onsdag 17 oktober 2012

Nobelt EU stryper yttrandefriheten


Europeiska Unionens råd ströp i går yttrandefriheten genom att förmå satellitbolaget Eutelsat att blockera sändningarna från 19 iranska radio- och tv-stationer, inkluderat den eminenta tv-kanalen Press TV.  En fullkomligt avskyvärd handling som först och främst bryter mot artikel 19 i rötan FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna.

Artikel 19

Var och en har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet att utan ingripande hysa åsikter samt söka, ta emot och sprida information och idéer med hjälp av alla uttrycksmedel och oberoende av gränser.

Huruvida dubbelrötan EU:s handling bryter mot artikel 10 i Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna vet jag inte, då den sista raden i artikeln ter sig en aning märklig i sammanhanget.

Artikel 10

Var och en har rätt till yttrandefrihet. Denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser. Denna artikel hindrar inte en stat att kräva tillstånd för radio-, televisions- eller biografföretag.

Det bästa inslaget hittar du under följande länk: Press TV taken off air over honest coverage of events: Expert, vilket tyvärr inte har en inbäddningskod som fungerar internationellt och som ännu inte har lagts ut på YouTube.

Det rimmar illa det här, med hur EU vill uppfattas - som en demokratiälskande fredsduva som vurmar för de mänskliga rättigheterna. Jawell, visst är det så, men bara när det passar. EU.

- Vad finns bakom det skenbara demokrati- och yttrandefrihetsdraperiet? Vad är det som skall undanhållas EU:s medborgare?

Västvärlden försöker i största tysthet att censurera en växande global opposition, och man börjar med iransk media. Jag undrar vad som kommer härnäst. Är det Clean IT?

- EU får Nobels fredspris 2012 för att i över sex decennier ha bidragit till fred och försoning, demokrati och mänskliga rättigheter.

- De båda ordförandena framhåller också att EU kommer att fortsätta att arbeta för fred och säkerhet i våra grannländer och i övriga världen.   (källa)

- Really?


Fredsduvan EU...

 
BBC News: EU imposes new sanctions on Iran.

Pressmeddelande: EU strengthens sanctions over lack of progress in nuclear talks.
 

2 kommentarer:

 1. Nobels fredspris till fascistorganisationen EU!

  Detta perversa skämt tarvar ett par extra smärtstillande när jag kommer hem...

  Skål Broder(ca kl 17), säger Blodsven

  SvaraRadera
 2. Blodsven! Yes, ett par extra smärtstillande av god kvalitet gör förhoppningsvis hela cirkusen en aning mer uthärdlig. Spar ett par till lördagen, man vet aldrig vad som komma skall nu för tiden.

  Ha en trevlig kväll min vän.
  Adderat

  SvaraRadera