tisdag 4 december 2012

Smitta, släktingar & Croneman

SMITTA

I blogginlägget Smitt- och sjukdomsmissiler tog jag upp lite av det blandade "godis" som väller in över Europas och Sveriges gränser i form av diverse smittbärande och -spridande två- och mångbenta kryp. Ny och chockerande läsning för många, vilket ligger i sakens natur enär svenskt propaganda- och åsiktsmonopol stadigt undertryckt och fortsätter att undertrycka dylik information.

Härom dagen landade ytterligare ett pressmeddelande från ECDC i mailboxen och det aviserade helt naket och utan förskönande omskrivningar att det pågår ett antal utbrott av HIV i Europa, bl.a. i Grekland, Rumänien, Belgien, Slovenien och Bulgarien. I Östeuropa är det rent av så illa att man hävdar att

HIV-epidemin i Östeuropa är utom all kontroll och många söker inte vård i tid, vilket underblåser både HIV- och TBC-epidemin.

Man konstaterar givetvis också, i och med detta, att antalet HIV-smittade som utvecklar AIDS ökar lavinartat.

De nya undersökningsresultaten indikerar att antalet HIV-smittade personer i Europa ökar. Enligt WHO/Europe räknar man med att det år 2011 tillkom ca 170 000 nya HIV-fall i Europa, och att det totalt finns över 2,3 miljoner HIV-smittade i EU . HIV är dessutom starkt koncentrerat i vissa specifika grupper som män som har sex med män, sprutnarkomaner och personer med ursprung i afrikanska länder. Flertalet afrikanska länder betecknas som bekant som extrema högriskländer, vilket innebär att de har utbredda, växande och permanenta HIV-epidemier och höga antal AIDS-sjuka.

Den största andelen heterosexuellt smittade personer med ursprung i Afrika återfinns i Belgien (62%), Sverige (52%), Storbritannien (50%), Irland (50%), och Norge (50%).

Afrika är den största exportören av HIV, och de afrikanska länder som ligger i topp är Somalia, Mali, Nigeria och Elfenbenskusten. Andra berikande och exotiska högriskländer med hög export är bland annat Afghanistan, Marocko, Egypten och Pakistan.

Det återstår en mycket viktig fråga, som man aktat sig noga för att andas om i de rapporter och dokument jag gått igenom och det är hur många europeiska kvinnor och män som har smittats av HIV via våldtäkter, utförda av personer med afrikanskt ursprung? Vi vet att män med afrikanskt ursprung är överrepresenterade i såväl svensk som norsk våldtäktsstatistik.

SLÄKTINGAR

De senaste dagarna har vi kunnat ta del av hur McDonald's säregna personalpolitik - eller rättare sagt bristen på densamma - gestaltar sig. Man mobbar, trakasserar och bär sig åt som svin mot ordinarie anställda för att de skall säga upp sig, och vips har McDonald's vakanser som måste fyllas. Då ordnar  de entreprenöriella cheferna arbetstillstånd till sina släktingar* och bekanta, samt annonserar efter personal i pakistanska dagstidningar. Ett arbetstillstånd kostar 150 000 pix per styck, och de som inte har pengar får arbeta av skulden (+ ev. ränta) till entrepenörerna. De klagar inte på eventuella missförhållanden eller oegentligheter eftersom ett svenskt uppehållstillstånd hägrar längre fram.

Facket gör vad det vanligen gör när något det redan känner till, olyckligtvis, når media - det raaasar. Jaadå, facket rasar över att de stackars berikarna som fyllt upp "vakanserna" blir omänskligt behandlade, behandlas som slavar och är så rädda.

En fundering jag har är vem som raaasar över hur den tidigare anställda personalen behandlats? De stackare som mobbats och jagats bort för att ge plats åt importerna. Den trakasserade personal som antagligen betalat hutlösa fackföreningsavgifter, men får se facket ensidigt engagera sig i dem som faktiskt är här på olagliga premisser och knappast betalat en spänn vare sig i fack- eller a-kasseavgift. Vem rasar för dem?

KRONISKT KOLERISK CRONEMAN

DN:s egen Bonnierstipendiat Johan Croneman är på ett riktigt jävligt humör i dag och jag skulle nästan ha behövt vindrutetorkare på läsbrillorna då krönikan stänker Cronemans spottande och fräsande lång väg. Han är urförbannad, men kan och får inte skriva det han vill skriva, och det gör honom givetvis ännu mer förbannad. Krönikan formligen kokar av hat över de djävla Sverigedemokraterna, deras satans idioter till väljare och (de där djävla, förbannade idiotklantarslena till tv-kärringar) Anna Hedenmo och Karin Hübinette. Som härsken grädde och möglig lök på Cronemans ruttna lax så tar sig dessutom det där förbannade fascist- och järnrörspartiet Sverigedemokraterna friheten att öka i väljaropinionen - fast det enda vettiga, enligt Croneman, borde vara att de sjunker under noll!

Johan Croneman kan för sitt liv inte fatta hur det kommer sig att ett fascist-nazist- och allt annat vidrigt som slutar på - istparti kan locka till sig väljare efter alla de, i hans ögon allvarliga, sd-skandaler som media i folkupplysningssyfte kavlat ut över sidorna. Men, Croneman vet på råd, och uppgraderar sin ruttna lax med en dutt Marie Demkersk, och högst artefaktisk, statsvetenskap:

Sverigedemokraternas sympatisörer står i stark opposition till eliten, den politiska, den ekonomiska, de misstror medierna.

Medge att Demkers kategoriska definition enkelt går att kategorisera och avfärda som förenklat snömos. Definitionen är helt baserad på statsvetare Demkers eget trygga tillstånd av denial, förnekelse alltså, som inte stör den egenkonstruerade, lättbegripliga och lätthanterliga världsbilden.    Men, inte gör det mig något om Croneman håller fast vid snömoset. Fast hade han något i huvudet så skulle han vända sig till någon som inte så lättvindigt avfärdar Sverigedemokratiska väljare som samhällets arga, fattiga, obildade - i bästa fall läskunniga - och manliga bottenskrap. Å andra sidan skulle man då kunna få ett svar, och det är de facto så att vissa inte vill ha svar, utan de vill bara ha rätt svar. Även om det är liktydigt med fel svar eller inget svar. Blanda inte in logik eller sunt förnuft i resonemanget för då blir du knasig. Tro mig bara på mitt ord.

AFTONBLADETS DEMOKRATOFOB OCH SKITSTOPPARE

Den rabiata demokratofoben, hatretorikern och näthataren (och PMS-griniga?!) Åsa Linderborg har fått sin slippriga hatbumerang i retur rätt i plåten. Det var bara att ta bort Aftonbladets hatblogg som via EXPO-jurister skulle hänga ut "järnrörssajternas" kommentatorer eftersom Linderborg kunde torska för hets mot folkgrupp. Sur som en Croneman går hon till vild attack mot Expressens kulturchef Karin Ohlsson, som i sin artikel kritiserar extremisten Linderborgs påfund, och har en något mer sansad inställning till yttrandefriheten. Ohlsson hävdar även i sin artikel att Linderborg genom sitt förfarande att anlita juridiken skulle syssla med "intellektuell abdikation", och det håller jag med om, men att hon blandar in "intellektuell" när hon diskuterar Åsa Linderborg tyckte jag var väl övermäktigt. Så långt behöver man inte gå, Ohlsson, man kan vara snäll ändå, utan att ta i.

Det mest patetiska med dessa överkänsliga grinsippor till journalister är när de börjar använda medierna för att skjuta skarpt på kollegor, misskreditera varandra och driva sina småaktiga, privata vendettor. Och sedan undrar vissa ljushuvuden varför upplagorna sjunker...


P.s. Här kan du läsa bloggen som generaldirektören för det norska Migrationsvetket, Frode Forfang, skriver. Inlägget Nordisk innvandring i utakt var mycket intressant och man må säga att han uttrycker sig mycket - eeeh. . . taktfullt, gällande svenska politikers hållning. D.s.

* Enligt GP: "Pakistanierna uppges ha varit släktingar, vänner eller bekanta till de två utpekade cheferna. Men flera ska också ha lockats till Sverige genom tidningsannonser i Pakistan." (GP)


FT 2 AB 2 GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar