lördag 13 oktober 2012

Naturgas - en anledning till ett WW3?


I nyhetsinslaget nedan kan du höra analytikern Dr. W. Randy Short uttala sig om att det är USA, Europa och Israel som underblåser våldet i Syrien i syfte att plundra landets resurser. De resurser som avses är en av världens största naturgasfyndigheter, nyligen funnen i närheten av Homs i Syrien. 

Har vi lösningen på gåtan Syrien här? Jag vet inte, men det skulle inte förvåna mig det minsta.
AB 2 3 DN 2 3 4 SvD 2 3 4 SR

2 kommentarer:

 1. Det geopolitiska spelet tycks betydligt mer komplicerat än vad videon förmedlar men i centrum står stora gasfyndigheter i Syrien men även i Quatar och Israel. Flera stater för ett högt spel där marknaden för gasen är EU och med Ryssland och USA som stora intressenter i piplines samt att öka sitt inflytande över EU liksomoch Turkiet Muslimska brödraskapet är inblandat.

  En intressant analys av F. William Engdahl är "Syria, Turkey, Israel and the Greater Middle East Energy War" på GlobalResearch:
  http://www.globalresearch.ca/syria-turkey-israel-and-the-greater-middle-east-energy-war/5307902

  SvaraRadera
 2. Alltid bra att lufta alla möjligheter, men jag tror Syrien-konflikten primärt handlar om vad det ser ut som: ett antal mäktiga och maktlystna makter väljer sida i ett folkligt uppror mot en hård totalitär enpartistat.

  Videon beskriver uppenbarligen den bild Iran vill ha, en av de inblandade maktlystna, vidare Ryssland på Syriens sida och USA och Saud-Arabien på en annan sida, varav de sista vill kontrollera omvärlden genom att försöka styra och understödja extremiströrelser. Vi små vanliga människor skall inte gå på de maktlystna makter bedrägerier och låta oss luras in i deras spel.

  För WW3 är det mycket mer sannolikt att det blir Iran och Saud-Arabien som attackerar varandra direkt, bägge influerade av Qutbism som de är, och för övrigt var sina olika totalitära heresier inom islam.

  SvaraRadera