fredag 28 september 2012

Wow! Grisarna flyger


Det orimliga har hänt, hur orimligt det än kan verka. Men när tre DN-skribenter skriver politiskt inkorrekta ledare (sanningsenliga, alltså), varav två publiceras samma dag, då flyger banne mig grisarna. Högt också.

För en stund sedan läste jag DN-kolumnisten Hans Bergströms ledare Vårda Sveriges framgångar, publicerad den 19/9 2012, och höjde i sanning på ögonbrynen. På plussidan lyfter Bergström fram att vi har (haft) hyfsat mycket att vara stolta över i Sverige, sådant som Sverige har rykte om sig att vara bra på. Han radar upp några av de de gamla godingarna som t.ex. forskning och företagande, Rausings tetror, det välorganiserade samhället, den politiska kulturen och den (tidigare) starka sociala sammanhållningen och gemenskapen. Men som alla mynt så finns en baksida, i sammanhanget en minussida, och Bergström tar Pharmacia som ett exempel på att även de "mest 'svenska' av storföretag kan försvinna", d.v.s. att det i omvärlden finns hot mot Sverige. Och visst är det så; tar vi exemplet svenska storföretag så har de en sagolikt låg medellivslängd i internationell jämförelse, något som de facto är tämligen okänt för gemene man, men jag kan enkelt beskriva det med att den svenska företagskulturen är mer inriktad på att reagera än agera. Och dessutom inte i tid.

Dock är det inte, de allestädes närvarande, hoten mot de svenska företagen som Hans Bergström anser vara det största problemet för Sverige, utan något så politiskt hyperinkorrekt som en synnerligen dysfunktionell, totalt havererad, invandringspolitik. Bergström dristar sig dessutom till att hävda att haveriet är det största hotet mot vår (tidigare) sociala sammanhållning. Skämmigt nog tar Hans Bergström till samma trick som jag häcklade Johanne Hildebrandt för i inlägget Ansvarslöst, juvenilt och passé. D.v.s. att fegt referera till Anna Dahlbergs ledare Vi måste välja väg i flyktingpolitiken i Expressen den 9/9 2012. Bergström är ytterligare en i raden med slirande tarmar som kör med klassikern "den som sa det hon var det", och han lär inte vara den sista. Believe me.

Nå, Bergström fortsätter kolumnen på den politiskt inkorrekta, inslagna vägen, och breddar den ytterligare genom att hävda att den kvarvarande, om än lilla, sociala sammanhållningen rämnar totalt den dag Svensson likställer "socialbidrag" med "invandrarbidrag". Ja, den dag media öppet redovisar vad Socialstyrelsen offentligt redovisar i fråga om invandrare och socialbidrag på sin hemsida blir det naturligtvis så. Där redovisas allt från antalet utrikes biståndshushåll och -individer, till de skäl som berättigar dem till arbetsbefrielse. Att antalet invandrare som erhåller socialbidrag rejält överstiger antalet svenskar, och ökar för var månad har aldrig media informerat om, men så är fallet.

Frågan är vad som händer i gamla Svedala om media öppet vågar redovisa de offentliga uppgifterna om hur många som erhåller de, för (invandrare) och flyktingar, rätt nyligen konstruerade etableringsersättningarna, och hur mycket de erhåller?  Hans Bergström nämner inte dessa ersättningar med ett ord, och om den sociala gemenskapen redan rämnat så undrar jag vad som rämnar då Svensson får nys om det.

I inlägget Norr, mitten och söder har jag dels publicerat statistik från Affes Statistikblogg, och dels egna sammanställningar över på öret exakt utbetalade belopp i socialbidrag och etableringsersättningar under första halvåret i år. Sifforna är inga "beräkningar" utan är exakt på öret återgivna från huvudkällorna, vilka är Socialstyrelsen och Försäkringskassan. Håll till godo, jag bjuder.

Ytterligare en orsak till grisflygningen är Dilsa Demirbag-Stens nyhetskrönika Alla ska ha rätten att förolämpa religioner i den demokrati - vilket jag givetvis håller med om till 100%, även om jag inte anser att satir, humor eller sakliga diskussioner inryms under "förolämpningar". Men i sak har hon självfallet rätt, och något blasfemiförbud gick ju, till OIC:s stora förtret, inte FN:s kommitté för mänskliga rättigheter med på. Dock är det såväl löje- som uppseendeväckande att även Demirbag-Sten i elfte timmen sätter igång och diskuterar demokrati och yttrandefrihet. Det stör mig alldeles förbannat att de som nu börjar vakna ur sina tillstånd av denial tidigare konstant avfärdat alla som hänvisat till demokrati och yttrandefrihet som hatretoriker, främlingsfientliga, xenofoba, islamofober, rasister, okunniga och fan gud vet vad. Hyckleri på högsta nivå, vilket för övrigt är en medial paradgren. Något som Mats Knutsson visade prov på i kvällens Aktuellt-sändning i SVT, då han rakt av avfärdade Sverigedemokraternas siffror som felaktiga. 

FN: Yttrandefrihet gäller vid hädelse

Yttrandefrihetens gränser är ständigt föremål för debatt. Men nu slår FN:s kommitté för mänskliga rättigheter fast att yttrandefriheten ska gälla även för det som kan tolkas som hädelse.

-I ett öppet demokratiskt samhälle får man finna sig i att man blir förolämpad och kränkt av andra människors opinionsyttringar och kulturyttringar. Man får kritisera och till och med driva med andra människors religionsuppfattningar och andra uppfattningar, säger Percy Bratt, ordförande Civil Rights Defence.

FN:s kommitté för mänskliga rättigheter sätter nu ner foten i frågan. Kommittén tar upp artikel 19 som rör yttrandefriheten och det blir inget hädelseförbud. Det är ett bakslag för den muslimska organisationen OIC som krävt att hädelse blir förbjudet.

- Här får vi ett dokument som hjälper till att tolka yttrandefriheten, och de legitima undantag som måste finnas. Det blir till hjälp för alla dem som kämpar för yttrandefrihet, säger Krister Thelin, ledamot i FN:s kommitté för mänskliga rättigheter.

Kravet på en hädelseparagraf har anhängare från flera världsreligioner - det katolska Irland har nyligen infört en sådan lag.

- Att FN gör den här markeringen kan inte överskattas. Det har väldigt stor betydelse, säger Percy Bratt, ordförande Civil Rights Defence (UN/CCPR 2011-09-12, pdf).

Dock skall vi inte ropa "hej" eftersom OIC inte har för avsikt att ge upp, utan envist fortsätter att kräva ett förbud. Ivriga påhejare till OIC gällande dödsstöten för yttrandefriheten är den europeiska spion- och kravkommissionen ECRI, som riktade en försvarlig bunt krav på Sverige i förrgår. Cecilia "Multikulti" Malmström gör sitt allra bästa för att vi skall leva upp till FFLH:s, EXPO:s och CMR:s krav och anpassa oss till utplåning efter samtliga till Sverige invandrade religioner, kulturer och politik.

Slutligen kommer vi då till Hanne Kjöllers ledare Öppna båda ögonen i vilken hon rasar över att zigenarfamiljen som köpte en ung flicka som sexslav till sin förståndshandikappade son friades av hovrätten. Ja, alltså, Kjöller skriver naturligtvis inte att det är zigenare, utan hon föredrar att hänga ut familjen som serber. Eller föredrar och föredrar - kanske är jag orättvis när jag säger så, eller nej, det är jag inte. Hanne Kjöller föredrar att undertrycka att förövarna är zigenare för att hon inte skall bryta mot FN:s tolv år gamla internationella konvention, CERD/C/SR. 1423, om avskaffandet av alla former av diskriminering på grund av ras (notera nedan att det är ECRI:s krav som antagits av FN).

32. With regard to the media, the operative part of ECRI General Policy Recommendation No. 3 contained a section in which it called upon the media to avoid “reporting incidents involving individuals who happen to be members of the Roma/Gypsy community in a way which blames the Roma/Gypsy community as a whole”. The ECRI General Policy Recommendation also included a paragraph on the risk of double discrimination against Roma women.

Om du tänker efter så har du de senaste 10-15 åren inte sett till några som helst nyheter i PK-media om zigenare som begår brott. Om du däremot läst Tidningen Realisten så vet du att zigenare begår brott av alla de slag från kopparstölder, trafficking och åldringsrån till fickstölder, mord och våldtäkter på multifunktionshindrade. Mellan 2011-05-04 och 2012-09-27 har Tidningen Realisten skrivit om tvåhundratjugosex brott begångna av zigenare, medan PK-media tigit om samtliga.

- Demokrati och yttrandefrihet i all ära, mina damer och herrar, men än är ni i alla fall inte hemma. Återkom när ni fixar hela grejen fullt ut, för det gills liksom inte om ni fortsätter att undertrycka sanningen.


When pigs fly


P.s. Du, Kjöller, jag såg att du i dagens ledare tar upp landstingshaveriet. Vet du att landstingsunderskottet - orsakat av asylsjukvården - uppgår till den svindlande summan av
en miljard tvåhundratjugosex miljoner kronor/1 226 000 000 mnkr/1,26 mdkr. Det du, med smör på. D.s.

Läs även Demirbag-Stens krönika Sluta dalta med islamisterna i Journalisten 25/9 2012.

DN 2 3 4 FT AB 2 3 DA SvD

3 kommentarer:

 1. Nog fan har vi svenskar mycket att vara stolta över, om vi bara finge för alla totalt meningslösa PK-arslen som hamnat i våra förmyndarorganisationer.
  Världspatenter, företag, forskning etc...går att rada upp i mängder.
  Det absolut sämsta Sverige har, har vi dessvärre skickat till EU i form av hjärndöda bladderkärringar såsom Cecilia Malmström och Birgitta Ohlsson. Hur i helvete kan någon ta dessa två verklighetsbefriade ragator på fullt allvar? Tur det är fredag så man får en whiskey när jag kommer hem...Blodsven

  SvaraRadera
 2. Morning Blodsven! Ja, mycket har vi att vara stolta över, men de senaste trettiofem åren är det nog mest massinvandringen vi gjort oss internationellt kända för. Inte mycket att yvas över, och definitivt ingenting att skriva hem till mamma om.

  Vad gäller psykopaterna och demokratofoberna Malmström och Ohlsson så kan det vara bra att de redan är där de är. Det politiska läget är ju väldigt instabilt i Sverige, och av ren omsorg bör vi söka asyl med permanent uppehållstillstånd åt dem i Belgien(första värdland). Eftersom deras säkerhet aldrig kommer att kunna garanteras i Sverige bör vi även ansöka om ett permanent in- och återreseförbud.

  Vad sägs? Jag tror faktiskt det berättigar oss till två glas classy virre i kväll.

  Mvh
  Adderat

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst fan är det skönt att ruggugglorna inte befinner sig i Sverige, men satmarorna ställer ju till ett helvete för oss likt förbannat.

   Idag blir det svensk kvalitetswhiskey a´la Mackmyra för att komma på lite trevligare tankar.

   Skål tamejfan Broder...Blodsven

   Radera