fredag 25 januari 2013

Garantigöran och Teater Europa . . .

Whoy! Garantipartiet Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund är vid liv - jo, det är säkert. Han har tydligen både visat sig och även öppnat munnen på partiets kommundagar i Helsingborg. Åtminstone är det vad Expressen påstår, så vi får väl tro på det då. Det står ju i tidningen...

EU-kramaren Göran fryser tydligen om fötterna, han synes helt plötsligt oroa sig över att Teater Europa "börjar få för mycket makt" och varnade sina partikollegor för centralisering och överstatlighet. Nämen gomorron, Göran, hur har det äntligen nått dig att EU:s överstatlighet faktiskt saknar historiskt motstycke i världen? Har du konsumerat utrikes media, som till skillnad mot svensk media faktiskt dagligen och aktivt rapporterar och för debatter om vad som jäser i de sju europeiska rötkamrarna till institutioner. Om så är fallet så bör du passa på att konsumera professionella nyheter så länge du bara kan, för nu vill man standardisera medierna i EU också. Och skolungar skall utbildas i mediekonsumtion. Jodå, det ytterst menlösa, oprofessionella low level-ihopkok till "rapport" som galenpannan Neelie Kroes high level-kvartett totat ihop kan du läsa här: A free and pluralistic media to sustain European democracy. Beklagligtvis tvingades jag genomlida föredragningen av "rapporten" i parlamentet, och det var verkligen ingen vacker eller begåvad historia.

Demokrati ja, det är just precis vad som fattas i EU, men det är ju ingenting nytt för oss svenskar som är vana vid att beslut fattas bakom ryggen på väljarna, utanför riksdagen, i slutna rum, och precis så går det så klart till även i EU. Parlamentet är fullständigt tandlöst, hanterar bara pseudofrågor och utgör ett exakt likadant knapptryckarkompani som riksdagen här i Sverige. Tji demokrati såväl här som där, men EU-parlamentets (stackars) talman, Martin Schulz, har även han sent omsider insett att hans församling bara utgör en teaterkuliss. Han hävdar även att EU är i ett "uselt skick", att hela haveriet har tagit fel riktning och att besluten fattas bakom stängda dörrar. Talman Schulz ger dessutom David Cameron rätt i mycket av den svidande kritik Cameron riktade mot EU-apparaten förra veckan. Martin Schulz vill heller inte höra talas om att EU-kritiska medborgare fortsätter att avfärdas som gnälliga, bakåtsträvande  "euroskeptiker" eftersom han delar folks oro och irritation. Gott så, och nu väntar vi bara på att den starkt EU-kramande mediesfären i Sverige skall inse att EU:s sju institutioner är av "allmänintresse" och börjar ta upp vad som händer. Svensk media är ensam i världen om att inte rapportera om EU (eller FN-rötan, som jag snart återkommer till).

Well, Göran Hägglund uttryckte även sin nyvunna ängslan över att EU-tåget (i Anders Borgsk science fiction-fart) går i riktning mot ett Europas förenta stater. Nämen grattis igen, Göran, du har just vunnit en EU-obligation signerad av imperiemonstret Angela Merkel och hennes franska knähund Francois Hollande. Det är de facto så att det bara finns ett järnvägsspår, rälsen är utlagd i en enda riktning, och det är mot ett USE, imperiet United States of Europe. D.v.s. världens enda imperiebygge som byggs, lappas, lagas och rämnar samtidigt. EU är en helvetesteater, ett vanvettsprojekt drivet av ett patologiskt  maktbegär och som sträcker sig långt, långt bortom den romerska drömmen om ett världsimperium.

Jämställd som jag är i mitt häcklande skall Beatrice Ask få sällskap av Göran Hägglund i mitt före- och efter-galleri, vilket innehåller sant solidariska fosterlandsvänner som förfaller i samma takt som de raserar Sverige. Botox maybe, Göran?


September 2010


Januari 2013SvD 2 SR HD

Bildkälla: Expressen, regeringen.  

5 kommentarer:

 1. Jag kan inte begripa vad vi har i EU
  att göra överhuvudtaget....bara kostar
  en enkel fråga bara bland allt annat
  dumt -varför ska det här landet ex
  betala bidrag till frankrikes bönder?
  Och Eu-s överstatlighet är skrämmande
  ska vi ge upp ;våran i alla fall sk
  suveränitet för ett eu-parlament?
  Så vår "vän Görans "sidbyte lurar
  ingen ....ingen tror på honom ....
  bara ett desperat försök att röstfiska!

  SvaraRadera
 2. @BLODSVEN ;JA tack för tipset om denna blogg.
  Hoppas hästarna sprang rätt ...som delägare i
  några vet jag hur knepigt det kan vara....
  När jag inte har insideinformation går jag
  på resultat och skobyten...och hur mycket
  dom i loppen innan tagit in på ledande i finishen.
  Tagit in ordentligt fin spurt skobyte hyggligt odds
  vinnarspel....dax för jerry lee och lite vit cocacola
  är på landet guran inkopplad i stärkaren lets rock
  kör lite jerry lee och cash -stör ingen här...
  Bra blogg och notera att på den här bloggen ,tänker
  jag sköta mig perfekt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. @ illvill
   Trav har legat mig varmt om hjärtat i många år. Dessvärre får man väl erkänna att man är sämre spelare. Har väl lyckats satt nå´n sjua samt några sexor på V65-tiden, men det är alldeles för långt mellan gångerna. Du får så gärna komma med insidertips... hehe...

   Gläder mig att du hittat hit, och hoppas dina kusar springer in massor med stålar åt dig Blodsven

   Radera
 3. @ illvilliga
  Trevligt att du besöker Adderat´s suveräna blogg. Du har dessutom förbannat rätt om både EU-helvetet och fegisen Göran Lägghund.

  Fick en småkul vits på mail från en kanadensisk vän:
  En arabisk affärsman tar en taxi i London, och ber chauffören stänga av radion.
  -Islam förbjuder oss att lyssna på modern musik, speciellt västerländsk sådan. Dessutom fanns det ingen radio eller dylik musik på Muhammeds tid.
  Chauffören stänger artigt av radion, stannar taxin och öppnar dörren.
  -Vad fan menar du, frågar araben.
  -Det fanns heller inga taxibilar på Muhammeds tid, så hoppa åt helvete ur min bil och beställ en kamel!

  (fritt översatt) Trav och whiskey står närmast på programmet.

  Ha en bra lördag alla fritänkare, säger Blodis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blodsven, my man, tack för årets garv: Göran Lägghund :-D

   Det är patetiskt hur han lägger sig i varenda diskussion med "kamraterna". Vet inte hur många gånger jag hört och sett hans klena ursäkt att "jamen de är tre mot en". Fy fan.

   Hm, ingen dum idé det där med kamelerna. Det måste ju finnas en efterfrågan, menar jag. Vet du om de fixar kyla? Eller, jo, det måste de väl eftersom det finns mamelucker och andra värmande utensilier av kamelhår?

   Hästar för hela slanten, både i tv:n och glaset. Lät som en härligt sportig lördag.

   Simma lugnt i veckan, Blodis. Ingen tackar dig om du sliter ut dig i förtid.

   Adderat

   Radera