tisdag 16 oktober 2012

Rocka fett, Anders Danielsson!

Det är inte utan att det börjar klarna varför Anders Danielsson flyttades från SÄPO till Migrationsverket; han saknar kort och gott verklighetsförankring, vanligt sunt förnuft och lider av en sällsamt hög dos aningslöshet. Det är helt uppenbart. Men, ibland kan dock egenskaper av detta slag visa sig vara en guldgruva, och det är fullt möjligt att vi funnit en mycket brytvärd gruva här.

Danielsson hävdar nämligen i debattartikeln "Felaktig bild av Migrationsverket", på DN Debatt, att massmedias hulkande snyftrapportering den senaste tiden förleder "allmänheten" att tro att Migrationsverket är ett inhumant, elakt och hårdhänt verk som avslår asylansökningar i parti och minut samt att man dygnet runt tvångsavvisar människor till tortyr och en säker död.

Nu vet ju den del av Danielssons "allmänhet" - verklighetens folk alltså - att den bild som pk- eller mainstreammedia tapetserar samhället med är just felaktig, även om jag anser att "felaktig" är en grov eufemism som borde ersättas av ett mer sanningsenligt uttryck. Vi som tar del av "kompletterande" media i form av fria nättidningar, bloggar och utrikes media vet att Migrationsverket delar ut uppehållstillstånd som en dealer svischar ut spelkort på ett pokerbord och vi vet också att det är på order av regeringen. Vi må vara både barbariska och mentalt efterblivna vi svenskar, men riktigt puckade är vi inte. Inte i så hög grad som somliga vill antyda i alla fall.

Nåväl, Anders Danielsson går på i ullstrumporna och talar glatt och aningslöst om att dörrarna till Sverige är vidöppna och att verket fattar beslut om drygt 200 000 ansökningar om år, av vilka de flesta - självfallet - beviljas. Danielsson knatar vidare i texten och upplyser oss om att vi minsann är det mest generösa landet i väst när det gäller att ta emot "flyktingar" och att vi är största mottagare i hela EU. Som grädde på moset får vi också veta att vi har fått beröm av den vedervärdiga röta som kommer att bli vår framtida världsregering: globaliserings- och folkomflyttningsorganet FN.

Som sagt, om Anders Danielssons prat i kvadrat kan vi bara säga no news. Det är yesterdays nyheter för oss vakna svennar. Men det är bra att migrationskramarna får läsa annat än snyft och snörvel.

- För fan, Anders, bjud oss på lite mer rafflande grejer som vi bara anar, men inte säkert vet. Lite juicy grejer om migrationsministern, Tobias "Riksgojan" Billström, skulle sitta fint. Vi har ju fått oss riktigt ruggiga storys till livs via Merit Wagers "miggor", bland annat om avdelningen "Blunda och Bevilja", men du som gammal SÄPO-spion, typ, borde ju kunna gräva fram massor av feta och slippriga prylar om hur många krigsförbrytare, mördare och andra "vardagskriminella"* som släpps in helt utan kontroll. Jag menar, vi vet ju sedan gammalt att Sverige inte använder Europols kontrollregister och att det bara av den anledningen kommer in folkmördare, efterlysta och diverse annat oönskat avskräde.

Well, vi får hur som helst tacka för att Anders Danielsson drar ifrån mörkläggningsgardinen och släpper lite ljus över propaganda- och åsiktsmonopolets lögner och svek. Men vi må också skratta åt att Danielsson helt aningslöst skjuter både sig själv och regeringen i foten genom att öppet tillstå att det släpps in obegränsade mängder med "flyktingar" i Sverige. Tack för det, Danielsson, och återkom gärna med lite grejer som rockar fett nästa gång. Till oss som kan det här sedan gammalt.

Åh, javisstja, här kan du läsa om att Migrationsverket inte har koll på vilka som skall betraktas som "anhöriga" Extremt anhörigklimat.

 

Anders Danielsson, Migrationsverket, och Hanne Kjöller, DN,
i hemligt möte på en parkbänk i Kungsträdgården.   
* Jag har förstått att allt utom folkmord, krigsförbrytelser och mord skuffats in under "vardagsbrott", och att polisledningarna därför prioriterar som de gör.

DN 2 3 AB 2 3 FT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar