lördag 26 januari 2013

Snyftande Staffan i Syrien

Den lätt övermogne och gravt gaggige Staffan Heimersson skriver i dagens Korsfararblad att han befinner sig i Syrien, utsänd å en "prestigetidskrifts" vägnar för att inhämta och sprida ytterligare desinformation angående det s.k. "inbördeskriget". Vilken denna "prestigetidskrift" som skall ha sänt Heimersson till Syrien nämner han dock inte. Kanske lika bra det, förresten.

Om det s.k. "inbördeskriget" skriver denne härjade och stenhårde krigs- och utrikeskorrespondent inte mycket, utan Staffan Heimersson har valt att fokusera på ett något ofarligare, men människonära reportage angående den misär som enligt den utsände skall råda på ett boende för psykiskt funktionshindrade i Aleppo. Heimersson beskriver hur de intagna framlever sina dagar i sysslolöshet, hur de saknar mediciner, att måltiderna är knappa och hygienen obeskrivligt dålig. Det är inte helt olikt de förhållanden många svenska pensionärer lever under i dag, men det är antagligen en annan sak. Dock sänder reportaget vibbar till Nicolae Ceauşescus barnhem i Rumänien och meningen är att våra känslosträngar skall börja vibrera. De tre kompletterande bilderna (Niclas Hammarströms?) osar arrangemang, men det är inget nytt eller för den delen ovanligt - snarare tvärt om. Bildmanipulering är en ny yrkeskategori även om SSYK-kod ännu saknas.

Ytterligare bekräftelse på Heimerssons monumentala enfald och enögdhet är att han kräks ur sig 


- Vi gör inte ett skit. Vi hjälper inte de rebeller som har rest sig mot tyrannen Bashir al-Assad. Inbördeskrig rasar. 

Om jag inte vore pacifist skulle jag rekommendera ett pansarskott i skallen på den vettlöst korkade Heimersson. Karl'n har uppenbarligen inte begripit att den som gör "ett skit" är sådana som Staffan Heimersson, och Sverige, EU, USA, Saudi. Det är du, Heimersson och övriga som stöttar och finansierar terrorister från mer än trettio länder. Terrorister och mördare från trettio länder befinner sig i Syrien och kidnappar, våldtar och mördar civilbefolkningen. De slår sönder, spränger  och förstör kyrkor, moskéer och synagogor, de spränger bilbomber och de plundrar alla ställen de kan. I varje område, i varje stad som terroristerna intar tvingas civilbefolkningen fly för sina liv. Till och med FN vet det, och därför skiter marionetten Ban Ki-moon knäck, och vädjar om en politisk lösning via samtal på "krisen". Ki-moon hävdar också att den "syriska oppositionen" drivs av "utomstående starka krafter" och kräver ett stopp på införseln av pengar och vapen till terroristerna. Se där, någon i FN-marionettens bakgrund har börjat bli kall om tassarna och redigerat generalsekreterarens fusklapp.

Människorättsorganisationen Human Rights Watch har uppenbarligen vaknat till en aning och har sänt ut ett pressmeddelande angående terroristernas förehavanden i Syrien. Den hävdar att den "syriska oppositionen" har förlorat kontrollen över de militanta rebellerna. Att det i själva verket inte finns någon "opposition" och inga "rebeller", och att ingen haft någon kontroll någonsin, är man tydligen inte redo att erkänna ännu. Allt för $tarka krafter håller fortfarande sin järnhand över läget, men Storbritannien, med David Cameron i spetsen, som stod redo att rycka ut för USA:s räkning har nu försiktigtvis börjat backa.

President Bashar al-Assad höll ett timslångt tal (se: Det krävs två för en tango) i vilket han återigen välkomnade och uppmanade utomstående till konstruktiva samtal om Syriens framtid och om de demokratiska val som skall hållas. Men al-Assad påpekade att det är svårt att hålla samtal när ingen från "oppositionen" behagar infinna sig för diskussion, inte ens på valfritt och neutralt territorium. 

Angela Merkels knähund Francois Hollande, vilken för övrigt är och beter sig som en galen neokolonialist i Mali, konspirerar med USA:s krigsherre Obama angående Syrien. Herrarna hävdar, tillsammans med Saudi och Qatar att Bashar al-Assad "måste bort", vilket även var (är?) Storbritanniens uppfattning. Två, alternativt tre, s.k. "demokratiska" länder, varav två ingår i EU, är alltså redo att ge järnet och bomba al-Assad från jordens yta. Ett tillvägagångssätt som enligt min uppfattning varken är demokratiskt, konstruktivt eller civiliserat.

Kanske du skulle drista dig till att skriva om allt det här, Heimersson, eller är det för komplicerat för dig? Du är ju mest van vid att kåsera, menar jag. Du skulle kunna förenkla det hela genom att be Bashar al-Assad om en intervju, men jag antar att du - liksom jag - är övertygad om att han skulle tacka ja. Och det tror jag inte du törs riskera, herr krigskorrespondent.

Tidigare inlägg om Syrien hittar du här


4 kommentarer:

 1. Mycket bra skrivet. Jag visste inte att vissa börja vilja avveckla sina för nära sammanhavanden med de frihetstörstande sharia krigarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anonym, och tack för din kommentar!

   Mvh
   Adderat

   Radera
 2. Jag måste berömma artikeln också som sagt mycket
  bra skrivet.....jag kanske är väl radikal men
  jag kan inte alls fatta den västerländska inblandningen
  i den här frågan ....vad skulle hända om dom sk rebellerna
  tog över???förmodligen skulle allt bara bli sämre-statsrättsligt
  har dom väl i och för sig rätt att revoltera ;det har jag ingen
  åsikt om.Men varför ska västvärlden men usa i spetsen gripa in
  på någon sida överhuvudaget....det rör ju hela tiden om helt
  andra bakomliggande motiv ;till olika ingripanden än dom man
  i själva verket gör gällande o man behöver inte vara direkt
  överintellegent för att genomskåda dom motiven.

  SvaraRadera
 3. Hej illvilligabloggen, och tack så mycket! Den västerländska inblandningen som framför allt består av s.k. "war by proxy", kan sammanfattas helt kort med bl.a.: makt,valutakontroll och banker. Finns mängder av inlägg om det här på bloggen. Europa är inte heller förskonat, vilket jag också tar upp i ett antal inlägg.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera