tisdag 9 oktober 2012

Muslimsk världsbojkott


Det var könssegregerat demonstrationskaos i Pakistan i söndags. Det största politisk-religiösa partiet Jamaat-e-Islami hade organiserat protestdemonstrationer mot västs hädelser av islam och dess profet Muhammad. Tiotusentals pakistanska män protesterade på gatorna i Karachi och lika många kvinnor och barn på gatorna i Lahore.

I en resolution som antogs i samband med protesterna krävdes en ursäkt från USA gällande upprepade hädelser av profeten Muhammed och skändningar av Koranen. Om ursäkten uteblir kommer den muslimska världen att genomföra en total ekonomisk bojkott av väst, strypa alla oljeleveranser samt dra tillbaka sina tillgångar från banker i såväl USA som övriga västvärlden.

Jamaat-e-Islamis generalsekreterare, Liaqat Baloch, anklagade USA och de europeiska länderna för att ständigt kränka en och en halv miljard muslimers känslor genom att smäda Koranen och profeten Muhammad. Baloch krävde att en sådan "satanisk praxis" i namn av yttrandefriheten måste få ett slut och krävde av USA och västländerna att omedelbart införa nödvändig lagstiftning för att stoppa framtida kränkningar. Liaqat Baloch pressade även de muslimska ledarna att kasta sina meningsskiljaktigheter överbord, enas och med en gemensam röst avisera en total bojkott.   

Liaqat Baloch hävdade att västs ständigt misslyckade försök att skapa fred och välstånd har fått människor över hela världen att söka sin trygghet i islam. Och det är därför, menade han, som en skräckslagen västvärld tar till vilka smutsiga medel som helst i syfte att stoppa den snabba utvecklingen och expansionen av islam.

Nu skall vi se vad FN-marionetten Moon tänker ta sig för. Jag tror knappast att han tänker försvara yttrandefriheten när de medeltida kulturerna hotar med bojkott.
   
Ban Ki-Moon världssamfundets egen marionett.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar