måndag 21 januari 2013

Tickande bidragsbomb II

Klicka på dokumenten så blir de större.
 
ETABLERINGSERSÄTTNINGAR JANUARI - NOVEMBER
 
Betalas enbart ut till s.k. flyktingar - inga svenskar.

Sjuhundrafemtiosex miljoner trehundrafemtontusen sjuhundrasjuttiotvå kronor.
 

 
SOCIALBIDRAG JANUARI - OKTOBER
 
Åtta miljarder femhundratjugofyra miljoner trehundratolvtusen kronor. 
 
Notera att såväl antalet utrikes- och flyktinghushåll som antalet utrikes födda under hela 2012 har överstigit antalet inrikes hushåll och inrikes födda.

 

Socialstyrelsens siffror släpar efter så fullständig sammanställning för utbetalade medel i november publiceras den 31/1 2013.
 
Källa: Försäkringskassan, Socialstyrelsen. 
 

 

4 kommentarer:

 1. Hick !!!

  Du är då bra på att hitta eller själv(?) sammanfatta sådant som inte står i klartext i tidningarna. I bästa fall så får man läsa att det och det ökar/minskar. Rynkade pannor hos politiker.

  Etableringsersättningarna ... är det en tabell över de som innefattas i den sk etableringsreformen? (fiaskoreformen)

  /Läsare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Läsare, och tack för din kommentar! Siffrorna i sammanställningarna är faktiska, d.v.s. inga uppskattningar, och kommer direkt från källorna. I själva verket är utbetalningarna högre både för socialbidragen och etableringsersättningarna då dels inrapporteringar och dels sammanställningarna släpar hos respektive myndighet. Dagersättning till alla asylsökande ingår inte heller här då den utbetalas av den tredje "bankomaten" Migrationsverket.

   Ja, etableringsersättningarna är de ersättningar som ingår i fiaskoreformen.

   Mvh
   Adderat

   Radera
  2. Jadu ... någonstans har jag en länk till en artikel om hur många i etableringsfiaskot som hade någon form av arbete efter 1.5 år. En tillfrågad sade att det började bli svårt att hitta platser. Strax därefter började det komma prognoser för hur 2012 skulle sluta och 2013 skulle bli från Migrationsverket. Hur som haver, det var inte imponerande många (bra bit under 100% ....) av de inskrivna för 1.5 år sedan som fått något slags jobb alls 1.5 år senare.

   /Läsare

   Radera
  3. Hej Läsare! I det här inlägget Romer, reformer och tonårsmorsor hittar du rapporten från AF angående fiaskoreformen och - givetvis - mina kommentarer i anslutning till denna.

   Mvh
   Adderat

   Radera