torsdag 27 december 2012

Från Syrien till Ring P1

SKAKIGT FÖR PK-MEDIA 

Det är inte bara i Sverige pk-media skakar av dödsryckningar, även i USA blir det allt kärvare för propaganda- och åsiktsmonopolet att dominera medborgarnas uppfattningar. Enligt en undersökning som genomfördes av Gallup 6-9 september i år har 60% av den amerikanska befolkningen mycket lågt eller inget förtroende alls för mainstreammedia (pk-media). Fler människor än någonsin söker sig till s.k. "alternativ", eller skall vi säga fri, media, vilket har lett till en sådan våldsam panik att pk-media i artiklar och tv-nyheter smutskastar och hånar medborgarna genom att hävda att de är en bunt paranoida konspirationsteoretiker i avsaknad av sans och förnuft. Precis som här i Sverige, med andra ord.

Precis som i Sverige, i Europa, och antagligen annorstädes, har medie(makt)koncentrationen kunnat fortgå även i USA utan några invändningar; på bara 30 år har antalet mediebolag i USA nämligen sjunkit från 50 till 6. Den amerikanska mediemarknaden kontrolleras i dag av Time Warner, Walt Disney, Viacom, CBS Corporation, Rupert Murdochs News Corporation och NBC Universal. "The big six" som de kallas, äger tv-nät, kabel- och satellitkanaler, nyhetsbyråer, filmstudios, dagspress, bokförlag, tidskrifter, tryckerier, radiostationer, skiv- och musikbolag, tv-bolag samt mängder av webbsajter. Precis som här, med andra ord. Och det är samma kategori som äger medierna, och den kallar sig för "The chosen people", eller som den här europeiska lobbyorganisationen basunerar ut -  "We are one people". Tänka sig . . .

Hav förtröstan mina vänner. Det som började som en darrning på nedre däck har övergått till en rejäl slagsida. Aktern sjunker och snart är förlisningen ett faktum. Tecknen tyder på det.

SYRIEN

Som du noterat har pk-pressen avsevärt tonat ner sin rapportering angående kriget i Syrien, och vid de tillfällen man nämner det så är formuleringarna lagda under försiktighetsflagg. En klok strategi, enär information som motsäger den utkavlade pk-bilden om "besten al-Assad" konstant ökar, samtidigt som även desinformationen gör det. De ensidiga larmen om att den syriska regeringen använder kemiska vapen blir genast mer balanserade om man känner till att den islamistiska terroristgruppen Jabhat al-Nusra tagit kontrollen över den syrisk-saudiska kemiska fabriken SYSACCO i östra Aleppo. Syriska regeringsstyrkor har utsatts för kemiska terrorattacker, och man misstänker att någon form av nervgas använts.

Syriens 1,8 miljoner kristna utsätts för terrorattacker och ett 90-tal kristna har dött då terroristerna använt dem som levande sköldar. Terrorgrupperna har även riktat allvarliga hot att förgifta brunnsvattnet samt inta de två städerna Mahrada och Sqailbiyeh i Hama-provinsen, där övervägande delen av båda städernas invånare är kristna. Terroristernas våldsamma attacker har skakat OIC så till den milda grad att man gått ut med ett kraftfullt fördömande på sin hemsida.

Date: 23/12/2012 - View in: Arabic | French - Print
OIC Condemns Syria “Ansar Brigade’s” Threat To Storm Two Christian Towns In Hama

The General Secretariat of the Organisation of Islamic Cooperation (OIC) has condemned the video tape attributed to the Syrian “Ansar Brigade” threatening to storm the Christian Mahrada and Sqailbiyeh towns in northern Hama.

The General Secretariat strongly denounced threats against Syrian Christian citizens who have equal rights to security, welfare and decent life like other compatriots of theirs regardless of their religion of race. This threat of attack is against the teachings of Islam which call for tolerance, brotherhood and peace and shun violence.

The General Secretariat also warns against a slide towards a sectarian dimension in the Syrian crisis because the Syrian people are one and their country is a place where all sects and races have coexisted for ages.


Tilläggas bör att Jabhad al-Nusra terrorstämplades av USA för ett tag sedan, med motiveringen att gruppen består av främmande krafter som "kapat" revolten i Syrien. Den nyligen (ut)valde ledaren för "oppositionen", Mouaz Alkhatib, flög i taket över terrorstämplingen och krävde att USA genast skulle tänka om.

LÖFVEN: SVENSKARNA SKALL FORTSATT FÖRSÖRJA ANHÖRIGINVANDRARE 

SAP avvisar förslaget att skärpa lagstiftningen gällande försörjningskraven för anhöriginvandringen. SAP:s migrationspolitiske talesman Fredrik Lundh Sammeli ser ingen anledning att utreda frågan ytterligare en gång, med motiveringen att ett dåligt förslag inte bli bättre av att utredas.

Nej, så kan det möjligen vara, men Adderat frågar sig vad fan som blir bättre om man fortsätter med "mer av samma sak". Svara på det du, Fredrik Lundh Sammeli.

GRINIGA EU-PARLAMENTARIKER

EU:s parlamentariker över alla partigränser har tröttnat på alla meningslösa möten och kritiserar EU-ledarna för toppstyrning. Parlamentarikerna anser att det toppstyrda bygget av den ekonomiska och monetära unionen inte bara strider emot de demokratiska principerna utan även strider mot de ambitioner som gav EU Nobels fredspris.

Europeiska parlamentets talman, Martin Schulz, har blivit ordentligt nervös och anklagar medlemsstaternas respektive ledare för att hålla parlamentet utanför viktiga beslut. Schulz anser att de nationella ledarna fattar besluten på odemokratiska sätt i slutna rum vilket gör att EU-medborgarna saknar insyn och påverkansmöjligheter. Det demokratiska underskottet har lett till ett ökat EU-motstånd eftersom EU:s organ formerats till stängda överstatliga myndighetskolosser. Enligt Martin Schulz är det Europeiska rådet den demokratiska grundstommen i EU, och inte någon sorts "konferens" för de europeiska ländernas ledare.

Stackars talman Schulz . . . Det där har vi medborgare vetat hela tiden, och hur det lyckats undgå dig i så många herrans år, med en parlamentariker som Nigel Farage i plenisalen, ja, se det fattar jag inte.


RING P1

Sveriges Radios Ring P1 ingår uppenbarligen i den skara som spionbyrån Kontoret för Särskild Inhämtning (nygamla IB), synes använda för sitt  uppdrag att syssla med personbaserad underrättelseinhämtning. Tydligen har Ring P1 (eller SR?) avkodningsutrustning så att de kan avläsa vilka hemliga och dolda telefonnummer uppringarna kontaktar radion från. Det gäller för SR:s personal att plita i registreringsformulären på ett fullständigt och korrekt sätt så att den hemlige KSI-killen i garderoben på MUST* inte behöver slita i onödan.

KSI använder sig som bekant av såväl infiltratörer som allehanda delikata metoder och tekniska lösningar i sitt arbete att spåra och kartlägga misshagliga personer som terrorister, sverigedemokrater och annat löst folk.

KOMMUNERNA BLÅSTA

Riksrevisionen, det eminenta granskningsorganet som regeringen älskar att strunta i, klipper till och anklagar regeringen för att "mörka" kommunernas hissnande framtida kostnader för riksdagen. Tacka fan för att regeringen mörkar de beräknade faktiska kostnaderna. Ingen kommun skulle falla för Rosenbads förförelsekutter om "full kostnadstäckning" för alla kulturberikare om de samtidigt visste vad kalaset kostar i slutänden och i framtiden. T.o.m. ett svenskt kommunalråd torde vara så pass bra på plus och minus att automatbromsen slår till.


PRIVATA SKULDKRISER SKALL STOPPAS FRÅN ATT BLI OFFENTLIGA

Herman Van Rompuy, Europeiska rådets bleke kamrer till ordförande, tycks antingen vara självmordsbenägen eller så har han käkat taggtråd de senaste veckorna. Van Rompuy och medkonspiratörer har nämligen lagt ett förslag som skall bryta det osunda finansiella förhållandet mellan stater och banker. I fortsättningen skall det inte vara möjligt för pengafeta banker att lattja med FIAT-valutor, OTC-derivat och andra finansiella orgier för att sedan springa till pappa staten och grina efter skattemedel när det kör ihop sig. 

Det är ju naturligtvis ett alldeles riktigt förslag som läggs fram, eftersom det är fullkomligt vanvett att feta bankirer (no names) kan köra på med sina vansinnigheter och dra med sig hela länder i djupa kriser eller rent av konkurs. Dock skall vi, med tanke på några av de inblandades bakgrund, inte dra slutsatsen att det blir ett heltäckande förslag. Risken finns att man byggt in hemliga bakdörrar så att bankerna lik förbannat blir dem som drar det längsta strået. Det är knappast vi som lär skratta hela vägen till banken.

På tal om banker, när tror du att Alliansen kommer med förslaget om att privatisera Sveriges riksbank? Jag är förvånad över att inget hörts utåt än, men jag tror inte att gissningen om att det kommer är särskilt vild.

Se även
Monetär mardröm á la Merkel
50 miljoner jobb och en skuldkris
961% - och alla behövs, Fredrik?
Bildt och Füle fläskar på
Monetär maktkamp


* KSI har åtminstone tidigare varit inpetat under MUST, men om spionbyrån fortfarande är kvar där kan jag inte uttala mig om.

måndag 24 december 2012

Draksådd i juletid

I dagens Expressen ondgör sig en ansiktslös, anonym ledarredaktion över att det i Sverige går bra att misshandla Karl-Erik Cedvander nästan till döds och att våldta en 13-åring utan att det överhuvud taget bestraffas.

I förrgår fräste Expressens alibi för invandrarkritik, Sakine Madon, över det svenska pk-kompaniet som tror att lösningen på all invandrarrelaterad kriminalitet är fler skattefinansierade fritidsgårdar, vilka uttråkade, språklösa och arbetsskygga "blattar" i 25-30-års åldern kan demolera och elda upp.

I flera veckor har det rasats i pk-media såväl över bannlysning av stjärngossar, vita särkar och pepparkaksgubbar i luciatågen som över att kyrka, präst och psalmer inte får förekomma vid skolavslutningar.

Varför håller ni inom pk-pressen inte bara käften och är nöjda? Ni har ju fått allt dithän ni velat ha det. I decennier har ni konsekvent piskat upp hatstämningar, idkat terror,  kräkts ur er vidriga epitet och förlöjligat och bespottat våra kulturella uttryck, vårt språk, vår rätt att tänka och tycka själva.

Nej, det är inte som Aftonbladets motbjudande hatretoriker, Katrine Kielos, säger, att vi är osäkra. Det är inte vi som är osäkra - det är ni. Vi står stadigt med båda fötterna på jorden, känner inget ängsligt behov av att måsta vara alla till lags eller låtsas älska alla människor. Vi står rakryggade, är trygga i vår identitet, vacklar inte osäkert än hit, än dit.

En sak vet vi också helt säkert, och det är att: som man sår får man skörda.

God jul önskar jag alla er som räknar sig som mina vänner.

Jag håller media och politiker ansvariga för den negativa utvecklingen i Sverige och alla kriminella handlingar begångna av invandrare och flyktingar. Likaså håller jag media och politiker ansvariga för all form av hat och extremism riktad mot den del av befolkningen som är hederlig, demokratisk och som vill ha en öppen debatt.

AB 2 SvD 2 FT DA SR


fredag 21 december 2012

Medial hatpandemi

Stockholmspressens mediala hatretorik och - kräksjuka smittar. Åkomman sprider sig som en löpeld över Sverige, och nu har turen kommit till Sundsvalls Tidning. En halvt insomnad liberal pk-blarra som uppfyller alla kriterier för att klassas som typiskt nedläggningshotad bypress. Det redaktionella materialet består av SGV, d.v.s. Samma Gamla Vanliga, som lokal sport, halkolyckor, taskig snöskottning (sommartid lär det bytas mot getingbon, fästingar och kattkiss i sandlådor och på trädgårdsmöbler), broavgifter, ett übermalligt bostadsprojekt, fuskande studenter och en nyfiken polischef. Fan vet om de inte har en kattdiktande Göran Greider på ledarsidan också. Men alltså, om jag inte skrivit vilken tidning jag refererar ur hade du tvärt kunnat säga att det var din egen lokala reprispress jag hade framför mig, oavsett om du befinner dig i Kalmar*, Dals-Långed*, Östersund eller Luleå. 

Och, som sagt, storstadspressens smittor har nu kontaminerat Sundsvalls Tidnings redaktion, som i dagarna försökt att anföra ett korståg, á la Aftonbladets Petter "Lågprisfolien" Larsson, mot Sverigedemokraternas riksdagsledamot och fullmäktigeledamot i Sundsvall, Johnny Skalin.

- Nejnej, han har inte sprungit runt med några järnrör på gatorna, inget sådant. Nej, det är mycket, mycket värre än så. Skalin har haft mage att gifta sig, med en ryska, och de har fått barn! Och dessutom har karl'n fräckheten att lida av ett funktionshinder. Och - håll i dig nu - han har tillåtits att arbeta och studera under tiden han varit sjuk. Men värst av allt - det ligger inom Försäkringskassans regelverk för rehabilitering. Ja, herreminje och du store tid, vilket kladdigt scoop landsortsnissarna vispat ihop. Snacka om att vara megarookies på korstågspressens scen . . . Här blandar man äpplen, päron och bananer i en salig röra, samt slänger i all hast in ett par clementiner, ett oläst partiprogram, några surströmmingar och en knippe fördomar på slutet, samt serverar hela härligheten som ett fett avslöjande.

Billigt så det förslår, låg nivå, respektlöst, inkompetent, chefredaktör Åmvall och redaktör Jonsson är inne i kommentarsfälten och hackar mästrande, skriver dårarnas försvarstal och kläcker ur sig de mest erbarmliga, lama motiveringar för sitt tilltag. Dock talar majoriteten av kommentatorerna klarspråk, och oavsett politisk hållning anser de, med all rätt, att tidningen passerat anständighetens gräns*. Precis som när det brann i Länstidningen i Östersunds kommentarsfält när Lars Vilks portades från Jamtli och Jimmie Åkesson (sd) framställdes som en kackerlacka. Hehehe, "vi gillar olika" klingar lika ihåligt och falskt i landsortspressen som i storstadspressen, och redaktionerna tycks bestå av exakt samma lättstötta, självgoda primadonnor med en släng av besserwisser-personlighet. Och då har jag inte ens nämnt nivån på ST:s ledarskribenter . . .

Nåväl, rookiesarna på Sundsvalls Tidning har naturligtvis bara ett syfte med den osakliga och osmakliga misskrediteringen av Johnny Skalin och det är att fort som fan få upp tidningens lönsamhet. Enligt Mittmedias VD och koncernchef, den sammetsögde räknemaskinen, och TT:s förre pk-VD, Thomas Petterssohn, har Sundsvall haft för höga kostnader alldeles för länge och åt helsicke för låga intäkter - prenumeranterna flyr nämligen. Så, nu är det banne mig slut på "gratisfesten" och Mittmedia skall börja ta betalt för webbläsningen, via s.k. "plustjänster". Med andra ord är det dags att börja locka läsare som i förlängningen vill betala för sig. Så här säger Peterssohn om det:Källa: Affes statistikblogg
  
- Nämen oj, en bild mitt i alltihop! Nu blev det ju alldeles fel. Det Peterssohn sade angående flyende läsare, som står här ovan, står här under. Öhm, jaa-ha, hur blev det här nu då. Hm, jag förstår inte hur det här gick till. Jawell, åter till ordningen.
 
-  Det handlar om att paketera journalistiken annorlunda. Men också producera en annan journalistik.

Hahaha, så typiskt för förtviningspressen, när tidningarna håller på att störta nedför det finansiella stupet så sätter de genast igång med kosmetiska ingrepp. Okej, okej, Peterssohn nämner ju faktiskt en förändrad journalistik också, men . . . jaa herregud, nog var smörjan om Skalin ett utslag av en "annan journalistik" alltid. Jag har läst skoltidningar som haft betydligt proffsigare artiklar och hållning gentemot läsarna. What to say . . . Jonsson, please quit your day job, eller?

För övrigt kan man undra hur länge det dröjer innan VD Peterssohn kolliderar med ST:s chefredaktör Åmvall, vilken sitter nöjd i båten och tycker att tidningen är bra?

Mittmedia verkar f.ö. ha ett drag av klassiskt, medialt gubbdagis med tolkningsföreträde.

Vd tvingas sluta efter könsbråk på Mittmedia
Det är kränkande och otillbörligt


* Med viss reservation för det där med snöskottningen.
* Ca hälften av kommentarerna är bortstädade.

tisdag 18 december 2012

Kristlig (in)tolerans i Seglora hatsmedja

Som du tvärsäkert känner till sedan tidigare inlägg så är jag definitivt ingen fan av Svenska kyrkans ärkemupp Anders Wejryd, utan tvärt om har jag känt mig nödsakad att utse honom till en av svenska folkets värsta fiender. Vems ärenden krukan Wejryd springer vet jag inte, antagligen vet han det inte själv, och i sin iver att torgföra sin kristliga (in)tolerans och värdet av interreligiositet exkluderar han fort och tvärt dem som inte passar in i den särskilt utvalda sällskapsflock han dväljs i. Wejryd väljer minsann sitt sällskap, i bästa politiska anda. Fint ska de va. Det är väl därför han väljer att kuttra med hatets stormästarinna själv, den teologiskt och religiöst schizofrena Helle Klein, på korstågssajten Dagens Seglora.

Anders Wejryd och Helle Klein förenas i vad de trodde skulle bli en enkel match - att slita Dag Sandahl i stycken för att han låtit sig intervjuas av och skrivit artiklar i Dispatch International. Åh, herreminje! En präst i Svenska kyrkan som skriver artiklar i Dispatch International och som inte genast kastar sig på rygg och undergivet visar magen när den hatiska stormästarinnan själv dänger till med pk-släggan. Stormuftin Wejryd svingar biskopskräklan efter Sandahl men lyckas inte heller han dra in honom i pk-flocken. Seglora sekts radarpar lyckas inte framkalla något som helst behov hos den självständigt tänkande Dag Sandahl att canossavandra, kyssa biskopsfötter och söka absolution.

Men, det är helt i sin ordning; syndabekännelse är berättigad när man brutit mot Guds vilja, och inte för att man brutit mot (det rämnande) pk-paradigmet. Det vet Sandahl också.

För att ytterligare demonisera Dag Sandahl måste naturligtvis hissen gå upp till den Sverigedemokratiska våningen. På frågan om hur ärkemuppen Wejryd ser på SD:s närvaro i kyrkans beslutande organ (kyrkomötet) svarar stormuftin mycket stolt att de inte släppts in i utskotten, att ingen tar notis om deras förslag och att marginaliseringen fortgår.

Whoy! Med andra ord så är det kvalificerat pk-kack när Wejryd ett par rader längre ner påstår följande

När du stänger för medmänniskan som kommer i din väg stänger du för Gud.

- Men hur fan skall du ha det nu då, Wejryd? Menar du på fullaste allvar att sverigedemokratiska politiker och väljare inte är medmänniskor? Ja, det måste du göra eftersom du stolt låter meddela att de inte bara diskrimineras, exkluderas från gemenskapen, utan även marginaliseras.

Och sedan fortsätter eländet

- För oss som vill stå för människovärde, antirasism och ickediskriminering blir det allt viktigare att tala om varför och hur detta har en grund i den livsväg Jesus visar.

- Du, stormäster, jag tror inte att din högste arbetsgivare gillar dina definitioner gällande vem eller vilka som skall betraktas som människor och inte. Mig veterligen exkluderade inte Jesus någon från något sammanhang, han höll sig inte undan från någon, och inte heller såg han sig som varande ett finare eller riktigare sällskap än andra.

Den svenska folkfjärmande kyrkans snobbiga överhetsattityd är förbannat bedrövlig. Falskheten och hyckleriet är direkt motbjudande, fullkomligt avskyvärt. Varje gång Wejryd, Brunné, Klein och deras anhang öppnar munnen bekräftar de att jag gjorde rätt när jag gick ur Svenska kyrkan. En kyrka som inte fixar att stå för sin tro, utan konstant kränger sig ut och in i sin iver att vara allt och lite till blir till slut bara en inavlad och okörbar kombimodell.

- Varje människa i sig själv är en skatt att värna och bevara.

Nej, det är inte Jesus som säger så, ifall du nu trodde det. Det är stormästarinnan Kleins egen Sancho Panza, väpnaren Mattias Irving på Seglora hatsmedja som kläcker ur sig kristliga floskler.

Och här hatar idag Helle Kleins egen uppdrivna planta på Korsfararbladet, lillmästarinnan Åsa Linderborg. Tidningen är som en ihopknåpad adventskalender inköpt på julbasar; mest billig skit innanför luckorna.

P.s. Noterade att även Kyrkans Tidning har plockat fram gisslet ur sakristians gömsle. D.s.

Tidigare blogginlägg om Svenska kyrkan
Var är kvittot?
Den svenska kyrkorötan

AB 2 3

måndag 17 december 2012

Mera medial hysteri

MEDIAL HYSTERI 1

Intressanta artiklar i pk-media i går, särskilt den upphaussade "nyheten" angående centerns förslag om fri invandring. Korsfararbladet löper nästan amok vad gäller textproduktion i ärendet. Dock är jag inte helt med på noterna vad gäller hysteri, upprördhet eller förvåning; det är ju över ett år sedan madame Annie "Frihetligheten" Lööf deklarerade att centerns mål är att öka Sveriges befolkning till 40 miljoner. Kvantitet före kvalitet alltså, och innebörden står klar för varenda självständigt tänkande människa. Men att diskutera dylikt med en radarstyrd nyliberal pappskalle som Lööf är fullkomligt meningslöst.

Vad som däremot är intressant i sammanhanget är varför media har undertryckt att Migrationspartiet har exakt samma vision som centern, och har haft visionen visualiserad på hemsidan i över tre år. Så här står det under Invandring

torsdag 13 december 2012

Tyckare och proffs = skillnad

Aftonbladets egen spypåse Petter "Lågprisfolien" Larsson härjade återigen loss i spalterna på kultursidan. I gårdagens hatgranskningsledare Ska grova våldshot och påhopp på somalier tillåtas? kräks Larsson galla över läsarkommentarerna till den korta artikeln Äldreboenden beslagtas – för att somalier ska ha nånstans att bo och visar dessutom för egen penna att Nationell.nu:s redaktion och läsare är betydligt mer insatta i sakernas tillstånd än Petter Larsson. Ingen världsnyhet i och för sig, men låt mig också förklara skillnaden mellan hur en vetenskapsmänniska, forskare, (jag), och en tyckare, alltså Petter Larsson, ser dels på artikeln och dels på den fastställda och bekräftade skillnaden mellan somaliers och t.ex. svenskars intelligens.

Men först en stipulativ definition, för att eliminera den väntade och ofrånkomliga kritiken om t.e.x. "generaliseringar"*: Ja, det finns individuella skillnader människor emellan i samma kategori, och nej, att jag skriver "somalier", "svenskar" etc. innebär inte att jag per automatik menar alla. Att jag nu uttryckt denna definition innebär att jag inte tvingas tillägga min självklara medvetenhet om detta varje gång jag uttrycker mig om något som kan uppfattas som generaliserande. Den som trots en stipulativ definition hugger på något hugger då s.a.s. i sten, och generar ingen annan än sig själv. Nå, nu kan vi återgå till herr Larssons grälsjuka beteende.

Trots arbetsgivarens förhärskande krav på såväl politisk korrekthet som Vi gillar olika så framgår det tydligt att Petter Larsson hatar tanken på att vi är just - olika. Men det hatet riktar sig mot skillnaderna mellan somaliers och t.ex. svenskars "intelligens" - ja, jag sätter ordet inom citationstecken eftersom det inte finns något sätt att mäta dylikt utan att ta hänsyn till en mängd ofrånkomliga faktorer, men mer om det längre fram - och inte mot att vetenskapliga undersökningar fastställt att t.ex. kineser och judar har högre intelligenskvot än t.ex. svenskar. Hur kommer det sig? Varför kräks inte Petter Larsson över att han utifrån samma resonemang skulle ses som "dummare" i jämförelse med kineser och judar? Jag har inte heller noterat att Petter Larsson vomerat över den utpumpade politisk-mediala propaganda som hävdar att invandrare är mycket bättre utbildade och mycket smartare än svenskar.

Fråga: Anser Petter Larsson att han (och övriga svenskar) är dummare och "lägre stående varelser" än invandrare, kineser och judar? Och varför är det i så fall mer okej än att Larsson skulle ses som "smartare" än somalier?

De två främsta faktorer som styr den typen av (begränsade) tänkesätt är a) socialisation och internalisering samt b) bristande faktakunskaper - ingenting annat. Larssons förenklade, emotivt kontrollerade och begränsade tänkesätt skapar problem inte bara på mikronivå, för honom själv, utan även på makronivå, d.v.s. på samhällsnivå, i och med att han och hans gelikar tillåts dominera och sprida en allmän bild via tyckanden istället för via fakta. Något som i vardagligt tal brukar kallas för åsiktsjournalistik. Korrekt och exakt översatt betyder ordet åsiktsjournalistik "dagliga personliga uppfattningar", och det är precis det vi bjuds på i huvuddelen av svensk pk- media.

Om vi bortser från alla kardinalfel Petter Larsson begår genom att t.ex. skippa källhänvisningen till berörd artikel, att tillskriva Nationell.nu:s redaktör uttalanden som inte förekommer i artikeln, att hävda att länkhänvisningar är redaktörens påståenden, att underlåta att kort redogöra för artikelns sakinnehåll, att inte hänvisa till ursprungskällan (SVT), att hävda att nämnda länkhänvisningar är detsamma som att redaktörens budskap är att somalier är "lägre stående varelser"

[...] Ska det verkligen krävas att man skriver rakt ut till exempel att somalier är lägre stående varelser? Det är ju detta som är budskapet när man – i ett uppenbart främlingsfientligt sammanhang – staplar exempel på hur dumma, obildade och okunniga de är.[...] (Källa)

. . . så blir det faktiskt inget kvar att kommentera. Men att Aftonbladets "jurist"* inte kan göra annat än att fria artikeln från det Petter Larsson personligen anser att den skall fällas för är givet. En jurist kan inte fälla en artikel för ett innehåll som inte finns där, d.v.s. för något som en journalist påstår finns där. Journalistens personliga uppfattning duger inte som bevis, vilket är fullkomligt självklart och alldeles riktigt. Petter Larsson har alltså fått en professionell bedömning av artikelns innehåll, vilken säger att Larssons personliga uppfattning om artikelinnehållet är just en personlig uppfattning, och inte en sanning. Surt som fan, Larsson, men finge du och dina gelikar hållas så bleve det total anarki.

Nå, om vi lämnar den biten och övergår till den somalisk-svenska IQ-biten så kräver den som sagt betydligt djupare kunskaper och insikter om de ofrånkomliga skillnaderna mellan talspråkskulturer (Somalia) och skriftspråkskulturer (Sverige).

Talspråkskulturer finns i stora delar av världen, och det är kulturer där kommunikation inte sker via skrift, som det du just nu har framför dig. I talspråkskulturer lever analfabeter*, i vilkas livsmönster skrift aldrig har existerat och heller inte behöver existera. Information, kunskaper, färdigheter, minnen, nyheter, historia - whatever - förmedlas via talet men även via t.ex. sånger, dans, praktisk inlärning och symboler av olika slag*. Inget konstigt, inget nedsättande, inget värderande, bara helt normalt och precis som det är - och som det en gång var här, i Sverige. Men för att veta det måste man känna sin historia, och historia, har jag förstått, är inte pk längre.

Nå, när somalier kommer till Sverige så skall de läsa SFI, svenska för invandrare, och när de kan läsa-skriva-räkna då blir allt bra och integrationen sitter som en smäck, eller? Nej. Men det visste du redan. Men vad är problemet då? Jo, problemet är att talspråkskulturer och skriftspråkskulturer har olika typer av talspråk också - till råga på allt. Än mer komplicerat blir det när man knallar in på språktypologins område, för dit måste man, för att förstå skillnaderna mellan olika språks uppbyggnad, men, som om det inte räckte med det, så måste man ännu längre in i de språkliga snåren för att också förstå att ord inte bara är ord, utan innehållet och dess uttryck skiljer sig åt. Och hur kommer det sig då? Jo, hela den här grejen handlar om att vi har olika sätt att tänka, och att de diametralt olika sätten att tänka, tolka och förstå information, förnimmelser och intryck skiljer sig åt, och allt annat är helt otänkbart. Olika kulturer formar och kräver olika sätt att tänka, and that´s it.

Naturligtvis är detta ett gigantiskt fält, faktiskt ett av vetenskapens absolut största och dessutom det mest komplicerade eftersom det är tvärvetenskapligt, d.v.s. inbegriper en mängd olika vetenskapliga discipliner. Men för att enkelt illustrera skillnaderna mellan hur en talspråksperson och en skriftspråksperson tänker så klipper jag in en cirkel. Förresten, innan jag går vidare så kan du bara kort reflektera över vad jag kallade företeelsen nedan (cirkel) och att du visste precis vad jag menade. Ordet cirkel är för övrigt ett geometriskt begrepp med ett fast innehåll, en fast betydelse.


Föreställ dig nu att du är SFI-lärare, ritar en cirkel på tavlan och frågar den nyanlände somaliske analfabeten: vad är detta?

Efter en stund lär du få ett svar i stil med t.ex.(ordet motsvarande) sol, eller måne. Kanske du rent av får namnet på grannen hemma i Somalia, han* som har ett väldigt runt ansikte.


-Nejnejnej, säger du, och artikulerar löjligt övertydligt att det är en c i r k e l, samtidigt som du knackar whiteboard-pennan på cirkeln på tavlan.

-Nene nene, säger somaliern och skakar på huvudet.(ordet motsvarande) M å n e, artikulerar somaliern leende till dig, på af-Soomali, samtidigt som han formar en cirkel med händerna och pekar uppåt, i riktning himlen.

Och så här håller ni på ett tag och du tänker det du tänker, och somaliern tänker det han tänker...

Men, du känner antagligen igen något i ovanstående lilla dialog, eller hur? Ja, du som har erfarenhet av barn vet hur barn tänker genom att de bland annat associerar. Visar du cirkeln för ett barn så kan du få svar som boll eller tallrik. Helt normalt, inget konstigt, inget fel på IQ:n.

Så, när alla hemkokta "experter" utjuter sig om integrationen och presenterar den ena utopiska, meningslösa hittepålösningen efter den andra så suckar jag bara. Det handlar inte bara om att lära sig ett språk, som "experterna" tror det är frågan om, utan om det skall fungera så måste människorna från talspråkskulturerna omformas i tanke och språk, hela deras liv måste omformas. Och det svåraste med det är att de kan inte förstå varför. Och när de frågar varför så kan man förstås alltid hänvisa till FN-rötan och dess bakgrundsfigurer, så kan de förklara för somalierna vilket syfte de har med den sjuka tvångsomflyttningen av folk.

När vi så mäter analfabetiska somaliers "intelligens" utifrån våra kriterier så hamnar vi någonstans på IQ 60-70, d.v.s. färdigheterna motsvarar nivån hos ett litet barn. Inget konstigt, inget rasistiskt, inget värderande och inget nedvärderande. Kalla fakta, you know. I vissa andra fall kan den låga IQ:n vara faktisk, d.v.s. låg i förhållande till den egna kulturen, men då är det ofta fråga om ett av Afrikas och arabvärldens allvarligaste problem, vilket är inavel. Här på hemsidan Centre for Arab Genomic studies kan du läsa de senaste rapporterna och här kan du läsa Hans Höghet Sheikh Hamdan Bin Rashid Al Maktoums engagemang i den frågan.

Nu motsvarar det här inlägget en av de kortaste, enklaste förklaringar av detta gigantiska fenomen man kan tänka sig, men jag är helt övertygad om att du hajar vad det är frågan om, och hur komplex frågan är. Kort sagt är inte alla delar av olika folkslag kompatibla, och särskilt inte när skillnaderna är så ohyggligt stora. Det blir inte bra, kan aldrig bli bra, och det borde i rimlighetens namn inte förekomma. Så, när Mona "Svenskhataren" Sahlin kräver att vi skall integreras i ett nytt Sverige, och Erik "Pysslingen" Ullenhag drömmer om framväxta nya, gemensamma värderingar kan jag bara säga som Blodsven, att de är förbannat korkade hönsarslen som inte kan ett dugg, och att deras barnsliga drömmar är omöjliga, utopiska, icke önskvärda och livsfarliga.

Petter Larsson må fortsätta att anföra sina hatfyllda korståg, vilket jag helt kallt utgår ifrån att han också kommer att göra. Vad skulle han annars skriva om, intellektuellt begränsad och hatretoriker som han är?

*Problemet med att inte redan i inledningen av en text, en intervju etc. uttrycka stipulativa definitioner är att man kan hamna i det tjatiga, irriterande läge som en ocean av enfald, Jenny Östergren-Strömstedt, försätter Richard Jomshof (sd) i. Start vid 04.10 Nyhetsmorgon.

* Jurist och journalist är två yrkestitlar som inte är skyddade. Vem som helst får och kan kalla sig för det om de så önskar. I Aftonbladets fall kan jag inte uttala mig om juristen är en juridikutbildad person eller en lekman eftersom personen/-erna ifråga givits anonymitet. Observera också att "jurist" inte är liktydigt med "advokat".

* Man brukar skilja mellan s.k. funktionell analfabetism och analfabetism. I det förra fallet har personen lyckats tillägna sig läs- och skrivkunskaper motsvarande ungefär en andra till fjärdeklassares nivå. I det senare fallet saknar personen helt läs- och skrivkunskaper.

* Studiet av symbolers användning i kommunikation kallas för symbolisk interaktionism. Kolla in dem du har omkring dig just nu och se vad de, medvetet eller omedvetet, förmedlar via ev. symboler.

* I sammanhang som dessa är hen verkligen berättigat att använda för att slippa upprepa hon/han, eller att ange en stipulativ definition.

P.s. Sänd min favoritpräst, Dag Sandahl, en varm tanke. Han har fått draken Helle Klein att dra igång ett fradgande korståg mot "rasisten" Sandahl. Läs hans härligt bitande blogginlägg på Bloggardag.

AB 2 3 SvD FT SR 2 FT

onsdag 12 december 2012

Medialt hyckleri

2012-12-11 kl. 01.26, exakt två år och tre månader efter att SvD publicerat TT-flashen Borg och Bildt till SD-fäste, lägger SvD ut ledaren Hot mot politiker kan inte ursäktas. Smart, jättesmart, man publicerar ledaren i trygg förvissning om att en majoritet av svenska folket sover gott vid det klockslaget, och att det vid morgonläsningen bara skummar förbi den totalt oattraktiva intetsägande och i media evigt upprepade rubriken.

Tror jag det, att de förbannade, anonyma, ledarskribenterna inte vill skylta öppet med sin delaktighet i den djävla mediekriminaliteten*. Två år och tre månader har det tagit SvD att (möjligen) begripa att  tidningen delar ansvaret för legitimering och underblåsande av det ökade hatet, det eskalerande våldet och den politiska förföljelsen av demokratiskt valda politiker och dess väljare. Det som retar mig till ursinne är att SvD citerar 2010 års sjuka uttalande av Sveriges farligaste man, psykopaten Fredrik Reinfeldt, som vore det en fullkomlig nyhet, och dessutom fördömer det. Nu. Två år och tre månader efteråt.

- Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Vadan detta? Det är något riktigt illavarslande och skumt med det här. Jag har svårt att tro att SvD:s skribenter har insett att demokratin är ett minne blott, och enbart kan minnas av dem som är födda före 1965. Vad skall SvD klippa till med härnäst? Det är något suspekt med det här och jag litar inte en sekund på att SvD kommit till insikt, för då borde ledarskribenten/-erna åtminstone ha beklagat sitt deltagande i mordet på demokratin och Sveriges död. Varför fördömer man inte sina egna handlingar? För det är en handling att inte stå upp för demokratiska värden och rättigheter. Det är en handling att inte försvara allas rätt att uttycka sig. Det är en handling att inte försvara allas rätt till en egen uppfattning. Det är en handling att inte försvara någons rätt att tycka "olika". Det är en handling att inte fördöma våld, oavsett vem det riktas mot. Men för motsatsen, tillämpningen och försvaret av demokratin, krävs mod och öppna ögon.

- Det är ett hot mot demokratin

- Demokratin urholkas

Känns de igen, uttalandena? Varje dag, flera gånger om dagen i årtionden har jag hört och läst dessa enfaldiga, verklighetsfrånvända uttalanden. Jag har hävdat i snart fyrtio år att Sverige är en skendemokrati. Men inte nu längre. Demokratin är död. Effektivt dödad av media, politiker och hatare.

Den ynklige, och tillika förblindade Expressenskribenten Erik Erfors är i total avsaknad av såväl mod som historisk insikt. Dock har han den goda smaken att själv erkänna sin avskyvärda ynklighet inför sin egen medverkan i demokratins död.

- Jag delar inte Linussons stolliga åsikter; jag är inte heller direkt beredd att dö för just hans rätt att uttrycka dem.

Där skiljer vi oss åt, du och jag, Erfors. Jag vet vad demokratin en gång krävde av modiga människor som dog för din och min skull. Jag är till skillnad mot dig beredd att fängslas och faktiskt gå i döden för demokratins överlevnad och existens. Du flyr, jag slåss. Kanske jag dör, men jag har åtminstone bidragit med det jag kan.

Demokratin i Sverige är död och snart begraven. Media, politiker och hatare har effektivt dödat demokratin till förmån för diktaturen. Det tog bara fyrtio år.

Är ni nöjda nu, era hycklande djävlar?


* Samtlig media, oavsett form, är delaktig. Radio, tv, papperspress, webbpress - alla är de lika skyldiga.

SvD 2 FT 2 AB 2 3 4 5 DN SR 2 R

tisdag 11 december 2012

Halal-Sverige

För några år sedan kunde vi i tv se en fullkomligt saligt dräglande och pengakåt Fredrik Reinfeldt på besök i halal-slakteriet Qibbla Halal Kött i Johanneshov. Han hyllade plågeriet och stammade lyckligt och upphetsat om hur mycket pengar det fanns att tjäna på dylikt. Dock pajades Reinfeldts extas av en, hör och häpna, vaken reporter som påpekade att islamsk slaktmetod är barbarisk. En sur Kaiser Reinfeldt fräste då:

- Aaah, men ät nåt annat då!

Jadu, Halal-Fredrik, det skulle jag gärna göra i alla fall, men det blir fan i mig svårare och svårare att hitta haram-käk i affärerna. Normalslaktad kyckling är banne mig snart omöjligt att få tag på, och finns det så är det till kilopriser snart i nivå med guld. På Coop fanns i veckan normalslaktade kycklingbröst enbart till det facila priset av 152 kronor kilot. På Lidl kunde jag, om jag velat, köpa halalslaktade kycklingbröst för 14.90 kronor per kilo, men ingen normalslaktad kyckling alls. Inte nog med att man matdiskrimineras - man skall skinnas också.

Inte märker affärerna ut att det är halal-kött heller, utan man får närgranska förpackningens baksida med läsglasögon +3 på näsan, och jodå, nog är den där - märkningen. En liten sketen symbol nere i hörnet eller en mikroskopisk text som anger "halalslaktat" eller "islamgodkänd". I somliga fall står inget alls om slaktmetod, och då utgår jag helt kallt ifrån att det är halalslaktat och låter därför bli att köpa. Att fråga personalen är meningslöst, för i de flesta fall vet de inte ens vad halalslaktat kött är för något.

Här kommer ett par exempel på hur det vanligtvis låter på samma affärer, vecka efter vecka efter vecka:

- Har ni någon kyckling som inte är halalslaktad?
- Eeeh, halal...hm, kan du friska upp mitt minne lite, jag vet inte...jag vet inte om, om vi har det.
- Jo, säger jag, ni har bara halalkött här, och det är kött från plågerislaktade djur. Jag vill inte ha det. Har ni ingen annan kyckling?
- Eeeh, näe, det här är det vi har.

- Har ni någon kyckling som inte är halalslaktad?
- Jajamensan, allt här i den långa frysdisken är vanlig kyckling.
- Nej, säger jag. Hela frysdisken här är full med fryst halalkyckling av sex fabrikat.
- Nejnejnej, allt halalkött finns i frysen där borta, säger den frysansvarige och pekar med hela handen.
- Jaså, säger jag, vad står det på påsen här då? Och här? Och här?
- Ojdåojdå, det har vi missat, säger den frysansvarige helt lögnaktigt. Det får vi ordna.
- Ja, skylta så att folk kan välja något annat om de önskar, säger jag.

Det här är verkligheten på Coop, ICA-Kvantum, Lidl, ICA-Maxi, Willys och City Gross. Och jag tror inte att butikspersonalen gör så här "på eget bevåg" som det så vackert kallas när viktualieprofitörerna fuskar och snuskar med vår mat.

Var är ni, era fega djurrättsfundamentalister? Eldar ni bara upp Scan-lastbilar och släpper ut minkar till en säker död? Gör för fan något vettigt och driv på i den här grisiga frågan istället.

Jordbruksickeminister Eskil "Pappfiguren" Erlandsson bryr jag mig inte ens om att adressera, jag tror inte han är mottaglig för någonting. Alls.

måndag 10 december 2012

- Peace, brothers and sisters . . .

Då har det delats ut igen då, Nobels politikp... - åh, ursäkta ... fredspris. Återigen ett val utifrån politik eller politisk korrekthet (pk) och inte utifrån eventuell förtjänst. EU:s tre stubbar till gubbar, Herman Van Rompuy, Martin Schulz* och José Manuel Barroso har, tillsammans med en handfull utvalda barn varit i Oslo och representerat unionens 500 miljoner medborgare, som alla delar äran av det hedervärda priset. Den kraftigt överbetalda, gravt underpresterande teknokrattrion har också klargjort att vi kan sova lugnt när åskan går då de - dessa män av järn och stål - personligen tänker se till att fixa världsfreden. Great guys, keep up the good work... 

- Ni kan räkna med vårt arbete med att kämpa för en varaktig fred, frihet och rättvisa i Europa och i världen.

... sade herrarna och lät precis som varenda en av dem som under årens lopp korats till Miss World.

Well, jag har inte för avsikt att ägna ytterligare ett inlägg åt dessa tre mjäkiga, europeiska paradskämt eller Nobelkommitténs löjliga motivering. Däremot tänkte jag nämna lite grand om vad som händer omkring ett par av fjolårets (tre) hysteriskt upphaussade fredspristagare, Liberias president Ellen Johnson Sirleaf och yemenitiskan och upprorsledaren Tawakkul Karman. Nobelkommitténs, vad de trodde, "säkra kort" efter katastrofen med valet av 2010 års fredspristagare, USA:s krigsherre Barack Obama. Ett politiskt val som Nobelkommittén fortfarande kritiseras hårt för, och troligen aldrig kommer att tillåtas begrava och låta falla i barmhärtighetens glömska. Nej, i fjol körde man med helgarderingen 1) kvinnor X) Afrika och 2) fred. Politik och pk så det bara small om det, och världen var i extas.

Extasen härrörde sig dock huvudsakligen från media, politiker och FN(-rötan) och jubelropen överröstade effektivt det liberiska folkets förvåning och ilska när den korrumperade krigshetsaren Ellen Johnson Sirleaf valdes; nepotisten som styrde och skodde sig på det utfattiga Liberia via en regering som var rena familjeföretaget. Sirleaf hade säkerställt makten över Liberia genom att placera tre av sina fyra söner på de mest strategiska statliga posterna. Robert Sirleaf (f.ö. am. medborgare) tilldelades posten som presidentens ekonomiske rådgivare samt ordförandeposten i det statliga oljebolaget NOCAL. Fumba Sirleaf är chef över den nationella säkerhetsbyrån och Charles Sirleaf är chef för Liberias centralbank. Tilläggas bör att hela familjen Sirleaf är snorrik (no shit Sherlock...), och Charles Sirleaf suspenderades i augusti i år tillfälligt från posten som riksbankschef då han inte hade lust att deklarera sina tillgångar för antikorruptionskommissionen. Charles Sirleaf anklagas för att ha utnyttjat posten som riksbankschef till att sko sig ekonomiskt. Korruptionsanklagelser står som spön i backen kring de sirleafska familjemedlemmarna, som skiter blankt i de fattiga och svältande liberierna. Madame Sirleaf tycker det är mycket läckrare att bygga ut infrastrukturen istället för att föda folket, men gissningsvis kom infrastrukturpengarna som manna från biståndshimlen.

Den fredsälskande presidenten Ellen Johnson Sirleaf lider dessutom av grav, kulturellt betingad homofobi, och har nyligen skärpt lagen som kriminaliserar homosexualitet från två års fängelse till fem år. Och det gaypar som dristar sig till äktenskap och blir påkommet har att se fram emot tio år i buren. Herr Tony Blair, nu engagerad i ett av tusentals fattigdomsprojekt i Afrika, har ängsligt bett madam presidenten att överväga en avkriminalisering av homosexualitet, men Frau Sirleaf har klargjort att hon aldrig ens kommer att överväga det med motiveringen att hon enbart bevarar landets traditionella värderingar.
 
Den som avslöjade härvan kring det liberiska familjeföretaget Sirleaf regerings AB, var 2011 års nobelpristagare nummer två, Ellen Johnson Sirleafs högra hand och tillika chef för regeringens freds- och försoningskommission, Leymah Gbowee. Hon klev av posten och lämnade regeringen med förklaringen att hennes samvete förbjöd henne att tiga om vad hon visste, och att hon ville vara en värdig fredspristagare.

Att aktivisten och upprorsledaren Tawakkul Karman är ledande inom det islamska fundamentalistpartiet Islah, nämndes naturligtvis inte i svensk media. Dock ifrågasatte många övriga länders media både irriterat och förvånat varför Karman tilldelats fredspriset och pressade Thorbjörn Jagland på en motivering. De fick den, motiveringen alltså, och undrade givetvis om karl'n var riktig i huvudet.

- Att inkludera Karman i priset är en signal att den Arabiska Våren inte kan lyckas [ i fler länder] utan att kvinnor deltar.

- Karman tillhör en muslimsk rörelse med kopplingar till Muslimska Brödraskapet, vilken i Väst ses som ett hot mot demokratin. Själv tror jag inte det då jag fått många signaler om att den typen av rörelse kan vara en viktig del av lösningen.

Well, Jagland är sannerligen inte den skarpaste kniven i lådan. Men han besitter ju onekligen de lämpliga egenskaper som en nyttig idiot måste ha för att fungera tillfredsställande i sin roll.

Tre kvinnor fick dela på Nobels fredspris år 2011, och nu vet du varför det är mer eller mindre knäpptyst om dem alla tre. Annars är ju tre kvinnliga pristagare, två afrikanska och en yemenitisk, en gigantisk, historisk milstolpe i megaformat som skulle lett till minst trettio års dagligt, tröttsamt malande av media, politiker och feminister världen över.

Nu slapp vi det i alla fall, men Nobelkommittén körde sannerligen rätt i diket i år också. Slår vad om att de ändå kommer att toppa med någonting ännu värre nästa år, typ Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, eller kanske rent av charmknutten John Kerry. Eller vad tror du?

FT 2 AB 2 3 4 SvD SR 2 3 4

Korstågspress och mediekrokodiler

KORSTÅGSPRESS

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg hade som bekant för avsikt att bedriva ett privat, medialt korståg mot s.k. "hatsajter", men tvingades avstå. Skälen som Linderborg uppgett varierar från medium till medium och vilket som är det gällande saknar egentligen betydelse. Men den som eventuellt trodde att Linderborgs korståg ställts in tror fel, hon har bara ändrat riktning på det, och kanske rent av såg möjligheten att växla upp graden av hatretorik ytterligare.

I Medievärlden i torsdags aviserade en uppblåst och självbelåten Åsa Linderborg hur korståget skulle dra igång:

– Vi ska titta på de här högersajterna under tre veckor i december. Det är tillräckligt för att de ska bli helt galna och komma med olaga hot om att de ska spränga Aftonbladet.

En grav överskattning om man frågar mig. Men det är inte helt ovanligt att media kraftigt överdriver sin egen betydelse.

- På söndag kommer vi att ha en artikel om Avpixlat, med några exempel på yttranden, och några exempel på hur de på sajten hånar rådande lagstiftning. Sedan fortsätter vi med de andra sajterna.

Korsfararbladet tjuvstartade dock sitt stridståg redan på fredagen, då den - låt oss lite fint kalla det - utomparlamentariskt lagde Petter Larsson i full kroppsrustning av lågprisfolie anförde kultursidornas första korståg betitlat Avpixlat sprider hat och lagbrott. Och nej, jag orkar inte referera innehållet, om det nu kan kallas för det, i Larssons maniskt fradgande utlägg. Jag funderar bara på vilken diagnos han, Larsson, har fått av sin läkare. Och varför någon skulle hota Korsfararbladet med sprängning förstår jag inte. Petter "lågprisfolien" Larsson har bara ha kopierat en tidigare hatartikel och stuvat om den en aning. Inget nytt under solen, so to speak.

MEDIEKROKODILER

Medias egna krokodilhonor Åsa Linderborg och Karin Olsson fortsätter att åla runt i skyttespalterna och bedriva sitt eget, privata mediekrig. Men i dag skall hon ha en rejäl eloge, Linderborg, enär hon inte bara skjuter sig själv i båda knäskålarna, utan dessutom gapar och sväljer sina egna osäkrade granater. Det roar mig något alldeles oerhört när ohederliga journalister går i spinn över att utsättas för metoder de oavkortat och utan att generas tillämpar själva. Detta borde genera Linderborg, när insikten väl drabbar henne:

Det händer även att journalister, i alla fall de som är opinionsbildande, inte vill kolla fakta som är så konstiga att de får ögonbrynen att höja sig.

Min kollega Karin Olsson på Expressen trodde, efter att ha läst Medievärlden, att jag verkligen vill att staten ska stoppa Knausgårds romankonst. Jag svarade att det vill jag inte alls och hon svarar att det vill jag visst. Hon vet det, för hon har nämligen pratat med reportern på Medievärlden.

Karin Olsson vänder sig alltså hellre till reportern för att få klarhet i min uppfattning, än till mig – trots att vi haft mejlkontakt samma dag om en helt annan sak. Det är också en metod. Även den är, kan man säga, riktigt dålig.

Det är med största intresse jag kommer att ta del av Aftonbladets webbutsändning av Åsa Linderborgs ögonoperation. Att avlägsna så gravt fastväxta bjälkar ur båda ögonen kräver sina specialister.

P.s. DN:s Erik Helmerson får sig också en fetsmäll av Linderborg (Olssons fel...), men jag kan inte finna vad det är hon refererar till att han skulle ha uttalat. D.s.

P.s. 2: På tal om journalistisk ohederlighet så måste DN:s beskrivning av toxoplasmos som kattparasit  betecknas som rent kriminell. Läs gärna inlägget Smitt- och sjukdomsmissiler. D.s.

AB 2

söndag 9 december 2012

Diskrimineringsfrossa, FN och spionage

Den religiösa mångfalden i Europa ställer i sanning till med problem, men inte bara i samhället utan även i skallen på EU:s parlamentariker och kommissionärer. Inte lär det bli bättre efter den konferens som det treåriga forskningsprojektet RELIGARE höll den 4-5 december i syfte att presentera den kommande slutrapporten i januari 2013. Konferensen Secularism and Religious Diversity in Europe: Opportunities and Perspectives klargjorde ingenting annat än att det finns besvärande problem med mångkulturen, att problemen jävligt nog ökar och att det råder delade meningar om vad som bör/skall göras åt de problem, som utåt sett inte finns. Men sociala och rättsliga spänningar (som det så vackert kallas) ökar farligt fort på grund av att islam försöker tränga undan sekulariseringen i unionen.

Projektrapporten konstaterar - givetvis - att EU:s ca 70 miljoner muslimer* diskrimineras på arbetsmarknaden och att de får utstå olika former av tvingande begränsningar i samhället som t.e.x. förbud mot burka och förebud mot böneutrop. En, i traditionell ordning vänstervriden, antrolopolog hävdade helt ogenerat att om vi inte tar hänsyn till och respekterar muslimernas krav på att kunna kombinera sin religiösa identitet med jobb, arbetsplatser etc. så kan det leda till att den europeiska ekonomin går i botten. Ett konstaterande som är signifikant för socialt isolerade forskare utan förankring i eller kontakt med den sociala och kulturella overkliga verkligheten.

RELIGARE-projektet föreslår självfallet att EU utökar direktivet mot diskriminering i arbetslivet, som antogs år 2000, och skärper rätten till rimliga anpassningsåtgärder för muslimernas religiösa behov. Dock undslapp sig den högst anonyme bossen för generaldirektoratets jämställdhetslagstiftning, Andreas Stein, något ängsligt att det ekonomiska och politiska klimatet i EU har undergått avsevärda förändringar sedan år 2000, och att det tolv år gamla direktivet är svårt nog som det är att försvara i dag. Stein ansåg att det finns en "avsevärd politisk risk" i att återuppta direktiven, och att försöka skärpa dem kan till slut uppnå motsatsen.

Halvsmart karl den där Stein, han verkar ha snappat att det för varje handling finns en motsatt reaktion, och ju mer man förfördelar de rejält invandringströtta och förbannade européerna, desto snabbare klipper den motsatta reaktionen till. Förutsättningarna för direktivets antagande år 2000 var ju även något annorlunda jämfört med i dag, d.v.s. innan alla fuskande, bankrutta och korrumperade EU-ekonomier - och EU-apparatens totalhaveri - hade uppdagats.

Den vid konferensen ej närvarande kommissionsordförande Barroso hade fått fusklapp, ställts in i en studio och våndades via tv-sändning över problem med de grundläggande rättigheterna för sina socialistiska kamrater på konferensen. Problemet med rättigheterna var, enligt farbror Barroso, att det kan bli en clash mellan dem och muslimernas särkrav och begär, och att det därför behövs specialsnickrade modeller som kan tillämpas vid behov. Vissa forskare replikerade att antalet trosbaserade tvister ökar enär muslimerna allt oftare kräver fler och fler undantag från t.ex. arbetsregler och klädkoder, samt att de kräver att lagstiftningen anpassas efter deras religiösa krav. 

En av forskarna kommenterade det faktum att det ursprungliga syftet med EU:s anti-diskrimineringslagstiftning var att den skulle fungera som den modell som Barroso efterlyste, men att den i praktiken har bidragit till en ökning av konflikterna mellan islam och de sekulära och liberala staterna. Om detta kan jag bara tillägga att det inte påpekades att ljushuvudena som tillämpat lagstiftningen kan betraktas som bovarna i dramat, så jag utgår helt kallt från att forskarna skolats i samma drivhus som Josefin Brink (v) och Peter Eriksson (mp), vilka också tenderar att skylla på "lagstiftningen". Själv anser jag att det är lagstiftarna som skall hålla sig vakna och alerta, vilket också skall vara gällande för tillämparna.
 
Nåväl, man konstaterade också en aning nervöst, och helt felaktigt*, att islam är den andra största religionen i EU, och att griniga muslimer är redo att dra ärenden till domstol när de känner sig förfördelade. Ett förfaringssätt som vissa ansåg vara förkastligt då det skulle innebära att religiösa problem skulle lösas av domstolar, vilka i rimlighetens namn bör hålla på med riktiga brott och inte att expediera individuella kravlistor på löpande band. Till detta har invandrarna i Sverige sitt eget särskilda snabbköp i form av Diskrimineringsombudsmannen, eller som DO själv kallar sig: Ombudsmannen mot etnisk diskriminering. Själv har jag konstruerat den bahuvrivianska sammansättningen kränkomat  som nedsättande epitet på myndigheten DO. Det är en sammansättning av orden a) kränkt och b) bankomat = kränkomat.
Herr Andreas Stein påtalade dock att  medlemsstaterna bör dra strategiska fall till EU-domstolen i syfte att man vid positiva utslag kan skriva in undantag baserade på islam i EU:s rättspraxis, och han fortsätter vidare
 
- Det skulle vara ett pragmatiskt sätt att få begreppet rimliga anpassningsåtgärder inskrivet i det juridiska landskapet i Europeiska unionen utan att egentligen förändra gällande lagstiftning.
 
Jawell, mina vänner, detta i kombination med en mängd djävulska påfund som ECRI:s saftiga krav om särlagstiftning, censur och övervakning av de europeiska länderna, CleanIT och det överstatliga FN:s organ, United Nation’s International Telecommunications Union (ITU), krav på total kontroll av Internet och dess användning. Det blir grejer det, sanna mina ord.
 
 
För att kunna implementera sina sjuka övervakningssystem utan alltför många ifrågasättanden och kritik hävdar man att det handlar om de högst vällovliga syftena att stoppa framför allt pedofili och s.k. grooming, men något litet om terrorism nämns också (om än inte i lika hög grad som rasism). Grooming och pedofili är företeelser som ytterst få har en tanke på att inte vilja övervaka och stoppa, utan tvärtom naturligtvis stöttar fullt ut. Självfallet utnyttjas en av de starkaste av våra få kulturella universalia, d.v.s. barns rättigheter och säkerhet på ett mycket smutsigt, cyniskt och djävulskt sätt, men det är på det viset de som ligger (längst) bakom det hela fungerar. Den femte december kom detta: U.S., EU form alliance to curb child sexual abuse on the Web
Den i underhållningsträsket och i den sverigedemokratiska panikångesten djupt sjunkna svenska medievärlden har över huvud taget inte ägnat en tanke, än mindre en rad, åt någonting av det här. Men det är klart, medier som domineras av enögda, vänsterstyrda besserwisser-personligheter är inte i besittning av de förmågor som krävs för att vare sig se eller begripa större sammanhang. Vidden av dessa mediala tillkortakommanden är mycket explicita, men medievärlden själv har inte kopplat ännu, fullt upptagen som den är att tapetsera utrymmet med snö, snö och åter snö, kattbajs, Zlatan, Nobelfesten, svenskt snus, Sverigedemokraterna, kräksjukan och lite mera snö.

Se även
'Everyone in US under virtual surveillance' - NSA whistleblower
Patriot Act can 'obtain' data in Europe, researchers say
US playing Internet monopoly
Europeans outraged over the US using Patriot Act for worldwide spying
Nobelt EU stryper yttrandefriheten
Marionetten Moon

* Man räknar med att cirka fem miljoner illegala invandrare uppehåller sig i EU.

* Islam är en totalitär politisk-religiös ideologi, d.v.s. ett statsskick som inte är möjligt att separera i tro och politik. Islam är helt enkelt inte delbar; islam är tro och politik, politik och tro, och skall förstås utifrån rätt perspektiv då synen annars blir förvrängd och föreställningarna felaktiga. Islam reglerar människors liv ekonomiskt, socialt, kulturellt, rättsligt, andligt, politiskt och individuellt. Islam reglerar människors liv på alla nivåer och det är inte förhandlingsbart. Islam är ett statsskick och ett levnadssätt samtidigt, det är ett.

SvD FT 2 AB 2

tisdag 4 december 2012

Smitta, släktingar & Croneman

SMITTA

I blogginlägget Smitt- och sjukdomsmissiler tog jag upp lite av det blandade "godis" som väller in över Europas och Sveriges gränser i form av diverse smittbärande och -spridande två- och mångbenta kryp. Ny och chockerande läsning för många, vilket ligger i sakens natur enär svenskt propaganda- och åsiktsmonopol stadigt undertryckt och fortsätter att undertrycka dylik information.

Härom dagen landade ytterligare ett pressmeddelande från ECDC i mailboxen och det aviserade helt naket och utan förskönande omskrivningar att det pågår ett antal utbrott av HIV i Europa, bl.a. i Grekland, Rumänien, Belgien, Slovenien och Bulgarien. I Östeuropa är det rent av så illa att man hävdar att

HIV-epidemin i Östeuropa är utom all kontroll och många söker inte vård i tid, vilket underblåser både HIV- och TBC-epidemin.

Man konstaterar givetvis också, i och med detta, att antalet HIV-smittade som utvecklar AIDS ökar lavinartat.

De nya undersökningsresultaten indikerar att antalet HIV-smittade personer i Europa ökar. Enligt WHO/Europe räknar man med att det år 2011 tillkom ca 170 000 nya HIV-fall i Europa, och att det totalt finns över 2,3 miljoner HIV-smittade i EU . HIV är dessutom starkt koncentrerat i vissa specifika grupper som män som har sex med män, sprutnarkomaner och personer med ursprung i afrikanska länder. Flertalet afrikanska länder betecknas som bekant som extrema högriskländer, vilket innebär att de har utbredda, växande och permanenta HIV-epidemier och höga antal AIDS-sjuka.

Den största andelen heterosexuellt smittade personer med ursprung i Afrika återfinns i Belgien (62%), Sverige (52%), Storbritannien (50%), Irland (50%), och Norge (50%).

Afrika är den största exportören av HIV, och de afrikanska länder som ligger i topp är Somalia, Mali, Nigeria och Elfenbenskusten. Andra berikande och exotiska högriskländer med hög export är bland annat Afghanistan, Marocko, Egypten och Pakistan.

Det återstår en mycket viktig fråga, som man aktat sig noga för att andas om i de rapporter och dokument jag gått igenom och det är hur många europeiska kvinnor och män som har smittats av HIV via våldtäkter, utförda av personer med afrikanskt ursprung? Vi vet att män med afrikanskt ursprung är överrepresenterade i såväl svensk som norsk våldtäktsstatistik.

SLÄKTINGAR

De senaste dagarna har vi kunnat ta del av hur McDonald's säregna personalpolitik - eller rättare sagt bristen på densamma - gestaltar sig. Man mobbar, trakasserar och bär sig åt som svin mot ordinarie anställda för att de skall säga upp sig, och vips har McDonald's vakanser som måste fyllas. Då ordnar  de entreprenöriella cheferna arbetstillstånd till sina släktingar* och bekanta, samt annonserar efter personal i pakistanska dagstidningar. Ett arbetstillstånd kostar 150 000 pix per styck, och de som inte har pengar får arbeta av skulden (+ ev. ränta) till entrepenörerna. De klagar inte på eventuella missförhållanden eller oegentligheter eftersom ett svenskt uppehållstillstånd hägrar längre fram.

Facket gör vad det vanligen gör när något det redan känner till, olyckligtvis, når media - det raaasar. Jaadå, facket rasar över att de stackars berikarna som fyllt upp "vakanserna" blir omänskligt behandlade, behandlas som slavar och är så rädda.

En fundering jag har är vem som raaasar över hur den tidigare anställda personalen behandlats? De stackare som mobbats och jagats bort för att ge plats åt importerna. Den trakasserade personal som antagligen betalat hutlösa fackföreningsavgifter, men får se facket ensidigt engagera sig i dem som faktiskt är här på olagliga premisser och knappast betalat en spänn vare sig i fack- eller a-kasseavgift. Vem rasar för dem?

KRONISKT KOLERISK CRONEMAN

DN:s egen Bonnierstipendiat Johan Croneman är på ett riktigt jävligt humör i dag och jag skulle nästan ha behövt vindrutetorkare på läsbrillorna då krönikan stänker Cronemans spottande och fräsande lång väg. Han är urförbannad, men kan och får inte skriva det han vill skriva, och det gör honom givetvis ännu mer förbannad. Krönikan formligen kokar av hat över de djävla Sverigedemokraterna, deras satans idioter till väljare och (de där djävla, förbannade idiotklantarslena till tv-kärringar) Anna Hedenmo och Karin Hübinette. Som härsken grädde och möglig lök på Cronemans ruttna lax så tar sig dessutom det där förbannade fascist- och järnrörspartiet Sverigedemokraterna friheten att öka i väljaropinionen - fast det enda vettiga, enligt Croneman, borde vara att de sjunker under noll!

Johan Croneman kan för sitt liv inte fatta hur det kommer sig att ett fascist-nazist- och allt annat vidrigt som slutar på - istparti kan locka till sig väljare efter alla de, i hans ögon allvarliga, sd-skandaler som media i folkupplysningssyfte kavlat ut över sidorna. Men, Croneman vet på råd, och uppgraderar sin ruttna lax med en dutt Marie Demkersk, och högst artefaktisk, statsvetenskap:

Sverigedemokraternas sympatisörer står i stark opposition till eliten, den politiska, den ekonomiska, de misstror medierna.

Medge att Demkers kategoriska definition enkelt går att kategorisera och avfärda som förenklat snömos. Definitionen är helt baserad på statsvetare Demkers eget trygga tillstånd av denial, förnekelse alltså, som inte stör den egenkonstruerade, lättbegripliga och lätthanterliga världsbilden.    Men, inte gör det mig något om Croneman håller fast vid snömoset. Fast hade han något i huvudet så skulle han vända sig till någon som inte så lättvindigt avfärdar Sverigedemokratiska väljare som samhällets arga, fattiga, obildade - i bästa fall läskunniga - och manliga bottenskrap. Å andra sidan skulle man då kunna få ett svar, och det är de facto så att vissa inte vill ha svar, utan de vill bara ha rätt svar. Även om det är liktydigt med fel svar eller inget svar. Blanda inte in logik eller sunt förnuft i resonemanget för då blir du knasig. Tro mig bara på mitt ord.

AFTONBLADETS DEMOKRATOFOB OCH SKITSTOPPARE

Den rabiata demokratofoben, hatretorikern och näthataren (och PMS-griniga?!) Åsa Linderborg har fått sin slippriga hatbumerang i retur rätt i plåten. Det var bara att ta bort Aftonbladets hatblogg som via EXPO-jurister skulle hänga ut "järnrörssajternas" kommentatorer eftersom Linderborg kunde torska för hets mot folkgrupp. Sur som en Croneman går hon till vild attack mot Expressens kulturchef Karin Ohlsson, som i sin artikel kritiserar extremisten Linderborgs påfund, och har en något mer sansad inställning till yttrandefriheten. Ohlsson hävdar även i sin artikel att Linderborg genom sitt förfarande att anlita juridiken skulle syssla med "intellektuell abdikation", och det håller jag med om, men att hon blandar in "intellektuell" när hon diskuterar Åsa Linderborg tyckte jag var väl övermäktigt. Så långt behöver man inte gå, Ohlsson, man kan vara snäll ändå, utan att ta i.

Det mest patetiska med dessa överkänsliga grinsippor till journalister är när de börjar använda medierna för att skjuta skarpt på kollegor, misskreditera varandra och driva sina småaktiga, privata vendettor. Och sedan undrar vissa ljushuvuden varför upplagorna sjunker...


P.s. Här kan du läsa bloggen som generaldirektören för det norska Migrationsvetket, Frode Forfang, skriver. Inlägget Nordisk innvandring i utakt var mycket intressant och man må säga att han uttrycker sig mycket - eeeh. . . taktfullt, gällande svenska politikers hållning. D.s.

* Enligt GP: "Pakistanierna uppges ha varit släktingar, vänner eller bekanta till de två utpekade cheferna. Men flera ska också ha lockats till Sverige genom tidningsannonser i Pakistan." (GP)


FT 2 AB 2 GP

måndag 3 december 2012

Greidersk inspiration

Jag fick mig tillsänt en länk till en av första adventsljuset Göran Greiders ledare i Dala-demokratofoben. Genast jag läst ledaren kände jag hur mitt obefintliga, poetiska centrum liksom blommade upp ur ingenting, och jag skrev, utan att lida helvetets kval och utan kvidande ångest, mitt första poem. Varsågoda.

Varför ser Greider så sur ut
när han sitter i fyrans morronsoffa?
Sur framifrån, sur från sidan,
påsar under ögonen.
Snart snäser han åt värdinnan:
Hur fan skulle jag kunna veta
någonting om verkligheten
jag är ju bara journalist
och chefredaktör.
Varför har ingen sagt nåt
om mediekoncentrationen förut,
så hade jag sluppit dummerns strut.
Tut.
                     (Adderat här&nu)
 
Inspirationen till poemet kommer från ledaren, publicerad den 1/12 av dumstruten himself, Göran Greider alltså. Adventsljuset och tillika poemmästaren synes ha en faiblesse för att drabba kullors och dalkarlars morgonläsning med sina små kuttriga poem. Här nedan vad som definitivt inte kommer att vinna det anrika TS Eliot Prize for Poetry:  Göran Greiders kissekattbetraktelse.
 
Göran Greiders katt Tess läser helst inte
Dala-demokraten, utan föredrar läsning av högre
klass som t.ex. Fria Tider, Pondus,
T.S. Eliot och klassiker med Katten Felix.

 
 


Varför ser katten så nöjd ut
när han tvättar sig?
Omsorgsfullt, klo efter klo på tassarna,
med slutna ögon.
Sedan somnar han på soffan.
Han gjorde sig fin
inför drömmen
han skulle kliva in i.
 
                       (Göran Greider DD 1/12, 2012)
 
 
-Äh, jag kör ett poem till när jag nu ändå
fått upp farten.
 
Ledaren slutar med Görans gråt
över sverigedemokraternas mediala
skandal.
Främlingsfientlighetens parti
borde göra sorti,
men se det tycker inte vi andra.
 
                     (Adderat här&nu)
                          
 - Yohoo, Göran! Don't quit your day job.