fortsätter detta kanske man kan gå tillbaka till hederliga M som nu verkar ha förstått att dom inte kan bete sig hursom och ändå behålla sina väljare.

  Du glömde att alla politiker börjat säga "märkligt" väldigt mycket om varandras uttalanden. Det översätts till "han/hon måste vara dum i huvet" men låter ansvarsfullt.

  SvaraRadera
 3. Lustigt att du också lagt märke till 7-klöverpolitikernas nya modeuttryck, "Vi står inför oerhörda utmaningar". Jag tror att det var Annie Lööf som var en av dem som startade ordbajseriet.

  Själv skulle jag vilja säga att Björn Borg skulle stå inför oerhörda utmaningar om han skulle försöka kvalificera sig till sommarens Wimbledonturnering ...

  SvaraRadera
 4. Som jag ser det står Token Billström inför den
  enorma utmaningen att hålla sig undan från
  psykiatrisk tvångsvård...vilket han uppenbarligen
  skulle behöva.

  SvaraRadera
 5. Trots allt tar Sverige emot ca 1/6 av alla asylsökande i Europa. Det är extremt. Antingen tar vi emot extremt många eller så tar länder som Tyskland, Frankrike, UK emot extremt få.

  Staten lägger ut många miljarder kronor varje år bara på kommunmottagningen; nästan lika mycket som halva försvarsbudgeten. Extremt?

  Det är f ö spännande med utmaningar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om vi gör en grov överslagsberäkning ;naturligtvis osäkert
   hur man ska räkna jag förenklar medvetet,kritisera mig inte
   onödigtvis för detta-gillar inte bror duktig..som läst 20
   poäng ekonomi någonstans...och älskar invandring..jag räknar
   som en svensk skattebetalare inte som en pk-idiot...m a o
   jag räknar efter bästa förmåga realistiskt.
   till sak igen vi :kanske skulle kunna säga så att den årliga
   kostnaden för -den helt meningslösa invandringen-är hela
   försvarsbudgeten gånger sju -det tror jag är rätt realistiska
   siffror.Och dom framtida kostnaderna för invandringen kommer
   förmodligen att kosta oss det här landet....

   Radera