tisdag 18 december 2012

Kristlig (in)tolerans i Seglora hatsmedja

Som du tvärsäkert känner till sedan tidigare inlägg så är jag definitivt ingen fan av Svenska kyrkans ärkemupp Anders Wejryd, utan tvärt om har jag känt mig nödsakad att utse honom till en av svenska folkets värsta fiender. Vems ärenden krukan Wejryd springer vet jag inte, antagligen vet han det inte själv, och i sin iver att torgföra sin kristliga (in)tolerans och värdet av interreligiositet exkluderar han fort och tvärt dem som inte passar in i den särskilt utvalda sällskapsflock han dväljs i. Wejryd väljer minsann sitt sällskap, i bästa politiska anda. Fint ska de va. Det är väl därför han väljer att kuttra med hatets stormästarinna själv, den teologiskt och religiöst schizofrena Helle Klein, på korstågssajten Dagens Seglora.

Anders Wejryd och Helle Klein förenas i vad de trodde skulle bli en enkel match - att slita Dag Sandahl i stycken för att han låtit sig intervjuas av och skrivit artiklar i Dispatch International. Åh, herreminje! En präst i Svenska kyrkan som skriver artiklar i Dispatch International och som inte genast kastar sig på rygg och undergivet visar magen när den hatiska stormästarinnan själv dänger till med pk-släggan. Stormuftin Wejryd svingar biskopskräklan efter Sandahl men lyckas inte heller han dra in honom i pk-flocken. Seglora sekts radarpar lyckas inte framkalla något som helst behov hos den självständigt tänkande Dag Sandahl att canossavandra, kyssa biskopsfötter och söka absolution.

Men, det är helt i sin ordning; syndabekännelse är berättigad när man brutit mot Guds vilja, och inte för att man brutit mot (det rämnande) pk-paradigmet. Det vet Sandahl också.

För att ytterligare demonisera Dag Sandahl måste naturligtvis hissen gå upp till den Sverigedemokratiska våningen. På frågan om hur ärkemuppen Wejryd ser på SD:s närvaro i kyrkans beslutande organ (kyrkomötet) svarar stormuftin mycket stolt att de inte släppts in i utskotten, att ingen tar notis om deras förslag och att marginaliseringen fortgår.

Whoy! Med andra ord så är det kvalificerat pk-kack när Wejryd ett par rader längre ner påstår följande

När du stänger för medmänniskan som kommer i din väg stänger du för Gud.

- Men hur fan skall du ha det nu då, Wejryd? Menar du på fullaste allvar att sverigedemokratiska politiker och väljare inte är medmänniskor? Ja, det måste du göra eftersom du stolt låter meddela att de inte bara diskrimineras, exkluderas från gemenskapen, utan även marginaliseras.

Och sedan fortsätter eländet

- För oss som vill stå för människovärde, antirasism och ickediskriminering blir det allt viktigare att tala om varför och hur detta har en grund i den livsväg Jesus visar.

- Du, stormäster, jag tror inte att din högste arbetsgivare gillar dina definitioner gällande vem eller vilka som skall betraktas som människor och inte. Mig veterligen exkluderade inte Jesus någon från något sammanhang, han höll sig inte undan från någon, och inte heller såg han sig som varande ett finare eller riktigare sällskap än andra.

Den svenska folkfjärmande kyrkans snobbiga överhetsattityd är förbannat bedrövlig. Falskheten och hyckleriet är direkt motbjudande, fullkomligt avskyvärt. Varje gång Wejryd, Brunné, Klein och deras anhang öppnar munnen bekräftar de att jag gjorde rätt när jag gick ur Svenska kyrkan. En kyrka som inte fixar att stå för sin tro, utan konstant kränger sig ut och in i sin iver att vara allt och lite till blir till slut bara en inavlad och okörbar kombimodell.

- Varje människa i sig själv är en skatt att värna och bevara.

Nej, det är inte Jesus som säger så, ifall du nu trodde det. Det är stormästarinnan Kleins egen Sancho Panza, väpnaren Mattias Irving på Seglora hatsmedja som kläcker ur sig kristliga floskler.

Och här hatar idag Helle Kleins egen uppdrivna planta på Korsfararbladet, lillmästarinnan Åsa Linderborg. Tidningen är som en ihopknåpad adventskalender inköpt på julbasar; mest billig skit innanför luckorna.

P.s. Noterade att även Kyrkans Tidning har plockat fram gisslet ur sakristians gömsle. D.s.

Tidigare blogginlägg om Svenska kyrkan
Var är kvittot?
Den svenska kyrkorötan

AB 2 3

2 kommentarer:

 1. Vet att jag redan förklarat att jag och nmina jobbarpolare lämnade kyrkhelvetet för ca 10 år se´n. Det borde alla som är i sina sinnens fulla bruk oxå göra, vilket garanterat skulle få dessa falska mörkermän och kvinnor att genast byta åsikter eller ta självmord.
  Dagens knog rullar vidare., och dagens låt kommer här...Blodsven

  Willie Nelson "Nothing I can do about it now"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har så förbannat rätt. När de "feta bukprästerna" och den politiska pk-maffian lämnat den byråkratisk-politiska klumpen till kyrka kan man återvända. När alla Ulrikor i Västergöl och Dag Sandahlar står i kyrkportarna och välkomnar besökarna kan jag tänka mig att gå med igen. Inte förr.

   Tack för tipset, min gode man. Aj lajk!

   Adderat

   Radera