söndag 2 december 2012

Påtänd Göran Greider

Ordspråket I tålamodets skola blir ingen fullärd beskriver väl den attityd och livshållning som kännetecknar mig som person. Trots hundratals akademiska poäng, flera akademiska examina (hej hej Henrik Arnstad!) så kan jag naturligtvis inte allt och kommer självfallet aldrig att kunna det. Det kan ingen, och ingen kommer någonsin att kunna det heller. Uttrycket ju mer jag lär mig, desto mer inser jag att jag inte kan är i allra högsta grad relevant eftersom det uttrycker exakt vad riktig vetenskap handlar om. Det är alltså inte frågan om vad som trumpetas ut - att vetenskap är liktydigt med att ha (rätt) svar på allt, and that´s it. Tyvärr och obehagligt nog funkar det så i Sverige eftersom forskning och vetenskap till 100% är strikt politiserat och politiskt korrekt; ett faktum som har lika mycket med cash och nepotism att göra som att universitet och högskolor till största delen domineras av rabiata, koketterande vänsterfundamentalister med värsta tänkbara besserwisser-personligheter. Vi (få) som fungerar annorlunda och hellre går i döden än säljer våra själar drar eller drivs bort av den av rädslor styrda lynchmobben. Det fungerar så i slutna världar utan insyn och kontroll. Precis som inom medievärlden, och den vet du sedan förut hur den fungerar då de helt på egen hand exponerat och exponerar såväl trångsynt enfald som besserwisser-personligheternas dominans.

En sådan vänsterstyrd besserwisser-personlighet exponerar helt på egen hand, och underhållande nog för egen penna, sin monumentala enfald och fängslade skalle i debattartikeln Ny deal mellan stat och tidningsvärlden, i dagens Expressen: den grinige, rabiate terrorist-lovern Göran "Dalademokratofoben" Greider. Mannen som ständigt går med färska blåtiror då han konstant pangar skallen i väggarna genom att envisas med att springa runt-runt-runt inom det idag trängsta paradigmet i världen - PK-paradigmet. I dag är paradigmet så trångt att kvävningsrisk föreligger och därav den eskalerande mediala hatretoriken, förföljelsen, de haglande pejorativa epiteten och det bubblande näthatet. Medias mentala entropi parad med ökad kunskap hos befolkningen har slutligen fått PK-paradigmet att darra i sina grundvalar; sedan bra precis två och ett halvt år tillbaka genomgår det en helt naturlig process som alla paradigm förr eller senare undergår: ett skifte.

Jag sitter därför lugn, med fötterna upplagda, känner skalven och ser Sverige (och Europa) rämna bit för bit. Jag kan kosta på mig att skratta gott (klicka!), och gör det också, när den enfaldige Göran Greider basunerar ut sin fasansfulla upptäckt* via sitt scoop om den svenska mediekoncentrationen. Karln är alldeles hyper och skriker efter upplysning, folkbildning, demokrati, mångfald och medial samhällsplikt.

Hur många vet att mediekoncernen Stampen, med ursprung i Göteborg och GP, äger den mesta av lokalpressen i Stockholm? Vet TV4:s tittare att kanalen ingår i samma sfär som DN, Expressen och Dagens Industri? I Dalarna fattar få att Falu-Kuriren ägs av Mittmedia (den sfär som Dala-Demokraten nu också börjar samarbeta tätt med) och att makten över medierna därmed alltmer flyttat utanför länet. Vem i Luleå anar att det är i Norrköping som avgörande beslut om deras lokaltidning fattas? Tidningsbranschen liknar ett Monopolspel spelat i mörker.

Välkommen Göran, men var har du varit de senaste tjugofem åren? Hur kan det vara så att du är bland de sista att sälla dig till den stora skaran av upplysta, demokratiskt lagda medborgare? T.o.m. EU-kommissionen hann före dig, vilken har börjat skita knäck över den förlamande mediekoncentrationen i - just det - Europa.

Nåväl, jag tänder härmed Göran Greider som i dag får paradera som årets första adventsljus. Han lyser i sanning upp tillvaron genom sina makalösa skriverier. Ja, okej, han kan få en pepparkaka också eftersom han är så snäll och bjuder på sig själv.

Men, vad händer när det går upp för Greider att han och hans PK-gelikar är s.k. expendables. D.v.s. så fort de visar en tendens till att gå från enögd, nyttig idiot till att börja lägga ihop ett och annat så åker de ut. För det gör de, alltid. Och vad händer när Greider fattar att presstödet inte har gått till kostnader för intäkternas förvärvande, utan rätt i fickorna på ägarna? Tanken svindlar, och vem vet om jag har några pepparkakor kvar att dela ut då? Och Gud hjälpe oss alla, vad händer när ursocialisten Greider kopplar att de mediala nedskärningarna har med bibehållna och ökade vinster att göra. Håll i hatten, mina vänner, för då blir det väl åka av.

Well, tålamod är som sagt en dygd, och jag fortsätter att göra vad jag gör: att tålmodigt se på hur media själv gör bort sig, kliver ned i egna grävda gropar och tillika skottar över sig själv. Vi andra kan fortsätta att göra vår grej, och att invänta ljudet av den kommande implosionen när media helt på egen hand kraschar i sin egen undergång.

Dagens ledare i Expressen av demokratofoben och näthataren Anna Dahlberg, Låt SD fortsätta att göra bort sig, tillämpar vi  andra, demokratiska och yttrandefrihetsvurmande nätdebattörer redan - mot media. Men, okej, hon kan få en pepparkaka hon också. Jag känner mig lite blödig i dag, så här på första advent, och man är ju bara funtad så att man ömmar för allt som är värnlöst, smått, obemedlat och ... tja, så vidare.

- Åh, javisstja, vad gäller det ekonomiska, politiska och mediala tillståndet i Sverige och Europa så fortsätter jag envist att hävda: you ain´t seen nothing yet.

*Greider har läst dessa fyra rader på Journalisten.se 2012

P.s. Att Göran Greider kunnat undgå rödpressen Aftonbladets artikelserie om Bonniers mediemonopol (2010) torde ha sin förklaring i att den publicerades på AB:s kultursidor. D.s.

Bonniers monopol hotar mångfalden 2010-11-08
Journalistik till salu 2010-11-09
Målet: Krossa småföretagen 2010-11-10
246 biosalonger - en ägare 2010-11-11
Borgarna + Bonnier = sant 2010-11-12
"Viss kritik är svår att förstå" 2010-11-15


Märkligheter om Stampen i SR 2010
Interpellation 2007/08:92 2007
Aftonbladet: Fortsatt mediekoncentration 2001
Rådet för mångfald inom massmedierna (Jo, det finns faktiskt ett sådant...)

Exp 2 FT 2 3 AB 2 3 4 5 SvD 2 3 SR 2 3 4 5 

4 kommentarer:

 1. Har förstått att du är en välutbildad person, som till skillnad från etablissemangets rövslickande PK-arslen alltid ser dagens problem med realistens ögon, min gode man.
  Alltför många oduglingar inbillar sig att hög utbildning skulle vara nå´n sorts garanti att veta bäst. Det finns ingen utbildning i världen som kan kompensera sund verklighetsuppfattning, vilket bevisas av alla hönsarslen som infekterar politiken, fulmedia och inte minst våra meningslösa hittepåmyndigheter.

  Tur man har smak för livets goda, såsom bra musik och utsökta drycker.

  "Powers Gold Label" har systemet lyckats lansera, vilken är en utsökt irländare för 259 kr. 169 kr litern där jag handlar.
  Tror inte jag behöver säga mer, min gode man.

  Hoppas du kryat på dig, och orkat botaniserat
  bland livets goda saker, säger Blodsven

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Blodsven, min vän! Jodå, jag föddes med två "handikapp" vilket det ena är att alltid observera verkligheten och det andra att alltid ställa frågan "varför?". Själva "handikappet" är att det alltid blir en clash med dem som saknar förmågan till objektivitet och värderingsfrihet. Typ hönsarslen, alltså :-)

   Sant, utbildning är definitivt ingen garanti för att människor är bra på sitt jobb, tyvärr är det alltför ofta tvärtom. Det dräller av odugliga, fuskande icke-arbetare och arbetsovillliga element som gömmmer sig bakom sin examen, titel eller sina poäng. Ting som inte är värt kattskit i sig, men tragiskt nog imponerar på och/eller skrämmer andra. Spelar ingen roll vad det är för yrkeskategori - det är likadant inom alla grupper och det blir värre och värre.

   Sunt förnuft, civilkurage och vanlig jävla hyfs är det som är A och O för att världen skall fungera. Tyvärr är det den andra halvan som styr, vilket är mycket uppenbart. Det sunda förnuftet är synnerligen underskattat, men det kommer att bli på modet och segra inom kort, när hönsarslena har gjort bort sig tillräckligt och sunt folk har fått nog. Då vinkar vi bye-bye till arslen av alla arter och skjuter en salut i baken på dem så päls och fjädrar ryker.

   Japp, livets goda är att uppskatta det där lilla extra i vardagen, vilket är vad jag betraktar som verklig rikedom. Hönsarslena jagar bara på efter nästa korn och missar allt som är väsentligt. Synd för dem, men deras tid är snart ute.

   Åhå, dags att snacka med irländare ser jag. Trevligt folkslag det där, och hantverkskunnigt är det också.

   Botaniseringen bland livets kryddor är på uppgång, trots avbräck i form av 40 cm snöhelvete, skottning under eder och förbannelser, och som extra snö på moset -25 grader. Detta räknar jag dessvärre icke till livets goda utan som synnerligen kriminella terroraktioner, förmodligen utförda av PK-sektorns gamar. Naturen kan inte vara så illvillig av sig själv.

   Vi hörs,broder!
   Adderat

   Radera
 2. Bra skrivet. Greider framstod först som en rolig gubbe, numer inser man att det duger bra med den första tv-inspelningen. Karln har ju för fanken bara samma sak att säga alltid, dvs ingenting vettigt! Lika klart att mediakoncentrationen är ett demokratiproblem. Det syns ju tydligt i gammelmedias ständiga attacker och spekulationer av allsköns "experter" om SD:s framtid (ner i avloppet) samtidigt som partiet växer så det knakar... I realiteten måste de sitta där i tv-studion och självterapeuta ut sin egen ångest över att de VET vilket bedrägeri de deltar i och VET att det kommer straffa sig på det ena eller andra viset...

  Läser man Avpixlat flera gången dagligen får man inte bara verkligheten serverad som lögnarna i gammelmedia aldrig redovisar, utan kommer också i kontakt med egna minnen och känslor över det Sverige som kittade samman och är på väg att försvinna för evigt om vi inte skärper till oss och ser till att SD får verklig politisk makt! Själv kan jag inte tänka mig att gå i graven och veta att mina barn och barnbarn kommer gå en hemsk framtid till mötes och få sina liv helt förstörda av det samhälle som 7-klövern och en nästan helt prostituerad media föresatt sig att bjuda alla icke-muslimer på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej ddayperspective, och tack för en jäkligt bra kommentar! Jag håller med dig till 100%, och tack och lov blir vi fler för varje dag som går.

   Apropå prostituerad (och själlös) media... läste du SvD:s artikel om höjningen av landstingsskatten i går? I den tog de upp några ökade utgifter, men utelämnade miljardunderskottet orsakat av asylsjukvården. Tänka sig...

   Mvh
   Adderat

   Radera