lördag 28 april 2012

Fredriks illegala bidragsarmé

.
Det är märkvärdigt tyst om att Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, tagit den brännande frågan om fri vård till illegala flyktingar och invandrare, från sin migrationsminister Tobias "Riksgojan" Billström. Uppenbarligen måste husse ta tag i det delikata ärendet, och tala om ansvar, nu när Migrationspartiet de gröna är på krigsstigen.

Lyssna på Fredrik Reinfeldt i gårdagens Ekot när han (inte) säger något konkret om att vård till illegala kan bli för dyrt.

Lyssna: Reinfeldt om vård till papperslösa

Jag har som sagt inte läst eller hört ett enda ord om detta förutom i Ekot. Och inte har jag läst eller hört ett enda ord om att Fredrik Reinfeldt

a) fiskar i grumliga vatten
b) är främlingsfientlig
c) närmar sig Sverigedemokraterna eller
d) har samma människosyn som Breivik.

Visst är det konstigt, eller vad tycker du?

Psst! Du har väl inte missat nyheten om att var fjärde spanjor är utan jobb. Minns att Cecilia Malmström hävdade i intervjun i BBC att Spanien inte skulle klara sig en sekund utan alla sina invandrare, gästarbetare och illegala flyktingar. Antalet illegala flyktingar i EU antas f.ö. uppgå till 3,8 miljoner för närvarande, och det betyder att vi bör lägga på ett par miljoner till för att komma upp i en adekvat siffra.

Psst 2! Irak vill starta arabiska grundskolor i Sverige.

SR 2 DN 2 3 SvD 2 3 4 5 6 7 8 SK FT 2

onsdag 25 april 2012

Muslimer, judar och svenskar

.
I går hade Skånes olycka Ilmar Reepalu celebert besök av president Barack Obamas särskilda sändebud Hannah Rosenthal, och i morgon väntar pellejönsen och integrationsministern Erik Ullenhag besök av densamma. Samtalet med integrationsministern kommer enligt pressmeddelandet att gå ut på hur antisemitism, främlingsfientlighet och rasism skall bekämpas i USA, Sverige och världen.

Det var rätt feta rubriker och saftiga beskrivningar när det kungjordes i media att Ilmar Reepalu (s) skulle få besök från det stora landet i Väster, men knappt en stavelse om det efteråt. Sotto voce nämndes helt kort under gårdagen enbart att det är den f.d. kunskapsinrättningen skolan som har ansvaret, samt att Reepalu uppmanats att använda skallen före han öppnar munnen. Märkligt, jag hade väntat mig betydligt mer in- och närgående mediala diskussioner och debatter men det är, tja, får man väl säga, knäpptyst.

Det är ju väldigt besvärande det här med den växande antisemitismen i Sverige, och hur den skall hanteras . . . Vi känner ju till Erik Ullenhags sätt att hantera antisemitismen vilket är att - ivrigt påhejad av den hemsnickrade fundamentalistprofeten Eskil Franck - anklaga svenskarna för den ökande antsemitismen, och då särskilt de svenska ungdomarna. Det tycks återigen vara dags att ta upp den diskussion jag fört i åtskilliga inlägg här på bloggen, nämligen vilka som de facto utgör den absoluta majoriteten av antisemiter.

I blogginlägget - Vad sa du, Ullenhag? återger jag vad Fredrik Sieradzki, Peter Rubinstein, rabbi Schneur Kesselman, Judiska Centralrådet, Fred Kahn och imam Saeed Azam säger om vilka det är som är antisemiter, och sammantaget är det ingen av dessa som påstår att det är svenskar. De säger rakt ut att det är muslimer. Att det förhåller sig på det sättet hävdar även EJC:s president Moshe Kantor i artikeln Sweden a center of anti-Semitism, vilken jag bland annat skriver om i blogginlägget Ullenhags och Europas paradox.

Kommen så här långt har jag för avsikt att återigen kliva in på det tätt minerade området angående många judars envetna vurmande för den katastrofala mångkulturen. Jag har tidigare tagit upp att Barbara Lerner Spectre själv uttalar att judarna har till uppgift att öka massinvandringen av muslimer till Europa. Hon hävdar att judarnas ledande roll i att införa multikulturalismen är nödvändig för Europas överlevnad.

Ytterligare en som applåderar mångkulturen är ögonläkaren Harry Turner, född och uppvuxen i Malmö, men som nu skall fly fältet. Han säger till Sydsvenskan att Malmö sedan 1950-talet har genomgått "monumentala förändringar", att Malmö blivit en "ny" stad,  som Turner säger sig välkomna.

- Malmö har blivit multikulturellt och multietniskt. På många sätt en bättre och mer spännande stad. Jag har alltid haft en stark känsla för Malmö.

Men den antisemitism som under barn- och ungdomsåren bara var ett marginellt problem, menar Harry Turner i dag har vuxit i omfattning.

- Jag har upplevt demonstrationståg med tusentalet Malmöbor som skanderade "död åt judarna" utan att polisen ingrep.  (Sydsvenskan 2012-04-03)

Enligt Harry Turner är alltså tusentalet Malmöbor, inklusive Ilmar Reepalu, så svårt antisemitiska att de t.o.m. önskar död åt judarna. Sorry, Harry, men i mina ögon är du ett fegt kräk som talar emot dig själv. Du prisar mångkulturen samtidigt som du flyr Malmö på grund av den stadigt ökande antisemitismen. Sedan har du mage att referera till antisemiterna som "Malmöbor", vilket direkt skall uppfattas som att det är svenskarna som skanderar "död åt judarna" och viftar med hakkorsflaggorna.- Så jävla fult av dig, Harry Turner. Vi vet att det är muslimerna, så ge fan i att smutsa ned svenskarna som är ett av de minst antisemitiska folkslag som går på denna jord.

Lika fult som Turner uttrycker sig, gör också psykologen och Malmöbon Jehoshua Kaufman. I artikeln Med fokus på det judiska säger Kaufman att man vid en judisk sammankomst kom fram till att

Det uttalades förhoppningar om att i takt med att Sverige blir allt mer mångkulturellt kommer det att bli lättare att föra fram sin judiska identitet.  (Sydsvenskan 2012-03-05)

Med andra ord så säger de här båda herrarna att svenskarna är antisemiter. Well, det var inte dåligt det. Jag tror det är dags att börja tala om både förtal och rasism snart. Det börjar stinka svenskhat i varenda hörn och om det tycker jag inte.

Judarna vill ha mångkultur i Sverige, samtidigt som antisemitismen blir ett större och större problem. Kan de inte lägga ihop ett och ett och få det till två? Skall det vara så svårt att inse att man binder ris till egen rygg?

Jag vågar för övrigt påstå att olyckan Ilmar Reepalu inte heller är antisemit, men det ligger i sakens natur att kritisera judarna och Israel när man har en enorm, muslimsk väljarbas att varmhålla. Inte var och en av muslimerna i sig - de skiter i svensk politik - men det gäller att hålla uppe temperaturen hos imamerna i moskeerna, för det är nämligen dem som de muslimska väljarna frågar vem de skall rösta på i de svenska valen. Och vad är några tusen judar i jämförelse med 45% av Malmös befolkning? Nej, Reepalu tar hellre anklagelserna om att vara antisemit och judehatare än att han sviker Det Statsbärande Partiet (SAP) och riskerar lägre väljarstöd.

Möjligen kompliceras frågan av att den politiskt korrekta agendan ihärdigt håller käften om det faktum att det mestadels är muslimer som trakasserar Malmös judiska befolkning. Vänstern har ju sedan länge en viss förkärlek för att blunda när illdåd och missgärningar begås av muslimer. Som om detta innefattade en politisk vänster/höger skala. I deras värld är muslimer vänster och judar höger. Det är den enda rimliga förklaringen jag kan ge åt socialdemokratins ovärdiga handskande med detta ärende. (Världen idag, 2012-04-24)

Ja, Marcus Birro, du har alldeles förbannat rätt i det. Det är muslimer som trakasserar Malmös judiska befolkning, och det är ingen nyhet. Det jag sätter mig tvärt emot är att man skuld- och skambelägger svenskarna. Och det, säger Ullenhag, får man aldrig göra. Fast det kanske inte gäller för muslimer, romer och judar, eller?

-Vi får inte ägna oss åt kollektiv skuldbeläggning

Läste f.ö. alldeles nyss i DN att Carin Göthblad påstår att "Hedersvåld vårt största problem", och att denna skamvåldskultur är ett "folkhälsoproblem". Okej, det är väl svenskar som är största utövarna av hedersvåldet också? Åjo, vänta bara, mina vänner, det är bara en tidsfråga innan vi får på skallen för det också. Nu när vi är utnämnda till värsta antisemiterna så lär vi bli anklagade för att vara mästare på utövande av hedersvåld också.

-Javisstja! Grattis SAP till ert senaste tillskott som ersättare i styrelsen för sossarna i Stockholms stad: antisemiten och islamisten Omar Mustafa.

Jerusalem Post: Israel häktar och utvisar afrikaner.

Vi EXP DN 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 7 8 9 SR 2 3 4 5 6 7 8 9 SVT SK 2 3

måndag 23 april 2012

Turkarna anfaller via bakdörren

.

Brussels, 30.3.2012 COM (2012) 152 final 2012/0076 (NLE)


Enligt artikel 12 i avtalet om upprättande av en associering mellan Europeiska ekonomiska gemenskapen och Turkiet1 (nedan kallat Ankaraavtalet) och artikel 36 i tilläggsprotokollet till Ankaraavtalet2  (nedan kallat tilläggsprotokollet) ska den fria rörlighen för arbetstagare mellan Europeiska unionen och Turkiet genomföras etappvis. I artikel 9 i Ankaraavtalet fastställs att all diskriminering på grund av medborgarskap ska vara förbjuden inom avtalets tillämpningsområde. I artikel 39 i tilläggsprotokollet fastställs att associeringsrådet ska anta bestämmelser om social trygghet för turkiska arbetstagare som flyttar från en medlemsstat till en annan samt för deras familjemedlemmar som är bosatta i unionen.  (Läs hela dokumentet på riksdagens hemsida)Proposal for a

COUNCIL DECISION

on the position to be taken on behalf of the European Union within the Association Council set up by the Agreement establishing an association between the European Economic Community and Turkey with regard to the provisions on the coordination of social security systems
PDF (ENG)

SvD 2 DN 2 SR SVT FT

söndag 22 april 2012

Löfven, Billström och farbröderna

.
Expressen framställer i dag partiledare Stefan "Musslan" Löfven (s) som rena rama rockstjärnan då hans blotta uppenbarelse dragit till sig horder av fans, vilka huvudsakligen består av kvinnliga 55-plussare, medelinkomsttagare och förvärvsarbetare. Till stor del består fansen av tidigare flydda partihemvändare som helt klart nöjer sig med att SAP har ett nytt affischnamn, en ny frontfigur, och ignorerar helt att partiet med krav på butlers i tunnelbanan och HBTQ-toaletter inte presenterat så mycket som en millimeter politik. Ja, bortsett från den nyliberalt färgade pladderartikeln på DN-debatt som klart och tydligt visar att Stefan Löfven och Magdalena Andersson är politiska rookies i kvadrat, och att de har absolut noll koll på läget. Med andra ord är allt precis som vanligt i det politiklösa SAP.

Att SAP fortfarande efter årtionden saknar politik får också stöd från en före detta tungviktare inom partiet, nämligen Kjell-Olof Feldt. Mannen som, helt riktigt, på sin tid ansåg att löntagarfonderna var ett "jävla skit", och som med jämna mellanrum uppvisade integritet och som klädsamt nog idkade viss självkritik.

Kjell-Olof Feldt anser helt korrekt att SAP befinner sig i en kris enär man inte har någon genomtänkt sakpolitik (har man någon alls?) och att allt färre anser att partiet över huvud taget behövs. Feldt riktar även allvarlig och välgrundad kritik mot SAP:s vana att inte vilja prata skatter, pensioner, eller välfärdsfinansiering. Vad Feldt inte riktar öppen kritik mot, men som jag anar mellan raderna, är en undertryckt oro vad gäller massinvandringen med dess ofattbara mångmiljardkostnader och oönskade effekter.

Han [Feldt] anser också att partiet på allvar måste ta itu med den framtida finansieringen av välfärden och de finansieringsunderskott som väntar runt hörnet. (DN)

Kjell-Olof Feldt efterlyser alltså mer verkstad och mindre snack, men eftersom SAP ägnar sig åt varken eller så undrar åtminstone jag hur det skall gå till.

Socialdemokraten Stefan Löfven kan ju börja med att snacka om det förbjudna* mångmiljardområde som SAP knipit igen om de tre-fyra senaste valrörelserna. Med tanke på att SAP är massinvandringens "urmoder" så förutsätter jag att partiet för en gångs skull uppträder hederligt gentemot väljarna och förklarar för pensionärer, arbetslösa, sjuka, ungdomar, funktionshindrade, utförsäkrade, ensamstående föräldrar, fattiga och andra stigmatiserade grupper varför de skall rösta för fortsatta försämringar, till förmån för en stadigt svällande invandrad bidragsöverklass.

Det skulle vara förbannat hederligt om Stefan Löfven gick ut och öppet deklararade för väljarna att SAP stödjer Billströms lagförslag om att tvinga kommunerna att ta emot ensamkommande farbröder. För det är nämligen sant. Socialdemokraterna gör som vanligt, de kniper igen om sin hållning om massinvandrings- och flyktingfrågorna i förhoppningen att väljarna skall tolka det som någonting annat. När Fredrik Reinfeldt öppet uttrycker att hans massinvandringspolitik med allt vad det innebär skall fortsätta, så tiger SAP. Som muren.

Berlinmuren revs, och det är dags att riva den socialdemokratiska betongmuren om partiet har tänkt sig att kunna fungera i det Sverige som Löfven och Andersson kallar för "ett modernt och framgångsrikt land". Då duger det banne mig inte att partiet är fastcementerat i att bedriva sin klassiska, unkna DDR-politik som går ut på att ständigt föra sina väljare bakom ljuset.

- Gå ut med sanningen om att ni vill lagstifta om tvånget att ta emot ensamkommande farbröder nu, Löfven. Allt annat vore ohederligt, falskt och fegt. Men för säkerhets skull så citerar jag vad som står på SAP:s hemsida om integration och mångfald. Notera min fetstilsmarkering av sjätte stycket.

"När människor flyttar sprids arbetskraft, kunskap och idéer, nätverk växer och nya möjligheter uppstår. Men det tar alldeles för lång tid för många nyanlända flyktingar och invandrare att etablera sig på arbetsmarknaden. Alla måste få möjlighet att försörja sig själva i vårt land. En framgångsrik jobbpolitik spelar en central roll för att bryta segregationen.

Vi behöver därför en ny politik som sätter nyanlända invandrares jobbetablering på arbetsmarknaden i centrum och som samlar resurser så tidigt som möjligt för snabbare jobbetablering.

Det spelar stor roll för etablering i jobb eller utbildning var och hur man bor under sin tid som asylsökande, hur länge man måste vänta på besked och hur barnen har det i den svenska skolan.

Ansvarsfördelningen för flyktingmottagandet är extremt skev och leder till stora påfrestningar på boende och välfärd i storstäderna. Det är inte hållbart att de kommuner som har lägre genomsnittlig inkomstnivå och höga kostnader fortsätter att ta emot den absoluta merparten av alla flyktingar som kommer till Sverige.

Lagen om eget boende fungerar inte, därför behöver ett nytt system skapas. Staten behöver ta ett större ansvar för flyktingmottagandet och bland annat erbjuda ett så kallat ankomstboende under de första veckorna och därefter ett så kallat ordnat boende. De senare ska utgöras av vanliga lägenheter och målsättningen vara bostäder som är jämnt spridda över landet, med hänsyn tagen till arbetsmarknadsutsikter och invånarantal.

För att detta ska fungera krävs att fler kommuner, särskilt i storstadsregionerna dit många asylsökande vanligtvis söker sig och där arbetsutsikterna är goda, görs ansvariga för mottagande av såväl asylsökande som nyanlända flyktingar, t.ex. genom ändringar i socialtjänstlagen, höjda kommunersättningar för flyktingmottagande eller på annat sätt. Vidare anser vi att alla kommuner ska ha ett solidariskt ansvar att ta emot ensamkommande flyktingbarn och att det ska finnas en bindande skyldighet för kommunerna att ta emot dessa barn.

Språk och jobb är de viktiga nycklarna till integration. Vi är kritiska till den ineffektiva och orärrvisa sfi-bonusen och till systemet med etableringslotsar. Vi menar att resurserna gör större nytta inom ramen för Arbetsförmedlingen om de utnyttjas för validering, arbetspraktik och grundläggande utbildning i kommunal regi. Kommunerna har ofta goda möjligheter att erbjuda språk- och arbetspraktik.


*Att massinvandrings- och flyktingpolitiken är ett för SAP:s representanter förbjudet snack- och verkstadsterritorium grundar jag bland annat på det jag skrev i inlägget Skumt, skummare, skummast.

DN 2 3 4 5 SvD 2 3 4 5 AB 2 EXP 2 SR SVT 2 SK MN FT AP 2 3

lördag 21 april 2012

Politisk kompass

.
Jag har via kommentarsfunktionen fått mig tillsänd en förfrågan om att besvara en enkät angående hur dem som anses "politiskt radikala" behandlas i samhället. Förfrågan kom från en ung gymnasist som gör ett specialarbete i samhällskunskapen. Självklart har jag besvarat enkäten då det inte bara hör till god ton, utan också är väldigt avgörande för den som genomför undersökningen att få in så många svar som möjligt. Bortfallsfrekvensen skall naturligtvis helst vara noll.

Politiskt radikal . . . Hmm, jag känner mig inte alls särskilt radikal, inte radikal alls när jag känner efter. Men ändock, den unga gymnasisten valde ut just mig att besvara undersökningen utifrån blogginlägget - (Syn)Svagt, Marteus!, i vilket jag går till angrepp mot Expressens Ann-Charlotte Marteus för att hon inte haft en susning om att många svenska barn tvingas gå utan glasögon.


- Du Marteus, jag skall berätta en hemlis till: synsvaga flykting- och invandrarbarn tvingas inte gå utan synhjälpmedel. Inte vuxna invandrare eller flyktingar heller. De tillhör nämligen alla Fredriks invandrade bidragsarmé, den nya, stadigt svällande bidragsöverklassen.


- Och du, Ann-Charlotte, det finns ett parti som lagt en riksdagsmotion om att barn upp till 15 år skall få glasögon kostnadsfritt. Men den motionen gills väl inte eftersom det är Sverigedemokraterna som lagt den, och det är ju enligt dig "fel parti" va?Naturligtvis är det ovan citerade rader ur blogginlägget som gör att jag kan betraktas som radikal. Att peka på sociala och ekonomiska orättvisor mellan svenskar och invandrare går inte an. Det går inte an att protestera mot att illegala invandrare och -flyktingar t.ex. skall erhålla dagersättning, fri vård och fri skolgång. Inte heller går det an att försvara svenska skattebetalares och -medborgares rättigheter att i en (sken)demokrati diskutera och debattera invandrings- och flyktingpolitik på samma sätt som man öppet diskuterar och debatterar t.ex. kulturpolitik, ekonomisk politik, miljöpolitik, kriminalpolitik, skolpolitik eller socialpolitik.  Gör man det så etiketteras man med islamofob, främlingsfientlig, högerextremist, nazist, xenofob, rasist och ett otal andra pejorativa adjektiv.

Det är fullkomligt vettlöst! Jag kan diskutera ekonomisk politik utan att anklagas för att vara ekonomofob och vilja kasta ut alla ekonomer. Jag kan diskutera en usel skolpolitik utan att anklagas och förföljas för att vara skolofob och vilja skjuta alla lärare. Jag kan kritisera en vansinnig skattepolitik utan att anklagas för att vara skattofob och vilja köra över alla skattmasar. Men jag kan inte diskutera invandrings- och flyktingpolitik utan att bli kallad för islamofob eller xenofob och anklagas för att vilja köra ut alla invandrare.

Nej, alla ni hatiska demokratofober, den gubben går inte an. Det är ni som inte kan skilja på sak och person, vilket däremot de demokratiskt lagda kan, och som anser att alla områden i den svenska statsbudgeten skall diskuteras. De är nämligen våra områden. Det är vi som äger dem - inte politikerna. Kom ihåg det.

Nå, för att återgå till min politiska kompass så roade jag mig med att göra två tester som skall definiera mig ur politiskt perspektiv, vilken politisk tillhörighet . Vi tar en titt på dem tillsammans.

Den första undersökningen genomfördes på www.politicalcompass.org och resultatet presenteras i ett kartesiskt koordinatsystem enligt nedan. Min politiska hållning representeras av den röda pricken i den tredje kvadranten.Enligt Political Compass så delar jag uppfattningar bland annat med Mahatma Gandhi, Béla Bartók, Nelson Mandela och Dalai Lama. 

I den första kvadranten återfinns bland annat Adolf Hitler, Margaret Thatcher, Silvio Berlusconi, Ehud Olmert, Angela Merkel och Richard Wagner.

I den andra kvadranten återfinns bland annat Robert Schumann, Josef Stalin, Robert Mugabe och Mahmoud Abbas.

I den fjärde och sista kvadranten återfinns bland annat Peter Tjajkovskij, Milton Friedman, Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf och Fredrik Federley.

Den andra undersökningen genomfördes på http://valpejl.se och resultatet presenteras minst sagt på ett epigt sätt. Man bjussar inte på något stilrent koordinatsystem eller klatschigt diagram där inte. Men, enligt valpejls resultat så sympatiserar jag med

  • Sverigedemokraterna till 74%
  • Moderaterna till 50%
  • Kristdemokraterna till 47%
  • Folkpartiet till 55%
  • Centern till 45%
  • Miljöpartiet till 37%
  • Socialdemokraterna till 47%
  • Vänsterpartiet till 49%

Intressanta och komplexa resultat, eller hur? Nåväl, huvudsaken är att jag vet vad jag är och vad jag inte är, och dessutom är jag inte sämre än att jag kan ändra mig. Vilket jag gör med jämna mellanrum utifrån att mina kunskaper och erfarenheter förändras. Kunskap är kumulativ*, men det, mina vänner, och yttrandefrihet, är okända utmarker för våra politiker och mediamänniskor.

Ah, just det, ytterligare en intressant sak i sammanhanget utifrån mina politiska sympatier, är i vilken kvadrant Sverigedemokraterna kan placeras. Som det ser ut så lär även de kunna placeras in i den tredje kvadranten.

* Att något är kumulativt innebär att man successivt adderar något. Att något växer.


 DN 2 3 4 5 6 7 8 SvD 2 3 SR 2 FT

torsdag 19 april 2012

- (Syn)Svagt, Marteus!

.
Expressens expert på demokratofobi och hatretorik, den rabiata ledarskribenten Ann-Charlotte Marteus, avslöjar i dagens ledare att hon har gnuggat nyliberalernas frihetliga sömn ur ögonen. Marteus har långt efter oss andra gjort den revolutionerande upptäckten att svenska barn går halvblinda genom barna- och skolåren på grund av att familjer inte har råd med synhjälpmedel i form av glasögon.

Jag undrar hur chockerad Marteus skulle bli om jag berättade för henne att det inte gäller bara barn, utan även vuxna. De tvingas också vända sig till välgörenhetsorganisationer för att få hjälp till glasögon. Och inte bara de, utan även funktionshindrade uppmanas av kommunerna att vända sig till Frälsis och Röda Korset med flera för att få hjälp till glasögon, kläder och skor.

- Nejnejnej, vänta lite Ann-Charlotte! Rusa inte iväg och skriv några hatiska ledare nu, det är nämligen helt i sin ordning i det nyliberala Sverige, det är så det skall vara. Det vet du väl. I alla fall hävdade moderaten Harald Hjalmarsson det i riksmedia för något år sedan. Hjalmarsson hävdade till och med att det är välgörenhetsorganisationernas uppgift, deras jobb, att ta över trygghets- och välfärdssystemens uppgifter, de åtaganden de är skyldiga att fullgöra gentemot medborgarna. Fast . . . jag kan inte minnas att Expressen skrev om det. Inte heller kan jag minnas att Expressen skrev om att 24-åriga Maria fick hjälp av Frälsningsarmén till ett par nya glasögon.

Inte heller noterade jag att svensk media uppmärksammade att EU-länderna utsett år 2010 till det Europeiska fattigdomsåret. Organisationen Majblomman larmade redan då om den ökande fattigdomen i Sverige. Men det valde svenska politiker och media att ignorera.

I dag är det ännu värre i Sverige; de som inga glasögon, kläder, skor, möbler, mat eller någon inkomst har skall heller inget ha. Och det ligger helt i linje med vad Sveriges farligaste man, Fredrik Reinfeldt, och hans nyliberala anhang anser vara ett idealsamhälle. Alliansregeringen kommer att fortsätta det taktfasta marscherandet över spillrorna av vad som en gång var Sverige.

- Du Marteus, jag skall berätta en hemlis till: synsvaga flykting- och invandrarbarn tvingas inte gå utan synhjälpmedel. Inte vuxna invandrare eller flyktingar heller. De tillhör nämligen alla Fredriks invandrade bidragsarmé, den nya, stadigt svällande bidragsöverklassen.

- Och du, Ann-Charlotte, det finns ett parti som lagt en riksdagsmotion om att barn upp till 15 år skall få glasögon kostnadsfritt. Men den motionen gills väl inte eftersom det är Sverigedemokraterna som lagt den, och det är ju enligt dig "fel parti" va?

Skriv om det, Ann-Charlotte. Om du törs.


EXP SR SR SvD 2 3 DN Ö SSV HD

tisdag 17 april 2012

- Makabert, Adelsohn Liljeroth

.
En av regeringens värsta icke-ministrar, Lena Adelsohn Liljeroth, anser uppenbarligen att det är politiskt korrekt att delta i ett kannibalistiskt styckmord på en afrikansk kvinna i form av en tårta.

När kulturvänstern ägnar sig åt makabra spektakel kallas det installation, och när konstnären själv är svart behöver inte ens yttrandefriheten åberopas.

Heter man Dan Park och ägnar sig åt samhällskritisk och provokativ konst går det inte alls lika bra. Då åtalas man för hets mot folkgrupp.

Kost är konst, och tycke och smak är olika. Dock skall all konst behandlas lika inför lagen och inte med det rättsvidriga godtycke som sker i dag. Att något är osmakligt innebär inte att det är förbjudet och det är det som ligger i konstens natur.

Jag vet inte vilket som är värst - hyckleriet eller det faktum att folk kunde stoppa vidrigheterna i munnen. Fy fan.

Kulturministern har roligt när hon  matar offret.


Konst?


Expressens stilfullt beskurna bild.

Bildkällor: Fria Tider, Avpixlat, Expressen

SvD 2 3 EXP GP FT AB DN 2 3 4 SR SVT 2

måndag 16 april 2012

Budget, Breivik och berikning

.
Vilket sammanträffande. Breivikrättegången och presentationen av vårpropositionen sker på samma dag, och utan att vara statistiker vågar jag påstå att sannolikheten för att propositionen toppar nyhetssidorna är lika med noll. Bröd och skådespel åt folket håller det upptaget med att frossa i kvasipsykologiska utlåtanden om den norska massmördaren, hans minspel, kroppsspråk och gud vet allt. Få intresserar sig för en vårproposition när dylikt bjuds, och det tackar naturligtvis alliansregeringen för.

Frossandet i Breivikrättegången intresserar mig föga, jag vet redan vad som skrivs och hur det skrivs utan att ha läst något. Familjetragedier, djup sorg, ensamhet och smärta kommer att smetas ut till allas beskådan och det blir för mycket kallhamrad mediacynism för min del. Däremot kommer domslutet att intressera mig och jag väntar därför med att ta del av det hela tills dess att den nyheten presenteras.

Vårpropositionen är inte särskilt mycket intressantare den. Alliansregeringen följer den nyliberala motorvägen och inför olika skattelättnader för redan "lättade" och försämringar för redan försämrade. Inga kronor satsas på områden som regeringen anser att privata intressen och välgörenhetsorganisationer skall ta hand om, såsom t.ex. utbildning, vård, äldreomsorg, pensionärer, utförsäkrade, sjuka och arbetslösa. Man följer punktlistan och bockar av försämring efter försämring för alla utom dem med de allra högsta inkomsterna, men det må väl kvitta eftersom de ändå ingen skatt betalar.

Fredrik Reinfeldt, Sveriges farligaste man, försvarar givetvis den rubbade budgeten, men det ligger i sakens natur. Det reformutrymme han tror skall uppkomma är öronmärkt för upprätthållandet av den fundamentalistiska arbetslinjen*, och han slår sig dessutom för bröstet och prisar jättefiaskona med restaurangmomsen och arbetsmarknadspolitiken. Men pinsammast av allt är att han prisar vad han kallar för vår fria utbildning och fria tillgång till vård. Jaja, jag har ju tidigare hävdat att han ingen politiker är, och det är inte Borg heller. Men det är kul att notera att ultralibertarianen Annie "Frihetligheten" Lööf har lyckats dra in sin patologiska frihetspandemi i Rosenbad.

Well, att regeringen kniper åt plånboken är inte konstigt. Sverige tar in ungefär 100 000 invandrare per år, runt 30 000 asylsökande, 25 000 arbetskraftsinvandrare och omkring 4 000 ensamkommande farbröder. Lägg till det de estimerade 100 000 anhöriginstormande som kommer att berika vårt havererade välfärdssystem samt gissningsvis runt 25 000 illegala invandrare som också är berättigade till dagersättning, gratis läkarvård etc.

Vi adderar: 100 000 + 30 000 + 25 000 + 4 000 + 100 000 + 25 000 = 284 000.
Grattis Svennar, ni skall öppna stora famnen och stora plånboken för åtminstone tvåhundraåttiofyratusen personer framöver. Det blir ju alldeles underbart, eller?

Jag skall nu återgå till islamolog Jan Samuelssons bok Islam i Sverige, nutid och framtid (1999) som jag började läsa i förmiddags. Den erbjuder en hel del förklaringar till fenomen vi kunnat iaktta utan att kanske egentligen veta vad som ligger bakom dem, som t.ex. varför Ilmar Reepalu (s) delar ut hissar och diverse andra kostsamma investeringar i moskéerna, varför Abdirizak Waberi (m) sitter i riksdagen och dessutom tillåts hållas med sitt shariasnack och sina drömmerier om en islamistisk stat. Intressant läsning som ger en god inblick i hur politikerna använder sig av islam för sina politiska, kortsiktiga och ytterst dumdristiga syften.

För övrigt anser jag att riksrätten skall återinföras.


* Uttrycket användes av Mats Odell när han beskrev regeringens politik. Se inlägget: Significant rise in Sweden.

DN 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SR 2 3 4 5 6 SVT 2 3 4 5  AP ND

Farbröder, raketforskare och David Lång

.
Noterade att SvD i dag tagit in en ultrakomprimerad TT-notis från Migrationsverkets senaste nyhetsmeddelande, 15/4, om de "ensamkommande farbröderna" som väller in i Sverige i en aldrig sinande ström. Alla är de enligt egen utsago 16 år eller under, men i regel betydligt äldre; en del är ända upp i trettioårsåldern. Många av "barnen" är gifta och har egna barn och har med sig både hustru, barn och svärföräldrar hit, medan andra "ensamkommande farbröder" redan har föräldrar, hustru och barn, syskon eller andra släktingar på plats i Sverige, antingen som asylsökande eller med permanent uppehållstillstånd (PUT). Det handlar om välplanerade, kostsamma bedrägerier som enbart går ut på att komma till det förlovade landet som flödar av kravlöshetsmjölk och socialbidragshonung. Landet där muslimer särbehandlas på alla nivåer, har rätt att utöva och kräva tillämpning av sin politisk-religiösa ideologis sharialagar, där de slipper lära sig språket, där de slipper arbeta, där de får mer i socialbidrag och i pension än svenskar. Kort sagt landet där de slipper anpassa sig. De utgör Reinfeldts stadigt svällande invandrade bidragsarmé.

Enligt Migrationsverkets rapport 9/4 har 7 562 vuxna personer och 698 ensamkommande farbröder sökt asyl i Sverige hittills i år, och 3 833 utomeuropeiska "arbetskraftsinvandrare" har beviljats arbetstillstånd. De två största asylgrupperna kommer från Somalia respektive Afghanistan och en mycket stor del av den importerade arbetskraften bidrar med raketforskningskompetens såsom städare, köksbiträden, restaurangpersonal, medhjälpare i jordbruk och trädgård (läs: getskötare) etc. Med andra ord den äkta lågkvalitativa, analfabetiska inkompetens som Sverige är i sådant skriande behov av. Tänk vilken tur vi har som får in ännu fler som skall gnaga i sig av våra skattepengar!

Beviljade uppehållstillstånd och uppehållsrätter för årets tre första månader 2012: 27 373.
Personer boende i Migrationsverkets mottagningssystem 2012-04-01: 35 723.
Antal personer och varifrån som anlänt till just din hemstad/-ort årets första två månader ser du här som
del I och del II. Jag beklagar dokumentens utformning, men den original-pdf jag länkat till på Migrationsverkets hemsida är nu helt bortsopad från webben, så dessa dokument är kopior.

Ytterligare statistik och faktauppgifter från Migrationsverket hittar du i bloggens högermarginal under "Länkar" samt under flikarna i blogghuvudet. Och inte att förglömma: den eminente Affes statistikblogg.

Allt detta samtidigt som varslen och arbetslösheten ökar i Sverige, och oraklet Anders Borg siar om "ökad arbetslöshet". Skarpt, Borg, jätteskarpt.

Tag en titt på inslaget från riksdagens debatt om Migration och asylpolitik den 11/4 2012. David Lång från Sverigedemokraterna debatterar frågorna på ett mycket förtjänstfullt sätt.

SvD 2 SK AP DN 2 SR GP AB BT FT

söndag 8 april 2012

Zigenarparty

.
I dag har vi stor anledning att fira, säger Erik "Myten" Ullenhag. Vi skall fira hans och Maria Leissners omhuldade skyddslingar som blivit så elakt behandlade av alla rasistiska, barbariska, hatiska och mordiska svenskar i femhundra år.

Jodå, du gissade rätt, det är zigenarna som skall firas, eller närmare bestämt deras nationaldag - i Sverige. De har ju gubevars en alldeles egen svensk nationaldag, vilket i och för sig är helt korrekt då de varken är eller vill vara svenskar. Allt som antyder assimilation eller integration måste till varje pris undvikas; det gäller att behålla sin särställning som förtryckt minoritet så att särbehandlingen och krusandet inte upphör.

- Vi har stor anledning att fira. Romer har bidragit till svensk kultur, till europeisk kultur och våra samhällen ser annorlunda ut tack vare den romska befolkningen. Men samtidigt som vi firar ska vi komma ihåg de övergrepp som har drabbat romer i historien.

Som ni kan notera så avser inte integrationsministern att låta minsta tillfälle att förtala och kränka svenskarna glida honom ur händerna. Han kommer envist att fortsätta att utkräva den kollektiva skuld han och Leissner anser att vi skall känna inför det folkslag som närmast kan liknas vid Egyptens gräshoppor. Det plågoris som är ett av Europas och Sveriges mest avskydda folkslag - ett folkslag som själva inte har lagt två strån i kors för att förändra det heller.

På ren svenska så ger jag blanka fan i zigenarnas historia och kultur, så kultur och historieintresserad jag är. Och det beror på zigenarnas historia i Sverige under min livstid, den historia jag och många andra har av dem, och den zigenska kultur vi mött och möter.

- Nope Ullenhag, här firas ingen zigensk nationaldag inte. Jag fortsätter att försöka glömma bort de zigenska kulturmöten och -mönster som framför allt präglade min uppväxt i 1960-talets Sverige.

Om dessa "berikande" kulturmöten kan du läsa här, och jag vågar påstå att många kommer att känna igen sig.
Kollektiv skuldbeläggning,  Men för helvete Ullenhag!,  Romer, reformer och tonårsmorsor...


P.s. Erik Ullenhag hade glömt att ta på sig dumstruten inför inspelningen, så jag hoppas det gick bra att jag placerade dit den i efterhand. D.s.

EXP/GT DN SR 2 3 R NM

lördag 7 april 2012

- Eöm eöm eöm eöm eöm


Ja, som ni ser i rubriken så bär det intelligenta uttalandet finansminister Anders "Godisskålen" Borgs (m) klassiska signum. Vid varje tillfälle när han av olika skäl tvingas kommentera de enerverande asyl- och invandringsfrågorna kommer Anders Borg verkligen till sin rätt och hans unika storhet märks som allra mest.

I dag kunde vi avnjuta Borgs högkvalitativa stamningar och hackanden i Ekots lördagsintervju, såhär på påskaftons dag. Vi kunde höra den (be)räknande ministern trassla in sig rätt friskt i resonemang om bidrag, stöd, ersättningar och föräldraledigheter som är kopplade till Sveriges arbetsskygga och invandrade bidragsöverklass. Självfallet nödgades Borg att återigen (se -Käften Borg!) dra in våra svenska ungdomar i denna hett oönskade kategori för att berättiga att ordet invandrare användes. Och - inte minst - för att undvika att den invandrade bidragsöverklassen inte skulle känna sig utpekad. Borg, Reinfeldt, Ullenhag m.fl. kölhalar ju ofta och gärna våra svenska ungdomar i media helt utan att skämmas, de är ju bara barbariska, kultur- och nationalitetslösa rasistiska entiteter.

Well, för att återgå till Ekots intervju, så ställde den alltid påläste, kunnige reportern Tomas Ramberg följande fråga till Anders Borg

- Integrationsminister Ullenhag, han vill korta föräldraledigheten för barn som är födda utomlands. Vad tycker du?

- Jag tror att vi under närmsta året kommer att jobba väldigt intensivt med föräldraförsäkringen, med studiemedel, med etapleringsersättningen, med öme öme öme öme öme andra ersättningssystem...

Lathund och grammatika för översättning från politisk dumska till svenska:

öme öme öme öme öme = socialbidrag

eme eme eme eme = obestämt orolig artikel före ordet invandrare

ie ie ie ie = nervös artikel framför frasen arbetslösa invandrare

som som som som = omskrivning för misslyckad integration (se - Yes, we have failed)

äe äe äe äe äe = startsträcka fram till ordet långtidsarbetslösa invandrare

Borgs hackande börjar 19:53 in i sändningen.

Lyssna: Ekots lördagsintervju med Anders Borg

! Observera att Anders Borg i intervjun inte säger någonting alls gällande begränsningar av bidragscirkusen.

Jag ser verkligen fram emot att få ta del av nästa längre intervju med Anders "Godisskålen" Borg då jag väntat ända sedan i februari på att få höra honom kommentera att han måste släppa till ytterligare hundra miljoner kronor eller femtio miljoner kronor (- Oj! Hörde ni? Där sprack vårbudgeten!) till Migrationsverket för den våldsamma tsunami av hundratusentals krävande, gnällande, gapiga somalier och ett otal andra element som kommer för att parasitera på de rykande spillrorna av den forna, svenska välfärden. Jag har också väntat på att få höra Borg kommentera hur han ser på följande uttalanden från Migrationsverket den 22/2, 31/3 och 6/4:

22/2
Förväntad prognos antalet anhörigansökningar cirka 59 500 (här begärde Migrationsverket 100 miljoner kronor)

31/3
Det finns en risk för att man på Migrationsverket har underskattat antalet ansökningar som kommer att komma:

- Om du tar cirka 2 000 gånger årets alla veckor så förstår du.

6/4
-Vi för just nu diskussioner om en högre prognos. Vi ser att det kommer att bli en större inströmning än de här 31.000, men var vi landar vågar jag ännu inte uttala mig om, säger Oskar Ekblad.
Anders Borg på väg till Blåkulla där han fått permanent
uppehållstillstånd med utreseförbud.


SR SVT DN SvD 2 3 FT AP

Bildkälla: Aftonbladet

- Ånä, Reepalu

.
- Oh lord, nu är olyckan och ursäktsmaskinen Ilmar Reepalu i farten i dagens Expressen, och hävdar att hans olyckliga uttalanden angående judarna egentligen handlar om att han blir felciterad eller missförstådd, vilket endast tycks ske i samband med antisemitiskt doftande uttalanden - inte annars.

Reepalu snyftar vidare att han inte heller har förstått hur allvarlig situationen är för judarna i Malmö. Han hade liksom inte hört det uttryckt så i detalj förut och inte tagit till sig det som sagts tidigare.

- Jag var hos judiska församlingen igår kväll. När jag lyssnar på deras berättelser får jag en klump i magen. Detta är oerhört mycket värre än jag kunnat föreställa mig.

Vilket jävla uttalande! Jag bor mer än hundra mil från Malmö, och jag har aldrig haft några problem med att förstå judarnas situation i staden och varför de flyr. Jag är för det första läskunnig, tämligen normalbegåvad och jag har vänner i Malmö. Det har varit fullt tillräckligt för att skapa förståelse för deras helvete. Att olyckan Ilmar Reepalu för några år sedan kläckte ur sig den ruttet stinkande grodan om att Judiska Församlingen i Malmö skulle ta avstånd från Israels bombningar av Gaza ter sig nu än värre än den gjorde då; att öppet erkänna att han inte lät bristande kunskaper, förståelse och insikter hindra hans stupida uttalande är häpnadsväckande. Karln har inga gränser, ingen farstu, inget förnuft.

Det man är i total avsaknad av kunskap om skall man banne mig heller inte uttala sig om, men inte ens det fattar Reepalu. Nej, i klassiskt socialistisk potentatstil uttalar man sig tvärsäkert och avfärdar översittaraktigt allt man inte begriper sig på eller som strider mot den uppfattning partiet har bestämt skall råda. Munnen går medan huvudet står still...

Socialdemokratiska politikers uppenbara historielöshet är dessutom monumental; att inte ha någon som helst insikt i den urgamla konflikten mellan judar och muslimer är rent historiskt. Men det är inte förvånande, inte med tanke på att Ilmar Reepalu varit - och antagligen är - fången i sin egen politiks utpumpade vrångbild av vilka som är "rasister" - de barbariska, främlingsfientliga svenskarna. Att det skulle finnas rasistiska invandrare hade han tydligen aldrig kunnat föreställa sig, åtminstone säger han sig inte riktigt ha sett det. Nej, vi vet, Ilmar, du har inte fått, vågat eller velat se det, eftersom du vet vilken den gängse bilden av en rasist är och skall vara enligt ditt parti, det statsbärande partiet.

- Jag har tänkt att det är väl samma gäng som vi haft i 20-30 år: Bevara Sverige Svenskt och Förintelseförnekare. Jag har inte sett hela bilden. Det finns andra unga män som använder människor från judiska församlingen för att projicera sin ilska för vad som sker någon annanstans i världen.

- Fredrik Sieradzki, Peter Rubinstein, rabbi Shneur Kesselman, Judiska Centralrådet, Fred Kahn m.fl. Som ni kan notera av Ilmar Reepalus uttalande ovan så lider han fortfarande av gigantiska, och förmodat obotliga, kunskapsluckor om vilka som orsakar problemen, men framför allt varför. Den forne attackdykaren, hårdingen, Malmös starke man, hukar och kryper som en undergiven hund inför partiets röda piska som sätter helgonglorior på alla invandrare och törnekransar på svenskarna.

- Du, Ilmar, jag säger det igen: Du är en skam för Sverige. Gör avbön och därefter avgå.

EXP DN 2 3 4 5 6 7 SvD 2 3 4 5 6 SR 2 DN 2

torsdag 5 april 2012

Inga obegåvade mediamarionetter

.
Apropå den brutalt och barbariskt misshandlade Carl-Eric Cedvander i Kortedala, känner sig AB:s Daniel Swedin uppenbarligen nödsakad att kliva in kolumnerna och knacka ur sig ett textuellt trauma á la Aftonbladet. Märkligt . . . Aftonbladet utgör inte bara Griniga Medierelikers Elefantkyrkogård, utan även häckningsplats för historielösa och obegåvade men ideologiskt radarstyrda vänsterdesinformatörer. Något som Daniel Swedins ledare i dagens Aftonblad bekräftar med full kraft.

Innan jag kommer in på själva kärnfrågan i Swedins omogna lilla stycke så kan vi börja med att skratta åt hans ambivalens gällande benämningen av de häktade misstänkta. De fyra häktade är utifrån medias uppgifter samtliga födda 1996, och är eller blir alltså 16 år i år. En definitionsmässigt svår ålder, det skall medges, men som skribent skall man redan på A-kursen ha lärt sig att vara konsekvent och genomgående hålla sig till en och samma benämning. Swedin blir bara löjlig när han  högst amatörmässigt försöker styra läsarens perceptioner genom att ändra benämning på förövarna från ungdomar till barn utifrån styckenas kontext. Manipulation i all ära, men skall det göras så må det göras snyggt.

61-åringen var på väg hem med sin hund när han anfölls av ett gäng ungdomar

Fyra högstadiepojkar är häktade

Hur kan barn agera så besinningslöst och rått?

Ett gott råd, Swedin, är att du läser dina texter ur ett vuxenperspektiv innan du sänder dem för publicering. Ett annat gott råd är att du inte skall förolämpa dina läsare genom att behandla dem som politiska analfabeter och obegåvade mediamarionetter.

Det man däremot definitivt inte skrattar åt i dagens ledare, utan faktiskt tappar hakan av, är Daniel Swedins totala brist på självrannsakan när han anklagar "extremhögern" för att snaska i och dra nytta av katastrofala händelser i syfte att vinna politiska poäng. Jag vet inte vilket som är värst - att Swedin kastar stenblock i glashus genom att han representerar den tidning som exponerat och vältrat sig värst och längst i den blodiga massakern på Utöya, eller att Aftonbladet snaskade i - och fortfarande snaskar i - och drar nytta av en katastrofal händelse i syfte att locka till sig läsare för egen ekonomisk vinning.

Taktiken känns igen. Med politiska program som majoriteten aldrig skulle ställa upp på måste extremhögern försöka utnyttja dödsfall, trauman och olycka för egen politisk vinning.

- Ey, mannen! Sund självkritik är mycket klädsamt och tills du, Swedin, räknat ut hur man går till väga så bör du lämpligen avstå från att irra omkring bland raderna utan att fatta vad du skriver.

Apropå din retoriska fråga om hur "barnen" kunde misshandla Carl-Erik Cedvander så besinningslöst så skall du få ett svar helt utan mask. Ett svar som beskriver precis hur jag känner det.

Förövarna är inga "barn" eller "ungdomar" - de begår inte dylika handlingar. Nej, det vi har att göra med här är , brutal, barbarisk och mordisk tortyr utförd av ett gäng IQ-befriade, våldsfixerade, icke-svenska, respektlösa islamistiska äckelamöbor och framtida skamvåldsutövare som borde skickas käpprätt ned i det kristna helvetet för att där brinna som levande döda för evig tid. Må fan själv stå där och sparka på dem med ett par stålskodda Dr Martenskängor på sina klövar.

Jag håller media och politiker ansvariga för den negativa utvecklingen i Sverige och för alla kriminella handlingar begångna av invandrare och flyktingar. Likaså håller jag media och politiker ansvariga för all form av hat, våld och extremism riktad mot den del av befolkningen som är hederlig, demokratisk och som vill ha en öppen debatt.

DN 2 3 4 SvD 2 3 FT SR 2 3 SVT

måndag 2 april 2012

Olyckan Reepalu

.
Here we go again . . . Ytterligare en av samhällets olyckor vräker ur sig kladdiga, ointelligenta och ogenomtänkta uttalanden vilka betecknas som frispråkiga, mindre bra, olyckliga och beklagliga när de i själva verket är käpprätt åt helvete.

Jag vet ingen som stoppat fötterna i munnen så ofta som fadäsen Ilmar Reepalu (s), Malmös "starke man", pappskallen och experten på att häva ur sig grodor som är så skämda att inte en asätare som gamen skulle röra dem.

Det är förvånansvärt hur denne galenpanna till kommunalråd och tillika representant i SKL tillåts låta munnen gå utan att någon tar avstånd, eller som det så populärt kallas,  fördömer grodorna. Nej, så fort denne pinsamme representant för det statsbärande partiet kräker ur sig förolämpningar, antisemitismer och annan stinkande sörja skyndar partiordförande fram och bräker: beklagligtbeklagligtbeklagligt.

- Judarna förtjänar att få ett starkt stöd men också att man aldrig blandar ihop debatten om antisemitism och sionism. Det fanns en del olyckliga uttalanden av Ilmar som kom att uppfattas så, sade Mona Sahlin.

- Det är uppenbart, dock, att de här uttalandena inte har varit bra. Vi tycker det är olyckligt att det uppfattas som något annat än det partiet faktiskt står för, sade Stefan Löfven.

En vuxen karl, kommunalråd, den politiske representanten för Malmö har en egen privat utryckningsenhet som dementerar, beklagar och försvarar de skämda grodorna - ynkligt.

Jag har en tid studerat Ilmar Reepalus spretande, kontradiktoriska och förvirrade uttalanden i media och den senaste rent sjukliga konspiration han gav uttryck för i samhällsmagsinet Neo fick mig att undra vad han egentligen är drabbad av. Ingen människa vid sunda vätskor ger uttryck för  liknande fullkomligt absurda och vettlösa påståenden.

Reepalu må vara frisk eller inte, men att han offentligt skall be om ursäkt till Kent Ekeroth (sd), SverigedemokraternaJudiska Församlingen i Malmö och Judiska Centralrådet är definitivt det minsta man kan kräva. Därefter bör Reepalu omedelbart pensionera sig och lämna över Malmös väl och ve till dem som bättre kan hantera alla katastrofer i Sveriges eget Chicago.

- Avbön, Reepalu. Avgå sedan.


SvD 2 3 DN 2 3 4 5 6 SVT 2 SSV SR

söndag 1 april 2012

Aschbergs list

.
Frälsningssoldater, skattebetalare, skribenter, volontärer,vänsterpartister, agnostiker, chefredaktörer, realister, styrelseledamöter, curlingmammor, journalister, kristna, måttlighetsdrickare, serietecknare, ideellt arbetande, invandringskritiska, flöjtister, producenter. Ja, listan kan göras lång, men jag nöjer mig med att räkna upp några av de kategorier som Robert "Käften" Aschberg inte listade i sin  kolumndrapa om Sverigedemokraterna i fredagens Aftonblad.

De i huvudsak preferensstyrda kategorier Aschberg listat är inte intressanta i sig, inte heller varför han valt ut just dem - även om en och annan säkert kommer att göra försök till kvasipsykologiska analyser. Nej, det som är intressant, och det gäller alltid, är det som inte nämns. Oftast är det just det utelämnade, det undertryckta, det osagda, som säger något om avsändaren, och som denne (- nej, över min döda kropp jag skriver hen!) sällan eller aldrig reflekterar över. Och du som läser det här inlägget kan ju reflektera över varför jag, utifrån Aschbergs listning, valde de kategorier jag gjorde. För naturligtvis finns det samband, men vilket eller vilka får du lista ut själv.

Mänsklighetschauvinisten Robert Aschberg höjer rösten alltmer, blir allt aggressivare med åren och de griniga tolkningsföreträdena står som spön i backen. Han är, likt Jan "Egot" Guillou, en patetisk "jag-var-en-gång-figur", en föredetting, som maniskt kastar sig över sina hatobjekt, förföljer dem, är fixerad vid att de skall krossas, och hela världen skall se på. Allt i tron att de fortfarande når upp till flydda tiders "storhet".


Till flydda tider återgår
Min tanke än så gärna,
Mig vinkar från förflutna år
Så mången vänlig stjärna.
Välan, vem följer nu mitt tåg
Till Näsijärvis dunkla våg?

Fänrik Stål, J.L. Runeberg


Robert Aschberg och hans åldrande gelikar mäktar inte med den overkligt overkliga verklighet vi lever i i dag. De blundar och förnekar, döljer och desinformerar, ljuger och propagerar. Precis som  fienden alltid gjort.

Robert Aschbergs tåg går inte till Näsijärvi, men väl till den elefantkyrkogård där föredettingarna samlas för att utkämpa sina sista strider innan de dör. Här är den belägen.

Vila i frid!


AB AP FT SvD 2 3 4 SR SVT EXP R1