måndag 28 januari 2013

Tyckfrihet

Det pågår som ni antagligen vet en okommenterbar debatt i DN angående fri invandring. Det är frihetsfundamentalisterna, de libertarianska tyckarna, Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt som gör en "Ullenhagare" och försöker övertyga oss om att fri invandring brassar på tillväxten och får den att dåna på som det Borgska science fiction-tåget. Fri invandring är inte bara bra, påstår de, utan den är rent av nödvändig för tillväxten... säger dessa säregna människor när de likt papegojor upprepar det obskyra FN-organet UNESCO:s ständigt utpumpade propaganda. Frågan är om herrarna över huvud taget känner till att de utgör nyttiga idioter till de styrande av FN-rötan och dess organ? Jag finner det tveksamt då Norberg och Segerfeldt direkt kan härföras till kategorin drömmande visionärer, pladdrande agitatorer, med skallarna proppfulla av tyckanden, värderingar och utopiska drömmar, ständigt hänvisande till "forskningen".

Det är helt osannolikt hur numerärt sett vuxna människor kan tänka och agera precis som trotsiga barn gör. Libertarianer vill saker nu och stampar ilsket med fötterna, skriker, gnäller och skäller när de bemöts med logiska följdfrågor, sak- eller motargument, fakta, sans och förnuft. Likt barn, vilka helt naturligt är ursäktade, har de inte en utvecklad förmåga att analysera, förstå kausalitet eller konsekvenser, de kan inte kompromissa eller visa hänsyn och de saknar förmåga till självreflektion. Deras framfart skapar oanad tragik och enorma problem, men det är ointressant, irrelevant. Allt som är tråkigt lämnar de, som barn gör, åt "någon annan". Jodå, fort som fan skall det gå, och det går ofelbart åt helvete. Men då har de för länge sedan rusat vidare till nästa utopiska dröm som skall drivas igenom.  Känns det igen? Ja, precis, en sådan regering har vi haft sedan 2006.

Well, för att återgå till de libertarianska frihetsfundamentalisternas våta dröm om "fri invandring" så uppvisar inte Norberg och Segerfeldt bara extrem naivitet, monumental dumhet och grav inkompetens, utan även skriande historielöshet, oförmåga att tänka i mer än ett steg och den sagolika förmågan att bortse från och undvika det där "tråkiga" och "jobbiga". De uttalar sig svepande och generellt om "invandring" som vore det en enda stor och närande företeelse, en homogen grupp individer med samma förutsättningar och förmågor. Och de har mage att hänvisa till 1800-talets, de facto begränsade, invandring som huvudsakligen bestod av entrepenörer som kom hit och startade företag. Samtidigt som Sverige hade en utvandring på cirka 2 miljoner människor sökte sig en och annan entrepenör till "barkbrödets" land, men som sagt, inte för att åtnjuta våra välfärdssystem, utan för att bidra till sin egen och landets tillväxt.

Det är ohyggligt hur herrar fundamentalister utelämnar eller helt enkelt bortser från faktorer som att invandringen till Sverige till absolut största delen haft en gravt negativ inverkan på såväl ekonomi som samhällsklimat och -kapital. De äcklar mig när de så smaklöst rör ihop den invandrade bidragsöverklassens analfabeter, slöfockar och lycksökare med yrkeskompetenta arbetskraftsinvandrare och invandrade entrepenörer, och det borde rendera i spöstraff och utvisning. Likaså borde de vedervärdigt pladdrande nollorna Johan Norberg och Fredrik Segerfeldt bestraffas då de hänvisar till "forskning" när de försöker belägga sina tyckanden. Men tack och lov har de fått kompetenta genmälen av Tino Sanandaji, som motsäger deras förbannade pladder.

* Ullenhag brukar kleta ner 1600-talets och 1950-talets arbetskraftsinvandrare, och kränkande nog jämställa dem med dagens invandrade bidragsöverklass.

P.s. Är det inte märkligt att svensk media underlåtit att rapportera om vad den store lille Nicholas Sarkozy har för sig i Davos? Han hade erbjudits 150 000 euro, och tackat ja, för närvara och hålla tal vid en välgörenhetstillställning för Israel, och valde att chockera miljardärsgästerna genom att uppmana världen att riva de "Jerikos murar" som Israel byggt upp runt sig, och bana väg för en palestinsk stat. Annars skulle det gå åt helvete. Sade Sarkozy, alltså. D.s.


FT AB 2 3 4 5 6 SR 2 D 2 

5 kommentarer:

 1. "Samtidigt som Sverige hade en utvandring på cirka 2 miljoner människor sökte sig en och annan entrepenör till "barkbrödets" land, men som sagt, inte för att åtnjuta våra välfärdssystem, utan för att bidra till sin egen och landets tillväxt."

  Tala om att blanda äpplen och apelsiner. Jag tolkar detta som att skribenten menar att dagens invandrare har som mål att "åtnjuta välfärdssystem" medan 1800-talets invandrare hade som mål att "bidra till sin egen och landets tillväxt". Snarare har båda tidernas invandrare som mål att leva ett tryggare liv. Att våra lagar och myndigheter idag inte ger möjlighet till invandraren att försörja sig på eget arbete är oerhört sorgligt, men skribentens formulering spär bara på främlingsfientliga åsikter och rykten.

  /Sven F.

  SvaraRadera
 2. @Sven F.

  Jag tror helt klart att vi har invandrare som är här för att åtnjuta välfärdssystemet. Inte alla förstås och även bland de som haft goda föresatser så finns vissa problem med det. Det är j-t dyrt att anställa fel person. Det talas om lagar och myndigheter som försvårar. Till en viss del sant. Jag vill ta som exempel då jag var ung. Som postanställd kunde jag resa gratis med postflyget, sitta i cockpit och allt över hela Sverige. Den lilla 'löneförmånen' försvann. Inte pga skattemyndigheten eller så, utan försäkringsbolag. De skriver i sina klausuler vad som gäller.

  Just vilka jobb i Sverige, kanske städjobb, har inga som helst säkerhetsklausuler eller lagar som måste efterlevas? Klausuler som kan kräva att man förstår vårt samhälle för att begripa eller bry sig om? Och för det kan det krävas mycket god förståelse i svenska ... Jämför med obefintliga klausuler i länder som många kommer ifrån. Skadar du dig där så är du körd. Skadar du dig här, visst, skadan finns, men arbetsgivaren (och försäkringsbolagen) får också ta smällen. Sedan försäkringskassan (skattebetalarna)

  Vill du ta bort detta ansvar, lagar och myndigheter?

  Vidare, jag är en av de som trott på skrönan om alla högutbildade invandrare som jobbar som taxichaufförer. Tills jag fick det beskrivet för mig hur många svenskar som inte heller har jobb efter utbildning. Dessa har dessutom papper på utbildningen, vilket inte alltid finns att få för invandraren. Sedan fick jag det beskrivet för mig vad byggnadsingenjör och jurist kan betyda då det gäller ett MENA-land. Observera att jag skriver kan. Utbildningar varierar. Mer än inom Europa. Slutsatsen är att de som kommer hit, rätt garanterat behöver läsa på rätt ordentligt. Vare sig de gör det eller inte, så sitter de i samma sits som svensson som har svårt att få jobb av liknande anledningar. Det ENDA den påläste invandrade ska ha som extra handikapp ska då vara ett utländskt namn. Även detta hade inte varit något problem om det funnits mer jobb.

  Vi har arbetslöshet. Några branscher skriker efter folk. De bäst anpassningsbara anpassar sig och det gäller både infödda och invandrare.

  /Läsare


  SvaraRadera
 3. Det här är faktiskt en blogg där bloggskribenten inte
  tillhör pk-media och inte på något sätt är tvungen att
  uttrycka sig på ett pk-aktigt sätt.Jag kommenterar just
  nu på denna blogg och delar inte alls pk-etablissemangets
  åsikter om hur man ska uttrycka sig.Det glädjer mig att
  det finns sådana här kvalitativt högstående bloggar där
  sanningen är viktigare än vad man rent indoktrineringsmässigt
  ska tänka och tycka och tro.Bra artikel av Adderat ;ett både
  sakligt och vettigt sätt att se på och debattera den här
  problematiken.

  SvaraRadera
 4. Sven F @
  "Att våra lagar och myndigheter och inte ger invandraren möjligheter att försörja sig på egen hand..."
  Har du hört talas om arbetslöshet, uppsägningar, friställningar, nedläggningar, bostadsbrist eller att företagsflytt utomlands aldrig har varit större än nu? Är man inte bra jävla korkad då, om man går på slempolitikernas skitsnack om att arbetskraftsinvandring är nödvändig för landet. Svenska ungdomar får ju för helvete söka sig t.ex till Norge för att ta underbetalda skitjobb efter att FK, AF och A-kassan satt blåslampa i arslet på de stackars satarna. Vad fan har, somaliska analfabeter, zigenare, ljugande skäggbarn, åldrande anhöriga etc att tillföra ett samhälle som redan är i förfall. För att inte tala om cancersvulsten islamhelvetet. De enda som kan se nyttan med detta är politiker, fastighetsägare, batikhäxor, tolkar, advokater samt otaliga stiftelser och organisationer som får tamejfan allt som finns för att kväva svensken. Antingen är du en av dessa, eller oxå är du totalt verklighetsfrämmande.
  Du får välja själv, säger Blodsven

  SvaraRadera
 5. @Sven F -Den främlingsfientlighet jag reagerar på i
  det här landet är att vi som är födda svenskar här;
  behandlas som om vi vore främlingar i vårt eget land
  och dessutom blir fientligt behandlade av våra politiker
  och myndigheter och även av den nya invandrade härskande
  klassen .
  Att dom över huvudtaget kommer hit beror naturligtvis
  på att våra bidrag försörjer dom helt och oftast på alla
  sätt arbetsfritt.Lösningen på den här problematiken borde
  rimligtvis vara att ge dom nyinvandrade exact samma förmåner
  och ekonomiska stöd som vi get våra FATTIGPENSIONÄRER;
  då skulle invandringsproblematiken så att säga lösa sig av
  sig själv ...mycket snabbt.Sverige skulle inte vara attraktivt
  längre som invandrarland....det vore väl rimligt också eller
  hur....skulle sålla agnarna från vetet liksom.....
  Varför gör man inte så ....jo för att det är en total politisk
  omöjlighet .....att behandla dom nyinvandrade på detta sätt.
  Tänk vad skit våra politiker skulle få i resten av världen
  om dom behandlade dom nyinvandrade så;bassning
  i EU och överallt.Men...men svenskar kan man behandla så här det går utmärkt.
  Hoppas att folk vaknar och börjar reagera .
  Du Sven verkar uppenbarligen sova sött !

  SvaraRadera