måndag 26 november 2012

-Titta på pippin!

. . . eller konsten att vrida bort fokus.

Vid det här laget har säkert alla läst av och om Mysrebellen, småbarnsmamman och tillika nyrekryterade ledarskribenten, Ida Nilsing, på Länstidningen Östersund. I Alla potentiellt värdelösa i SD:s värld, något som i den jämtländska s-tidningen kallas ledare, personifierar mammarebellen Nilsing snart sagt varenda intellektuellt, hatiskt tomrum som kallar sig journalist (läs: näthatare). Förutom de traditionella flosklerna som IQ-68-skrået ihärdigt repeterar i media, bekräftar hon med råge även sin svagbegåvade och hatretoriska tillhörighet genom ett osannolikt väl illustrerat och kolorerat exempel.


Bild: Kjell Nilson-Mäki, LTZ
Fler förolämpningar och grafiska
kullerbyttor här på Mäkis hemsida.
 
Förutom att personifiera IQ-68-skråets intellektuella tomrum bekräftar - den i Uppsala desinformationsutbildade - Nilsing även med full kraft sin politiska fostran och tillhörighet genom att per automatik kamma hem förstaplatsen i socialisternas egen paradgren - att peka på pippin istället för att fokusera på besvärande fakta. Orutinerat och klantigt väljer den multikulturellt förblindade mysrebellen att använda sig av Aftonbladets förvrängda rubriksättning till Jimmie Åkessons tre år gamla debattartikel. Men å andra sidan kan man inte kräva mer då även Nilsing är behäftad med en av IQ-68:ornas stora brister-lässvårigheter. Ytterligare en kollektiv brist är oförmågan att skilja på sak och person; inte heller Nilsing klarar av att skilja på muslimer och islam eller på invandrare och invandring. Men så har vi Nilsing och hennes svagbegåvade gelikar på alla fronter att tacka för ett Sverige i kaos.

För övrigt har LTZ:s ledarredaktion drabbats av förstoppning då de fått häcken full efter att ha grisat ner ledarsidan med, en enligt tradition och historia reproducerad, nazistisk mordmetod. Redaktionen går nämligen i dag ut i ett slags skitnödigt bortförklarande försvar, i klassiskt medial och oefterhärmlig översittarstil, över osmakligheterna i lördagens tidning. Ett exempel:

[...]   Ska inte text och tillhörande illustration presenteras som en helhet? Den som regelbundet läser ledarsidan vet att teckningarna ofta har ett mått av "eget liv" och ger uttryck för tecknarens konstnärliga frihet.  [...]

Och så här skriver Kjell Nilsson-Mäki på sin egen hemsida angående sina politiska satirteckningar.

En del har jag gjort utifrån ledarskribenters texter. Andra efter egna idéer.  (källa)

Och lördagens osmakliga illustration ger uttryck för? Ledarskribentens text eller illustratörens "konstnärliga frihet" (-hoijjj, vilka Vilks-vibbar jag får här!) eller "egna idéer"? Det vore tacksamt med ett klargörande på den punkten.

Vidare har förstoppningen även drabbat ledarredaktionens huvuden då man kackar vidare med följande.

[...]  Resultatet blir underfundiga illustrationer som väcker nya tankar och ingångar till de frågor som kommenteras. [...]

- What? Underfundiga illustrationer? Väcka nya tankar och ingångar?

- Åhå-aha, nu fattar jag rotvälskan. På enkel, klar och kort svenska handlar det om det jag alltid refererar till som det mediala propaganda- och åsiktsmonopolets envetna försök att styra dina perceptioner i rätt riktning.

Ledarredaktionen bör i fortsättningen kollationera mera, vad medarbetarna eventuellt uttrycker på sina hemsidor, bloggar och twitter. Det kan bli så fånigt annars.

Ytterligare en låganalytisk akrobatkonst publiceras i Aftonbladet i dag. Redaktionens utnämnde kolumnpajas, tramstestare och utfyllnadsreporter - den kräft-, öl-, semmel- och glassätande Anders Westgårdh, levererar i dag vad han tror är en djuup analys av sverigedemokraters kulturella intressen. Själv vill jag nog mest påstå att han raglar ordentligt på spåret.


- Akta dig för tåget, Anders, you´ll never know when you´ll be hit.


*Angående Åkessons debattartikel i AB så är den ett lysande skolexempel på hur rubriksättning och textinnehåll skall se ut för att som student få godkänt på svenska desinformationsutbildningar.

R AB 2 LTZ 2 DN SvD 2 3 FT 2 SR

10 kommentarer:

 1. Nu säger chefredaktören att det är ironi. Han blir trovärdig först när han byter ut Åkesson mot profeten Mohammed. 1 miljon på att han inte vågar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag sätter inte emot dig, no way. Skiter man knäck när Lars Vilks skall komma på Jamtli så är nog Mohammedkarikatyrer uteslutna. Läs även vad herr chefredaktör säger om fenomenet yttrandefrihet här då:

   Annonsörer

   Man kan nästan hålla sig för skratt, eller?

   Mvh
   Adderat


   Radera
  2. Jag kunde inte hålla mig för skratt iallafall. Hur jävla dum får en chefredaktör vara, som blandar ihop det fria ordet och annonser?
   Utan presstödet som jag anser vara stöld av folket, vore fåntratten än mer förvirrad och totalt hjälplös.

   Hjälpte väl lite att försöka garva mig igenom dagen trots skitvädret.

   Ett gott skratt förlänger iallafall garanterat käften.

   Blodsven

   Radera
  3. Titta dig i spegeln medan du håller kvar garvet, Blodsven, och minns hur det ser ut. Läs sedan nästa inlägg och försök med hjälp av minnet upprepa det vackra leende du nyss såg i spegeln. Akta så du inte får en sträckning bara...

   Adderat ;-)

   Radera
 2. Vilken utmärkt sammanfattning av ett haveri av sällan skådat slag.
  Mvh Micke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Micke, och tack så mycket för beröm!

   Mvh
   Adderat

   Radera
 3. Första gången jag är inne på Adderat, så bra skrivet!
  Jag sätter en självklart bookmark här. Utomordentligt
  väl formulerat. Fortsätt!

  /// Kvendulf

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Kvendulf, och välkommen hit!

   Tack för beröm, jag fortsätter - garanterat.

   Å välkommen åter!

   Mvh
   Adderat

   Radera
  2. Jag sekonderar gärna. Du är en av de bästa!

   Radera
  3. Hej MG, och tack så hemskt mycket för beröm!

   Mvh
   Adderat

   Radera